HTC One X
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Re: HTC One X
@luca
Generalno gledano osim razlike u displejima, HOX je bolji uredjaj od HOS-a?
Vizuelno mi HOS deluje privlacnije i kompaktnije, pa zato pitam.
Generalno gledano osim razlike u displejima, HOX je bolji uredjaj od HOS-a?
Vizuelno mi HOS deluje privlacnije i kompaktnije, pa zato pitam.
@zoreli - upravo tako
e pa sad, generalno je jaci, na papiru, po specifikaciji...
u praksi, vidis po testovima, HOS je negde brzi, koliko ti to treba... sve po potrebi...
ja volim velike telefone, malo teze, jbga, sa tim ide i veca cena...
HOS je tanak, elegantan, metalan, pogotovu moj - sivo-plavi sa S4 procesorom (koji se i sad ugradjuje u neke top modele)

e pa sad, generalno je jaci, na papiru, po specifikaciji...
u praksi, vidis po testovima, HOS je negde brzi, koliko ti to treba... sve po potrebi...
ja volim velike telefone, malo teze, jbga, sa tim ide i veca cena...
HOS je tanak, elegantan, metalan, pogotovu moj - sivo-plavi sa S4 procesorom (koji se i sad ugradjuje u neke top modele)

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Evo, naterao sam se danas da sa stabilnog, brzog, štedljivog kastom ROM-a (ali ICS) vratim telefon na stok, kako bih ga apdejtovao na JB.
I sad se pitam, šta mi je to trebalo?!
Ne vidim nikakvo unapređenje, samo sam pogubio kastomizaciju koju sam imao i sve one "goodies" koji su išli uz kastom ROM.
Dobro, Quadrant i Antutu daju veće vrednosti, pa mogu da kažem da je nešto optimizovano. Ali, sve ono đubre koje Vodafone stavlja u telefone mi tako ide na živce.
Vidim ja da će za vikend da "padne" neki kastom JB...
I sad se pitam, šta mi je to trebalo?!

Ne vidim nikakvo unapređenje, samo sam pogubio kastomizaciju koju sam imao i sve one "goodies" koji su išli uz kastom ROM.
Dobro, Quadrant i Antutu daju veće vrednosti, pa mogu da kažem da je nešto optimizovano. Ali, sve ono đubre koje Vodafone stavlja u telefone mi tako ide na živce.
Vidim ja da će za vikend da "padne" neki kastom JB...

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
m@c|-|oR, sad si na RENOVATE Final 1 ili? Ako da, moze malo informacija o trajanju baterije i to. 

- m@c|-|oR
- Expert
d@r123, pogodio si.
od prekjuče.
Za bateriju ću postaviti SS za koji dan, dok ROM ne "slegne". Za sada obećava. Samo, ja možda nisam najbolji primer za testiranje baterije, jer se ne igram previše telefonom.
Drugi utisci su fenomenalni. ROM je ultra brz (ali stvarno!), nema masu onih dosadnih aplikacija koje cimaaju procesor. Ja sam uz SD Maid izbacio još neke koje i inače ne koristim
Ceo ROM je temiran, može se birati plava ili crvena tema (obe izgledaju odlično!).
Ubačen je Zero sound mod, koji zvuči fenomenalno (ne preterujem, treba probati).
Posebna poslastica je što u notification screen-u imaš "lock" dugme i "power toggles" koje sam morao da stavljam kao vidžet.
Imam problem sa Lockscreen-om koji se rotira, pa to može da iritira i to je jedina zamerka koju imam. Premalo je vremena, za dublje utiske, ali RENOVATE koristim od prvog dana sa HOX-om i svakom ga preporučujem (i nemam % od njih za to
)

Za bateriju ću postaviti SS za koji dan, dok ROM ne "slegne". Za sada obećava. Samo, ja možda nisam najbolji primer za testiranje baterije, jer se ne igram previše telefonom.
Drugi utisci su fenomenalni. ROM je ultra brz (ali stvarno!), nema masu onih dosadnih aplikacija koje cimaaju procesor. Ja sam uz SD Maid izbacio još neke koje i inače ne koristim

Ceo ROM je temiran, može se birati plava ili crvena tema (obe izgledaju odlično!).
Ubačen je Zero sound mod, koji zvuči fenomenalno (ne preterujem, treba probati).
Posebna poslastica je što u notification screen-u imaš "lock" dugme i "power toggles" koje sam morao da stavljam kao vidžet.
Imam problem sa Lockscreen-om koji se rotira, pa to može da iritira i to je jedina zamerka koju imam. Premalo je vremena, za dublje utiske, ali RENOVATE koristim od prvog dana sa HOX-om i svakom ga preporučujem (i nemam % od njih za to

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
m@c|-|oR, Ok, Hvala na informacijama. Bio sam i na RENOVATE mozda prije nekih mjesec, ne mogu se sjetiti da je ista lose bilo na njemu nego mi je dosadio sense pa sam stavio IceColdJelly421 (koji ima jako lose rezultate u quadrantu nesto manje od 4000, ma da se to i ne primjeti). Vidim da su mijenjali nesto, a i pozelio sam se opet sense -a pa kad budem imao vremena stavit cu ga. Hvala jos jednom
Pozz

- m@c|-|oR
- Expert
HTC je objavio source JB kernela za One X, pa je sada opšta euforija za promenom kernela!
Doduše, retko koji je dovoljno stabilan, a svi imaju po neki sitan bag.
Doduše, retko koji je dovoljno stabilan, a svi imaju po neki sitan bag.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Pukao mi je display na one x. Jel ima neko neki savet gde da prodjem najbolje. Zvao sam begram i oni kažu 17000 za popravku. Dal je mnogo. ?
Ne znam da li je tebi to mnogo ili ne ali to je cena original touch+lcd,zamenski ce izaci 30-40 e,ali nije ni blizu originala,nema ni gorila glas koliko znam.
Ma meni je pukao skroz. Znaci preko celog ekrana. Znaci nije to mnogo za original. ?
- m@c|-|oR
- Expert
martinkg, na koji način ćeš pouzdano znati da je original? I, da li ćeš dobiti bilo kakvu garanciju na novi ekran?
Moje iskustvo (ali sa Desire) se kretalo od 18,000 (ovlašćeni servis), preko 4,000 (delovi) + 1,000 (zamena) do 3,500 (delovi + zamena, ali samo displej, tač je bio u redu).
Pa ti vidi...

Moje iskustvo (ali sa Desire) se kretalo od 18,000 (ovlašćeni servis), preko 4,000 (delovi) + 1,000 (zamena) do 3,500 (delovi + zamena, ali samo displej, tač je bio u redu).
Pa ti vidi...

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
martinkg, moje misljenje je da je to dosta para,ali da vredi.E sad na tebi je odluka...
Begram kao ovlasceni serviser htc telefona ugradjuje samo original delove i dobija se garancija od 6 meseci.m@c|-|oR napisao:martinkg, na koji način ćeš pouzdano znati da je original? I, da li ćeš dobiti bilo kakvu garanciju na novi ekran?
Pa ti vidi...
- m@c|-|oR
- Expert
Chobby88, original delovi?
Displej ugrađen u HTC Desire je ili Samsungov ili Sony-jev. ISTI takav displej se na oglasima prodaje za 20 EUR!

Displej ugrađen u HTC Desire je ili Samsungov ili Sony-jev. ISTI takav displej se na oglasima prodaje za 20 EUR!

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Normalno da je samsungov kad oni proizvode amoled koji ide u desire.
Nije poenta u lcd,njega urade isto,ali ti zamenski delovi nemaju gorila glas vec neku kinesku plastiku koja uzasno izgleda i jos je gori osecaj pod prstima.
Pa ako covek hoce na one x da stavi to radi ustede od 30-40 evra ja nemam nista protiv.
Nije poenta u lcd,njega urade isto,ali ti zamenski delovi nemaju gorila glas vec neku kinesku plastiku koja uzasno izgleda i jos je gori osecaj pod prstima.
Pa ako covek hoce na one x da stavi to radi ustede od 30-40 evra ja nemam nista protiv.
- m@c|-|oR
- Expert
Chobby88, slažem se ja i sa tobom i sa toda81, moja poenta je bila da je u pitanju višestruka zarada...
Displej se i prodaje zasebno od Gorile, ako se dobro razumem. Tač panel je opet poseban deo.
Ovako ogorčeno pišem jer sam prošao kroz to (vidi OVDE).
U pitanju su isti delovi (lično sam video da je displej došao u Samsungovom pakovanju), a razlika u ceni višestruka.
Displej se i prodaje zasebno od Gorile, ako se dobro razumem. Tač panel je opet poseban deo.
Ovako ogorčeno pišem jer sam prošao kroz to (vidi OVDE).
U pitanju su isti delovi (lično sam video da je displej došao u Samsungovom pakovanju), a razlika u ceni višestruka.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Nije,digitizer ili tac ide zajedno sa lcd-om.
Menjaza samo digitizera je ogromna gimnastika i uglavnom neuspesna.
Menjaza samo digitizera je ogromna gimnastika i uglavnom neuspesna.
- m@c|-|oR
- Expert
Chobby88, nismo se dobro razumeli - ja sam pričao o iskustvu sa zamenom displeja na Desire. A komentarisao sam gramzivost ovlašćenog servisa.
Izvini, ako sam te time zbunio.
Na HOX (Bogu hvala) ne znam od čega se sastoji ta komponenta.
Izvini, ako sam te time zbunio.
Na HOX (Bogu hvala) ne znam od čega se sastoji ta komponenta.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica