HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja sam se razocarao u InsertCoin jer ne mogu da pristupim opciji zamene jezika i jos par opcija u podesavanjima prave isti problem i izbacuju force close acambas, koji stock rom ti preporucujes?
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Moja preporuka je GingerVillain mada svi koji koriste cm7 su zadovoljni. Shto se tice widgeta za zamenu tu su Colorize Widget(Paket od nekih 10ak widgeta), i pure widgeti.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

acambas, probacu ga ovih dana cim budem imao vremena.Kada sam jednom restartovao telefon izgubilo se force close koje mi nije dalo da menjam jezik u podesavanjima i da pristupim jos nekim opcijama
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Probao sam i taj CM7 rom, ali nije mi se svidelo to sto je po defaultu dosao sa ADW Launcher-om. Kontam da se mogu mnogi drugi staviti, ali sam mislio da CM7 ima i neki svoj, drugaciji...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sa Insertcoin rom-om mi sada baterija mnogo duze traje nego sa RCMixS rom-om.Ocigledno je problem bio do RCMixS rom-a :D
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, koja verzija InsertCoin-a? :|
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Nightly v51, ima odličnu autonomiju. Pozdrav!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, InsertCoin Sense 2.1 1.0.8 A2SD je u pitanju.Jutros sam oko 7h skinuo tel sa punjaca i sada u 15h imam 90% baterije sto je fenomenalno kada uzmem u obzir 30min poziva,par sms-ova i stalno "upadanje" email-ova.Izgleda da sam konacno nasao rom kojim cu da budem zadovoljan.Samo mislim da video u 720p mora uvek da secka i jedino mi je to bez veze
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Posle duzeg vremena sam se malo vratio na Desire, i na OTA2.2 sa Carbon Espresso mod. Ima li nekih novih radio verzija koje poboljsavaju trajanje baterije, ili da isprobavam ovj ROM koji je toda81 pominjao? Nesto mi se ne brise i recoveruje sve ponovo :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel, kod mene je radio 5.17.05.23 i ja sam zadovoljan trajanjem baterije,mada se ne bih ljutio kada bi jos duze trajala :wink:

EDIT: Imao sam jedan interesantan problem i to po drugi put.Radi se o tome da sam instalirao najnoviji leedroid i nije mi se svideo pa sam onda iz kompa ubacio u tel folder koji sam pre backupovao i kada sam hteo da odradim restore sve je proslo kako treba,ali kada se tel upalio samo se video wallpaper i vreme bez ijedne ikonice.Sreca moja je da kada sam tel nakacio tako na usb mogao sam da udjem na mmc i da ubacim instalaciju za neki rom i posle sam ga i instalirao preko recovery-a.Sto je veoma cudno danas mi se jos jednom desilo da kada sma restartovao tel da mi se ponovo desilo ovo da nisam mogao da koristim tel pa sma morao d avadim bateriju i posle toga se normalno upalio.Da li je neko imao slican ili isti problem?Sta li moze da bude uzrok ove neobicne pojave?
Note IV N9100 dual

vnugo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 09. Maj 2010. 14:34

Post od vnugo »

Pitanjce jedno, interesuje me vase misljenje... Za nas koji cekamo android 2.3, da li ce update biti dostupan OTA odmah kad se pusti update ili cemo ga morati cekati jos malo duze, s obzirom da smo u Srbiji...?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Pocela je kamera da blokira tako sto kada napravim par slika pocinje da koci pa moram da cekam dok se odblokira.Da li jos neko ima taj problem sa InsertCoin Sense 2.1 1.0.8?To se desava kada hocu da slikam desetak i vise puta

EDIT: Koji GB rom koristite?
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

vnugo, najverovatnije da ce korisnici u Srbiji malo pricekati na pustanje update-a, mada ko zna, mozda i gresim...

toda81, jos uvek sam veran MIUI-u, evo bas pre pola sata update-ovao 1.6.10 verziju na 1.7.8, koja se od samih developera "reklamira" kao stabilna.
A kazi, kakav je to Cool Sensation ROM? Vidim da si ga spomenuo negde. Jel za Desire?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja sam se na kraju krajeva ipak vratio na GingerVillain, 2.7 radi odlicno i gura bateriju prilicno dobro. Doduse i kalibracija je pomogla dosta, rekao bih. Retko koristim Desire pored Galaxy Tab-a, ali opet....definitivno GingerVillain plus Launcher Pro jednako najbolja kombinacija. Tako da se nesto preterano i ne radujem vise tom zvanicnom apdejtu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, ja od sinoc imam mue sa tim Cool Sensation ROM-om jer kada se tel upali desi se milijardu FC pa sam ga izbacio iz tel.Moracu i j sada da probam MIUI pa ako video i kamera budu radili kako treba zadrzacu ga.Pocinje da mi bude muka od stalnog menjanja rom-ova.
araphel, GingerVillain, 2.7 sam probao,ali mi se na zalost nije svideo :smutny:
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, pa dobro, svako po svom ukusu. Meni je generalno bolje bez Sense, jer oslobadjam nekih 40ak Mb memorije time sto stavim rom bez njega. Ima tu i drugih sitnica u kojima mi je ta stock android varijanta bolja nego sense, ali kao sto rekoh, stvar licnih preferenci :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel, u pravu si,svako ima razlicit ukus.Meni je sada vec muka od ovih rom-ova jer definitivno ne mogu da nadjem rom koji mi odgovara.Probao sam miui,ali mi se ni on ne svidja i sada sam ubacio InsertCoin_GB_Sense2.1_A2SD+_v51.

Ako vas ne mrzi probajte ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1040121 Ja sam imao problem sa FC cis se tel upalio posle ubacivanja rom-a.Navodno izbacue nedostatak memorije

EDIT: Kako mogu da znam koji HBOOT imam,tj da li je STOCK hboot ili CM7 hboot ili mozda postoji jos neki?
EDIT: PRONASAO SAM OVO NA XDA
Attached Files
File Type: zip bravodowngradeHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 12 views)
File Type: zip bravostockHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip cm7r2HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 10 views)
File Type: zip data++HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip n1HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip OxygenR2HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 13 views)
File Type: zip senseHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 9 views)

Koji je najbolje da instaliram?
Note IV N9100 dual

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Izvinte sto upadam u temu ali samo da pitam, je li ima ko info koliko kosta sad nov Desire ? Hvala :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

toda81 napisao:araphel, u pravu si,svako ima razlicit ukus.Meni je sada vec muka od ovih rom-ova jer definitivno ne mogu da nadjem rom koji mi odgovara.Probao sam miui,ali mi se ni on ne svidja i sada sam ubacio InsertCoin_GB_Sense2.1_A2SD+_v51.

Ako vas ne mrzi probajte ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1040121 Ja sam imao problem sa FC cis se tel upalio posle ubacivanja rom-a.Navodno izbacue nedostatak memorije

EDIT: Kako mogu da znam koji HBOOT imam,tj da li je STOCK hboot ili CM7 hboot ili mozda postoji jos neki?
EDIT: PRONASAO SAM OVO NA XDA
Attached Files
File Type: zip bravodowngradeHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 12 views)
File Type: zip bravostockHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip cm7r2HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 10 views)
File Type: zip data++HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip n1HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 11 views)
File Type: zip OxygenR2HBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 13 views)
File Type: zip senseHBOOT.zip - [Click for QR Code] (219.5 KB, 9 views)

Koji je najbolje da instaliram?
Imas sigurno stock, da imaš neki drugi sigurno bih znao, jer bi morao sam da ga menjaš, to su ti inače particije na samoj memoriji telefona. Nemaš potrebe da menjaš osim ako rom to ne zahteva, ili pak koristiš rom koji zauzima malo memorije pa onda možeš da staviš hboot takav da ti više mesta ostane za aplikacije. Poz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

dakiza, u pravu si,definitivno imam stock hboot cem nista nisam menjao.
Sada sam ubacio Reflex S i za sada je ok,a posebno jer nisam vec drugi dan imao ni jedan FC.Sinoc sam probao njime da snimam video u rezoluciji 720p i nije seckao ni prilikom reprodukcije na twl,a ni na kompu.To sam probao odmah neposredno posle ubacivanja rom-a,a probacu i sada posto sam vratio sve moje stare app
Note IV N9100 dual

Odgovori