HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 00:32
nemam novih privathih poruka... btw. daleko od toga da nešto znam, svi smo "početnici" sa ovim fonom, a i nisam ranije imao susreta sa android operativnim sistemom. Što je najgore, nema gde da se nauči, kad odem na neki strani sajt podrazumeva se da već sve znaš, jako je komplikovano... lakše je reinstalirati windows nego novi rom za androidDragutinMilutinovic napisao:djoni, ajde zivota ti pogledaj PP posto me nesto jako zanima a verujem da ti znas posto su nam telefoni slicni kao i nacin kupovine...

kolko sam video na stranim forumima izvestan broj korisnika ima ovaj problem...z10 napisao:Ja slabo koristim wifi tako da ne znam niti sam pokusavao sa njim da resim problem. Jednostavno neprikazuje da postoji update.
neki od poznatih uzroka su:
- brendirani telefoni gde su mobilni operateri menjali OS... tu se čeka da oni izdaju svoj update (npr. T-Mobile, Orange)...
- neki su imali problem da im je preko mobilnog interneta javljalo da updatea nema, a kad su pokušali preko wifija dobili su update... tu opciju bi trebao pokušati: najjednostavniji način je da preko marketa skineš programčić wifinder:

pomoću koga veoma jednostavno možeš proveriti koje su ti wireless mreže dostupne i priključiti se na neku.
odeš u neki kafe koji ima hotspot, priključiš se i proveriš update (menu->settings->about phone->system software updates->check now)
- na žalost, kod izvesnog broja korisnika nema rešenja, ali pretpostavljam da će se update u nekom trenutku naprasno "pojaviti" sam od sebe

-
- Povremeni posetilac
djoni, U svakom slucaju pitao sam te da li ti sve radi kako treba posto sam i ja skinuo telefon sa orange mreze(Austrija)pa da vidim kako radi telefon posle ubacivanja tog ROM-a,i da li posle toga sve radi sasvim normalno ili moram da pazim na neke stavke kao sto su update ili nesto slicno da nebi doslo do trajnog lock-a??? Bas sad pripremam telefon za novi ROM pa me zanima da li da uradim to ili ne i da li ce mi obrisati sve podatke sa telefona koji su trenutno na njemu(muziku,slike aplikacije)?
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Nisu.Ne brini.dusanN70 napisao:stara verzija![]()
...znaci vipovci mi uvalili skart robu
A sto rece djoni
... Hoce....ali pretpostavljam da će se update u nekom trenutku naprasno "pojaviti" sam od sebe
Meni se pojavila notifikacija u 2 navrata.Ali mi je prst bio brzi od pameti pa sam je "kill"-ovao Taskiller-om.
Treca sreca.
Bitno je da ti bude stiklirano Scheduled check u System software updates opciji.

opet napominjem da mi nije sve jasno, ali osnovno pitanje je da li je telefon otključan pre nego što si ga dobio... po nekoj logici, to što radi na našoj mreži bi značilo da jeste, jer navodno svi orange telefoni su zaključani na njihovu mrežu. Sledeće pitanje je da li je u pitanju originalni Orange rom, ili si menjao sa HTC-ovim ili custom romom (debrandirao/rootovao)?DragutinMilutinovic napisao:djoni, U svakom slucaju pitao sam te da li ti sve radi kako treba posto sam i ja skinuo telefon sa orange mreze(Austrija)pa da vidim kako radi telefon posle ubacivanja tog ROM-a,i da li posle toga sve radi sasvim normalno ili moram da pazim na neke stavke kao sto su update ili nesto slicno da nebi doslo do trajnog lock-a??? Bas sad pripremam telefon za novi ROM pa me zanima da li da uradim to ili ne i da li ce mi obrisati sve podatke sa telefona koji su trenutno na njemu(muziku,slike aplikacije)?
Kako ja razumem, TEORETSKI je ovako:
-ako je u pitanju originalni Orange rom, ovaj update mu ne odgovara i ne bi trebalo da ga nudi na update preko neta. Ako ipak u celosti skineš i instaliraš novi 1.21 rom (a za ovo bi po nekoj logici trebao da imaš zlatnu karticu), posle instalacije telefon bi trebao da se zaključa i traži kod za otključavanje. Ako je telefon otključan i imaš zlatnu karticu, teoretski ne bi trebalo da ima problema da se odradi flashovanje novog 1.21 roma.
-ako je u pitanju debrandirani ili rootovani Orange rom, pokušaj instalacije updatea preko neta bez zlatne kartice bi trebao da bude neuspešan ili dovede do prestanka rada wifija. Ako se odradi update preko neta sa zlatnom karticom, kod telefona koji nisu otključani prethodno, to će dovesti do zaključavanja i tražiće kod. Ako je telefon ranije otključan i imaš zlatnu karticu, update preko neta će uspeti i neće biti problema.
moja situacija je sledeća: Orange telefon na Telenor mreži, ne znam da li je otključan, rootovan, imam zlatnu karticu.
Trenutno čekam da vidim da li će neki Pakistanac na XDA forumu probati da uradi update sa ubačenom gold karticom. Ako njemu ne zaključa fon, znači da smo verovatno kupili već otključane telefone, stisnuću muda i ja i uraditi update na isti način. Ako njemu zajključa telefon ili se on ne usudi da odradi update, neću rizikovati, već ću instalirati 1.21.405.2 rooted update koji ne menja verziju radija (ovaj file http://rapidshare.com/files/395319842/r ... signed.zip ) po staroj šemi rootovanja i bez app2sda: http://nimbu.amorvi.com/2010/05/how-to- ... tc-desire/
zlivane brate, ako si lično radio flashovanje i možeš da nam daš detaljnije step to step uputstvo sa novom fake flash metodom, bilo bi sjajno
EDIT: e da, update roma teoretski ne dovodi do gubitka podataka, a flashovanje roma će izbrisati sve programe i podešavanja. Rešenje su aplikacije za backup. Ja sam probao MYbackup pro, koja sačuva skoro sve, programe, sms poruke, kontakte (99,5%) osim par podešavanja, a kažu da Titanium Backup sačuva sve, pa ću sledeći put probati sa njim.
Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim.. Koristi opciju Izmeni..
-
- Povremeni posetilac
Ja sam napravio zlatnu karticu i isao sam po onim uputstvima itd...ali sad kad sam rutovao cini mi se da sam sjebao nesto posto mi stoji onaj crveni trougao i nikako da se pojavi ta "zelena slika" koja bi trebala kako kazu u uputstvima...
I da uradio sam update onako standardno preko telefona,ali meni telefon nikad nije hteo da prihvati sim karticu...
Posto ovi rutovi i zajebancije definitivno nisu za mene idem ja u servis od nedelje pa da sredim ovo kako treba... Nemam mi druge
I da uradio sam update onako standardno preko telefona,ali meni telefon nikad nije hteo da prihvati sim karticu...
Posto ovi rutovi i zajebancije definitivno nisu za mene idem ja u servis od nedelje pa da sredim ovo kako treba... Nemam mi druge

-
- Povremeni posetilac
Radi on sasvim dobro...sve moze da radi samo sto poruke,pozivi i sve sto ide preko GSM i ostalih mreznih sranja nece da radi...Znam to za kodove,ali nije mi to bas 100% sigurno pogotovo zato sto ih dajem dozvolu da mi vrsljaju po visa kartici. Telefon je donesen iz Austrije,ali nigde na njemu nema orange logo,cak je i brovser i kutija u kojem se dobija ista kao na ostalim Desire telefonima koji su fabricki. Bukvalno nema nikakvog traga da je skinut sa mreze jedino sto ima sim lock 

-
- Povremeni posetilac
ako se ipak odlučiš za jeftiniju varijantu:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT
sa ovim likom su imali dobra iskustva na netu, a znatno je jeftiniji. Kažu samo da mora 2 puta da se unese taj kod, da te ne zbuni ako se odlučiš
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT
sa ovim likom su imali dobra iskustva na netu, a znatno je jeftiniji. Kažu samo da mora 2 puta da se unese taj kod, da te ne zbuni ako se odlučiš