gargamel4, Ajde da pokusam da ti odgovorim bar donekle
Za custom recovery imas ovde uputstvo, tacnije uputstvo je za rutovanje al ima i korak kako se instalira custom recovery
klik
Za ext particiju ti ne treba nista, e sad to sto se on zabada na bootloaderu meni lici na brick. Ja sam imao taj problem, koji jos nisam resio (mrzi me

), da nece da mi cita ext particije. Kad instaliras custom recovery imaces u opcijama recover-ja da mountujes ext particiju, ako ti uspesno to odradi znaci da je telefon vidi, ako ne, znaci da je ne vidi, trebalo bi da ti ispise i neku gresku pa je prekopiraj ovde cisto da vidi neko ko se razume bolje sta je u pitanju. Ja sam posle nekog istrazivanja dosao do zakljucka da meni u mom slucaju ne vidi particiju zbog nekih pobrkanih sistemskih particija i to sad treba da se resetuje nesto, a nemam zivaca trenutno time da se bavim. Posto mi telefon vidi odlicno ovu fat32 particiju i sa njom radi skroz lepo, onda sam formatirao celu karticu i ubacio rom koji ne zahteva ext, tj rootovan stock gingerbread, cisto kao eto neko stabilno resenje dok se ne nakanim da ovo popravim. Preko custom recovery-ja mozes da particionises karticu isto. A mozes i preko rom managera,tako ti je mozda i najbolje, tj najbrze. A sense rom koji bi ja preporucio je
SuperNova, mnogo mi deluje kul, citao sam pozitivne kritike al jos nisam imao prilike da ga ubacim, uradicu to cim resim problem sa particijama.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!