Mojih 5 para
Postah vlasnik HTC Desire-a neki dan i telefon je odlican pa skoro u svemu.
Da se ne bih bavio hvalospevima samo dve kritike od kojih je jedna stvar ukusa a jedna bogami i ne.
Iako kazu da se poklonu u zube ne gleda (Desire je nagrada za Gpsg program na Vip takmicenju) moram malo da ga iskritikujem
Prva stvar je kao sto rekoh individualna a to je da mi na izgled deluje dosta "jadnije" nego sto bi trebalo da deluje telefon takve klase. Moj trenutni Samsung Galaxy deluje daleko lepse od njega.
Da ne bude da je ovo nesto Samsung vs Htc to isto vazi i za Galaxy S koji mi je takodje prilicno neugledan.
E sad i na Desire-u a pogotovo na Galaxy S stvar se menja kada se ukljuci ekran onda to odvuce prilicno oko od nekih neupeglanosti kucista.
Kao sto rekoh ovo je jako subjektivno tako da svako po svom ukusu.
Druga stvar koja mislim da nije subjektivne je, zasto o moj Boze zasto, ovaj telefon ima upotrebljivih 100-ak MB interne memorije

Nisam nesto pratio specifikacije tj video sam krajem oka onih 512Mb pa i ajde ali dok oduzmes sve sto zauzme sistem ne osta nista
Sad tek vidim da me je Galaxy koji je jedan od prvih android telefona razmazio. Maltene 1GbB slobodne interne memorije plus 8GB interna sd kartica, ali hajde ona nije bitna za pricu pa da ne zbunjujem.
U par komentara na moje aplikacije u zadnje vreme ljudi su trazili da stavim app2sd podrsku u njih.
Moram priznati da sam tada pomislio "Ovi kao da stavljaju 5000 programa pa nemaju gde nego na karticu gde ce realno da rade verovatno sprije itt al hajde stavicu kad stignem".
Ovim putem se doticnim ludima javno izvinjavam jel sad razumem sve njihove muke i od sada ce svaki moj program imati prvo app2sd flag pa onda tek ostalo
Prebacivao sam instalirane programe sa Galaxy-ja na Desire preko appbrain aplikacije/sajta (fantasticna stvar topla preporuka svima) i negde na 1/2 ili 2/3 instaliranih pocnju problemi. Nema mesta, idi na app2sd, prebacuj programe na karticu, nastavi, opet sve u krug, nema sta vise da se prebaci, deinstaliraj programe koji su u internoj a puno memorije koriste a ne trebaju ti bas bas, i sve u krug.
Krajnji rezultat, jedva zavrseno, 10-ak programa zrtvovano, 10-ak Mb jedva slobodno i gorak ukus u ustima.
Bice da sam ipak trebao da rootujem telefon pa bi te stvari mogao da resim ovim move2sd i slicnim. No sta je tu je tek mislim da je to prilicno porazavajuce za telefone ovakvog kalibra tim pre sto ne mislim za sebe da sam neko ko instalira bas sve i svasta.
Hardver je takav kakav je i tu se ne moze nista uraditi ali bi zaista bilo dobro da u nekoj sledecoj verziji androida postoji mogucnost izmestanja aplikacije na karticu cak iako ona to nije naznacila kao dozvoljeno, naravno uz neku "Are you realy realy sure?" poruku.
Ovako se ljudi teraju na rootovanje i zaobilazenje sistema, sto ja prvi, iako sam neki napredni korisnik, izbegavam dok god ne vidim da postoji neki, ovako debeli razlog za to.
Sad jedino sto nemam vremena sve ispocetka da petljam ali videcemo koliko izdrzim ovako