HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
vanjuska, ako bih to uspeo da pronadjem bilo bi super .
EDIT: Skinuo sam neki Kingdom_Lockscreen-0.17 ali kada sam pokusao da ga instaliram pisalo mi jne installation abborted.Da li mi mozda neko ima neko resenje?Meni treba za data2sd
EDIT: Skinuo sam neki Kingdom_Lockscreen-0.17 ali kada sam pokusao da ga instaliram pisalo mi jne installation abborted.Da li mi mozda neko ima neko resenje?Meni treba za data2sd
Poslednja izmena od toda81 u Sub, 10. Dec 2011. 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
toda81, imam ja neki koji sam koristila na LeeDroidu...
Poslaću ti na mail...
Malo je editovan sa moje strane tj. onaj krug u dnu lockscreena je transparentan (vidi se ali je prilično providan)i po meni mnogo bolje izgleda od bilo koje druge varijante...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, bilo bi super ako bi mi to poslala jer sam napokon mislim nasao rom koji je ok kada je u pitanju memorija za programe,ali me samo taj lock screen muci.Ja sam koristio leedroid i zbog toga sto je podrzavao javu,a probao sam da ubacujem jbed i jos neki fajl po uputstvu koje sam nasao na netu,ali mi nije pomoglo jer tako ubacen jbed nije hteo da pokrene
java app
EDIT: Na zalost nisam nista uspeo da postignem po pitanju lockscreena
Da li neko zna neki rom koji podrzava data2sd,a koji ima novi lockscreen sa prstenom i novim weather-om?Kakva je razlika izmedju data++ i data2sd?Video sam da leedroid ima data++ ,ali ne znam da li i on daje mogucnost kada data2sd da se ima 800mb prostora za instalacije?
java app
EDIT: Na zalost nisam nista uspeo da postignem po pitanju lockscreena

Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
toda81, jel ti to nije pomogao ni onaj drugi fajl za koji sam ti poslala link? 
A što se tiče Data++ i Data2SD ne znam kako ne vidiš razliku ako si čitao šta piše kod ROM-ova koji podržavaju jedanu ili drugu varijantu...
Evo prostog objašnjenja:
1. Data++ zahteva određeni HBoot kao i ROM koji ga podržava (uz ROM bi trebalo da je naglašeno i koji HBoot odgovara tom ROM-u) i to može biti jedan od sledećih: CM7 r2, Bravo N1 Table, Bravo Data++ & Bravo Sense Hboot's - a njih kao i način promene HBoota možeš naći na ALphaRev sajtu... Svaki od tih HBoot-ova različito particioniše internu memoriju i recimo sa standardnim HBoot-om imaš ovu razmeru - System=250MB, Cache=40MB a Data=147MB... Sa recimo Bravo Data++ HBoot-om dobijaš System=180M, Cache=5M, a Data=252M... Dakle smanjuje se prostor za System a povećava za Data (tj. za instalaciju aplikacija) i toliko više prostora imaš na raspolaganju... Dakle nije moguće sa Data++ dobiti 800MB prostora, već u najboljem slučaju oko 250MB...
2. Data2SD zahteva script koji se ili flashuje ili je već ugrađen u ROM koji želiš da flashuješ i omogućuje ti da EXT2, 3 ili 4 koristiš za instalaciju aplikacija... Koliku EXT2,3 ili 4 napraviš toliko prostora imaš (može biti i do 2GB, a mislim da se preko toga ne preporučuje)...
Zaključak: Data++ je dosta stabilniji (iako sa njim realno imaš manje prostora) i telefon sa tim radi dosta brže nego sa Data2SD (mada se script stalno razvija i poboljšava pa sad nisam sigurna dokle se stiglo)
Nadam se da će ti sad ovo biti malo jasnije...
Mislila sam da je Desire komplikovan, ali da vidite samo koje su muke sa Xperiom ARC S...

A što se tiče Data++ i Data2SD ne znam kako ne vidiš razliku ako si čitao šta piše kod ROM-ova koji podržavaju jedanu ili drugu varijantu...

Evo prostog objašnjenja:
1. Data++ zahteva određeni HBoot kao i ROM koji ga podržava (uz ROM bi trebalo da je naglašeno i koji HBoot odgovara tom ROM-u) i to može biti jedan od sledećih: CM7 r2, Bravo N1 Table, Bravo Data++ & Bravo Sense Hboot's - a njih kao i način promene HBoota možeš naći na ALphaRev sajtu... Svaki od tih HBoot-ova različito particioniše internu memoriju i recimo sa standardnim HBoot-om imaš ovu razmeru - System=250MB, Cache=40MB a Data=147MB... Sa recimo Bravo Data++ HBoot-om dobijaš System=180M, Cache=5M, a Data=252M... Dakle smanjuje se prostor za System a povećava za Data (tj. za instalaciju aplikacija) i toliko više prostora imaš na raspolaganju... Dakle nije moguće sa Data++ dobiti 800MB prostora, već u najboljem slučaju oko 250MB...

2. Data2SD zahteva script koji se ili flashuje ili je već ugrađen u ROM koji želiš da flashuješ i omogućuje ti da EXT2, 3 ili 4 koristiš za instalaciju aplikacija... Koliku EXT2,3 ili 4 napraviš toliko prostora imaš (može biti i do 2GB, a mislim da se preko toga ne preporučuje)...

Zaključak: Data++ je dosta stabilniji (iako sa njim realno imaš manje prostora) i telefon sa tim radi dosta brže nego sa Data2SD (mada se script stalno razvija i poboljšava pa sad nisam sigurna dokle se stiglo)
Nadam se da će ti sad ovo biti malo jasnije...

Mislila sam da je Desire komplikovan, ali da vidite samo koje su muke sa Xperiom ARC S...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, na zalost nisam uspeo nista da uradim ni sa onim drugim fajlom koji si mi poslala
Pokusacu da pronadjem neki drugi rom koji podrzava data2sd,a koji ima lockscreen sa prstenom i novi weather.
Hvala ti puno i za ovo objasnjenje u cemu je razlika izmedju data2sd i data++.Sada mi je sve jasno,a i drugima kojima je bilo nejasno kao i meni

Hvala ti puno i za ovo objasnjenje u cemu je razlika izmedju data2sd i data++.Sada mi je sve jasno,a i drugima kojima je bilo nejasno kao i meni
Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
toda81, šteta što ti moj fajl nije pomogao, ali jesi li siguran da ti treba taj novi LockScreen i Weather? Meni je lagovao taj novi LockScreen i ja sam se na kraju vratila na onaj standardni...
A i Weather, jel hoćeš da ti se pojavljuje na tom novom LockScreenu? Samo da znaš da kad to aktiviraš baterija mnogo kraće traje...
Tako da, razumem da ti je Data2SD bitan, ali razmisli da li je novi LockScreen vredan toga da menjaš ROM koji ti po svemu ostalom odgovara?
Drago mi je da ti je moje objašnjenje značilo...
Tu smo da pomognemo jedni drugima...

Tako da, razumem da ti je Data2SD bitan, ali razmisli da li je novi LockScreen vredan toga da menjaš ROM koji ti po svemu ostalom odgovara?

Drago mi je da ti je moje objašnjenje značilo...

- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, pokusacu neko vreme da koristim tel bez lockscreen-a i bez novog weathe-a pa cu videti da li mogu tako da korisim tel,mada ne vidim zasto ne bih mogao.Sada cu dad probam i miui rom pa cu se odluciti ili za njega ili za GingerBurst Sense 2.1 HD.HVALA TI JOS JEDNOM NA POMOCI!
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
- :: Galaxy S3
Lock screen mozes da koristis preko nekog custom launcher-a ( GO Launcher EX npr ) ali ti ovaj stock kao prvi ne gine.Ono sto sam ja citao na netu ( xda-developers forum ) je da je Data2Sd bolji i stabilniji i da se preporucuje za custom sense rom-ove.toda81 napisao:pedjasmek, instalirao sam prvo supernovu,ali sam odmah posle toga instalirao ginger brust koji ima sense 2.1,ali mi ni vremenska prognoza,a ni onaj prsten za otkljucavanje nisu dostupni kao sto sam ih imao npr na insert coin-u i leedroid-u hd gb.Mislim na lock screen jer nema opcija da se to menja,tj npr da stavim onaj sa prstenom .Da li postoji nacin da i to dobijem?Takodje me interesuje kakva je razlika izmedju data2sd i data++?Sta je bolje?
toda81, nailazio sam cesto, a pretpostavljam i ti, na ROM-ove koji nude dodatke, pa tipa flashujes ROM, pa ako zelis, mozes novi sence, mozes otkljucavanje na trackpad, mozes transparentni appdrawer, i tako dalje, pa pokusaj da nadjes neki ROM koji ti odgovara ovako, a da ima i taj dodatak... Cudno mi da nije htelo da ti radi to sto ti je ninolina slala...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- toda81
- Prijatelj foruma
vanjuska, Ninolina, do malopre sam imao akciju sa ubacivanjem par windowsa i sredjivanjem neta nekima u selu ( tako je to kada si seoska uciteljica
) pa cu veceras da se potrudim da sredim moj tel jer ne mogu vise ovako da ga gledam,a posebno da ga koristim jer nemam nista od programa koji su mi neophodni.Hvala vam za preporuke.Cim sve odradim javicu vam za koji sam se rom odlucio i sta sam uradio
Green , meni miui za promenu deluje ok,ali ne vidim uopste kako d audjem u meni gde su programi (smesno,ali istinito) ,mada mozda nisam bas sve kako treba procackao jer nisam imao dovoljno vremena,ali cu veceras konacno da sredim tel

Green , meni miui za promenu deluje ok,ali ne vidim uopste kako d audjem u meni gde su programi (smesno,ali istinito) ,mada mozda nisam bas sve kako treba procackao jer nisam imao dovoljno vremena,ali cu veceras konacno da sredim tel
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
- :: Galaxy S3
U programu Titanium Backup Pro nadjes aplikaciju HTC Lock Screen koju "zamrsznes" i ona moze na primer GO Locker EX i onda dobijes ovakav lock screen : http://usnimi.me/slike/snap201112.png npr.toda81 napisao:pedjasmek, upravo se vagam mislima sta mi je ciniti.Instalirao sam miui pa cu videti kako ce mi on raditi.Ne moze se sve imati koliko vidim
I naravno nema dosadnog stock lock screen-a
- toda81
- Prijatelj foruma
Razocarao sma se u GingerBurst Sense 2.1 HD rom jer mi izbacuje FC kad hocu da udjem u jbed i nije mi se svidelo jos par stvarcica,medju kojima je i ta da mi je u jednom trenutku kamera pobelela i nije radila ,a cak sam pokusao i da restartujem tel i nije se sredila ni posle toga pa sam ponovo flashnuo isti rom pa se problem sa kamerom sredio,ali mi video u 720p secka kada ga pustim.Definitivno cu sada ubaciti MIUI rom i zavrsiti ovo mucenje,a na srecu tu je Green, koji se ponudio d ami pomogne oko MIUI-a zato jer je meni totalno cudan.Samo da napomenem da je meni vema bitno d ana telefonu imam hotspot jer sam provalio nacin kako da pokrenem download torrent fajlova na kompu jer je moj wifi provajder blokirao download torrenta,ali sam ja nasao nacin da zaobdjem njihovu zastitu ubacivanjem pirseva tako sto se nakacim na hotspot od tel i on pokupi pirseve
Postao sam "ludi naucnik"
Malo sam vas smorio ovim mojim problemom.Nadam se da ce mi se svidieti MIUI rom da cu se navici na njega

Note IV N9100 dual
toda81, samo nemoj da se nerviras sto MIUI malo podseca na iOS
, ali brzo ces se naviknuti kad vidis kakve mogucnosti pruza, kakvih lepih tema i lockscreen-ova ima i slicno 
Rom skini ili sa www.miuiandroid.com ili www.miui.us sajta...

Rom skini ili sa www.miuiandroid.com ili www.miui.us sajta...
Prvo se malo upoznaj sa samim rom-om, prosaltaj po menijima, stavi aplikacije u foldere, vidi kakvih widgeta ima. Sve zavisi i kakvim stvarima bi zeleo da nabudzis rom, sta da promenis, dodas i slicno. MIUI recimo ima precicu za screenshot (volume down+menu) tako da ti ne treba poseban program. Imas na miuiandroid forumu raznih tweek-ova poput menjanja polozaja informacija u status baru, raznih tema, lockscreen-ova...