HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Vas dvojica pričate o Cell broadcast, tako se to oduvek zove, eno ga u Settings/Call, samo nisam siguran da će to da pomogne. Kod mene nije štiklirano, a ispod piše "disable reception of cell broadcast" ili tako nešto. Nisam baš siguran šta je pesnik tu hteo da kaže...kad štikliram logično piše "enable receptions" , pa ti pogodi kad je uključeno... kako god, imam utisak da to ne radi kao na onim starim telefonima, i meni se često zbunjuje fon kad putujem, prosto piše Current Location. Siemens 35 je menjao natpis od stanice do stanice po Beogradu kad su to pustili, pre desetak godina... Sad doletim u Rusiju, em maps ne radi u avionu jer nema net, em telefonu treba dva dana da uklaviri da je u Sočiju, iako mu lepo radi i GPS i maps i net na lokalnom provajderu. E al zato, kad flashujem ROM, još ga ne otključam on već priča ruski. I natrpa neke ruske sajtove u Dolphin HD bookmarks. Čekaj bre, mislim se, pitaj me prvo, šta skačeš ko jare?
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
toda81, mozda je Azimuth mislio na Settings > Location > Use wireless or mobile networks/Use GPS satellites, pa da na taj nacin pronadjes lokaciju...
A sto se tice spiska podrzanih srpskih gradova u Weather aplikaciji, ako nekog zanima, ukucajte Serbia u search polje i izlistace vam sve gradove koji su podrzani.
A sto se tice spiska podrzanih srpskih gradova u Weather aplikaciji, ako nekog zanima, ukucajte Serbia u search polje i izlistace vam sve gradove koji su podrzani.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Green, to sam pokusavao i ranije da uradim ali nije htelo ni na taj nacin da funkcionise na zalost.Sto se tice tog kucanja u search serbia i to sampokusavao,ali izbaci samo vece gradove///
EDIT:Imam problem sa update leedroid 2.2eda li je neko uradio update na 2.2e?Uradio sam wipe cache i wipe dalvik cache i onda sam isao na install from sd card i pokrenuo install leedroid 2.2e i kada se tel restartovao zaglavio se na belom ekranu.Da li postoji neko resenje da sredim ovaj problem i da uradim ovaj update na 2.2e?
EDIT:Imam problem sa update leedroid 2.2eda li je neko uradio update na 2.2e?Uradio sam wipe cache i wipe dalvik cache i onda sam isao na install from sd card i pokrenuo install leedroid 2.2e i kada se tel restartovao zaglavio se na belom ekranu.Da li postoji neko resenje da sredim ovaj problem i da uradim ovaj update na 2.2e?
Note IV N9100 dual
toda81, nemam pojma zaista kako si ti to ostvario, osim kad update-ujes vreme u Weather aplikaciji, pod uslovom da je lokacija promenjena, a ti si ili na wi-fi signalu ili signalu sa mobilne mreze.
Kod mene recimo, Melburn je ogroman grad sa mnogo predgradja, ali uvek kad promenim lokaciju (predgradje), update-ujem vreme (wi-fi ili mreza), pojavi se nova lokacija (predgradje), koja naravno nije upisana ako bi se trazila u samoj aplikaciji. Koja konkretno opcija u telefonu to omogucava, ne znam stvarno...
Kod mene recimo, Melburn je ogroman grad sa mnogo predgradja, ali uvek kad promenim lokaciju (predgradje), update-ujem vreme (wi-fi ili mreza), pojavi se nova lokacija (predgradje), koja naravno nije upisana ako bi se trazila u samoj aplikaciji. Koja konkretno opcija u telefonu to omogucava, ne znam stvarno...
Kupio sam HTC Desire danas konačno. 
Ne znam baš kako se rukuje još uvek sa njim, ali me zanima da li on sam skida neke podatke preko EDGE-a da mi ne napravi mnogo veliki račun jer sam ja na pretplati a u mom paketu nemam niti 1MB free. Nego mi se sve naplaćuje...
Ako skida sam, onda da ubacim ovaj drugi broj na kredit u njega

Ne znam baš kako se rukuje još uvek sa njim, ali me zanima da li on sam skida neke podatke preko EDGE-a da mi ne napravi mnogo veliki račun jer sam ja na pretplati a u mom paketu nemam niti 1MB free. Nego mi se sve naplaćuje...
Ako skida sam, onda da ubacim ovaj drugi broj na kredit u njega

Kada svoj život sredim, malo kad se smirim, i trudim se da živim od onoga što volim.
Bolji dani kada dodju, tada loši se zaborave, i samo lepi momenti u glavi se pamte!
Bolji dani kada dodju, tada loši se zaborave, i samo lepi momenti u glavi se pamte!
dacha, svi Android telefoni su koncipirani tako da im treba konstantna sihnhronizacija sa razlicitim servisima na internetu. I ne samo oni, to vazi za prakticno sve savremene telefone. Ukoliko neces da se telefon konektuje na internet, moras stavku "mobile network" da mu stavis na off, pa da koristis samo wifi, ali u tom slucaju gomilu prednosti koju Android nudi, neces ni osetiti.
Stavio sam na home 2 puta aplikaciju "Footsteps"
Kako da je uklonim sa desktopa?
Poprilčno me nervira
I kako da ugasim u slanju sms poruke onaj t9 rečnik što mi stalno nudi neke reči na engleskom i poprilično otežava slanje poruke, tj usporava.
unapred hvala.

Kako da je uklonim sa desktopa?

Poprilčno me nervira

I kako da ugasim u slanju sms poruke onaj t9 rečnik što mi stalno nudi neke reči na engleskom i poprilično otežava slanje poruke, tj usporava.
unapred hvala.
Kada svoj život sredim, malo kad se smirim, i trudim se da živim od onoga što volim.
- toda81
- Prijatelj foruma
araphel, zasto ne odradis preko recovery-a backup tog rom-a koji imas instaliran pa onda instaliraj taj drugi rom,tj MIUI?Tako ti je po mom misljenju najbolje jer ces tako najobjektivnije,tj bez subjektivnog misljenja svakog od nas da dodjes do toga kakav je taj rom.Ako ti se ne svidi rom samo lepo odes u recovery i odradis restore backup-a i sve ce se vratiti na staro.To ti je po mom misljenju najbolje resenje.Ja npr imam problem sto ne mogu da predjem na noviju verziju LeeDrOiD-a,tj na 2.2e jer imam neki uvrnuti problem jer nece tel da uradi update,ali sam prezadovoljan LeeDrOiD rom-om jer je stabilan i ima sve sto meni treba,a vidim da ima jos par forumasa koji dele moje misljenje kada je ovaj rom u pitanju
Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
toda81, kakav problem imas sa updateom na 2.2e verziju LeeDroida? Kako to mislis da nece da se updatuje? Sta ti se desava kad pokusas da ga flashujes? Ja sam moj Desire "podigla" na e verziju bez ikakvih problema i naravno, bez brisanja bilo cega iz tel..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, ja sam radio dalvik cache i wipe cache i onda sam isao na install from sd card i odabrao leedroid 3.3e i kada je odradio kopiranje restartovao sam tel,ali nije hteo da se podigne system,tj zaglavio se na onoj beloj strani sa android-ovom ikonicom.Proslog puta sam ovo bez problema uradio,tj prelazak sa 2.2a na 2.2d,ali sada nije htelo bez obzira sto sam 2 puta pokusao ovo da odradim.Sreca da sam uradio backup pa sam posle vratio lako verziju 2.2d.Pokusao sam i treci put tako sto sam uradiouz wipe cache,dalvik cache i data factory reset,ali mi se isti problem dogodio.Ne znam uopstesta da radim
Note IV N9100 dual
Ono sto treba da uradis je da odmah posle flasha ROM-a (2.2e, LeeDroid, o tome naravno pricamo) flashujes i kernel koji su izbacili kad je 30% populacije imalo iste probleme ko ti prilikom flasha. Znaci flashujes ROM, flashujes kernel, onda tek reboot. Problem je sto u kernelu koji dolazi sa 2.2e ima prepodesavanje OC-a, tj sad procesor moze da ode mislim do 1.19Ghz, a to se na trenutak i desi prilikom prvog boota. Patchovani kernel to onemoguci, taj inicijalni boost, a posle mozes da dignes frekvencu na 1190, ali posto si imao probleme u bootu ne savetujem, jer ces da imas freezeve i force closure i razne druge probleme - drzi se ispod 1130, kao na 2.2d. Nije svaki procesor isti, zato Ninolina nije imala probleme - njen je izdrzao 1190MHz. Idi na prvu stranu LeeDroidovog threada, ili na mini site, ima svuda tog patchovanog kernela sad.
Edit: evo ga ovde:https://www.dropbox.com/s/bqvy9v61pcvpl ... ootfix.zip
Edit: evo ga ovde:https://www.dropbox.com/s/bqvy9v61pcvpl ... ootfix.zip
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
Harthouse, ja probao da ubacim sinoć 10.29 verziju, ali pola toga mi nije funkcionisalo, i stalno mi je prijavljivao grešku u nekim sistemskim Android aplikacijama i bacao me na Force Close kao jedinu opciju. Recimo, uopšte nisam mogao da pronađem Phone aplikaciju, kao ni pola drugih sistemskih aplikacija!
U čemu grešim? Vratio sam se za sada na rootovani OTA 2.2 rom + Espresso mod, kao proverenu kombinaciju, ali bih svakako voleo da probam, pa ako imaš ideju šta sam uradio pogrešno, please reci. Takođe, ima li neke potpuno prevedene verzije, pošto je ova navodno najnovija i skroz prevedena, a ipak sam naišao na par stvari sa kineskim natpisima?

U čemu grešim? Vratio sam se za sada na rootovani OTA 2.2 rom + Espresso mod, kao proverenu kombinaciju, ali bih svakako voleo da probam, pa ako imaš ideju šta sam uradio pogrešno, please reci. Takođe, ima li neke potpuno prevedene verzije, pošto je ova navodno najnovija i skroz prevedena, a ipak sam naišao na par stvari sa kineskim natpisima?