gde se nalaziš?acambas napisao:Jel bi mogao neko da mi preporuci model kartice od 16 gb sa desire i prodavnicu gde ima da se kupi(za sto manje pare naravno).
U NS imaš npr. battery shop u spensu, video sam kartice od 16 giga klase 2 i više klase (mislim 5 ili 6?). Razlika između različitih klasa je u brzini zapisivanja na karticu - važno npr. pri snimanju videa u 720p ili kopiranju sa pca na karticu.
U principu svaka će ti raditi ok, važno je samo da isključuješ fon sa kompa samo u charge only modu. Prekidanje file transfera, ili isključivanje u disk drive modu vodi nastanku grešaka na kartici koje se nekad mogu rešiti samo reformatiranjem kartice. Ja imam karticu od 16 giga klase 2 i ne osećam razliku u brzini u odnosu na internu memoriju fona.
ima rešenja druže, ovo je problem koji muči sve android telefone, s tim što neki imaju manje interne memorije, a neki više, pa je problem manje izražen.cstrike napisao:skinuo sam igricu nfs shift koja zauzima oko 120 mb . i kad probam da je instaliram naravno nece jer na telefonu imam samo oko 80mb slobodnog prostora. jer ima neki drugi nacin il nema sanse ni jedna veca ( bolja ) igra da se instalira ?
Jedno rešenje je A2SD(+). Zahteva ext particiju na sd kartici i rom koji podržava A2SD(+).
druga mogućnost je Froyo app2sd. Znači instaliraš zadnju verziju androida (2.2) i proveri ovaj klip, negde od 7:15:
http://www.youtube.com/watch?v=zXW0RIqBVCo