Ne znam može li bez roota. Oće Desire da zeza sa wifi tamo gde recimo Nokia nema nikakav problem, recimo kod ad-hoc mreža, ili sa WEP enkripcijom. Postoji rešenje, ali treba da se flashuje, tj treba da rootuješ telefon prvo. Sam root je podrobno opisan svuda, traži unrevoked, i idi sa AmonRa recovery da ne prodješ ko Toda81.alekciric napisao:toda81 Nadjem ja svoju mrezu i kada kliknem na nju onda mi pise gdje wifi ispod njega obtaining Ip address. Ne znam da li moram nesto u wifi podesavanjima da uradim ili u naprednim podesavanjima nekakve postavke moram uraditi.
HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
Gparted bi isto trebalo da radi ok. Iz Windowsa je teška zajebancija praviti particije na karticama i usb fleševima, a linuks particije pogotovo 
Ja sam već koristio Unrevoked i imao flešovan Clockwork recovery, sinoć probao da promenim custom recovery i naflešujem AmonRA i sve prošlo bez problema. Sad valjda nema veze da li je amoled, slcd i koji hboot, je li? Nek me ispravi neko ako grešim, Unrevoked radi sve varijante?
Btw, meni je rom manager napravi particiju bez problema, samo možda treba da se u njemu odradi flash clockwork recovery, pa onda da se particioniše.
Mislim, ima sto načina, jedan mora da upali

Ja sam već koristio Unrevoked i imao flešovan Clockwork recovery, sinoć probao da promenim custom recovery i naflešujem AmonRA i sve prošlo bez problema. Sad valjda nema veze da li je amoled, slcd i koji hboot, je li? Nek me ispravi neko ako grešim, Unrevoked radi sve varijante?
Btw, meni je rom manager napravi particiju bez problema, samo možda treba da se u njemu odradi flash clockwork recovery, pa onda da se particioniše.
Mislim, ima sto načina, jedan mora da upali

alekciric, pokusaj da udjes u ruter i da upises u njega MAC adresu svog telefona, i onda bi trebalo da hoce... MAC adresu ces naci u settings>about phone> pa tu negde network settings ili tako nesto, cackaj..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
Meni na routeru MAC filtriranje radi posao, ali kući gde imam usb wifi neće, jer desire ne podržava ad hoc. E pa sad, u zavisnosti od toga šta čovek ima kao predajnik, treba mu root, ili ne. Ako slučajno nema wifi router nego npr sharuje adsl sa laptopa preko wifi, ili sa desktopa preko usb wifi, onda stock 2.1 neće da se poveže. Doduše, možda već ima ota 2.2, ili root, to ne znamo.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Vise mi nista nije ni normalno ni jasno.Lepo napravim preko ubunte i gparteda ext 4 particiju i komp je vidi,ali kada ukljucim tel i udjem u quick system info ne vidi se da sam uopste napravio particiju.To je bas cudno.Posle toga opet nakacim tel na komp i udjem u gparted i vidim da imam napravljenu tu novu particiju.Ovo mi uopste nije jasno sta se desava
Note IV N9100 dual
LeeDrOiD koji toda koristi podrzava ext4 particiju od verzije 1.9a, a on ima 2.2f mislim. Treba li nesto posebno da se cekira ne znam, nisam koristio ext4, al ja bih je formatirao telefonom, pomocu AmonRa npr, i znam da tamo ima mount deo, u recovery, gde je meni jasno pisalo da nesto nije u redu sa mojim formatiranjem, kad jednom nesto nije bilo u redu.
- toda81
- Prijatelj foruma
Napravio sam ext 3 particiju i tel je ne prepoznaje.Samo je vidim kad udjem u ubuntu i gparted,a kada udjem u windows pa u my computer pa idem na propertis i tu pise da je velicina diska 3.22 gb sto znaci da postoji ta particija sto sam je napravio,ali je quick system info ne vidi.Nista mi nije jasno.Da,ja imam LeeDrOiD 2.2f
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
zlivan, Problem je sto je ne vidi moj tel.Kad udjem u quick system info pod SD card storage mi pise:Total:3.79)gb Free: 3.78gb ,a u A2SD storage pise Information not available..Cudno mi je takodje sto u System cache pise da je Total:40mb,a free samo 24mb,a do sada mi je uvek tu stajalo 39.Samo da napomenem da mi je mmc totalno prazna i da bukvalno nista nemam na njoj
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Nisam uspeo nista da uradim na zalost.Ubacio sam rom na mmc i kada sam pokusao da ga flashnem nisam uopste video fajlove koje sam ubacio na mmc.Nista mi vise nije jasno.Da li je neko uopste pravio particiju preko gparteda i ako je pravio da li moze da napise tacan postupak kkao je to uradio?
Note IV N9100 dual
Ako ispravno razumem, imas adsl router sa wireless? Pa, trebalo bi da radi. Moze da smeta WEP zastita, ako je router tako podesen. Nadji uputsvo za upotrebu routera, tamo pise sta da ukucas u adress bar svog browsera (na kompu) da bi upao u routerova podesavanja, obicno nesto tipa 192.168.1.1. Tamo nadjes MAC filtraciju, omogucis je, prepises svoj MAC sa Desire i upises tamo, tako ce se telefon konektovati na tvoj router cim ukljucis WiFinder (koji ja koristim umesto widgeta Sensovog). WiFinder nadjes na marketu, mali je i free je, a MAC adresu nadjes na Settings/About phone/Harware information. Kako da nadjes MAC adresu svog lap topa pa da se i on tako povezuje (bez enkripcije) nadji ovde:
viewtopic.php?t=11739
U sustini, ti ostavljas vidljivom otvorenu WiFi mrezu, ali na nju mogu da se povezu iskljucivo uredjaji koje ti upises u podesavanja routera. Ostali vide mrezu kao otvorenu, ali ne mogu da se povezu. Ako treba da dodas neki uredjaj, tipa ortakov telefon, upises i njegovu sifru i to je to. Zaboravih, kad ukljucis MAC filtriranje, iskljuci zastitu na wifi, ne treba ti vise.
Inace, ono moje "resenje" skidanja Facebook.apk 1.4 pomocu Titaniuma nije bas slavno proslo. Titanium BackUp "pojede" 42MB iz /system (koji nikom nisu potrebni, al opet...) a kad se telefon rebootoje - eto 1.4 nazad, kao i ona 42MB:) Bezveze. E, zato sam uradio S-OFF, i sad radi kao podmazano isto to. Zbogom Facebook 1.4, (+3MB u /system), restore Facebook 1.3.2 (-3MB iz system). Odlicno.
viewtopic.php?t=11739
U sustini, ti ostavljas vidljivom otvorenu WiFi mrezu, ali na nju mogu da se povezu iskljucivo uredjaji koje ti upises u podesavanja routera. Ostali vide mrezu kao otvorenu, ali ne mogu da se povezu. Ako treba da dodas neki uredjaj, tipa ortakov telefon, upises i njegovu sifru i to je to. Zaboravih, kad ukljucis MAC filtriranje, iskljuci zastitu na wifi, ne treba ti vise.
Inace, ono moje "resenje" skidanja Facebook.apk 1.4 pomocu Titaniuma nije bas slavno proslo. Titanium BackUp "pojede" 42MB iz /system (koji nikom nisu potrebni, al opet...) a kad se telefon rebootoje - eto 1.4 nazad, kao i ona 42MB:) Bezveze. E, zato sam uradio S-OFF, i sad radi kao podmazano isto to. Zbogom Facebook 1.4, (+3MB u /system), restore Facebook 1.3.2 (-3MB iz system). Odlicno.