HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Green, miui ocigledni ima puno toga interesantnog koliko mogu da zakljucim.Imao sma problem sa force closse i to nisma bukvalno nista mogao da radim sa tel.To mi s edesilo kada sam odradio restore programa i data iz titanium backupa p sm morao malopre ponovo d aflashujem tel i pa cu morati programe da ubacujem jedan po jedan tako sto cu ih instalirati.Imam jedan problem,a to je registracija na miuiandroid forumu.Probao sma sa vise mail adresa da odradim registraciju,ali bezuspesno jer mi svaki put izbaci da je registracija zabranjena zbog spamera,a ako mislim d anije spam da ih kontaktiram
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Koristim LeeDroid v2.3d na telefonu i danas mi iskace poruka za update software-a? OTA update, tezak nekih 6mb i vidim u poruci pise da je kao sa sajta htc.com. Otkud sad da izlazi update preko htc sajta za leedroid rom? jel jos neko dobijao ovu poruku za desire?!
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vanjuska, verovatno ti je u Settings-u podešeno da te obavesti kad se pojavi Update, ali to nije obaveštenje o updateu LeeDroid ROM-a i s obzirom da imaš kuvani ROM nemoj ovo da instaliraš jer možeš tako da zezneš telefon... U najboljem slučaju taj update ti neće proći tj. neće ni hteti da se instalira...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

toda81, ne znam sta da ti kazem za registraciju na miuiandroid, nikad tamo nisam susreo niti jednog spamera. Svim clanovima je stalo samo da pisu u vezi miui rom-ova na njihovim telefonima. Vidi ako mozes nekako da ih kontaktiras da ti odobre registraciju.
Za FC problem, hmm, desava se jbg, ni miui nije savrsen. Mozda je, a mozda nekom i nije, dobra stvar to sto se rom-ovi update-uju svakog petka, sto dovoljno govori o samoj posvecenosti developera, koji cine sve da otklone razne bug-ove i ostalo...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, resio sam problem sa FC.Logicno je da nisam smeo da odradim full restore jer su se na taj nacin ubacile neke systemske app sa prethodnog rom-a i data.Kada sam uradio resore smao instaliranih app sve je ok i nema vise onog masovnog FC.Nisam cak mogao nista d anapisem od FC,ali sada je sve ok.To je bas dobro sto tako cesto rade update miui-a.To znaci da cu morati da skidam rom svake nedelje.Nadam se da ne mora da se radi full wipe kada se radi update miui-a.Sto se tice registracije na miuiandroid forumu ne zanam sta da radim,tj ne nisam video nigde na njihovom forumu neki kontakt email da bih pokusao na taj nacin da se registrujem.Ako neko ima neki link za izlecene android app voleo bih da mi poslaje na pp
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ninolina, pa i nisam instalirao dok ne proverim sta je :) Cudno mi da je HTC izbacio update, posto mi je to uvek bilo ukljuceno, i do sad od onog update-a na Froyo, nije mi iskakalo to i evo sad posle tolko vremena, mislio sam da je HTC potpuno da je ikad i izbacio Desire :chytry:
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, i meni daje Denied poruku...:( Ne mogu ni ja da se registrujem na tom Forumu...:( Sad sam im se obratila preko Contact Us...:) Čekam od njih odgovor...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, znaci da ipak postoji neki problem prilikom registracije na njihovom forumu.Moracu i ja da ih kontaktiram.Da li je neko od vas ubacivao jbed apliakciju u svoj tel i d ali mu je radila.Na leedroid-u se jbed nalazi unutar samog rom-a kao systemska app,ali na drugim rom-ovima kao sto je npr i MIUI nema je.Ja sam pokusavao po uputstvu ona dva fajla sto psotoje d aubacim tamo gde trea,ali mi nikad nije posle takvog ubacivanja radio jbed iuvek je izbacivao FC.Da li neko ima neko resenje?Pokusavao sam i u sam rom pre flash-a da ubacim ta dva fajla po uputstvu i kada tako flashnem rom i dalje se desavao FC prilikom pokretanja jbed aplikacije,a potrebna mi je ta app
EDIT: Poskidao sam neke lock screenove i theme koje imaju extenziju mtz i ne znam kako se one instaliraju jer nisma do sada imao pilike da vidim tako nesto.To sma poskidao sa xda foruma i to i teme za MIUI rom
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

toda81, ne moras svake nedelje update-ovati miui rom, pod uslovom da onaj koji trenutno koristis radi dobro. A kad update-ujes, dovoljno je samo wipe cache i wipe dalvik. Dalje, za Javu i jbed, juce sam nesto procitao u nekom magazinu da je potrebno da developer prvo napise 'runtime' proces, da bi koriscenje Java aplikacija bilo moguce. Sad ne znam sta to tacno znaci, ali tako je...
Teme i lockscreen-ove samo prebacis u MIUI/themes folder na kartici i telefon ce ih automatski izlistati prilikom ulaska u deo sa temama. Jedina zamerka na ovo je da su zajedno i teme i lockscreen-ovi i to sto su cesto nazivi istih na kineskom, tako da moze da zbuni...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, hvala ti puno na svim objasnjenjima.Pretpostavljao sma da cu teme morati negde d akopiram,ali nisam znao to sa sigurnoscu,ali je bitno da ima ko da mi kaze.Reci mi smao da li instalirane app mogu d aprebacujem na memorijsku karticu jer sma video u aplikacionom menager-u da kada kliknem na neku app da ima opcija move to SD ne ne zanam da li smem to da radim posto sada koristim data2sd?Pokusacu da im pisem na xda forumu i d aih pitam da li bi mogli d aubace jbed u MIUI rom,mada cisto sumnjam d ace to uraditi,ali cu ipak pokusati da imse obratim
EDIT: Pronasa sam ovo uputstvo za javu,ali ne funkcionise jer se pri pokretanju jbed-a javlja FC.Evo uputstva:system/app/Jbed.apk
system/lib/libjbedvm.so

1. Download this...
2. Install Jbed.apk and push libjbedvm.so to /system/lib and reboot your phone (don't do that point if you already have Java installed in your rom).
3. Launch Java app. Press "menu" button and choose "sdcard". Wait a while and choose Opera Mini to install.
4. Now if you want to launch Opera mini, open Java app first and choose the location where Opera Mini is installed.(e.g. sdcard folder at the top)
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

toda81, no problem :) mozes slobodno da prebacujes aplikacije preko menadzera, nista lose nece da se desi. Menadzer ko i svaki drugi... :)
Za jbed, o tome stvarno ne znam nista, taj problem ipak treba da resi neki programer koji se kapira u sve to.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, ok,pokusacu kada se registrujem na MIUI forum da ih pitam da li mogu da ubace jbed u MIUI rom
Note IV N9100 dual

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
:: Galaxy S3

Post od pedjasmek »

Razmisljam da i ja probam MIUI samo ne znam koju od ovih 3 verzija:
MIUI XJ A2SD/A2SD+ 1.12.9 - 2.3.7 FINAL
MIUI XJ D2EXT X-PART 1.12.9 - 2.3.7 GS 3P FINAL
MIUI XJ D2W 1.12.9 - 2.3.7 FINAL
? Trenutno koristim GingerBurst sa Data2SD

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

pedjasmek, ja sam pre par dana instalirao MIUI XJ D2EXT X-PART 1.12.9 - 2.3.7 GS 3P FINAL najvise zbog problema sa instliranjem velikog broja app na rom-ovima koji podrzavaju a2sd.Za sada sam zadovoljan stabilnoscu rom-a.Kao sto je kolega pisao malo je neobican u odnosu na druge rom-ove,ali je ok
Note IV N9100 dual

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pedjasmek »

toda81, probao sam ga alii mi ne radi wifi :( Jesi li ti imao tih problema i kako da ga resim?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš post koji je odmah iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovraraš. Pročitaj pravila foruma.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

pedjasmek, kod mene je wifi radio ok kada sam ga instalirao.Samo a dodjem khci pa cu ponovo videti da li radi kako treba pa ti javljam.Nadam se da si pre instalacije rom-a odraio full wipe
Note IV N9100 dual

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pedjasmek »

toda81, Jesam.To uvek radim.

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš post koji je odmah iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovraraš. Pročitaj pravila foruma.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

pedjasmek, onda je bas cudno.Da li si probao ponovo da flashujes MIUI rom ili si to samo jednom probao?
Note IV N9100 dual

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pedjasmek »

toda81, Jesam nekoliko puta ali ne vredi.

Izmenila Ninolina:: ...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

pedjasmek, jesi li menjao radio pre instalacije novog roma? Oce zbog toga da ne radi..Probaj da li ti radi bluetooth, ako i on ne radi onda je to oblik brick-a telefona (verovatno)...

Odgovori