HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
:: Galaxy S3

Post od pedjasmek »

Razmisljam se da "konacno" root-ujem svoj HTC Desire sa ovim ROM-om:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=880465.
Jel neko probao ovu verziju ili ranije pa da kaze neki savet ?
Vidjao sam na vise mesta upustva za root-vanje.Vase preporuke?
Hvala

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

jedno pitanje, telefon sam uzeo u telenoru, verzija softvera je 2.2, zakljucan je na telenor mrezu, kad u telefonu idem da proveri ima li novog softvera, on ga ne nadje, a koliko vidim izasao je 2.3 za desire, pa me interesuje mogu li ja da ubacujem to u moj ili je moj osudjen na ovo sto je u njemu trenutno ?

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

kostadin, koliko ja znam, taj 2.3 nije OTA (over the air) vec moras preko kompa... mislim da nasi operateri nevstavljaju custom njihov software vec je to onaj direktno is htc-a...
neka potvrdi neko iskusniji, ja nisam siguran...
Samo nek se rolaju....sarme.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

kostadin, samo da znas da mozes da otkljucas tvoj desire za 2 minjer sam ja moj otkljucao i sada je sim free
;)
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

pedjasmek, isprobana neka od ranijih Gingerbread verzija GingerVillain rom-a (0.8 cini mi se) i imam samo reci hvale, ali nisam se na njemu bas nesto dugo zadrzao.
Ako zelis da root-ujes svoj telefon, na forumu ima zaista pregrst informacija kako to najbolje uraditi, tako da bi prvo trebao da dobro prouciti tu materiju pre nego sto se upustis u sAm proces...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da li je izasato STOCK ROOTED 2.3 za android, koji u sebi nema APSOLUTNO nikakvih izmena, sem rootvanja?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mirko BGD, za sada jos uvek ne. Na xda nesto ima u vezi ovoga, poput nekog novog programa nazvanog "Revolutionary" (u Unrevoked & AlphaRev koooperaciji), koji odradjuje i root i s-off na podrzanim telefonima, medjutim za Desire jos uvek ne radi na 2.3 Ginger-u. Probali ljudi...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li je neko probao LeeDrOiD HD V3.3.2-Port-R4 ili neku od prethodnih verzija?Kod mene taj rom ima problem sa weather iako sam instalirao i Sense3.0_Kingdom_LockScreen_MMS_Weather-V3-Bravo-A2SD
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, probala sam LeeDroidov HD port i v3.3.1 R3 i v3.3.2 R4...:) Za poslednju verziju mnogi imaju primedbe i žale se na razne probleme, a u pripremi je R5...:) Ono što mene odbija od portovanih ROM-ova je to što još uvek nisu rešili snimanje bez strach-a...:( Za sada ostajem na v3.0.2.8 R3 GingerBread i extra sam zadovoljna...:) Dok ne bude rešenja za video snimanje neću prelaziti na portovane ROM-ove...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Mislim da ce korisititi:

How To Update HTC Desire To Official Android Gingerbread:
http://www.youtube.com/watch?v=XwIMSGho ... r_embedded

:)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, a na sta mislis to kada kazes " snimanje bez strach-a"
?
Note IV N9100 dual

Wizards
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Mar 2010. 16:25

Post od Wizards »

Ako moze neko da napise sta se dobija oficijalnim abdejtom na 2.3 ?

Da li vredi prelaziti ili ne ? Tj da li ima nekih bagova ?

Da li se sa abdejtom dobija i HTC Sense 3.0 UI ?

Hvala unapred!
LG G2 black

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li postoji neki windows emulator ili neki program koji bi omogucio da se na androidu mogu koristiti programi za windows
?
Note IV N9100 dual

jboban
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Avg 2010. 00:39

HTC Desire - USB problem!!!

Post od jboban »

Koristim LeeDrOiD HD 3.3.1. Do sada sam probao više verzija, root-ovao, flešovao, pravio TitaniumBackup kopije, Nandroid backup i uglavnom nisam imao problema do sad... :roll:
Istom procedurom sam pokušao da ubacim verziju 3.3.3 i brzo je prekinuta uz neku grešku. Odustao sam i vratio prethodnu Nandroid kopiju (Restore).
Medjutim, od tad telefon mi se odjavljuje sa mreže posle nekoliko sekundi veze, a sagovornik me čuje još neko vreme??? :blinky:
Drugi problem koji sam primetio je da kad spojim punjač, treba da prodje minut do dva dok punjenja ne započne.
Treći problem je povezivanje na računar. Računar prijavljuje "USB device not recognized" šta god probao i na kom god računaru.

Help... :uhuh:

P.S. Totalno je loše da jedna tema ima 140 strana. Valjda je normalno da ovako opširna tema ima svoj podforum, a ne da ovako lepimo svako svoj problem i svako svoj odgovor, pa traži, čitaj, sklapaj...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jboban, ne nije normalno da svako pokrece svoju temu kako mu se cefne i tako zatrpava forum gomilom tema o istom aparatu, gde se stalno ponavljaju ista pitanja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

jboban
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od jboban »

Ok, kako gazda kaže... 8)
Samo sam gledao druge forume, npr. xda-developers: HTC Desire, pa sam mislio da je to dobar način...

Svejedno, ima li ko ideju šta da radim sa Desire? Flash-ovao sam ponovo LeeDrOiD i novi Radio .23 i dobio da drži vezu. Ostaje USB problem...

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

probaj da ubacis neki drugi rom i nabaci mu neki drugi kernel i radio.. mozda uspe :chytry:
Samo nek se rolaju....sarme.

jboban
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od jboban »

Probano više puta, ali bez uspeha...

Evo i rešenja: ;)

Problem koji sam imao, zove se USB Brick, a manifestovao se sledećim problemima:
- kada spojim punjač ne počne odmah da puni
- nisam mogao telefon spojiti na računar
- nisam mogao uključiti bluetooth
- telefon je gubio mrežu posle nekoliko sekundi razgovora
...

Problem se dešava nasumice, tj. ne mora ga ništa izazvati.

Rešenje ovog problema može se naći ovde.

Ukratko, skinuti mt0d.img ili ga generisati ovde, a flash_image.zip raspakovati posle skidanja. Oba fajla ubaciti na SD karticu, pa iz nekog Terminala otkucati komande:

Kod: Obeleži sve

cat /sdcard/flash_image > /data/flash_image
cat /sdcard/mtd0.img > /data/mtd0.img
chmod u+x /data/flash_image
/data/flash_image misc /data/mtd0.img
Resetovati telefon i problem rešen! 8)

P.S. Sledeći ovakav problem dočekajte sa sačuvanim mt0d.img :roll:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja sam juce ubacio ovaj najnoviji LeeDrOiD HD 3.3.3 r5 i za sada mi tel dobro funkcionise sa njim

.
EDIT: Imam jedan problem.Na symbianu sam preko tastera za menu mogao da minimiziram svaki program i da se posle vratim u njega i da nastavim tamo gde sam stao.Od kad imam android imam problem sa minimiziranjem jer npr kada surfujem net-om preko opere mini ja npr hocu da je minimiziram da bih usao u neki drugi program tipa nekog explorer-a ja onda kliknem na dugme kucica i na taj nacin se vratim na home screen i udjeem u explorer i odradim sta mi treba i onda dugo zadrzim dugme za menu i pojave mi se programi koje sam poslednje koristio i naravno medju njima i opera mini i ja kliknem na nju i u 99% slucajeva tada udjem na pocetnu stranu opere,a ne na neku internet stranu gde sam bio pre minimiziranja.Ovo je stvarno bez veze.Ima li neko resenje za ovakav problem ili je ovo na zalost normalno na androidu?liknem na nju i u 99% slucajeva tada udjem na pocetnu stranu opere,a ne na neku internet stranu gde sam bio pre minimiziranja.Ovo je stvarno bez veze.Ima li neko resenje za ovakav problem ili je ovo na zalost normalno na androidu?
EDIT: Problem sam resio tako sto sam skinuo Operu mobile i ukljucio joj opciju Exit button koji nema obicna Opera mini.Sada napokon mogu da ne brinem kada moram da minimiziram Operu da bih npr obavio poziv ili bilo sta drugo i posle se bez problema vratio iscitavanju onog sta sam zapoceo u operi.Samo jos da provalim kako da ubacim bookmark-ove koje imam u operi mini i movu da uzivam :D
Note IV N9100 dual

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Problemi sa Facebook slikama kontakta

Vec duze vreme mi se ne menjaju fotke u kontaktima iako na Facebook-u "prijatelji" odavno imaju druge. Malo sam trazio po netu o ovome i neko napisa da se u Acc. & Sync uradi remove account za Facebook malo saceka pa ponovo add account i uradice se update (cak mislim da sam ovu proceduru uspesno sproveo i krajem prosle godine). Uradim ja to, remove oba account-a (obican FB i FB for HTC Sense) medjutim kad ocu ponovo da ih add account, ovaj za HTC se normalno instalira ali kad pritiskam da se add acount za Facebook nista se ne desava! :o I sad kad ne mogu da dodam taj FB nemam slike uopste u kontaktima, niti vise imam vezane kontakte sa FB profilima, niti mogu da ih ponovo vezem :shock: Jel zna neko resenje ovog problema?

Napominjem da mi je pre stajalo da oba account rade update na sat vremena i da opet nisu stavljali nove slike.
HTC 10

Odgovori