HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, zato ja koristim GO Launcher i on super radi a ima i lepe interesantne i korisne dodatne opcije i efekte...:) A evo najave za jedan 3D launcher...:) Izgleda veoma interesantno...:) Android3D UI - TSF Shell Pro 1st edition demo

A za to što ti recovery ne vidi ROM na kartici nije mi baš jasno...:( Jel vidi ostale stvari na kartici a ne vidi samo taj fajl?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, probacu i GO Launcher.Nadam se da ce mi se svideti.Sto se tice recovery-a cudna je to stvar jer recovery ne vidi nista na memorijskoj kartici.Kada nakacim tel na pokrenuti live ubuntu tamo mi vidi te particije koje sam napravio,ali je cudno sto recovery nista ne vidi.Sto je posebno cudno jedan kolegaasa foruma koji je i sebi pravio particije za data2sd se nakacio na moj komp i probao isto da uradi i sve je radio kao sto sam ja radio i takodje recovery nije video nista na kartici
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, to se dešava samo kad particionišeš karticu? Kad je vratiš na staro onda ti Recovery vidi karticu?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, da,bas tako,to mi se desava samo kada particionisem karticu,a kada posle sve vratim na normalu,tj preko recoverya napravim samobjednu ext3 particiju tada mi recovery sve vidi.
SAMO DA TI KAZEM DA SAM ODUSEVLJEN IZGLEDOM I FUNKCIJAMA KOJE PRUZA GO LAUNCHER!HVALA TI PUNO!
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, drago mi je da ti se sviđa GO Launcher...:) Mislila sam da svi znate za njega pa ga nisam pominjala...:) Moraću u Temi za Android Aplikacije da postavim svoju listu onih aplikacija koje koristim, možda nađeš još nešto zanimljivo...:)

A što se tiče kartice, ukoliko je takva situacija onda sigurno particionisanje nije odrađeno kako treba...:) Jesi pratio neko uputstvo kako se to radi?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, ja sam najiskrenije odusevljen GO Launcher-om.Ne snalazim se bas najbolje sa mnogobtojnim funkcijama koje poseduje,ali cu ga cackati i izuciti.Bili bi super ako postavis listu programa koje ti koristis.Sto se tice particioniranja kartice pratio sam neko uputstvo koje sam pronasao na netu,ali nije sve moglo da tece po tom uputstvu jer prilikom pravljenja npr ext3 particije nije htela odmah da se napravi pa sam morao da koristim opciju format ext3 i tek tada je particija bila ext3.Ako imas neko uputstvo mozes mi ga poslati na pp.Samo necu moci to da odradim mozda ovih dana jer nisam pri mom kompu,ali u ponedeljak,eventualno utorak cu biti ponovo u prilici to da isprobam.Da li si ti probala da pravis te particije koje su neophodne za data2sd rom-ove i da li si probala neki od tih rom-ova dok si imala desire?
Note IV N9100 dual

minak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Dec 2010. 18:39

Post od minak »

Imam problem koji strašno iritira i čini telefon gotovo neupotrebljivim. Naime, dešava mi se da kada me neko zove, telefon prosto blokira. zanimljivo je to što sam i dalje nakon toga dostupan, ali pošto je telofon "zamrznut", ne dobijam nikakvu informaciju. Jedino što mogu da uradim je reset telefona. Naravno, ako je neko u međuvremenu zvao, podataka o tome nema. Telefon je rutovan. Trenutno koristim LeeDrOiD_HD_V3.3.3_GB-R5. Ako neko zna o čemu se radi, molim vas da mi odgovori. Da li postoji način da se ovo čudo popravi. Hvala!!!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

minak, ja imam isti rom i radi mi fantasticno za sada,a vec duze vreme ga koristim.Koliko ti se cesto desava da se tel tako blokira?
Note IV N9100 dual

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

minak, probaj da flesujes rom ponovo, desava se da to pomaze kod takvih bagova... A mozda ga i neka aplikacija *ebe... Naravno uradis bekap pre flesovanja jer ce ti obrisati sve... Predpostavljam da to znas...
Samo nek se rolaju....sarme.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja bih ponovo flashovao rom,ali bih backup odradio preko npr titaniuma i to samo backu instaliran ih aplikacija
Note IV N9100 dual

minak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Dec 2010. 18:39

Post od minak »

toda81 napisao:minak, ja imam isti rom i radi mi fantasticno za sada,a vec duze vreme ga koristim.Koliko ti se cesto desava da se tel tako blokira?
Bar 1 dnevno! Nekad i više puta. Pokušaću sa flešovanjem, pa javljam šta sam uradio. Hvala!!!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

minak, to onda zna bas da ide na zivce.Preflashuj ga ponovo,ali prethodno uradi backup.Takodje kad abudes vracao apliakcije najbolje je po mom misljenju d avratis samo instalirane aplikacije,a ne da radis komplet restore jer ce vratiti mozda i nesto sta ne bi trebalo
.
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Pronasao sam ovaj link na xda forumu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1154221 pa me interesuje da li bi sa ovim recovery-em mogao da napravim prticije na memorisjkoj kartici zato jer vidim da izbacuje licstu particija jer za data2sd rom-ove moraju da se naprave dve ext3 ili ext4 particije i jedna fat32 .
Note IV N9100 dual

crni6
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 22:30

Post od crni6 »

Jel ima neko problem sa zagrevanjem telefona? Meni se zagreva donja strana gde su kartice i donji deo ekrana posle 15 tak min koriscenja...npr. kada chatujen preko whats app-a ili nesto bezveze radim... a ohladi se za par min.,to mi se desava posle 2.3.3 updata kao i stalan manjak memorije tel. i slab zvuk prilikom razgovora? Ima li jos neko slicnih problema ili neku preporuku za to grejanje?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ljudi, imam izvesnih problema sa ex Araphelovim a sad burazerovim Desire-om. O čemu se radi - imao je neki 5.14 (ili tako nešto) radio i neki HD v3.3.3 LeeDroiD. Na xda piše da pomenuti podržava ext. particiju, i pošto je imao problem sa mestom rek'o ajde da je napravimo. Izvadim karticu, prebacim se s nje na komp, ubacim je u svoj HD2 i sa recoveryjem napravim particije, i sve podatke vratim na nju, ubacim je u telefon, a on ostao u BootLoader-u. Izvadim karticu - isto. Ok, puk'o sistem. Mislim nije dobro, al ajd' šta da se radi. Juče se zezao celo poslepodne, i danas na poslu par sati i nikako da iskopam neki ROM koji zaista podržava ext. particiju, a promenio sam ih 7-8, od kojih su se samo 2 digla na njemu (ostali su zabadali), a u međuvremenu sam i digao radio na najnoviji. Dakle moje pitanje je: šta je to što osim ROM-a vidi ili ne vidi ext. particiju, jer očigledno ima još nešto, kao i kako se tačno flešuje Recovery na neku noviju verziju jer ova koju sad imamo moguće da isto zeza. Radio sam to na HD2 ali ovde je to drugačije i nemam vremena usred ispitnog roka da po ceo dan sedim na xda i čitam, pa vas zato pitam.

Znači - kako se flešuje Recovery (može detaljnije objašnjenje ili link), i eventualno potrebne predradnje, a da ne uključuju S-off)
- šta mi je još potrebno za ext 2/3/4 particiju
- preporuka nekog Sense ROM-a, poželjno Gingerbread.

Hvala :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

gargamel4, Ajde da pokusam da ti odgovorim bar donekle :)
Za custom recovery imas ovde uputstvo, tacnije uputstvo je za rutovanje al ima i korak kako se instalira custom recovery klik
Za ext particiju ti ne treba nista, e sad to sto se on zabada na bootloaderu meni lici na brick. Ja sam imao taj problem, koji jos nisam resio (mrzi me :D), da nece da mi cita ext particije. Kad instaliras custom recovery imaces u opcijama recover-ja da mountujes ext particiju, ako ti uspesno to odradi znaci da je telefon vidi, ako ne, znaci da je ne vidi, trebalo bi da ti ispise i neku gresku pa je prekopiraj ovde cisto da vidi neko ko se razume bolje sta je u pitanju. Ja sam posle nekog istrazivanja dosao do zakljucka da meni u mom slucaju ne vidi particiju zbog nekih pobrkanih sistemskih particija i to sad treba da se resetuje nesto, a nemam zivaca trenutno time da se bavim. Posto mi telefon vidi odlicno ovu fat32 particiju i sa njom radi skroz lepo, onda sam formatirao celu karticu i ubacio rom koji ne zahteva ext, tj rootovan stock gingerbread, cisto kao eto neko stabilno resenje dok se ne nakanim da ovo popravim. Preko custom recovery-ja mozes da particionises karticu isto. A mozes i preko rom managera,tako ti je mozda i najbolje, tj najbrze. A sense rom koji bi ja preporucio je SuperNova, mnogo mi deluje kul, citao sam pozitivne kritike al jos nisam imao prilike da ga ubacim, uradicu to cim resim problem sa particijama.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Koliko vidim ovaj ROM što sam stavio već ima SuperUser i mogu da se dodaju aplikacije kojima treba pristup, tako da mi to ne treba. Problem je što imam neki CWR koji ima opciju mount-a ext particije ali iz nekog razloga neće da to odradi, kaže:
ClocworkMod Recovery v2.5.0.1
E:Can't mount /dev/block/mmcblk0p2
(File exists)
Error mounting SDEXT:!
:?
Dakle pitanje ostaje kako se konkretno flešuje CWR na Desire-u, ili onaj AmonRA ili šta već (koer koliko sam shvatio on je jedna od verzija CWRa)?

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

gargamel4, meni to isto izbacuje... E sad je pitanje da li ti cita normalno karticu kad podignes rom ili ne.. A ako ne mozes da udjes u rom opet u recovery-ju idi na mount sd, znaci ne ext nego samo sd. Ako ti to mountuje onda ti je verovatno problem isti kao meni, a ako ne mountuje onda nece da ti iscita karticu,a na netu se moze naci tutorial kako omoguciti da telefon ponovo vidi karticu. Cak imas i ovde u temi kako oziveti ubijeni desire uputstvo za tako nesto ako se ne varam.

E sad sam tek video da u tom linku sto sam ti dao nema bas uputstvo kako da instaliras custom recovery, pa prilazem novi :) klik

EDIT: sad sam procitao tamo u temi za alcatel da antec-u nije citao particije kad je pravio preko minitool-a, a jeste kad je preko cwm-a, tj preko recovery-ja. E sad to nisam ni ja probao, al videcu da probam, cisto da vidim oce li raditi. Probaj i ti ako hoces, pa vidi sta ce se desiti. Preko kog programa je tvoja kartici particionisana? Ja sam moju karticu prvi put particionisam preko Rom Managera i radilo je sve perfektno. E onda sam hteo da ubacim neki GB Sense ROM i za to mi je trebala 1gb particija (preko RM moze samo do 512mb), a za to mi je trebao onda bas taj minitool i od tad mi brljavi to sa ext particijom. Pokusacu ovo kad nadjem vremena pa cu javiti sta sam uradio.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Mislim da je problem rešen, ali nisam siguran jer sam sve odradio a onda je došao burazer i uzeo telefon pre završetka instalacije, jer je već 2 dana kod mene :D Elem PASTEovao sam ovaj error što mi je izbacivao i našao na netu da je corupted SD i da je lik samo reformatirao karticu i pregazio sistem i da je proradilo. Prethodno sam ext. particiju i swap part. napradio u HD2 CWR-u i pravio je probleme. Onda sam sad iz UBUNTU-a formatirao opet i Recovery je mountovao i tokom instalacije onog istog LeeDroiD-a prijavljivao da nešto kopira i na ext. tako da mislim da je to to, a kad se burazer vrati potvrdiću. Hvala u svakom slučaju :)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

gargamel4, nema na cemu, javi da li je valjalo, mozda i meni pomogne da povratim funkciju na mom :)) Ja sam nasao neku temu koja je komplikovana, i ne znam u sta se upustam, pa moram jos malo da citam :) Ako mozes daj mi link resenja na koje si ti nabasao...

Odgovori