HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

acambas napisao:Jel bi mogao neko da mi preporuci model kartice od 16 gb sa desire i prodavnicu gde ima da se kupi(za sto manje pare naravno).
gde se nalaziš?
U NS imaš npr. battery shop u spensu, video sam kartice od 16 giga klase 2 i više klase (mislim 5 ili 6?). Razlika između različitih klasa je u brzini zapisivanja na karticu - važno npr. pri snimanju videa u 720p ili kopiranju sa pca na karticu.
U principu svaka će ti raditi ok, važno je samo da isključuješ fon sa kompa samo u charge only modu. Prekidanje file transfera, ili isključivanje u disk drive modu vodi nastanku grešaka na kartici koje se nekad mogu rešiti samo reformatiranjem kartice. Ja imam karticu od 16 giga klase 2 i ne osećam razliku u brzini u odnosu na internu memoriju fona.
cstrike napisao:skinuo sam igricu nfs shift koja zauzima oko 120 mb . i kad probam da je instaliram naravno nece jer na telefonu imam samo oko 80mb slobodnog prostora. jer ima neki drugi nacin il nema sanse ni jedna veca ( bolja ) igra da se instalira ?
ima rešenja druže, ovo je problem koji muči sve android telefone, s tim što neki imaju manje interne memorije, a neki više, pa je problem manje izražen.
Jedno rešenje je A2SD(+). Zahteva ext particiju na sd kartici i rom koji podržava A2SD(+).
druga mogućnost je Froyo app2sd. Znači instaliraš zadnju verziju androida (2.2) i proveri ovaj klip, negde od 7:15:
http://www.youtube.com/watch?v=zXW0RIqBVCo

cstrike
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 10:17

Post od cstrike »

Hvala na informaciji da moze ali ako bi mogo da mi malo pojasnis bio bih ti puno zahvalan ...ja imam oficijalni 2.2 i igru od 100mb koju hocu da instaliram . Sad sta treba da uradim da bi mi radila. Jos unapred hvala...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

cstrike, novije (i bolje) igre za Android imaju tzv."Data" sadrzaj (40-60 itd MB) koji ide na karticu. Ono sto instaliras na memoriju telefona je .apk fajl (obicno par MB tezak - ako ne moze na karticu). Pitanje za temu iznad.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Zamolio bih pomoc forumase koji imaju iskustva sa rootovanjem(trenutno mi djoni deluje kao najiskusniji) , naime nedavno sam nabacio froyo na desire ali on i dalje nije u potpunosti resio moje probleme sa prostorom (najveci problem mi pravi motonav od 35 mb)tako da me sada zanima da rootujem svoj desire.

Nisam nigde video da se spomminje da se HBOOT koji dolazi uz ota update za froyo rootovan pa mi jedino pada na pamet da se nekako to flash-uje i vrati na neku stariju verziju pa da se onda root-uje, ako neko zna nesto o tome bio bi mu zahvalan kada bi mi javio.

Takodje sam video klip na youtube-u za neki sajt unrevoked preko koga moze isto da se root-uje, otisao sam na sajt ivideo da ima podrska za desire ali nisam nigde video da spominju da li ima problema ako je neko vec nabacio OTA froyo.
Teski sam pocetnik sto se tice root-ovanja androida i znam da iskusnije likove smara da svaki put objashnjavaju ovo ali ljudi help a brother out.

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Ako imas ofiicijalni froyo,onda ne mozes da root-ujes svoj telefon,bilo je reci o ovome,nekoliko strana unazad :D

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

@acambas: video sam da je vraćanje sa hboota 0.92 na 0.80 moguće, ali iskreno nisam se previše interesovao oko toga. Postoji tema na xda forumu posvećena tome:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=745903
obrati pažnju na deveti post izgleda prilično jednostavno, ali savetujem da se pročita čitav thread.

Btw. shvatam da želiš stari A2SD.
Za Froyo 2.09 je trenutno dostupno nekoliko romova sa A2SD+. Moram da upozorim, da u kombinaciji 2.09 rom, A2SD+ sa ext particijom na sd kartici (aktivan A2sd+) dešavalo se da pri data transferu sa pc-a/na pc bude korumpirana sd kartica (mountuje sd karticu kao "read only"). Ovo se nije dešavalo sa A2SD+ na 2.06 Froyu i starijim verzijama (Eclair). Tako da ako kopiraš dosta podataka sa pc-a i na pc, možda je najbolje sačekati malo sa starim A2SD-om dok se "stabilizuje" situacija po tom pitanju

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Upravo isprobao koliko WiFi utice na potrosnju baterije. Ok, nisam se dugo petljao, ali smatram da je pola sata na WiFi uz konstantno surfovanje (dakle nije samo nakacen fon na mrezu i stoji) bez promene u statusu baterije sasvim dovoljan pokazatelj da nemam taj problem. Ali imam neke druge probleme od instalacije 2.2 ocigledno. Prvo, nakon sto sam startovao WiFi (prvi put otkako je froyo na telefonu), nijedna funkcija kojoj treba internet nije radila. ni YouTube, ni Google search, nista! :o Onda je proradilo, ali na moju zalost, mogu samo da potvrdim da mi je browser bio daleko bolji sa 2.1 i flash podrskom ubacenom od strane HTC nego sada sa native flash podrskom. Stranice se primetno sporije loaduju, browser brljavi, cesto se ukoci na 60-70% i onda po citav minut loaduje ostatak, iako sam na metar od WiFi rutera, a to se desava i sa jakim i stabilnim HSDPA signalom. Flash se prikazuje kako mu volja, negde radi, negde ne radi, negde radi polovicno. neke su animacije odlicne, neke seckaju do besvesti, a neke prosto odbijaju saradnju. Recimo, na sajtu Transformersa, battle bios, koje su komplet uradjene u flashu, se razumno brzo otvaraju i tecno idu, ali gde god treba klik na opciju, spasavaj se ko moze. treba po pet puta kliknuti na nesto, a ako se zumira, onda klik ne radi uopste :blinky:

Sve u svemu, zao mi je prethodnog browsera, mnoooooogo mi je bolje zavrsavao posao :cry:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Potpuno razlicito iskustvo. Na 2.1 mi je browser (flash on) bio spor, kocio, ucitavao ponekad 80% pa debela stanka, download fajlova kako-tako. Vise sam koristio Operumini. Sada na 2.2 kao da je dobio "raketni pogon", nista ne secka, sve ide tecno i brzo. Ne igram te "Flash" igre na netu ali dosta skidam sa "share" sajtova (dosta brze sada), ucitavanje "full" stranica sa fleshom isto (recimo za b92 - 3-4-5 sec). Postovanje ovde je sad milina, posto sam bas cesto "osudjen" na Desire Net.
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, konkretno ovde nije u pitanju igrica, vec prikaz razlicitih transformersa, uz mogucnost otvaranja dodatnih menija klikom da deo slike. I prosto ne radi. A sporost je generalno primetna na svakom sajtu. I onaj gornji status bar, u kome je upisana adresa i vidi se page loading progress vise ne nestaje sam od sebe po otvaranju, vec iskljucivo kad ga samo sibnem prstom gore. Mnoooooogo bolje mi je radio browser na 2.1 i maltene pozelim da imam i problem sa baterijom, samo da browser radi kako treba.

cstrike
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 10:17

Post od cstrike »

Sto se mene tice meni isto rade oba i na 2.1 i na 2.2 . Araphel probaj da koristis dolphin browser HD. (imas i obican al se meni vise svidja HD verzija. Bas me zanima da li ce onda lose raditi. Imas ga na.marketu besplatno naravno...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

cstrike, probacu, ali ne znam radi li flash kad se on koristi, a takodje ne volim da koristim dodatne programe za osnovne funkcije, jer se obicno pokaze da su default programi ipak nabolji kada su takve stvari u pitanju.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

araphel, ok, ne znam na sta tacno mislis, meni sad sasvim ok otvara stranice koje posecujem. Ne znam koji je vas "reper" za brzinu, ali recimo GsmArena u fulu za 3-4 sekunde ili Mobilereview forum za 3 je po meni dovoljno.
Ne verujem da Delfin moze da koristi Flash, niti bilo koji drugi. Skyfire browser ima taj "fake flash" (tj.reprodukciju u formi videa) i on je kao dobra zamena kod androida koji ne podrzavaju flash. Inace, meni je taj "famozni" flash potreban samo zbog downloada ;)
pozz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Danas sam konacno i Jagodini imao priliku da se se malo igram sa desire-om u vip-u i odusevljen sam u svakom pogledu tom telefoncinom.Sutra cu nadam se u telenoru naruciti desire i kazu da stize za 1 dan
Note IV N9100 dual

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Super toda81 :D Meni bi trebalo da danas (jer je proslo 12 xD ) popodne stigne htc desire,isto iz telenora :D

p.s kako ste formatirali bateruju??? (vazi za one korisnike koji imaju htc desire,ili znaju nesto o tome),negde sam procitao da ne treba 3 puta po 12 nego da je potrebno 3-4 sata dok se ne napuni daterija :roll:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Gara, imas temu koja je posvecena tome, "Punjenje i formiranje baterija" pa vidi i izvuci neki zakljucak sam. Obrati paznju na nekoliko poslednjih strana...

Sve u svemu, kako vecina nas konta, baterije nove generacije nije potrebno formirati, kupljen telefon "iscedi" dok se ne isprazni baterija i nabaci ga na punjac da se napuni do kraja. Posle toga mozes kako hoces da ga dopunjavas...

Btw, imam i ja problem sa samim punjenjem, kako spomenuse neki clanovi, nekad posle skidanja s punjaca stanje odmah padne za jedan podeok (90%?). Takodje mi wi-fi posrce skoro pola baterije, a sve ukupno, dnevno, sam jedno sat vremena na wi-fi mrezi... :dry:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Gara,nije valjda da 12 dana cekas Telenor-ovce ( nisam ovo namerno napisao,ali sta cemo kada nam je jezik bogat :) ) da dobiju desire?U kom mestu ga ti kupujes?
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Green, znaci i tebi wifi zdere bateriju? Koliko ti drzi baterija? Jel spoji ceo dan? Imas li kuvani rom ili fabricki? 2.2?
Hvala unapred na odgovorima..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

araphel, meni browser radi bolje sa 2.2! Ali se i meni nekad desi da se zablokira,npr. kad hocu nesto da potrazim na google-u, ja ukucam to sto me zanima,ali tel ne reaguje .
Takodje imam utisak da mi sad bolje hvata WiFi signal u stanu. Ranije je bila jedna linija,sad su tri :D
ex ivan87

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Izgleda da je problem sa baterijama kao takvim. I Ninolina se žali i još neki od vas, a to su simptomi koje ja u mnogo drastičnijem obliku imam na TyTNu, samo posle 2 godine, i već poprilično icrpljen baterije. U redu kad se navikneš na svakodnevno punjenje i to da WiFi možda neće predugo raditi bez punjača, onda se i navike promene, ali ako je to tako na 2 meseca starom telefonu šta će biti za godinu ili dve kad i kapacitet značajno opadne?
Nisam aktivan u ovoj temi i površno je pratim, ali ne bi bilo loše da oni koji imaju druge verzije isprobaju one koje imaju djoni i Vlada Zem, jer je moguće da ROM nije uvek podjednak potrošač, a i aplikacije u pozadini........ Ali svakako velika zamerka HTCu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, mislim na to da skoro svaku stranicu otvara jedno 4-5 sekundi, onda stane, i ponekad tako bleji i po minut, pre nego što je skroz otvori. A i kad otvori, skrolovanje secka, zum ponekad brljavi, stranice se nekad reloaduju same od sebe.

Kao što rekoh, više bih voleo da imam problem sa baterijom umesto problema sa browserom, ali eto, meni baterija bez problema izgura ceo jedan dan, osim ako baš sedim na telefonu, a desi se ponekad. Muziku sam prestao da slušam na Desire, jer me smara da se umotavam u kablove, a BT stereo mi ubija bateriju, tako da sam se za muziku prebacio na E72.

Odgovori