HTC One (M8)

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: HTC One (M8)

Post od Baraba »

Evo šta ovde radi:
Slika

A ovo je ekstremni režim štednje, nisam palio:
Slika

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Baraba, trajanje baterije je impresivno.... :blinky: planiras da zadrzis m8? :D
Samo nek se rolaju....sarme.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da. Telefon je prijatno iznenađenje.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Pričam ja, ali nema ko da sluša ....
:D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

ja se ponadao da ces da mi ga prepustis :roll:

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

pazario sam veceras m8, i potpuno sam odusevljen... pre svega zvuk..zvuk...zvuk....ZVUK. kida. drugo, dizajn, kako lezi u ruci.. neprevazidjen.. dalje necu nista da pricam, znate vec sve...

par stvari koje me muce odma, htc.sense mi prijavljuje sve vreme da ima problem s fejsbukom, kapiram da je blinkfeed, drugo, telefon je sa vipa, doduse simfree, ali vidim neke vipove aplikacije i ni traga od Lolipopa... :unsure:
jel postoji neki nacin da mu uguram official softver bez narusavanja garancije?

edit: dodjoh do lolipopa posle jedno 6 update-ova, ocekivao sam da ce samo da mi baci jedan apdejt koji obuhvata sve, ali je ipak morao sve redom... i ove 3 vipove aplikacije sam obrisao tako da je to kul
samo jos blinkfeed da nateram da saradjuje sa fejsbukom... :disgust:

Android fan
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2014. 19:08
:: htc m8

Post od Android fan »

Evo ljudi da vam predstavim svoj HTC One m8. U pitanju je bela verzija od 16gb. Telefonom sam prezadovoljan, pre m8 sam imao HTC Sensation XE. Nisam dugo izdržao i uradio sam bez ikakvih problema root / S-off i ubacio Viper One rom ( na sensation - u je takođe bio Viper rom sense 5 ) u kombinaciji sa ElementalX kernel-om, trenutno sam na 4.4.4, 3.2.1 verzija ( čekam da viper team unormali lolipop pa da pređem na isti ). Što se telefona tiče, zaista je odličan, sve je brzo i fluidno, bez ikakvih problema, ni jedan restart ili bag, zvuk je fantastičan, samo bi zvučnici mogli davati malo jači bass da se dobije bolja zvučna slika. Jačina samog zvuka je odlična i uz Viper FX se primećuje razlika u oba slučaja, na slušalicama i na zvučnicima. Što se tiče Harman Kardon moda, probao sam ga čim sam instalirao Viper One i nisam bio oduševljen. U slučaju HK zvuk nekako izgubi dubinu, bass je slabiji ( oseti se čak i na zvučnicima ), visoki tonovi su jasniji i naglašeniji, a dok je mid sekcija malo mutnija rekao bih. Harman Kardon mod je bio 1 dan na telefonu, na slušalicama se ekstremno oseti razlika i shvatio sam da mi ne odgovara uopšte i vratio se Boom Sound-u i preporodio se 8) . Display je mogao biti malo veći, ali nije tako strašno, daje odličnu i oštru sliku. Performanse su odlične, ram memorije uvek ima i CPU svaku operaciju izvrši brzo ( potrebe za overclock - om zaista nema, a i cpu retko dostiže maksimalnu frekvenciju u radu ), bez ikakvih problema i sve nepotrebne aplikacije su u hibernaciji ( greenify ). Baterija ako ga ne čačkate ekstremno može izdržati ceo dan bez problema, a ako se koristi slabije može i 2 dana. Dizajn je zaista interesantan, svaki put kada pogledam u telefon oduševljavam se, ali patim od maski i zaštite telefona, tako da je od prvog dana bio u fabričkoj htc koja ide u pakovanju, ali nije baš kvalitetna :disgust: i uzeo sam HTC Double Dip masku koja je zaista interesantna zbog kombinacije boja i lepo leži u ruci. Imao sam viška folije, brušeni aluminijum i probao na masci da vidim kako bi izgledalo i zaista je interesantno ispalo i ostavio sam ga tako, a nalepnicu sam dobio, zalepio je da razbija monotoniju :D dok ne naručim neke ozbiljnije nalepnice kao i spigen slim armor case, a možda padne i sticker bomb folija. Nervira me to što za HTC nema puno izbora kada je u pitanju dodatna oprema i ostale zezalice. Obišao sam dosta radnji i u kojoj god sam pitao da li imaju nešto za htc m8 odgovor je bio ne, ništa ( u većini slučajeva prodavac nije ni imao pojma koji je telefon u pitanju :angry: )! I onda pitam imate li nešto za Samsung s5 i prodavac se polomi nabrajajući i pokazivajući mi šta sve ima, ja ga prekinem i kažem da pitam poređenja radi. Za samsung telefone će još malo biti opreme na trafikama, kao i za iPhone, a za HTC nigde ništa bukvalno. Za iPhone 6 recimo postoji case za zvučnicima pozadi sa eksternom baterijom, sve lepo upakovano, bilo bi lepo tako nešto uraditi za m8, da pozadi budu bass jedinice, kao što već postoji HTC Boom Bass, ili case sa led osvetljenjem ( volim takve stvari jednostavno ) kao što ima za iPhone 5/6. Trebalo bi takođe da bude više aluminijumskih case - ova, HTC se hvali kako je telefon smešten u aluminijumskom kućištu, a onda izbaci plastične case - ove i sav taj aluminijum se sakrije. Gledajući review ovog telefona, svi se žale kako je dugme gore. Meni to ne smeta jer ga i ne koristim, osim za uključivanje telefona, a za buđenje tu je double tap ( radi preko kernel - a, nije potrebno pomerati telefon da bi funkcionisalo kao kod htc gestures ) i za screen off prevučem prstom preko navigation bara levo ili desno. Ir port je odlična stvar, kontrolišete sve ( čak i RGB led kontroler, radi bolje od daljinskog koji dolazi uz kontroler), ukoliko uređaj koji hoćete da kontrolišete nije u njihovoj bazi app ( TV ) vam nudi da memorišete funkcije od daljinskog od uređaja kojim želite upravljati ( u kafiću recimo menjam kanale na iptv - u i većina ljudi u čudu :lol: , u fazonu kako li to radi?! ). Kamera je odlična ukoliko slike gledate na samom telefonu, ali na računaru baš i nije sjajno. Sve u svemu telefon je odličan, a htc m9 je gotovo isto što i m8, ništa revolucionarno ( m8 je trebao biti ono što je danas m9 realno ). HTC ga je izbacio čisto onako, zato što tržište to iziskuje i ljudi su razmaženi. :lol: :D
Izvinjavam se što slike nisu kvalitetne.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ala si se raspisao :) Sad se razmišljam da li root uopšte raditi, mislio sam jedino zbog Harman Kardon moda. Custom rom mi nije potreban. Jedino što bih ubacio je ovo zaključavanje displeja, prstom prevučeš preko navigacijoskog bara, to nisam našao, verovatno mora preko nekog kernela?
Što se tiče M9, kada sam video šta su izbacili, poželeo sam M8.

Baterija na v5.0.1, opuštene upotrebe izgura 2 dana, bez ikakvih app za uštedu:
Slika

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Baraba, pisao sam u temi za android aplikacije ja sam skinu neki Swipe-Lock i prevuces sa leve ili desne ivice ekrana da zakljucas... ja posto sam desnjak stavio sam sa leve da ne bih random swipe-ovima zakljucavao fon... probaj, mozda ti zavrsava posao... a sto se root-a tice. mislim da je ovo prvi telefon na kome ga necu raditi... :o

p.s. jel ima neko da preporuci neku ultra tanku futrolicu, tj silikon ili stagod da ima da se pazari u bg-u... ? samo da nije nista na otvaranje i to znaci da ide samo oko ledja telefona..

Android fan
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2014. 19:08
:: htc m8

Post od Android fan »

Baraba, ja sam root i S-off uradio zbog Viper One roma, zato što sam isti imao predhodno na Sensation-u i navikao sam se na isti i odličan je zaista jer ima puno dodataka, mogućnosti, zasnovan je na fabričkom i stabilan je. Greenify je takođe bio razlog više za gore navedeni postupak. Meni se Harman Kardon mod zaista nije svideo, a zaista sam očekivao od istog mnogo jer kada je predstavljena Karman Kardon verzija izgledalo je kao da je Boom Sound jedna glupost i greška i da je HK pun pogodak, a zvuk ispade puniji i bolji na BS, dok na HK zvuk ima izraženije visoke tonove na neki poseban način i ima neki efekat drugačiji, pa imate utisak da je zvuk koji HK daje kvalitetniji. Poredio sam oba na slušalicama/zvučnicima, puštao muziku i trailere filmova i za mene je Boom Sound bolje rešenje. Što se tiče trikom sa navigacionim barom, u pitanju je swipe to sleep opcija, koja dolazi uz ElementalX kernel, možete odabrati opciju da li želite da telefon ode u sleep prevlačenjem prsta preko navigacionog bara sa leva na desno i obrnuto ili oba. Zaboravio sam da uopšte imam power dugme. Ubih se tražeći case ( masku ) sa stalkom, često gledam nešto na youtube - u i onda ili moram da držim telefon, ili da tražim neki predmet na stolu na koji ću nasloniti telefon, ima ih na ebay - u, a kod nas naravno ni u najavi :x

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

Pera Detlic, ja koristim htc DOT case i moram priznati da je odlicno resenje. Stiti ceo telefon, prilikom poziva ne moras da otvaras, daje informacije na double tap, ekran se sam pali-gasi kad se otvori tako da lock dugme uopste i ne koristim, zaista odlicna stvar. Nisam fan caseova i do sada nisam koristio ni na jednom telefonu i ovo je prvi put ali sada kada skinem i pocnem da koristim tel odmah vratim jer je stvarno korisno. E sad ako ne volis tako i hoces sto tanje da prodjes ja bih ti preporucio neki skin da uzmes kao npr ovde: https://dbrand.com/shop/htc-one-m8. Sam dizajniras, ultra tanko je i dobijes jos interesantniji telefon, i sam planiram da ih narucim nekada. Ako ti sve ovo ne odg onda neki tanki silikon i to je to... :D

Divine
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 04:25
:: Htc 10

Post od Divine »

Za zakljucavanje na stocku je najbolja app screen off and lock, ima i widget za lock a moze i da se swipe home dugme na gore, radi odlicno :D

Progreziv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 27. Avg 2009. 03:02

Post od Progreziv »

Pogledajte i urban armor gear maske iliti UAG. Ja sam za moj uzeo ovu, izgleds prejako i stiti za dve pare, saf ih prodsju i kod nas oni infoteam u bulevaru, sto rade i garminSlika

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Auu , ovo mi više liči na "Htc Transformers" nego na Htc M8 :) ... al dobro ukusi su različiti .
16 godina na forumu MOBILNISVET

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

mick, dot view cu uzeti sigurno u nekom trenutku, pa makar mi se ne svidela u koriscenju telefona, mnogo mi je zanimljiva... a ti skinovi su mi iskreno kičerica malo a i nisu bas neka zastita, pogotovo po ivicama gde se najvise ovaj telefon osteti... videcu da nadjem neki ultra thin silikon trenutno, a kasnije cu da sredim negde taj dot view.. kad mi malo dosadi fon pa da ga osvezim 8)

Divine, sjajno, radi odlicno... mnogo bolje od one swipelock sto sam preporucio.. :D

Progreziv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Progreziv »

Ja sam se najiskrenije odlucio za uag, iz razloga sto ne volim tanke telefone....a ova maska mu dodaje na debljini, razmisljao sam i za spigen, ali mi je ova nekako bila ozbiljnija, a i volim malo taj extreme design

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

ovo je za tebe onda prava stvar....... klik d link :P

Progreziv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Progreziv »

Dobro...ne idimo u krajnost..hahah

Divine
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 04:25
:: Htc 10

Post od Divine »

Poceo je da mi se javlja jedan problem a to je da telefon kada me neko zove samo vibrira a ne zvoni. Proverio sam sve cega sam se setio i sve je normalno. Nekad zvoni nekad ne. Da li je neko imao slican problem? :dry:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Odradi fabrički deset, ako ništa nije pomoglo što ti je palo na pamet. Do sada nisam naleteo ni na jedan problem. Bilo je nekih update, primetio sam da sam dobio ikonicuTeme. To izgleda ovako:
Slika
Slika
Slika
Slika

Odgovori