HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 27. Maj 2010. 18:37

Post od tata87 »

@cani: nisam rekao da je handcent losija od default app. odlicna je stvarno i meni se mnogo svidja quic replay (mada me malo i nervira kad se pokaze na ekranu :) ) , ali ipak je to samo sms - jednostavno jednostavno :) ali meni stvarno sve sto mi treba (da procitam i posaljem sms :D ) lepo odradi i default app.
@cale: odlicna je golla , a jel se uz originalno pakovanje desire-a dobija kozna fotrolica (pitam cisto iz radoznalosti :) )

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

tata87, mislim da se uz Desire ipak ne dobija futrolica, mada mozda se na neka trzista ipak isporucuje.
Nexus One dolazi sa zanimljivom, ali to je nekako bilo i za ocekivati buduci da se radi o ekskluzivnom modelu.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ne tata87.Uz Desire ne ide futrola.
Uz Samsung-ove modele ide,ali meni nikada nije vrsila posao.
Slika

tata87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 27. Maj 2010. 18:37

Post od tata87 »

cudo, znam da kada sam pre god. dana kupio Magic da sam dobio koznu futrolicu (koja mi je bila sasvim korektna), mada sam kasnije uzeo Heroja i uz njega nisam dobio, sto mi je bilo pomalo cudno, ali vidim da cak vise ne daju ni uz desire :uhuh:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Ja sam dobio uz HD2, ali šta ću kada ne mogu bez androida pa sam posle mesec dana kupio desire... :D

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Pošto nema nikakvih najava da će se Froyo uskoro pojaviti, smorio sam se i installirao Paulov r3.1 rom sa ugrađenim A2SD+ :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

djoni, ne kontam uopste sta ce ti to, sta si time konkretno dobio, kakva poboljsanja? Mozda nisam upucen u te zajebancije, ali zasto biti toliko nestrpljiv i rizikovati da nesto krene po zlu pri instalaciji kojekakvih ROM-ova i ostalog. Mozda to za sada lepo i radi, mozda je to napravio covek koji radi za HTC ili Google, ali ja se ne bih u to upustao.

Koliko to aplikacija stvarno treba bez kojih se jednostavno ne moze? 50, 60, 100? Koliko njih se koristi svakodnevno?

Nadam se da necu biti pogresno shvacen, ne napadam nikog, svako ima pravo da radi od telefona sta hoce, ali je bolje sacekati svez Froyo za Desire, nabaciti ga i uzivati u jos vecoj brzini rada, boljem interfejsu i isplaziti se korisnicima iPhone-a... 8)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Pogrešan stav.
Koga muči Iphone, treba odmah da ga kupi i izbegne stres. Niti sada mislim da je Desire gori, niti da će sa 2.2 biti bolji od njega, stvari nisu uopšte povezane.

Rutovanje i flešovanje ne nose nikakav (dobro, ajde, minimalan) rizik ako čovek uloži malo vremena da pročita sve pažljivo i zna šta radi. ROMovi koji se obično flešuju su pravljeni na osnovu zvaničnih i modifikovani tako da nadoknade određene funkcionalnosti, promene izgled, itd. Ja nemam mnogo instaliranih aplikacija pa mi A2SD ne treba, ali mi se sviđaju neki drugi modovi. A kad već mogu, kastomizovaću svoj telefon. Ko nije siguran šta hoće, ne ume, plaši se ili je jednostavno zadovoljan postojećim stanjem, neka to ne radi. Nije obavezno.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

@Green: za mnoge aplikacije koje idu uz fon mogu se naći druge koje to bolje rade.
Većina aplikacija koju imam na fonu ima neku ulogu, npr. Headcent SMS će bolje odraditi posao od default SMS aplikacije, Tunewiki je bolji od default mp3 playera, Wifinder će mi omogućiti da proverim wireless mreže u npr. nekom kafeu i pristupim nekoj bez da ulazim u 52 menija, Astro file menager mi služi kao windows explorer na pc-u (neverovatno da android nema neki file menager po defaultu), Rock divx player će mi omogućiti da gledam divx-e na telefonu bez konvertovanja i sa pristojnim brojem frejmova u sekundi, Uninstaller će omogućiti lako uklanjanje programa pošto je Androidov "Manage applications" haos, itd.
Ja sam u startu odlučio da neću da idem ispod 30 mb slobodne memorije na fonu, što me je nateralo na kompromise - npr. instaliraću Rock divx koji bolje prikazuje video, ali nema titlove, a obrisaću yxplayer koji ima titlove ali broj fps-a je manji, itd.
O instaliranju Google Earth ili igara (koje me u principu ne interesuju) da ne govorimo, gubi se interes da istražujemo nove aplikacije, čitav Market gubi smisao.
S obzirom da Froyo neće u potpunosti rešiti ovaj problem, nema nikakav zvaničan datum izlaska Froya za HTC Desire, a (sudeći po komentarima sa XDA) HTC nije preterano ažuran u objavljivanju updatea jer zarađuje od prodaje novih telefona, a ne od podrške za njih, razvoj aplikacija i softverskih poboljšanja za ovaj telefon se nalazi u rukama Desire communityja i većina korisnika se oslanja na njih.
Ne kažem da je sve ovo neophodno, a svakako i nosi izvestan rizik, ali oni koji hoće da unaprede svoj telefon moraće to uraditi na ovaj način.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Vidim pominje se SMS app.
Skoro sam instalirao Handcent, pa mi sad treba malo pomoći. :oops:
Kako da disable-ujem default app?
Naime, obe mi rade paralelno i obe mi daju notifikaciju za novu poruku. :-(
Kad "fabričku" app "ubijem" sa A.T.K. ona se nekako opet aktivira.
Gde grešim i ta treba da radim da bih imao samo Handcent?
Unapred hvala.
:)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Da isključiš default sms notifikacije odeš u sms aplikaciju i tu u podešavanjima isključiš notifikacije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Konacno odradih update FW na 1.21.405.2(FOTA)i,sem umesto current location natpis Serbia,ne znam sta dobih.
Po meni-nista.
Juce sam postavio news widget na jednom od screen-ova,postavio B92 vesti,refresh na 2 sata.I?Nista od refresha.Zasto zaista ne znam.
Posto je toliko polemike bilo oko Taskiller-a,uninstallirao sam ga odmah.I evo celog dana se system,sto se i refresha tice sto i brzine ponasa isto.
Takodje mi je problem sa refresh Friend Stream-a ostao problem.Refresh-uje,ali vesti najnovije sadrzine prikazuje kada hoce.Kako sa,tako i bez Taskiller-a.
Izgleda da sve to sa online bazama i applikacijama koje je HTC "ugradio" u svoje uredjaje ne funkcionise kako treba.
Izgleda da zaista Android pre verzije 3.0-nece biti potpuno zreo.A samim tim i maksimalno upotebljiv.
Videcemo sta ce Froyo doneti,ali sumnjam da ce to biti neka revolucija.
Slika

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Što se tiče tih stvari vezano za refreš to je definitivno bag koji je htc-ova greška a ne greška androida (ako se to još nekome dešava).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Desava se.Nisam usamljen slucaj.
Mada na kraju krajeva nekome je to bitno,nekom ne.Meni je to zaista zasmetalo,jer je na kraju krajeva Android je tako i koncipiran,da mu ti i njemu slicni servisi budu na prvom mestu.
Nisu to "neki" sad problemi.Sve radi ok.Mail,Weather,Peep itd...Ali Friend Stream,odnosno Facebook app. prikazuje informacije sa zakasnjenjem.News app se i ne refresh-uje.O tome se radi.Da ne davim dalje.
P.S.Kod verzije 1.6 je cela ta stvar oko refresh-a i FB-a mnogo bolje funkcionisala.
Friend Stream-om su samo iskomplikovali i upropastili celu zamisao.(po meni)
Slika

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Pa da ta aplikacija Friend Stream je dosta bagovita (znam da ni na jednom hero 2.1 romu ne radi refreš sa facebook-om).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

zlivan, pogresan ili ne, ostajem pri stavu da je nepotrebno instalirati te custom ROM-ove osim ako nemas zivaca da ispravljas zbrku ako nesto krene po zlu. Ako se nekom ne svidja ono sto se uz telefon nudi po defaultu, zasto ga kupovati. Ako kupujes dobar nov automobil, odmah ces na njega nabacati felne, spojlere, muziku, novu farbu, jer ono sto nudi serijski nije dovoljno dobro?
Sve u svemu, ipak kontam, nismo svi isti i ne razmisljamo svi istom glavom, tako da opusteno, ukusi su u pitanju 8)

djoni, nisam konkretno mislio na broj aplikacija koje se imaju u telefonu, vec takodje na ubacivanje ROM-ova, flesovanje itd. Handcent je odlicna aplikacija za SMS, ali onoliko podesavanja je stvarno bespotrebno da se posalje jedan "pisljivi" SMS. Default muzicki plejer je sasvim dovoljan za muzicki deo, ima sasvim dovoljan broj opcija za opusteno slusanje muzike (barem meni, a verujem i drugima), ne znam koje to opcije treba imati da bi kompletan utisak bio na mnogo vecem nivou, Wifinder, totalno nepotreban, default Wi-fi skener odlicno obavlja svoj posao u samo 3 klika, za Uninstaller se slazem, koristim Quick Uninst. koji radi savrseno.
Divx se vrlo lako konvertuje u podrzavani format za Desire. Imam karticu od 8Giga, konvertovao 5 novih filmova, cisto fore radi, za gledanje filmova ima se kompjuter i DVD plejer. No dobro, opet malo ja protiv vas... :D

Sto se azurnosti HTC-a tice, bilo bi glupo ocekivati nove verzije Android OS-a dva ili 3 puta godisnje. Zbog cega? Da se zadovolje nase potrebe? Malo morgen ;)... a nije samo HTC u pitanju, i ostali daju update na kasicicu.
Sve to ima svoje zasto, a to je zato da se razvoju aplikacija da dovoljno vremena za prilagodjavanje novom sistemu. Bilo je o tome reci na netu, Google je objavio redukciju novih verzija OS na jedan godisnje, ako i toliko. Froyo (plus HTC Sense) nece doneti nista spektakularno, donece vecu brzinu rada, osvezenje, stabilniji rad, neka softverska poboljsanja i to je to. Za veliku vecinu korisnika i vise nego dovoljno :)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Mislio sam na pogrešan stav o stalnom poređenju sa Ajfonom. Telefoni nemaju veze jedan s drugim, samim tim ne vidim zašto bi želeo da se isplaziš korisnicima Epla, osim ako postoje neki kompleksi i neizmireni računi ;) A to poređenje sa automobilima, iako lako razumljivo svima, je toliko bajato i neadekvatno da bi bilo bolje da se batali. Da je cena kastomizacija automobila jednaka ceni kastomizacije telefona (nula) po ulicama bi se vozalo sve i svašta. Drugo, kad ti se nešto ne sviđa, vratiš za par minuta, a na kolima nije baš tako jednostavno, itd. Poređenje samo naizgled ima smisla, da ne razglabam.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

cale, update donosi par stvari, a to je da natpis u weather bolje šljaka, ne dešava se više da ti se prilepi ime nekog kontakta za servisne poruke, pa umesto Vip, ispada da te Pera Perić obaveštava o propuštenom pozivu, zatim na homescreenu kad držiš meni ranije se pojavljivala skroz nepotrebna tastatura, sad toga više nema....tako,gomila sitnica.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Da li moze Desire da radi i bez sense-a, da ima samo stock android? Ili Samsungovi bez TouchWiz-a? Ne kazem da bi bilo bolje nego samo pitam da li moze.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Može da radi bez SenseUI-a (tako ja koristim vanilu na Herou). Samo mora da neko portuje vanilla Android na Desire (ne pratim ROMove za njega).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori