HTC HD2 sa Android OS-om

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

mr.bojan.perisic, TRAZE TI 70E DA TI UBACE ANDROID NA TEEFON?? :o :blinky: :shock:

nemanjale, task29 bi trebao da ti sve podatke. Hard reset sa kombinacijom dugmica (vol up+down+power) ?
and justice for all...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

tako sam radio hard reset, istovremeno zadrzim vol up,vol down, power i zatim jos jednom vol up i to je to.....i task29 sam radio par puta ali nista ne pomaze.....

i shvatio sam da je problem samo kada zakljucam ekran i hocu opet da ga otkljucam,a kada mi je ekran aktiviran sve radi najnormalnije.....znaci samo kada hocu da ga otkljucam touch screen uopste ne reguje jedno 30-40sec. a u tom momentu funkcije koje pokrecem dugmicima normalno rade...

probao sam i sa fabrickom win6.5 i isti problem...nakon zakljucavanja ekrana tac skrin ne reaguje

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

nemanjale, ako je pod garancijom, vrati ga u fabricko stanje, da ne izvale da si ista cackao, i u servis... I nek ti je bog u pomoci... :shock:
Samo nek se rolaju....sarme.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Jeste pod garancijom je, ali sta sve bese vratiti na fabricko stanje? skinucu HSPL i sta jos.KOji rom bese fabricki?

evo mog problema, kao na ovom snimku http://www.youtube.com/watch?v=FjagDcqX ... re=related a kada je otkljucan onda radi sve besprekorno

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

mr.bojan.perisic, znači kao što sam već napisao, prvi korak je da staviš HSPL 2.08, zatim Radio 2.15.50.14, iskopiraš neki od ovih SD ROMova na karticu i pokreneš Haret.

nemanjale, za vraćnje u fabričko stanje - http://www.youtube.com/watch?v=Wc89Gh0QpIY mada meni ovo smrdi samo na drajvere ali ništa te ne košta i da pitaš nekog servisera da li se susretao s tim.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

gargamel4, vratio sam ga na fabricko stanje....a na koje drajvere mislis,cisto da probam pre servisa? u utorak cu ga poslati u servis...

saznao sam da je problem ustvari END CALL Taster, kada njega pritisnem zamrzne mi se ekran, a kada upalim telefon i cekam da se sam zakljuca pa ga onda probudim WINDOWS Tasterom onda radi odlicno.

Jel zna neko nesto o ovom END tasteru???

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Obzirom da kažeš da si ga vratio u fabričko stanje jel to znači da si ponovo u Windowsu? Koliko ja znam deo softvera koji se bavi dugmićima, ekranom i sličnim je Kernel u koji su integrisani drajveri za sav hardver spakovan u telefon:
Slika
U svakom Buildu Androida imaš to integrisano jer je to preduslov da bi ti bilo šta radilo, i može da se menja po potrebi. U Windowsu nisam stigao toliko daleko da se igram s tim ali takođe mora da ga ima i pretpostavljam da može da se menja. Na te drajvere sam mislio. A pošto ne znam mnogo više od ovoga što sam napisao, zato kažem servis, mada možda i na xda nađeš nešto (nemam vremena sad da pretražujem).

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

nemanjale, da, bolje malo procesljaj XDA, ako ovde niko ne odgovori, pre servisa, jer su servisi uglavnom :disgust: !$&@?#%^*£€_&$¥?@ :disgust: , a ko zna mozda ti se posreci pa ti da daju nov HD2.. :chytry: :lol:
Nego, pre servisa obavezno bekap, jer u servisu uvek prvo urade flash rom-a pa ako ne uspe da resi stvar onda ce da cackaju dalje, neznalice... :P :uhuh:

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Nov 2010. 17:05

Post od zeljovan »

IGO PRIMO, ima li neko noviju kartu Srbije? Ja sam navodno skinuo proslogodisnju kartu Srbije ali mi nije nesto precizna pa me s toga zanima ima li koja novija i gde moze da se nadje?

Unapred zahvalan.

Jos jedno pitanje za strucnjake, u HD2 imam OS WM, da li mogu android da instaliram pored WM i kako to da izvedem.

pozz
zeljovan

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

zeljovan, jel pratiš ti forum ili svratiš onako jednom godišnje? Ova tema ima 7 strana što stvarno nije teško pročitati a na svakoj drugoj imaš po jedno uputstvo kako se to radi i šta eventualno treba odraditi u telefonu da bi dualboot bio moguć.
A pitanja o navigaciji idu u kafiću u temu za to, ali recimo ovako da svaka firma izbacuje update mapa na oko 6 meseci ali da izmene često nećeš moći da primetiš. Googleaj Teleatlas.

zeljovan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Nov 2010. 17:05

Post od zeljovan »

gargamel4, Nemoj da se ljutis :chytry: izvini ako sam malo dosadan.

Evo da ti napisem da ponekad svratim konkretno na ovaj forum posto su odvojili navigaciju (koliko se secam to je nekada bilo zajedno HTC HD2), medjutim poslusacu te i iscitati svih sedam strana uzgled receno nije mi tesko. Za sva ostala upustva cu tebe da jurim :cry: veliki pozz

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

and justice for all...

jelennao
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 29. Apr 2011. 19:59

Post od jelennao »

nemanjale napisao:Instalirao sam Motoman234_Desire_Black&Blue_Remix_V1.0 i imam jedan problem, samo sa instalacijom bez ikakvih dodatnih aplikacija interna memorija mi je samo 40mb free....ubacio sam Recovery_280_Fixed i karticu formatirao na ext4 512mb...

na mom htc hd2 je instaliran android 2.3.2 uopste nisam zadovolna njime.ipak treba mi vasa pomoc odjednom mi se tel resetovao i ne mogu primati poruke pise mi da nema memorije stanje interne memorije je 0.0 uopste mi nije jasno sta se desilo pomoc molim vas

krtica
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 00:54

Post od krtica »

Koristio sam zadnjih nedelju dana Android 2.3.3 CM7 sa SD-a, i do jaja je, jedini problem je baterija koja mi je juce npr izdrzala 12h bukvalno samo sa nekih pola sata price i desetak poruka, sto je uzas. Interesuje me ako neko ima iskustva sa NAND verzijama, da li je ista potrosnja baterije i na njima ili je bolja? posto cenim da mi baterija nece dugo ziveti ako je budem punio i praznio 2 puta dnevno...

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Potrosnja je na NAND ROMovima uglavnom sredjena. Vecina od onih kojima baterija traje krace od jedan dan ili koriste telefon puno ili imaju neku aplikaciju koja ne dozvoljava telefonu da ode u sleep.

Recimo da meni sa oko 1-2h muzike, malo browsinga, 10-20 min poziva, i po koji mail bude posle nekih 15ak sati baterija na oko 30%. Ukljucen uvek WiFi ili Data, 3G ukljucujem po potrebi, iskljucena sinhronizacija maila, ali se updateuje vreme na 1h i radi whatsapp. ROM je neki klot nexus one gingerbread. Sve u svemu se doslo do potrosnje kao na WM.

zarev
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Jun 2011. 19:27

Post od zarev »

Potrebna mi je pomoc, danas sam uzeo HD2 koji ima samo android u sebi
na njemu je:
Android 2.2
baseband 15.42.50.11U_2.15.50.14
Karnel 2.6.32.15-prjv4
Build 2.29.405.5 cl293415 release-keys
Sofvare number 2.29.405.5
Browser Webkit 3.1Covek mi je rekao da je ovo najstabilnija instalacija Androida
Da li vi preporucujete da nesto menjam, room ili ....

OverLordkv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Feb 2007. 11:47
Kontakt:

Post od OverLordkv »

Ja koristim neka 2 meseca NAND verziju "TyphooN CyanogenMod 7 Nightly" koja je stvarno odlicna!
Telefon mi radi brzo, stabilno, baterija bez problema izgura dan uz solidno koriscenje, do sada definitivno najbolji rom koji sam probao tako da sigurno necu nista menjati osim ubacivanja svezeije verzije ;)

Zadnja verzija se pojavila juce v3.5.7[2.3.5].

Sve sto je potrebno da bi instalirali sa sve uputstvima se nalazi ovde.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951

Pozdrav

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

ljudi mozda ce biti off al moram da pitam...naleteo mi vrlo povoljno htc 7 mozart a on je na wm7 pa pitam da li ce na njega moci android...kao i na ovaj hd2??? hvala na odgovoru
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

S obzirom da na xda nema price o tome, ne verujem da moze uopste... :|

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

hirurg, a sto ne bi obrnuto? Znaci nabavis povoljno neki android i opet postavis pitanje da li moze da se nabaci WP7 na njega. Sta fali WP7...!? :roll:

Odgovori