HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Aleksandar90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Jul 2010. 14:50

Post od Aleksandar90 »

Instalirao sam cursorsense, i sve je savrseno funkcionisalo u prva 2 sata... Ali onda mi se javio problem sa wifi-jem... Naime, vise ne mogu da nadjem nijednu mrezu, iako sam do sada uvek nalazio bar po 2-3... Da li neko zna u cemu je problem i kako mogu da ga resim?
Hvala!

P.S. Imam instaliran WiFi Buddy, WiFinder i WiFi Analyzer, nijedan ne pronalazi mrezu...

EDIT: Resio sam problem tako sto sam uradio hard reset... :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Ако имаш 32А верзију,препорорука ти је смоки ром,без грешке...са сензе,брз,стабилан...ма одлично...само пре тога упдетуј радио и хбоот.И стави рецовери 1.6.2 и то је то :wink: а имаш и 2.2 одлићно такође ради...и за 32а и 32 б верзије.Стабилно,брзо што је најважније,ради све.

Aleksandar90
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Jul 2010. 14:50

Post od Aleksandar90 »

Instalirao sam smoki, i mogu reci da za sada sve perfektno funkcionise :)!
Hvala na preporuci..!

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

Imam jedno pitanje dobio sam beli magic iz nemacke na vodafonu je bio radi sve normalno,ali bih voleo da mu ubacim 2.1 ili mozda 2.2 rom ako postoji neki i koji ako mozete da mi preporucite.Unapred hvala na odogvoru ali bilo ko neka odgovori ko ima iskustva
Iphone 4s white clear install

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

sad kad vec niko od korisnika a i moderatora nije odgovorio na moje pitanje pokusao sam da sam odradim root ali nije hteo zato sto je na njemu 1.6 a ne 1.5 softver,a upustvo i fajlovi koje sam skinu da bih down to 1.5 sistem ne funkcionisu.molim za pomoc ako moze
Iphone 4s white clear install

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ljudi kupio sam Magic koji je root-ovan i stavljen je 2.2, CyanogenMod 6.0.0.-DS-RC2. Baterija mi bas slabo drzi, moram dva puta dnevno da ga punim.
Pretpostavljam da je to custom rom, da nije oficijalni, jel gresim?
Nema SenseUI koji mi se bas svideo i zbog toga hocu da stavim oficijalni 1.6 sa Sensom.
Nasao sam na XDA oficijalni RUU 3.05.401.3 HTC Europe, da li smem da instaliram to? Necu nista da zeznem? Naravno za 32A verziju je.
I da li gubim root sa tim postupkom, mada i nije mi nesto bitno?
HOX Titanium gray

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

slobodno milane, neces nista zeznuti jedino sto gubis froyo i root, mada mozes ga i kasnije veoma jednostavno rutovati i imati oficijalni rom sa senseui. pozzz od ivana kg
A N D R O I D

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Hehe, vec sam uradio sefe!
Prvo sam uradio update na RC3, ali sam onda stavio smoki rom, sa njim nije imao zvuk i nije radila kamera...

I na kraju pao RUU, volim da se igram, sta cu! :)
A telefonom sam odusevljen. Veliki pozdrav

edit:
Ivane druze, kako sad da ga root-ujem, mako sam se pogubio! Jel komplikovana metoda, ipak mi se najvise svidja Smoki rom pa cu njega da stavim

Izmenila Ninolina:: nemoj da pises poruke jednu za drugom.. Koristi opciju Izmeni.. Obavezno procitaj pravila foruma..
HOX Titanium gray

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

evo Milane:

http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to ... one-click/

Javi sta si uradio.
Pozzz
A N D R O I D

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Odradio sam sve, stavio sam Smoki ROM ali imam dosta problema sa njim, sam od sebe gubi mrezu, tj izgubi signal i tako stoji a kada se pozovem sa drugog telefona dostupan sam. Dosta stvari mi se svidja kod Smokija ali mozda se ipak vratim na tvoj CyanogenMod, on radi bez greske, samo brzo prazni bateriju.
Za sada ce dan dva da bude stock, da uporedim praznjenje baterije i onda vracam CyanogenMod, najlepsi je i radi kao zmaj.
Pozz
HOX Titanium gray

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

Milane, evo ti jos jedna solucija, rutuj telefon (nije bitno sa kojim romom) pa onda preko marketa (na samom fonu) skini aplikaciju rom menager i u njoj imas opciju za download dosta romova koji provereno dobro rade, isprobaj i to, lako je i sve se radi na samom fonu bez kompa.
pozzz
A N D R O I D

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

OK, hvala za tip, probacu i to, danas sam ubio ceo dan na poslu sa nekim romovima i formatiranjem i instaliranjem... Znas vec kako ide...
HOX Titanium gray

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Probao sam ROM manager i jednostavno nece da radi, cim instalira svoj recovery i pokusa reboot u njega tu staje, samo se restartuje u krug. Nekako uspem da ga pokrenem i da stavim drugi recovery ali mi sada i on brlja. Sve je pocelo da me zeza od kad sam stavio Smoki rom, skinuo sam ga, instalirao RUU, ponovo root-ovao ali me i dalje zeza recovery, nece da uradi nand backup iz prvi put, izbacuje mi da uradim preko adb, uspe tek kad pokusam nekoliko puta, isto tako i restore kada hocu da uradim prvo mi kaze da ne moze da mount-uje sd, pa onda odjednom prihvati i odradi restore?
Probao sam da formatiram karticu ali nije pomoglo.

Da li je problem u ovom fajlu: Partition_Layout_Fixed.zip - on se instalira zajedno sa Smoki ROMom. Sta on radi, koje to particije dira, na fonu ili na kartici?
Uklanja se na ovaj nacin

IF you wish to revert back to the default partition layout(which is not needed unless you're taking a phone for a repair or you're just unsecure) do this :
Code:
-Wipe data through recovery
-while still in recovery, type adb shell reboot bootloader
-Download some new radio compatible recovery and place it in tools folder and rename it to recovery.img
-fastboot erase system -w
-fastboot flash recovery recovery.img

Samo sto meni u fastboot nikako ne prihvata komande iz cmd...

Ivane da li sa ovim unroot postupkom sa sappimg fajlom, se menja i radio, tj da li ce da vrati sa 6.35 na 3.22 verziju? Mislim na onaj link sto si mi ostavio gore

Hvala puno, sad vec i sebi postajem naporan

Edit> Ninolina izvini, ponavljam istu gresku, nije namerno...
HOX Titanium gray

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

LJudi pomogajte mislim da sm ga ubio!!!

Instalirao sam Roma manager, skinuo iz njega novi ROM CM, i recovery, trazio mi je restart u recoveri i sada se samo restartuje u krug i nikako ne mogu da dodjem do fastboot-a!!!

Jel mrtav?
HOX Titanium gray

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mkvb, i meni se to desilo sa Desireom.. Ništa strasno :) Samo skini bateriju. Zatim vrati bateriju i na ugašenom tel prvo pritisni i drži taster za Volume down i pritisni taster za uključivanje tel. (tako je na Desireu a trebalo bi i na Magicu).. Tako ćeš ući u Recovery i odradi flash iz .zip fajla..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Pokusao milion kombinacija ali nece da udje u recovery, samo na delic sekunde vidim na dnu ekrana verziju recovery-ja i odmah se restartuje. Sam recovery je nesto pretupio... odneo sam ga u servis :smutny: :smutny: :smutny:

Ljudi nije mi jasno kako je moguce da Rom Manager brikuje telefon, jedino sto sam uspeo jeste da raznim kombinacijama stiskanja tastera upalim plavu lampicu kod zvucnika i nista vise.
HOX Titanium gray

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Rom manager može da brickuje bez problema, to je razloga zašto ja svo instaliranje vršim iz recoveryja.
Stanje u koje si doveo telefon zove se Boot Loop, i česta je pojava, npr. ako se instaliraju romovi bez prethodnog wipeovanja podataka.
Nisam koristio Magic pa ne mogu da govorim ništa, ali ako funkcioniše kao Desire i imaš direktan pristup fastbootu, sve što je trebalo da uradiš je da ga uključiš u fastboot modu, spojiš usbom na pc i pokreneš odgovarajući ruu file ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=659403 ) na pc-u
Ako negde zapneš, uvek potraži odgovor na xda forumu, uštedeće ti pare za servis :)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Nece nikako da udje u fastboot, pokusavao sam na razne nacine. Jedino sto mogu jeste da cini mi se sa pritiskom na trackball + power upalim plavu lampicu, display je ugasen. Upali se, pojavi se HTC Magic, prodje 3-4 sekunde i restartuje se. Tako vrti u krug.

Sta je tu je, imace mala sestricina skupu igracku... A ja cu da prsnem :x
Nije ovo moj fon ali se identicno ponasa

http://www.youtube.com/watch?v=lJGfzVMQz6o
HOX Titanium gray

pera987
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 15:47

Post od pera987 »

Pa covece, ja dok sam procitao sta si ti sve uradio, vrteo razne romove koji zahtevaju razlicite recovery-je, hbootove i radlicit radio, pogubio sam se, cak i dok sam citao sta si radio, pomislio sam kako ga nisi do sad zaciglio... sta su ti rekli u servisu, jel moze nesto da se ucini?

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Hehe, ziv je... :wink:
thanks to dojmili
U servisu je bio punih pola sata pa sa ga uzeo nazad, znao sam da nece nista da urade a i bili su strasno neljubazni. To je bilo juce.
Danas sam bio kod drugara u Kragujevcu i oziveli smo ga. Imao je vezu sa kompom izmedju restartovanja celih 0.5 sekundi i to je bilo dovoljno da komp prepozna uredjaj i iskopira recovery ili sta god vec je trebao. Ivane nisam uspeo nista za sdcard da uradim, pojma nemam sta mu je

E sada da dodam, kada smo ga oziveli samo je posle formatiranja kartice prestao da cita karticu. Nikako nije mogao da je mount-uje, ni posle raznih formata i formatiranja nikako nije hteo.
Resenje je sledeca komanda

fastboot oem enableqxdm 0

Ako se nekome desi da zna u cemu je fora.
Sada radi kao zmaj sa fabrickim RUU 1.5 sa SenseUI, root-ovan, stavljen recovery, uradjen backup i sada vise nista ne pipam.
pozz
HOX Titanium gray

Odgovori