HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Koliko sam shvatio mi cemo dobiti poruku o tome da li zelimo da instaliramo froyo, izaberemo da zelimo on se skine i instalira i sta onda? Da li nam se sve brise sa fona ili se nista ne menja, da li ce neke instalirane app praviti problem ili ne, da li vec instalirane aplikacije mogu da se prebace na sd ili cemo moratu da ih opet instaliramo... Jel moze neko ko je dobro obavesten ili android obrazovan da nam pojasn kako klasican proces prelaska na froyo da izgleda posto ja bas nisam

telep, acambas, koliko sam ja shvatio OTA update ne bi trebalo da briše ništa od podataka. Inače, ne znam da li je neko pisao o tome, ali Engadget je pustio buvu da update na Froyo kreće od danas, prvo sa Desire. Može da bude, a i ne mora.
Ostaje nam da ovih dana klikćemo na Search for updates, možda ga ulovimo ranije
Ostaje nam da ovih dana klikćemo na Search for updates, možda ga ulovimo ranije

- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
ovo me zanima. Ako bih flešovao originalni RUU preko pc (kada se pojavi na sajtu) da li bih mogao da uradim bez gold card (pošto je nemam više) i da li sada mogu nekako da je napravim ponovo. Svestan sam da bih izgubio root ali mi n eb i bio potreban pored oficialnog 2.2djoni napisao: ako neko baš hoće da se vrati na oficijalni rom sa orange telefonom, treba da flashuje orginalni 1.21 RUU fajl preko pc-a (nisam siguran dal treba gold card za to). Nakon toga će dobiti obaveštenje za over the air update, ali mora da ima gold card u telefonu, da bi OTA uspelo
koristiti rootovanu verziju (kao sada) je mnogo lakše
naravno da možeš da je napraviš kao i ranije, fajl koji služi za patchovanje kartice si već jednom dobio mejlom, a goldcard tool možeš da nađeš ovde:
http://android.modaco.com/content/softw ... dcardtool/
imaj u vidu da ako apdejtuješ oficijelnu verziju Froya, verovatno si završio sa rootom i flashovanjem do daljnjeg. Verzija hboota će ti se promeniti, mislim da je test rom iz Hong Konga bio hboot 0.87, i nećeš moći da ga rootuješ. Gubiš recovery, superuser pristup, rom manager i titanium backup više ne rade, gubiš mogućnost da koristiš stari a2sd.
Froyov app2sd ima dosta mana. Nisam ga probao jer sam stalno koristio A2SD, ali čitao sam da osim što ne možeš svaku aplikaciju da prebaciš na sd, kada spojiš fon sa kompom preko usba, aplikacije koje su na kartici postaju nedostupne, a widgeti koje prebaciš na karticu nestaju dok ne isključiš usb
http://android.modaco.com/content/softw ... dcardtool/
imaj u vidu da ako apdejtuješ oficijelnu verziju Froya, verovatno si završio sa rootom i flashovanjem do daljnjeg. Verzija hboota će ti se promeniti, mislim da je test rom iz Hong Konga bio hboot 0.87, i nećeš moći da ga rootuješ. Gubiš recovery, superuser pristup, rom manager i titanium backup više ne rade, gubiš mogućnost da koristiš stari a2sd.
Froyov app2sd ima dosta mana. Nisam ga probao jer sam stalno koristio A2SD, ali čitao sam da osim što ne možeš svaku aplikaciju da prebaciš na sd, kada spojiš fon sa kompom preko usba, aplikacije koje su na kartici postaju nedostupne, a widgeti koje prebaciš na karticu nestaju dok ne isključiš usb

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ok,ali koliko vidim sa froyom se na zalost nece svaka app instalirati na mmc.Interesuje me da li tel kupljen u telenoru npr koji je kodiran moze da se root-uje i da se posle ne zakljuca?Meni je ovo sve novo jer vec 8 god imam symbian tel,pa hocu da naucim sto vise o svemu ovome pre nego sto kupim desire.Takodje bi bilo super da se naprave tutorijali na srpskom za root do najsitnijih detalja sa svim prtecim programima koji su za to neophodni.Npr ja sam to pravio za hack os9 na symbianu pa sam u zip-u stavljao sve potrebne app za hack i detaljno uputstvo sam pisao kkao se to radi tako da je to moglo malo dete da odradi.To sam odradio za os9.1 i os9.2 i os9,3 i sve spakovao u posebne zip fajlove i uploadovao na moj sajt o okacio ovde na forumu da ljudi mogu to da odrade bez problema.Svaka cast ljudima ovde koji su dobar deo uputstava ovde napisali,ali mozda nije losa ova moja ideja za pravljenje ovog detaljnog tutorijala jer bi mnogima to znacilo i dalo bi im hrabrost da odrade root.To bi mozda mogao da napise neko ko je to vec radio,ali da to odradi do najsitnijih detalja
Note IV N9100 dual
- Sauriann
- Redovni učesnik
ok, ovo me je interesovalo. Mail sam sačuvaodjoni napisao:naravno da možeš da je napraviš kao i ranije, fajl koji služi za patchovanje kartice si već jednom dobio mejlom,

p.s toda81. Razlog nepostojanja jednog takvog tutorijala (za razliku od tvog) je u MNOGO većoj i bržoj dinamici razvitka Android OS vs. Symbian OS što bi pomenute tutorijale činile ne samo neupotrebljivim nego mnogo više opasnim za dalju upotrebu. Postavljanje takvog tutorijala bi zahtevalo njegovo stalno updejtovanje kao ne bi došlo do brikovanja aparata i slično. Veliki deo foruma sa uputsvima kako rutovati (pa negde i ovaj) imaju po neki odgovor tipa zaključao sam telefona a radio sam kako ste napisali u uputstvu...
Iz tog razloga za Andoid OS postoje posebni forumi (engleski oficijelni jezik) gde se neretko i nasi ljudi srecu u razmeni iskustava...Apsolutno sve, ali sve možeš naći na xda i sve se updejtuje na dnevnom nivou.
npr ako ti ovo nije dovoljno :
[TUT]Complete upgrading guide(root, unroot, flashing ROM & updates)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=696189
onda je možda bolje da se maneš rootovanja. Koristi google translate za prevod ukoliko ti je potrebno...
p.s ja sam pre prvog puta odgledao sve filmiće kako to treba da izgleda i šta se sve pokazuje na ekranu telefona...samo treba strpljenja
Ljudi vesti za froyo
HTC Official statement:
"The Android 2.2 (FroYo) update for HTC Desire will start rolling out across Europe this weekend. As well as including the complete set of Android 2.2 features, the update will contain a few special additions of our own through the latest iteration of HTC Sense. The update will provide 720p video capture, HTC's App Share widget, as well as our enhanced HTC Caller ID, and improved multi-language keyboard. Also, though the update, HTC Sync will allow HTC Desire users to sync their music with iTunes.
HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates. The update won't delete any of the phone's content. However, due to the size of the update, we would advise using a WiFi connection to download it wherever possible to avoid additional data charges.
This update will initially roll out to unlocked HTC Desire handsets. Operator specific versions of the update are undergoing testing and we expect to make them available in several weeks' time."
E sada ovaj zadnji pasus mene brine
jel to znaci da mi moramo da cekamo da vip ili neko drugi jos doradi froyo ili mozemo da preuzmemo froyo cim izadje.
HTC Official statement:
"The Android 2.2 (FroYo) update for HTC Desire will start rolling out across Europe this weekend. As well as including the complete set of Android 2.2 features, the update will contain a few special additions of our own through the latest iteration of HTC Sense. The update will provide 720p video capture, HTC's App Share widget, as well as our enhanced HTC Caller ID, and improved multi-language keyboard. Also, though the update, HTC Sync will allow HTC Desire users to sync their music with iTunes.
HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates. The update won't delete any of the phone's content. However, due to the size of the update, we would advise using a WiFi connection to download it wherever possible to avoid additional data charges.
This update will initially roll out to unlocked HTC Desire handsets. Operator specific versions of the update are undergoing testing and we expect to make them available in several weeks' time."
E sada ovaj zadnji pasus mene brine

jel to znaci da mi moramo da cekamo da vip ili neko drugi jos doradi froyo ili mozemo da preuzmemo froyo cim izadje.
- Sauriann
- Redovni učesnik
To znači da će to čekati korisnici onih operatera koji ubacuju custom programe (Orange, Tmobile ili Vodaafone). Mislim da naši operateri to ne ubacuju (koristim Orange telefon tako da ne znam). Ja ću svakako sačekati najviše dan dva od zvaničnog starta distribucije kako bih ubacio neki stock 2.2 rom
In addition, HTC is saying that users with carrier-locked Desires will see the update in "several weeks' time." Just as a friendly reminder, they also told users that the update will not delete any existing user data, which is always a great thing.
Extra ne moram da se cimam oko backup-a sve ostaje sacuvano.
Extra ne moram da se cimam oko backup-a sve ostaje sacuvano.
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ma ipak je onda najbolje od svega da se tel ne uzima preko operatera baz zbog tog cackanja po sw-u zbog update-a sw-a.Da li postoji na androidu opcija za copy/paste?Takodje da li taj browser ima opcije da se otvori novi prozor,da se direktno na netu markira i iskopira neki text pa da se posle npr past-uje u neki npr notes,da li postoje filemenageri preko kojih se npr moze hidde-vati npr ceo folder pa da se npr taj folder sa slikama,tj te slike ne mogu videti direktno u galeriji,da li postoje programi preko kojih se mogu editovati class fajlovi u java aplikacijama...?
Note IV N9100 dual
toda, unrevoked metoda je dosta brza i relativno user friendly, ne zahteva gold card, pa čak ni da menjaš rom ako nećeštoda81 napisao:Sauriann,nisam znao da je sa androidom tako zamrsena situacija sto se root-a tice i da se cesto desavaju promene.Reci mi samo sad sa tvog gledista koliko je komplikovan root sada,za koliko se vremenski moze odraditi
Potraži unrevoked na desire podforumu xda foruma, a samo da bi stekao neki utisak, ovde imaš snimak rootovanja evo 4g na macu (na macu je mnogo jednostavnije nego na pcu):
http://www.youtube.com/watch?v=KkaQe-uim5k