HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Naravno, što brže to bolje :-) Mora da je pravi particija, ili pak da se klonira kartica nekim programom koji je za to specijalizovan.Pozdrav!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Onda cu sacuvati sadrzaj kartice na kompu pa cu ubaciti tu novu karticu klqse 6 i formatiracu je u fat32,napravicu joj particiju pa cu onda da iskopiram sa kompa sadrzaj moje kartice.Samo je problem sto u 21.veku nestaje struja bez najave i razloga pa se mora cekati
///Ne mogu da se setim kako sam povezao tel sa kompom kada sam prosli put delio particije preko acronisa.Da li je neko delio tako particije i kako je povezao tel i komp da bi acronis prepoznao desireovu mmc kao disk?///Nije mi uopste jasno zasto acronis ne prepoznaje moju mmc...Pokuso sam da stavim mmc i u e71,ali je ni tada nije prepozao,a vidi flash-ku kada nju nakacim na komp :smutny:
Note IV N9100 dual

alekciric
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 19:01

Post od alekciric »

Treba da uzmem desire i ima ekran s-lcd.Posto sam vec postavljao ovo pitanje a niko mi nije odg moram ponovo. Vidio sma na ovom forumu da je razlika u boljoj vidljivosti ekrana na suncu izmedju amoled i s-lcd, i da se ne moze uraditi root na s-lcd. Da li se to do sada mozda promenilo ili ne? Da znam da ako je odg NE, da ne bacam bzvz pare. Moilio bih vas da mi odg u sto kracem roku. HVALA

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dakiza »

Nemoj biti lenj, i pročitaj temu.Tako ćeš dobiti još puno odgovora na pitanja koje ćeš želeti da postaviš kasnije.Pozdrav

alekciric
Novajlija
Novajlija

Post od alekciric »

dakiza, Procitao sam citavu temu od 1- 100 sve, nigde ne pise da li je to sada moguce, mislim na ubacivanje rom-ova i root, i ne zanima me toliko da li ima ostrije boje ili ne. Konkretno mislim na root i ubicivanje rom-a. I samo mi je potrebno "da ili ne" i nista vise. A to nije toliko tesko napisati...

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

alekciric moj desire je sa slcd ekranaom i rutovao sam ga bez problema preko unrevoked. idi na njihov sajt i skini reflash i rutovaces ga za 2 minuta.

toda81 moja kartica je 8gb class 4 i meni video na 720p secka na svakih 10-ak sekundi, ne znam u cemu je problem, inace koristim oficijalni 2.2 rom (rutovan).
A N D R O I D

alekciric
Novajlija
Novajlija

Post od alekciric »

dojlimi, Hvala puno na odgovoru! Jedve cekam da zavrsim sa poslom pa da idem da uzmem telefon koji vec duze vrijeme hocu da kupim.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

720p je takav na ovom telefonu, pomirite se s tim. Jedini način da se koliko-toliko eliminiše cepanje slike je da se snima bez zvuka, ali to i nije neko rešenje. Nijedan rom, ni najbrža kartica vam neće u tome pomoći, sve dok neko sasvim ne promeni drajvere/aplikaciju za kameru, a možda ni onda.

Ilustracije radi, Samsung Wave snima na karticu klase 2 720 u 30fps, sa daleko boljim zvukom i bez ikakvih zastajkivanja. Dakle, problem je u telefonu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

dojlimi, znaci i ti imas isti problem kao i ja,mada imas bolju mmc jer je mola od 4gb koju sam dobio uz desire bila class 2,ali sam ubacio sada karticu od 4gb class 6 pa cu videti kako ce ona da radi pa javljam.Samonikako ne mogu da se setim kako sam pravio particiju sa acronis-om :? ///
Isprobao sam sada video i vise nema seckanja od kad sam ubacio mmc class 6.Ocigledno je to bilo u pitanju zbog cega je video seckao.Samo nikko ne uspevam sada da napravim particiju preko acronis-a.Ne prepoznaje mi tel kao disk,a i kada ubacim tu mmc u e71 opet mi acronis ne prepoznaje mmc kao disk.Zna li neko u cemu moze da bude problem?Na prosloj kartici sam lako napravio particiju preko acronis-a,a sada ni tu karticu ni ovu novu ne vidi
Note IV N9100 dual

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dakiza »

Meni ne secka, čak i kada se snima po odlicnom dnevnom svetlu gde dostigne 30fps. Pozdrav!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

dakiza, kako moze da dostigne 30fps?Da li ti secka kada snimas u zatvorenom.Meni sada ne secka ni u zatvorenom ni na otvorenom kada snimam.U pitanju je definitivno bila sporija mmc.Sa class 6 radi odlicno,ali samo sto sada imam drugi problem jer ne mogu da napravim particiju///Da li mogu da napravim particiju preko citaca kartica na laptopu?
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

toda81, Ima program koji se zove gparted na linuxu koji particionise kartice. Moja preporuka je da skines ubuntu distribuciju linuksa i pokrenes je kao live verziju, instaliras gparted i particionises karticu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

acambas, sa ubuntom sam imao velikih problema jer sam je prosli put instalirao pa nisam uopste mogao da ubacim windows.Cini mi se da imam instalaciju ubunte pa cu pokusati da je pokrenem kao sto ti kazes.Pretpostavljam da cu to morati da uradim tako sto cu darestartujem komp i da u boot meniu podesim da mi pokrene cd pa da tako pokrenem ubuntu.Samo ne znam kako da instaliram gparted jer sam ga ja pre skidao kao iso file koji takodje pretpostavljam trebada se nareze na disk pa da se pokrene na taj nacin instalacija,ali ne znam kako to da izvedem jer ce mi vec u kompu biti cd od ubunte.Mada imam i externi dvd rezac pa mozda mogu njime da pokrenem taj drugi cd od gparteda
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Samo da prijavim da sam odradila S-OFF na mom novom White Desire-u...:) Zahvaljujući tome, jer baš volim da se igram sa sistemskim fajlovima, već 2 puta u 2 dana sam ga brick-ovala, ali usput i naučila još neke nove stvari o Android sistemu...:) :) Ništa strašno se i nije desilo sa telefonom što iz Recovery-ja nije moglo da se sredi...:)

Sve u svemu, rezultat je: pobrisane nepotrebne aplikacije iz LeeDroidovog ROM-a, ubačena nova Boot animacija i zvuk... I to sve za par sekundi bez potrebe za povezivanjem sa kompom...:) Kome su ove stvari interesantne, svakako preporučujem S-OFF...:) ali, važan savet: pre igranja sa Sistemskim fajlovima obavezan Nandroid Backup...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Svaka ti cast na hrabrsti.Ja pokusavam preko citaca kartica na laptopu da napravim particiju,ali nigde ne vidim opciju za to.Da li neko zna kako mogu da napravim particiju preko citaca kartica na laptopu?
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, a u cemu je problem da particionises karticu preko ROM Managera? On ima tu opciju i znam da su mnogi tako napravili particije na svojim karticama..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

alekciric
Novajlija
Novajlija

Post od alekciric »

Napokon sam postao ponosni vlasnik htc desire. Pa trenutno imam samo jedno pitanje. Imam kuci adsl sa wifi i na telefonu pronadje i pise obtaining Ip address.. . Elem, uglavnom ne mogu da ga koristim sta treba da podesim? Ako vec ima u ovoj temi ako je vec neko od vas pisao o ovome samo neka mi napise gdje da pogledam.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, kada pokusam da paarticioniram mmc preko ROM Managera sve uradim kao sto je pisalo u uputstvu i tel se restartuje i pojavi mi se crn ekran sa onom yelenom ikonicom od androida i pored njega trougao sa uzvicnikom i to tako stoji dugo i ja onda dryim volume na gore cini mi se i onda se nadjem u recovery meniu.Ne ynam u cemu je problem.Tako mi se desavalo i sa onom starom mmmc koju sam kasnije uspeo preko acronis-a da particioniram,ali sada nikako ne uspevam preko njega to da odradim.

alekciric,kada ti skenira wifi mreye i iybaci postojece onda samo kliknes na nju i ono connect i onda ti se pojavi u desnom uglu yelena ikonica ya signal.Tako je kod mene
Note IV N9100 dual

alekciric
Novajlija
Novajlija

Post od alekciric »

toda81 Nadjem ja svoju mrezu i kada kliknem na nju onda mi pise gdje wifi ispod njega obtaining Ip address. Ne znam da li moram nesto u wifi podesavanjima da uradim ili u naprednim podesavanjima nekakve postavke moram uraditi.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

@toda
Skini AmonRA Recovery i flešuj ga unrevoked-om u telefon. Kad se sve to završi, uđi u recovery i tamo imaš partition sd card. Particioniši. Restartuj.

Odgovori