HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 09. Maj 2010. 14:34

Post od vnugo »

Da li ikako mogu sam da iniciram update androida na 2.2.? Pokusavao sam da nadjem u settingsu, ali bezuspesno...

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

araphel, Anony će imati i đ, ako instalira Swype i podesi za jezik hrvatski... Nažalost, još nema podrške za srpski jezik, što meni i ne treba, jer za kuckanje poruka mi ne treba ćirilica :wink:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

vnugo...ides sledecim putem...Settings-About phone-System software updates ;)
btw. meni nije ni potrebna srpska tastatura, samo sam odgovorio na post iznad ;)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Trazio drug danas i zvao Telenor i rekli mu da je moguce dobiti ga tek plovinom naredne nedelje,a na koji nacin ce ga moci kupiti tek treba da se dogovore.Bio ovde u prodavnici u Leskovcu i rekli mu da ga nikada nisu ni imali a da je potraznja velika.
Kako bre nema srpski to me bas cudi kad mu to kazem bice iznenadjen.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Koliko sam primetio samo Samsung Android telefoni imaju srpski, još ni na jednom HTC Android telefonu nisam video srpski jezik. Mada sve mu je jedno jer je solidno poznavanje engleskog jezika potrebno ako želite nešto više od SMS-a i zvanja.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Drugari, treba mi pomoć... Da li postoji neka mogućnost da obrišem sve kontakte u telefonu u jednom potezu, a da ne moram da radim wipe ili sl (dok sam koristio Sense ROM, to sam mogao, ali sada od kad imam ovaj No Sense ROM, ne mogu) ? Ovo mi je neophodno, jer usled sinhronizacije između telefona i Googla, za neko čudo, 95 % svih kontakata mi se dupliralo, a to me užasno nervira !!! :disgust:

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vnugo »

Anony napisao:vnugo...ides sledecim putem...Settings-About phone-System software updates ;)
Pa isprobao sam to i ispise mi "there are no updates available for your phone"

Nekoliko puta mi je izbacio sam da li zelim update, ali ja sam odbio, jer sam tek bio dobio telefon. Sada zelim da ga update-ujem ali mi ispise doticnu poruku...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

vnugo, meni se to dešavalo kad sam inicijalno označioda ću kasnije odraditi apdejt. Mislim da je restart telefona meni rešio problem.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Još koju reč o bateriji... Kako punim bateriju, tako joj napon slabi... Do juče sam uspevao da "naguram" 4187 mV, juče je to bilo 4167, a danas je već 4143 mV !!! Da li neko zna, u čemu je ovde fora ??? :wacko:

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vnugo »

araphel napisao:vnugo, meni se to dešavalo kad sam inicijalno označioda ću kasnije odraditi apdejt. Mislim da je restart telefona meni rešio problem.
Iskljucio sam ga pa ukljucio, ali o dalje isto...
Tu sam se podsetio da postoji jos jedan mali problemcic, a to je da kada zelim da ga ugasim on krene da se gasi i ispose turning off..., ali nece nikako da se iskljuci! Ostavio sam ga skoro 5 min i nista... da li neko ima resenje za ovaj problem?

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Anony »

Jel moze neko samo da mi kaze kolika je internal memory dostupna korisniku na desire-u? Ja sam umislio da je 512mb, kao sto pise u specifikaciji, a meni prijavljuje 174mb available (ukupno). Jel je to u redu? (sry ako je glupo pitanje, ali moram da pitam)
I da li mozda telefon sam nesto pamti na internu memoriju?(tipa sms, ili tako nesto)

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vnugo »

512 mb ROM memorije,ako se ne varam... mozda si sa time pomesao. Posto ja interne memorije imam jos manje.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Anony, sve je u redu... koliko ja shvatam, interna memorija telefona je podeljena u više delova, tako npr. imaš prostor za rom i radio, koji ti inače nije dostupan osim kod flashovanja, a interna memorija namenjena za instalaciju programa i podatke je samo ~150 mb. To je i razlog zašto se koristi A2SD+ ili Froyov app2sd.

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Anony »

Ok momci...hvala :) U sekundi sam se zabrinuo zbog tripa... Jos uvek se upoznajem sa svime, ali mi dobro ide za sad i prezadovoljan sam. Moram i da se pohvalim sa baterijom...trajala mi je od petka u 20h (100%) do jutros u 12 (12%), uz airplane mod nocu i sa iskljucenom data konekcijom, uz wifi 20ak min, i par poruka i min razgovora. Dovoljno, samo da vidim kako ce se ponasati kad ukljucim data protok.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Anony, pa ok, sa tolikim ogranicenjima i nije neobicno da tako dugo potraje. Meni cim smanjim slusanje muzike i razgovore, izgura i dva dana bez problema, otkako sam se igrao sa setCPU. Evo, od 6 jutros pa do sada, sa desetak minuta razgovora i isto toliko poruka, plus par mailova i malo twittera je na 77%

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

araphel, a kakva je to app setCPU kada ti toliko baterija izdrzi?Meni bi to bas puno znacilo...
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

toda81, SetCpu je aplikacija za klokovanje i downklokovanje procesora, možeš da podešavaš na koliko će da radi kada je upaljen, ugašen i dosta drugih stvari.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

telep, to je bas dobro.Upravo sam skinuo ovu app pa cu je pogledati kakve ima opcije i kako da je podesim
Note IV N9100 dual

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vnugo »

Instalirao sam jednu igru i sada mi se muzicki fajlovi iz ove igrice mesaju sa mojom muzikom u default plejeru. Ima li neko neki savet?

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

vnugo, evo resenja za tvoje probleme http://forum.xda-developers.com/showthr ... t=.nomedia
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Odgovori