HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
notash
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Okt 2010. 21:38

Post od notash »

Pomoc

Nisam stigao da procitam sve pa ne znam dali je mozda neko vec pisao o ovom-ALI
Posle update na Froyo in-call volume ili zvuk slusalice za vreme razgovora je i kad se smanji na minimum toliko jak da mi razgovor cuju i sa obliznjeg stadiona :)

Dali se to jos kome dogadjalo i ima li leka ???

Unapred HVALA

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, sve ti pise u uputstvu tamo odakle si skinuo app za menjanje fontova.. Treba da font koji zelis da ta app vidi prebacis uz pomoc Root Explorera u folder data/ local/ fonts.. pokrenes Font Changer i eto fonta u listi..:-) koliko se secam, trebalo bi samo da imas dva fajla za font.. jedan obican i drugi bold..:-) Znaci oba fajla treba isto da se zovu, s tim da drugi na kraju naziva treba da ima i rec "bold"..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, hvala ti na pomoci.Mozes li mi na pp pomoci oko toga gde mogu da nadjem neke zanimljive fontove posto znam da si ti ljubitelj fontova jer sam citao da si pisala o tome
Note IV N9100 dual

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

toda81, Jedan od boljih: http://www.dafont.com/ :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gargamel4, hvala ti na pomoci.Sada cu da odem da vidim ima li neki fontic da se meni svidja,a nadam se da ima.sada sam poceo da skidam fontove sa ovog sajta,ali kada skinem font u tom zip-u se nalazi samo jedan fajl,ttj nema dva fajla,tj sa obicnim nazivom,a nema 2 kao sto je ninolina rekla da treba da ima.Sta da radim?
Note IV N9100 dual

scele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 10:13

Post od scele »

Stigao SKYPE za Desire!!! Tj. za Android ;)

Najzad... težak je oko 8,5 MB. Uh, moram odraditi root, nema se više mesta u memoriji.

E da, inače radi odlično :) Radi sinhronizaciju sa kontaktima koje već imate u telefonu itd...
HTC Desire

alekciric
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 19:01

Post od alekciric »

Imam pitanje sto se tice oglasa za htc desire, posto napisu da radi samo na telenor mrezi. Da li to znaci da ne moze da se dekodira, konkretno za M:tel mrezu u RS? I jos jedno pitanje, bilo je na nekom postu price o amoled ekranima i root, da oni koji imaju amoled se mogu root a oni koji su S ne mogu, ili obrnuto ne znam nu ja tacno. Da li je do sada rijeseno ili sam ja skroz nesto pobrkao?

pixxel
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Sep 2010. 14:58

Post od pixxel »

@alekciric
Da, telefon bude zakljucan, i ne mozes da ga koristis dok se ne otkljuca sa mreze. Za sada otkljucavanje (dekodiranje, kako god) kosta oko 50 evra i moraju da otvaraju telefon.
Sto se rootovanja tice, nema nikakve veze da li je amoled ili slcd, svi se rootuju bez problema sa unrevokedom, cak i ovi najnoviji 2.2, jedino ako budes posle stavljao neki stariji modifikovani rom moze da se desi da ne radi kako treba, ali ako pripazis da bude noviji rom, nece biti problema...

alekciric
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 19:01

Post od alekciric »

pixxel, Hvala na odgovoru, posto trebam danas za Srbiju, tacnije za NS, pa sam mislio da okrenem par br sa ovih oglasa da vidim kakvi su tel sto prodaju. Koliko je sigurno da mi se nesto nece desiti tel kada ga odnesem da ga otkljucaju?

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

alekciric, ne daj nikom pare za to otključavanje! proveri privatne poruke, imaš dole, u dnu strane.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

pixxel napisao:@alekciric
Da, telefon bude zakljucan, i ne mozes da ga koristis dok se ne otkljuca sa mreze. Za sada otkljucavanje (dekodiranje, kako god) kosta oko 50 evra i moraju da otvaraju telefon.
Ovo nije tačno, kakvo crno otvaranje telefona i 50e. Koja glupost, sto plasite coveka. Ukucava se unlock code mreže koji na netu košta 15 dolara a može i neko da ti ga pošalje na pm ako ti njemu predhodno kažeš svoj IMEI. Pogledajte na youtube kako se otkljucavaju ima koliko hoces klipova...
ps. evo kako izgleda za HD2
http://www.youtube.com/watch?v=0MTUHSWKRrM
Poslednja izmena od Sauriann u Čet, 07. Okt 2010. 15:21, izmenjeno 1 put ukupno.

scele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 10:13

Post od scele »

Samo da se pohvalim :oops: nakon dugog razmišljanja rootovao sam svoj telefon prateći uputstva sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788044 sve je prošlo OK, instalirao Move2SD Enabler sa marketa i sad telefon slobodnije diše :D Desire inače kupljen u Telenoru, sve najnovije update-ove skidao pre root-ovanja (barem sve što mi je bilo ponuđeno...). Uh što je dobro kad MotoNav više ne zauzima gomilu interne memorije... :)
HTC Desire

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

A stvarno su zaključani telefoni kupljeni u Telenoru? I ništa ono root flash S-OFF mambo-džambo ne pomaže, mora IMEI i plaćanje preko neta? Bezveze...
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

IvanP,Sauriann,bacite malo pogled - klik,,nije bas sve toliko prosto. :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

IvanP, jesu zakljucani telefoni kupljeni u telenoru.Ja sam zivi svedok :D Da li zna neko da mi kaze sta da radim sa ovim fontovim sto sam skinuo jer u zip-ovima koje sam skidao postoji samo po jedan font,a nema dva fajla i jedan koji u nazivu ima bold
Note IV N9100 dual

cubrovic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Feb 2010. 02:43
Kontakt:

Post od cubrovic »

Mojih 5 para :)

Postah vlasnik HTC Desire-a neki dan i telefon je odlican pa skoro u svemu.
Da se ne bih bavio hvalospevima samo dve kritike od kojih je jedna stvar ukusa a jedna bogami i ne.
Iako kazu da se poklonu u zube ne gleda (Desire je nagrada za Gpsg program na Vip takmicenju) moram malo da ga iskritikujem ;)

Prva stvar je kao sto rekoh individualna a to je da mi na izgled deluje dosta "jadnije" nego sto bi trebalo da deluje telefon takve klase. Moj trenutni Samsung Galaxy deluje daleko lepse od njega.
Da ne bude da je ovo nesto Samsung vs Htc to isto vazi i za Galaxy S koji mi je takodje prilicno neugledan.
E sad i na Desire-u a pogotovo na Galaxy S stvar se menja kada se ukljuci ekran onda to odvuce prilicno oko od nekih neupeglanosti kucista.

Kao sto rekoh ovo je jako subjektivno tako da svako po svom ukusu.

Druga stvar koja mislim da nije subjektivne je, zasto o moj Boze zasto, ovaj telefon ima upotrebljivih 100-ak MB interne memorije ;)
Nisam nesto pratio specifikacije tj video sam krajem oka onih 512Mb pa i ajde ali dok oduzmes sve sto zauzme sistem ne osta nista :(

Sad tek vidim da me je Galaxy koji je jedan od prvih android telefona razmazio. Maltene 1GbB slobodne interne memorije plus 8GB interna sd kartica, ali hajde ona nije bitna za pricu pa da ne zbunjujem.

U par komentara na moje aplikacije u zadnje vreme ljudi su trazili da stavim app2sd podrsku u njih.
Moram priznati da sam tada pomislio "Ovi kao da stavljaju 5000 programa pa nemaju gde nego na karticu gde ce realno da rade verovatno sprije itt al hajde stavicu kad stignem".

Ovim putem se doticnim ludima javno izvinjavam jel sad razumem sve njihove muke i od sada ce svaki moj program imati prvo app2sd flag pa onda tek ostalo ;)

Prebacivao sam instalirane programe sa Galaxy-ja na Desire preko appbrain aplikacije/sajta (fantasticna stvar topla preporuka svima) i negde na 1/2 ili 2/3 instaliranih pocnju problemi. Nema mesta, idi na app2sd, prebacuj programe na karticu, nastavi, opet sve u krug, nema sta vise da se prebaci, deinstaliraj programe koji su u internoj a puno memorije koriste a ne trebaju ti bas bas, i sve u krug.
Krajnji rezultat, jedva zavrseno, 10-ak programa zrtvovano, 10-ak Mb jedva slobodno i gorak ukus u ustima.
Bice da sam ipak trebao da rootujem telefon pa bi te stvari mogao da resim ovim move2sd i slicnim. No sta je tu je tek mislim da je to prilicno porazavajuce za telefone ovakvog kalibra tim pre sto ne mislim za sebe da sam neko ko instalira bas sve i svasta.
Hardver je takav kakav je i tu se ne moze nista uraditi ali bi zaista bilo dobro da u nekoj sledecoj verziji androida postoji mogucnost izmestanja aplikacije na karticu cak iako ona to nije naznacila kao dozvoljeno, naravno uz neku "Are you realy realy sure?" poruku.

Ovako se ljudi teraju na rootovanje i zaobilazenje sistema, sto ja prvi, iako sam neki napredni korisnik, izbegavam dok god ne vidim da postoji neki, ovako debeli razlog za to.
Sad jedino sto nemam vremena sve ispocetka da petljam ali videcemo koliko izdrzim ovako :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Imam jedan problem.Vec neko vreme ne mogu da instaliram neku app na tel.Skidao sam app sa marketa i skine se app i nece da ih instalira.Pise unsuccessful.Sta moze da bide problem?Ovo mi bas ide na zivce
Note IV N9100 dual

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

scele,
sta si instalirao nakon ovog rutovanja?

jel ovo jedan od boljih i bezbednijih nacina za rutovanje?

sta se desava sa garancjom?

pozz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Samo da javim da nisam nasao nacin kao da resim problem sa instaliranjem app iako sam svasta pokusavao pa sam skinuo najnovini lee droid v2.2 i sada sve normalno funkcionise,a cak mogu i java app da pokrecem i sto je bitno super rade java app.Samo jos kada bih saznao ono u vezi fontova sto sam pitao imao bih kompletan tel,mada sam sada prezadovoljan i ne mogu sakriti svoje odusevljenje
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, sto se tice fontova, ne moras stvarno da imas dva fajla..:) Mozes kopiji tog .ttf fajla samo da dodas u imenu "bold"...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori