HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Maj 2010. 16:38

Post od Savacar »

Jel moze u bilo koji Vip na reklamaciju?
Jel nosio neko vec zbog fleke, koliko ga dugo rade?

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

Ja planiram da ga nosim sutra. Mislim da je svejedno gde ces odneti i onako ga salju negde u BG (verovatno) na servis. Bilo je price na forumima o njihovom ocajnom servisiranju. Korisnici su reklamirali vise puta isti problem, oni ga uredno zadrze u servisu koliko god je duze moguce (oko 40 dana) i na kraju, nakon sto ga preuzmes, ubrzo se javi isti problem. Nadam se da se to nece i meni desiti, ali spreman sam na sve :)

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Savacar »

Ajd javi ako ti nije problem sta su ti rekli kad odneses, ovo bas smara, fleka sama stiska ekran, ulazi u aplikacije koje se nalaze na tom mestu.

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da li neko moze da mi posalje slike telefona koji ima tu fleku na ekranu da vidim kako to izgleda?Ako bi neko bio ljubazan da mi uslika foto aparatom par snjimaka i posalje na mail cirko86@gmail.com.Hvala.

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Te fleke su poznate kao Njutnovi prstenovi.. mislim da je vec neko pisao o tome i ostavio link
http://www.youtube.com/watch?v=IzI0oo7KSUo

Pokusacu da uslikam, ali nisam siguran kako ce to ispasti... u sustini izgleda upravo kao na ovom videu

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

@Savacar Reklamirao sam telefon sinoc. U sustini uzmes svoj sim karticu kao i sd karticu, dobijes neku Nokiu kao zamenu dok ti je telefon na servisu i cekas. Mislim da ce im trebati oko mesec dana da ga poprave. Naravno uvek postoji mogucnost da nesto smisle tipa "Nasli smo vlagu, vi ste krivi itd." i onda traze da im platis servis.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Mali Offtopic: Realno, meni moj ne moraju ni da vracaju... x) Ona nokija koju sam dobio na koriscenje je pocela da me zeza pa sam je vratio u VIP i na koriscenje dobio htc Touch Pro 2! Jedino me nervira windows i dodje mi da za tih 40-ak dana na njega stavim android.

Back to topic: Rekose mi u vipu da vode rat sa servisom bas zbog tog kvara i da se desava cesto na rezistivnim ekranima i ne samo kod htc-a. Nekad poprave, a nekad vrate pod objasnjenjem da cena popravke prevazilazi cenu samog aparata. Yeah right...

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Savacar »

Kako da vratim na stock rom i usput da unrutujem tattoo? htc sync ne radi na 2.3.3, pa ako moze neko samo ukratko da mi kaze, hvala unapred.

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Na strani 82 ove teme markonato je opisao detaljno kako root-ovati telefon. Obrati paznju na tacku 2. u kojoj pise kako vratiti originalni ROM

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Savacar »

@Master Joda Znam , procitao sam i tu i jos negde, skinuo sam oficijalni, prikacio fon, i probao da instaliram taj, al nista se ne desava, probao sam i sa fastboot usb-om i opet nista, to se valjda radi sa htc syncom, koji mi ne prepoznaje fon na kompu, mozda zato sto je gb 2.3.3 nem pojma :/
Moze li sad neka pomoc :?

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Mar 2010. 21:41

Post od Gaga3 »

Kako da podesim da prebacim kontakte na gmail....probala sam preko excange active sync account, kad ukucam username i password i idem na next pise da ne moze da se verifikuje....koja je caka ovde , zna li neko? Je l ukucavam google acount ili sta?
HTC Tattoo

miss_kiedis
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 19:47

Post od miss_kiedis »

Imam tattoo oko godinu ipo dana i nesto mi je mnogo spor. trebala bi mi mala pomoc prijatelja
:) 1. da li da prihvatim update koji mi telefon nudi s vremena na vreme? sta ce da se desi? hoce li mi se sve obrisati i kako da prethodno sacuvam podatke?
2. ili mozda treba da rootujem telefon? ali se plasim da mi se nesto ne zezne, pa posle da napravim jos veci problem?
3. i kad sam vec tu, kako da iz settings/manage aplications obrisem zaostale fajlove od raznih ranijih instalacija?
unapred hvala :wink:

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Gaga3 »

Uspela sam, e sad kad otvorim gmail, gde se vide ti kontakti iz teleofna? :shock: .

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

@Savacar ja sam vratio na fabricki rom bas po onom uputstvu. Skinuo taj exe fajl. Ukljucio telefon na usb (ali samo to, ne treba da se ukljuci USB Data.. tj. da ti se telefon vidi kao USB Flash). Znaci samo ga spojio na usb i poterao onaj exe. Nakon sto se pokrene, pronadje telefon, upozori da ce sve biti izbrisano.. bla bla bla i na kraju ga vrati na fabricko stanje. Nisam siguran da li treba biti ukljucen onaj usb debugging ili tako nesto, mozda je tu problem.

@Gaga3 meni se kontakti sa Gmail-om sinhronizuju automatski, mislim da je to po defaultu. Ako odes na svoj gmail pod Kontaktima trebalo bi da imas i kontakte iz svog telefona.
1. Taj update (i jedini koliko ja znam) je nebitan, nece ti nista pomoci ali ti nece obrisati podatke sa telefona. Prvi put kad sam primetio da mi se telefon smorio, odradio sam backup i zatim fabricki reset. Nije mi bas pomoglo, ubrzo posle toga sam se odlucio na root i ubacio custom ROM nFinityGB
2. Na strani 82 je veoma lepo i detaljno opisano kako root-ovati telefon i staviti neki custom rom. Potrazi po netu neke aplikacije za backup podataka i onda mozes slobodno da se igras. Uvek mozes skinuti originalni ROM i instalirati ga.

3. Nemam pojma :D

Savacar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Savacar »

@Master Joda A da li ti je fon bio upaljen,ugasen ili u recoveriju? i kako u 2.3 da stavim da mi ne cita kao flesh?

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Gaga3 »

Mislim da kapiram sad sta i kako prilikom unosa novih brojeva treba da oznacim tip google, ali kako cu 220 brojeva iz telefona znaci tip phone da prebacim da budu google da bi bili na serveru?
HTC Tattoo

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

@Savacar fon je bio upaljen. Kad ga spojim sa racunarom preko USB-a telefon pocne da se puni i prikaze se u gonjem levom uglu (notification bar) znak od USB-a. Racunar ne reaguje.. tacnije ne detektuje da je neki uredjaj uopste ukljucen. Ako zelis da ga prepozna kao flash moras da odes u Notificatio bar i kliknes na dugme "Turn on usb" ili tako nesto sad se vec i ne secam. Znaci telefon nije automatski prepoznat kao flash dok to ne uradis. Zato sam ja samo ukopcao telefon na usb i poterao exe fajl na racunaru. To je sve

@Gaga3 Iskreno ja nisam ni obracao paznju kog su tipa kontakti koje unosim i da li su tipa google. Iznenadio sam se kad sam otisao u kontakte na gmail-u i video gomilu kontakata sa telefona.
Mozda ti je najbolje da nadjes neku aplikaciju koja ce ti backup-ovati sve kontakte i sacuvati negde na SD kartici... za svaki slucaj :)

Gaga3
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Gaga3 »

Nasla sam foru.....sve radi za sada! :lol: .
HTC Tattoo

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

pošto mi je preko glave CyanogenMod-a, koji je sve nestabilniji i nestabilniji...
reših da instaliram neki ROM sa HTC Sense-om...
nađoh jedan koji mi se dopada [androin 2.2], pokrenem instalaciju a ClockworkMod mi izbaci obaveštenje:

"Instaling update...
Amend scripting (update-script) is no longer supported.
Amend scripting was deprecated by Google in Android 1.5.
It was necesery to remove it when upgrading to the ClockworkMod 3.0 Gingerbread based recovery.
Please switch to Edify scrpting (updater-script and update-binary) to create working update zip packages.
Installation aborted."

šta mi je sada činiti!?
treba da sklanjam Gingerbread ili ClockworkMod???
ili i jedno i drugo... u svakom slučaju - kako!?

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Koliko sam video na netu treba ti starija verzija ClockworkMod-a, a kako to sve da izvedes... nemam pojma :uhuh:

Ja bih verovatno sve backup-ovao, instalirao fabricki rom i polako ispocetka :)

Odgovori