HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

araphel napisao:dakiza, to su onda lepe vesti, moraću da ubacim taj ROM pa da probam kako to radi. 720p mi stvarno nije potrebna stavka, tako da ako je kamera funkcionalna, a samo taj mod zeza, onda nemam problema sa time. Vidim da će biti eksperimentisanja ovog vikenda. Ako ti nije teško, šibni mi samo na PP, ili ovde (ako sme) koji je tačno ROM u pitanju, da ne preturam sam, pa ulovim nešto pogrešno :D
Evo linka za download http://www.multiupload.com/PZTDEFG7EC

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

dakiza, thanks! Nesto ovo poprilicno veliko! jel ide sve normalno direktno na memoriju, standardan proces kao i sa svakim drugim ROMom, ili postoje neki specijalni zahtevi?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

araphel, mora da se particionise kartica da bi se ROM koristio, ja sam stavio 1GB particiju (imam fabricku microSD od 4GB).
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

aha......thanks! Onda ce cela ta akcija morati da saceka, mrzi me veceras da se petljam sa particionisanjem kartice, suvise mi je stvari na njoj. Videh na XDA da ima nekih ROMova baziranih na HD i na Z koji skroz idu na internu memoriju, ali nisam nesto detaljnije petljao po tome. ja sam u sustini vec zadovoljan postojecim stanjem, samo trazim nacin da produzim vek trajanja baterije, pa me je to povuklo.

rootxd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Dec 2010. 22:53

Post od rootxd »

vrsrb871:
Ja imam desire dva dana i vec me nervira memorija za aplikacije!Odradio sam update na 2.2 ali i dalje nisam provalio kako da instaliram aplikacije na sd,da li mi treba neki posebni fajl menadzer ili sta vec!Kako skinem aplikaciju sa marketa ona se automatski instalira na memoriju telefona(a tih 146mb je zaista jadno)!Inace telefon je vreh vrhova,prezadovoljan sam sro se tice drugih stvari!E da ,da li je neko pokusao instalaciju onih top 3D igrica sa youtube-a(Assasin's Creed.trke one,Real football)!Da li ove aplikacije kojje nisu sa marketa mogu da instaliram na karticu direktno!?Hvala

Mirko BGD:
da li je neko uspeo da ubaci DATA2EXT skriptu? ja gledao nesto na XDA, deluje prilicno komplikovano

vsrb871, da bi resio taj problem, koji je zaista velik i ako je preko 100.000+ aplikaciju dostupno za download, morash odraditi neke stvari, a to su:
1. Da napravish Gold karticu,
2. Napravi particiju, npr. ext2/3/4, najbolje bi bilo ext4
3. da root-ujesh telefon
4. da odradish S-OFF, imash upustvo na sajtu alpharev.nl
5. Sve to lepo smireno odradish i onda chosancija. :)

Mirko BGD, odradi ovo sto napisah vsrbu, i imash ROM na ovom linku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830 koji ima u sebi Data2ext, taj ROM sam instalir'o i ima slobodne memorije 400+ MB, a ako te zanima zanimljiv benchmark, Quadrant Standard ide preko 1800+.

Eto, mozda ce biti od pomoci :)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Mirko BGD, pa prvenstveno sam mislio na mp3 player, al ima i radio da nije fabricki e sad da li radi preko antene ili preko neta, to vec ne znam jel ima :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

vanjuska, bas si me zaintrigirao sa tom pricom oko radija pa sam malo potrazio po marketu, i nasao sam radio koji radi preko neta, ODUSEVIO SAM SE! sve moguce radio stanice ima, cak i one koje redovno slusam kad sam u Evropi!!! :) znaci EXTRA!

rootxd hvala na kratkom uputstvu... videcu ovih dana to da odradim...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Mirko BGD, ali pripazi, ja sam slusao preko winampa onaj shoutcast i bogami za 5 minuta ode jedno 15mb, tako da ako nemas nesto mnogo mb u pretplati pripazi da ne odleti racun u nebo :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dogodilo mi se sledeće: rešim da ponovo posle nekog vremena koristim Desire kao glavni fon, stavim ga sinoć na punjač, jutros skinem, vidim lepo 100% puna baterija. Sednem u kola, i dok sam došao do posla baterija je na 84% :blinky: :o Pritom, naravno, sa telefonom apsolutno ništa nisam radio! Ionako sam besan što na ovakvoj mašini tako kratko traje batrija, ali ovo je sad već sumanuto! jesu se dešavali nekome slični fleševi? :wacko:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, a koliko dugo ga nisi uopste koristio? Ako je duzi period onda verovatno bateriji treba vremena da se vrati u normalno stanje..
Sto se tice onog ROMa za koji ti je ostavljen link, on u sebi ima DATA2EXT sto znaci da je data prebacen na karticu.. ja sam ga probala, i bez obzira koliko brz bio po testovima tipa Quadrant on mi se u svakodnevnom koriscenju pokazao kao sporiji i nestabilniji od Leedroida.. za bateriju sa tim ROMom ne bih mogla da ti kazem tacno jer mi je toliko bio nestabilan da ga nisam dugo koristila.. u svakom slucaju probaj ali ti treba particionisana kartica kao i za A2SD ROMove..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, nije korišćen jedno dve nedelje, ali je čačkan onako usput za to vreme, i punjena je i pražnjena baterija nekoliko puta, tako da ne verujem da je do toga. Sad se ponaša normalno, za poslednjih sat svremena je otišlo samo 2%. Što se ROMa tiče, rešio sam da ga ni ne probam. Ionako kuburim sa slobodnim prostorom na kartici od 8Gb, ne želim sad da odvajam još i particiju samo da bih probao novi ROM, a pogotovo ne želim da se petljam sa kopiranjem svega sa kartice i vraćanjem posle, pa petljancijom ako nešto ne radi.....

Nego, već neko vreme mi stiže nko obaveštenje o apdejtu koji donosi neka sitna poboljšanja. Šta će se desiti ako skinem taj update na rootovan fon sa espresso modom? Da li mogu očekivati da se telefon unrootuje ili nešto slično?

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dakiza »

araphel napisao:Dogodilo mi se sledeće: rešim da ponovo posle nekog vremena koristim Desire kao glavni fon, stavim ga sinoć na punjač, jutros skinem, vidim lepo 100% puna baterija. Sednem u kola, i dok sam došao do posla baterija je na 84% :blinky: :o Pritom, naravno, sa telefonom apsolutno ništa nisam radio! Ionako sam besan što na ovakvoj mašini tako kratko traje batrija, ali ovo je sad već sumanuto! jesu se dešavali nekome slični fleševi? :wacko:
Meni se sa defrost-om desilo da ostavim telefon oko 00:00h sa baterijom na blizu 50% i ujutru u 9h zateknem telefon ugašen.Da napomenem da su wireless, 3g, mobile data, gps, kao i sve aplikacije u pozadini bile isključene.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

araphel, negde na netu sam procitao da ljudi imaju slican problem i da je potrebno da se bateirja kalibrira! to kalibriranje je klasika 3x12h pa praznjenje do kraja :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Mirko BGD, probao sam i to, ali definitivno mi batrija kraće traje sad nego nekada.

Poređenja radi: ranije sam imao po jedno pola sata poziva, par desetina poruka i po desetak mailova, nešto malo twittera. Na to dodam još po dva sata muzike i malo surfa, oko sat dnevno, i baterija je bez problema gurala ceo dan. Sada već neko vreme imam možda 10% više mailova, slabo sam na twitteru i tim stvarčicama, manje sam na netu, ne slušam muziku više na fonu uglavnom, jer se vozim kolima, ali recimo imam nešto više messenger aktivnosti, i baterija mi na jedvite jade izgura dok dođem uveče kući s posla, znači do nekih 7 sati :shock:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, a jesi li siguran da je bila na 100%? imaš li ubačen Battery Fix preko nekog ROM-a ili Kernela? AKo nemaš, vrlo je moguće da se baterija srozala do 90% odmah nakon skidanja sa punjača... To je poznati BUG kod Desirea...

Mirko BGD, kalibracija baterije se radi na malo drugačiji način, ne znam gde si ti našao ovo što si napisao, ali ovo je pravi način:

"The following steps should significantly extend the battery life on your phone.

1. Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged.
2. Disconnect the phone from the charger, and power it off.
Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green.
3. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green.
4. Disconnect the phone, power it on (OPTIONAL: Enter Recovery at this point and Wipe Battery Stats (from Advanced menu), and use it. You need to use this sequence only once. "
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

araphel napisao: Nego, već neko vreme mi stiže nko obaveštenje o apdejtu koji donosi neka sitna poboljšanja. Šta će se desiti ako skinem taj update na rootovan fon sa espresso modom? Da li mogu očekivati da se telefon unrootuje ili nešto slično?
Koliko sam ja pratio, od tog update na rootovanom telefonu možeš da očekuješ samo bootloop. :uhuh:
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

IvanP, hvala na informaciji, tako sam i predpostavio, a i ne treba mi "improved russian keyboard", što je jedan od glavnih feature-a navedenih u ovom apdejtu....ostalo su mi sitnice :lol:

Ninolina, milion posto sam siguran da je bila na 100%, jer to uvek pogledam, baš zbog priča o tim bagovima. Nisam ubacivao taj battery fix, pa ako može mala pomoć oko toga, bio bih zahvalan....da probam i to pa da viimo koliko pomaže. 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, taj battery fix se ubacuje uz pomoć kernela koji to ima u sebi... Za to ti treba rootovan telefon, a verujem da si to odradio... Znači, recimo neki od sledećih kernela sa XDA foruma: coutts99, cibere ili Neophite (u nazivu je naglašeno da ima u sebi battery fix)... Trebalo bi da ih lako nađeš na XDA a ako bude problema znaš gde da se javiš...:) Dakle, kernel se flashuje iz Recovery moda kao i ROM...:)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, naravno, fon je rootovan. Potražiću na XDA i zbudžiti, pa da vidimo kakve će rezultate davati. Ako makar malo sredi ludilo sa baterijom, biće to super. :)

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dakiza »

Desire hd rom je pravo rešenje za bateriju, prosto ne mogu da verujem da je toliko poboljšanje moguće.Pozdrav!

Odgovori