HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Upravo flash-ujem, javljam rezultateNikola031 napisao:Jel probao ko ovaj ROM? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=861690
Flash prosao bez problema, full wipe.Rom u startu brzi od RcmixHD koji sam do sada koristio, sve aplikacije koje sam ranije imao automacki su se ponovo download-ovale i instalirale.Za sada sve ok
telep, uspeo sam to da sredim posle vise restarta, nije bilo samo do kartice, jer mi nije davao widgete i za neke aplikacije koje su na memoriji telefona, ali sad deluje ok. Nego, da li je moguce da na DeFrostu nemam onu pinch opciju kada mogu da vidim sve homescreenove odjednom? I kako da obrisem visak homescreenova? Ili sam zaglavljen na 5?
Ja koristim baadnewz v1.0 vec par nedelja, za sad nemam problema, ROM brz i stabilan, baterija mi trenutno drzi preko 2 dana posto je telefon zapostavljen prilicno. Nemam plan da flashujem ROM neko vreme, ovaj me skroz zadovoljava. Kao ni na ostalim DHD portovanim ROMovima, 720p snimanje za sad ne funkcionise (nisam proveravao ovih dana napredak), ostalo radi kako treba.
Taman sam uz'o normalne sluske, PowerAmp mi "istek'o"... Moracu da nadjem neki drugi...
Pozdrav, i srecna Nova svima
Taman sam uz'o normalne sluske, PowerAmp mi "istek'o"... Moracu da nadjem neki drugi...
Pozdrav, i srecna Nova svima

Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Drustvo,imam jedanuvrnuti problem sa porukama.Koristinlm app handcent sms.Kada mi neko poslaje sms stize mi i zvucno obavestenje i plus na vrhu ekrana mi pise da imam jednu poruku,ali kada mijedna osoba koju takodje imam u imeniku posalje sms,nemam ni zvucno obavestenje,a ni na vrhu ekrana obavestenje da mi je stigao sms,ali kada udjem u hancend sms app lepo se vidi da je poruka stigla i zaokruzena je onim zelenim ramom kao i sve neprocitane poruke.U cemu je provlem?
Note IV N9100 dual
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 01. Feb 2010. 22:23
- toda81
- Prijatelj foruma
Sada sam video na sajtu LeeDrOiD-a ovaj radio 32 . 49 . 00 . 32 U_ 5 . 11 . 05 . 27 . zip . md5 pa me interesuje preko kog se programa skidaju md5 fajlovi.Da li neko zna ?Takodje bi mi puno znacilo ako neko ima resenje za onaj problem koji imam sa dolaznim sms+ovima.Pisao sam u prethodnom postu pa se ne bih ponavljao
Note IV N9100 dual
Meni se cini da bi factory reset na rootovanom Desire sa custom ROM-om odveo ravno u bootloop, ispravi me ako gresim?bgexplorer napisao:Ne moras ja uradim factory reset i ponovo ga instaliram i radi amp odlicno.
@toda81
ako si na XP, HashCheck je pristojan program za kontrolu md5 checksums iz WinExplorera(nisam siguran da ti je jasno sta je md5 - nacin kontrole zipovanog, downloadovanog fajla). Ja se upravo upoznajem sa win7, dobio sam ga sa instaliranim TotalComanderom, koji to takodje moze da uradi bez nekih dopuna shellu.
svaki zip file koji skines ima potpis u obliku md5 checksum. ako imas i pripadajuci .md5 file, onda mozes da uporedis taj potpis u .zip fajlu, koristeci .md5 fajl i HashCheck ili TotalCommander. To jest, skines zip i pripadajuci md5, a onda uporedis potpis u zip fajlu sa pripadajucim md5 fajlom. fajl od par kilobajta koji si skinuo nije radio, samo kontrola da si skinuo pravi radio. to jest: skines radio.zip i radio.md5 u isti folder na kompu, instaliras HashCheck, duplo kliknes na radio.md5 i to pokrene HashCheck, digne prozorce u kom ide provera radio.zip fajla. ako se md5 sume slazu, radio.zip je kakav je bio na sajtu, nije nista krenulo lose tokom downloada, pa radio.zip moze mirno da se koristi. ako si radio.md5 nasao na protogenlabs.leedroid.com, sam radio.zip potrazi na dropbox-u.
- Zeljkamp
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
- :: HTC U11
- Kontakt:
Pozdrav drustvo, nije me dugo bilo na forumu...
Poceo sam da citam temu o ovom telefonu i stigao sam do 32. strane, nastavicu lagano...
Posto sada nemam vremena da je procitam do kraja, da li moze neko da mi napise kratak review za ovaj telefon i voleo bih da to bude neko ko ga koristi neko vreme?
Dvoumim se izmedju Desire-a i HD2, misljenja?
Tnx.
Poceo sam da citam temu o ovom telefonu i stigao sam do 32. strane, nastavicu lagano...

Posto sada nemam vremena da je procitam do kraja, da li moze neko da mi napise kratak review za ovaj telefon i voleo bih da to bude neko ko ga koristi neko vreme?
Dvoumim se izmedju Desire-a i HD2, misljenja?
Tnx.

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Zeljkamp, o Desire-u je vec toliko toga napisano u ovoj temi.. Nemoj da te mrzi da čitaš..
A u vezi tvog dvoumljenja postoji odeljak Poredjenje modela i takodje postoji tema sa istom dilemom koju i ti imas pa tamo potrazi savete i misljenja.. viewtopic.php?t=20634
Koristi opciju Trazi i procitaj pravila foruma..
A u vezi tvog dvoumljenja postoji odeljak Poredjenje modela i takodje postoji tema sa istom dilemom koju i ti imas pa tamo potrazi savete i misljenja.. viewtopic.php?t=20634
Koristi opciju Trazi i procitaj pravila foruma..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 27. Maj 2010. 08:55
- Kontakt:
Zeljkamp isto sam se dvoumio sve do danas
razmisljao hd2 ili desire,desire ili hd2...i na kraju pogledao ove teme gde su glasali,citao komentare i na kraju se odlucio za desire
nadam se da ce biti svve okey i da ce me dobro sluziti jer uzimam polovan koji je kao nov
cim dobijem tel..stavljam utiske 

""JuSt LiVe YoUr LiFe""....
Udjoh sad u manage applications pod settings i naletim na stavke contact storage i htc sense koje zauzimaju 17mb i 3mb,respektivno. To mi se ranije jednom pojavilo i ja nonsalantno izbrisem data i morao sam da vracam backup jer mi se sve pobrisalo iz telefona. Inace toga nema na listi aplikacija,samo se odjednom pojavilo. Zna li neko sta je ovo,zasto se pojavljuje i, sto je najbitnije,kako da ga se resim?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- toda81
- Prijatelj foruma
Da li ste procitali ovo: Telefon godine je “HTC desire”,izvor http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... nd-Samsung Nadam se da necu imati problema zbog ovog linka koji sam postavio.Ako sam pogresio,molim urednike da me upozore
Note IV N9100 dual
Posto vidim da niko nije pisao o GingerBread-u na Desire-u ja sam resio da napishem mini review.
Za pocetak da objasnim da nije izasao oficijalni 2.3 za Desire od HTC-a vec su iskusni XDA programeri skinuli kod sa neta(Android je open source, hvala bogu) i modifikovali ga za desire. Ova citava prica se najvishe odnosi na ljude koji su root-ovali svoj telefon i samim tim mogu da flash-uju custom rom.
Za pocetak cu da iznesem neko moje opste misljenje o 2.3 androidu (gingerbrad-u).
Pocetni utisak koji imate je da se nista posebno nije promenilo, kao da je neko promenio boje nekih simbola ali onda ulaskom u neki meni po prvi put vidite orange glow efekat, nista spektakularno ali je lep detalj isto kao sto je i animacija kada se telefon zakljucava (izgleda kao kada se stari televizori gase). Sve u svemu graficki nije neka velika promena ali po meni je promena na bolje.
Sto se tice promena "ispod haube" na pocetku ih nisam neshto primetio ali kad sam se jednom vratio na leedroid rom(u koga sam se kunuo kao najbolji rom)primetio sam da je leedroid osetno sporiji od GB u skoro svakom pogledu(jedino gde je lee rom brzi, mada ne znam kako, je pri kopiranju stvari na komp i sa njega).
Sto se tice trajanja batereije, kod mene baterija traje duze za nekih 20%, a ne koristim nikakav program za kontrolu baterije niti za downclock.
Takodje mi se svidja nova ugradjena aplikacija za pracenje potrosnje baterije jer sada ima i grafikon potroshnje kroz vreme sto moze biti korisna stvar.
Za zakljucak bih rekao da sa korisnicke strane gledano 2.3 android nije neko preterano poboljshanje ali je i dalje poboljshanje tako da preporucujem svakome da proba da nabaci neki od 2.3 android romova. Samo imajte na umu da sve ovo sto sam reko je MOJE vidjenje i isti rom mozda nece raditi isto kod svih.
Trenutno najbolji romovi 2.3 androida su:
- Oxygen v2.0-RC6 (Njega je razvio Adam)
- Ginger Villain 0.8 (Njega je razvio richardtrip i ostatak villain tima)
Sto se tice Oxygen rom probao sam njegovo svako izdanje i stalno su imali neki bug-ovi koji su sa svakom novom verzijom bili ispravljeni ali su se takodje stvarali neki novi problemi tako da nisam nesto preterano odusevljen njim.
Ginger Villain 0.8 je odlican, stabilan, bez mnogo nedostataka i bug-ova i ovo je rom koji ja koristim svakodnevno, a ono sto je najbolja stvar je da se on svakom iteracijom vidno poboljsava.
Za kraj moja preporuka je da probate Ginger Villain 0.8, na pocetku je prilicno tesko odvici se od Sensa(makar je meni bilo), ali nakon nekog vremena vidite da na marketu imaju cak i bolje zamene za bilo sta sto Sense ima da ponudi(osim najboljeg news reader widgeta, jooooooj kako je bio dobar i lep, ako neko zna neku dobru zamenu neka javi)jedino sto za to trazenje treba vremena.
Za pocetak da objasnim da nije izasao oficijalni 2.3 za Desire od HTC-a vec su iskusni XDA programeri skinuli kod sa neta(Android je open source, hvala bogu) i modifikovali ga za desire. Ova citava prica se najvishe odnosi na ljude koji su root-ovali svoj telefon i samim tim mogu da flash-uju custom rom.
Za pocetak cu da iznesem neko moje opste misljenje o 2.3 androidu (gingerbrad-u).
Pocetni utisak koji imate je da se nista posebno nije promenilo, kao da je neko promenio boje nekih simbola ali onda ulaskom u neki meni po prvi put vidite orange glow efekat, nista spektakularno ali je lep detalj isto kao sto je i animacija kada se telefon zakljucava (izgleda kao kada se stari televizori gase). Sve u svemu graficki nije neka velika promena ali po meni je promena na bolje.
Sto se tice promena "ispod haube" na pocetku ih nisam neshto primetio ali kad sam se jednom vratio na leedroid rom(u koga sam se kunuo kao najbolji rom)primetio sam da je leedroid osetno sporiji od GB u skoro svakom pogledu(jedino gde je lee rom brzi, mada ne znam kako, je pri kopiranju stvari na komp i sa njega).
Sto se tice trajanja batereije, kod mene baterija traje duze za nekih 20%, a ne koristim nikakav program za kontrolu baterije niti za downclock.
Takodje mi se svidja nova ugradjena aplikacija za pracenje potrosnje baterije jer sada ima i grafikon potroshnje kroz vreme sto moze biti korisna stvar.
Za zakljucak bih rekao da sa korisnicke strane gledano 2.3 android nije neko preterano poboljshanje ali je i dalje poboljshanje tako da preporucujem svakome da proba da nabaci neki od 2.3 android romova. Samo imajte na umu da sve ovo sto sam reko je MOJE vidjenje i isti rom mozda nece raditi isto kod svih.
Trenutno najbolji romovi 2.3 androida su:
- Oxygen v2.0-RC6 (Njega je razvio Adam)
- Ginger Villain 0.8 (Njega je razvio richardtrip i ostatak villain tima)
Sto se tice Oxygen rom probao sam njegovo svako izdanje i stalno su imali neki bug-ovi koji su sa svakom novom verzijom bili ispravljeni ali su se takodje stvarali neki novi problemi tako da nisam nesto preterano odusevljen njim.
Ginger Villain 0.8 je odlican, stabilan, bez mnogo nedostataka i bug-ova i ovo je rom koji ja koristim svakodnevno, a ono sto je najbolja stvar je da se on svakom iteracijom vidno poboljsava.
Za kraj moja preporuka je da probate Ginger Villain 0.8, na pocetku je prilicno tesko odvici se od Sensa(makar je meni bilo), ali nakon nekog vremena vidite da na marketu imaju cak i bolje zamene za bilo sta sto Sense ima da ponudi(osim najboljeg news reader widgeta, jooooooj kako je bio dobar i lep, ako neko zna neku dobru zamenu neka javi)jedino sto za to trazenje treba vremena.