Evo ljudi da vam predstavim svoj HTC One m8. U pitanju je bela verzija od 16gb. Telefonom sam prezadovoljan, pre m8 sam imao HTC Sensation XE. Nisam dugo izdržao i uradio sam bez ikakvih problema root / S-off i ubacio Viper One rom ( na sensation - u je takođe bio Viper rom sense 5 ) u kombinaciji sa ElementalX kernel-om, trenutno sam na 4.4.4, 3.2.1 verzija ( čekam da viper team unormali lolipop pa da pređem na isti ). Što se telefona tiče, zaista je odličan, sve je brzo i fluidno, bez ikakvih problema, ni jedan restart ili bag, zvuk je fantastičan, samo bi zvučnici mogli davati malo jači bass da se dobije bolja zvučna slika. Jačina samog zvuka je odlična i uz Viper FX se primećuje razlika u oba slučaja, na slušalicama i na zvučnicima. Što se tiče Harman Kardon moda, probao sam ga čim sam instalirao Viper One i nisam bio oduševljen. U slučaju HK zvuk nekako izgubi dubinu, bass je slabiji ( oseti se čak i na zvučnicima ), visoki tonovi su jasniji i naglašeniji, a dok je mid sekcija malo mutnija rekao bih. Harman Kardon mod je bio 1 dan na telefonu, na slušalicama se ekstremno oseti razlika i shvatio sam da mi ne odgovara uopšte i vratio se Boom Sound-u i preporodio se

. Display je mogao biti malo veći, ali nije tako strašno, daje odličnu i oštru sliku. Performanse su odlične, ram memorije uvek ima i CPU svaku operaciju izvrši brzo ( potrebe za overclock - om zaista nema, a i cpu retko dostiže maksimalnu frekvenciju u radu ), bez ikakvih problema i sve nepotrebne aplikacije su u hibernaciji ( greenify ). Baterija ako ga ne čačkate ekstremno može izdržati ceo dan bez problema, a ako se koristi slabije može i 2 dana. Dizajn je zaista interesantan, svaki put kada pogledam u telefon oduševljavam se, ali patim od maski i zaštite telefona, tako da je od prvog dana bio u fabričkoj htc koja ide u pakovanju, ali nije baš kvalitetna

i uzeo sam HTC Double Dip masku koja je zaista interesantna zbog kombinacije boja i lepo leži u ruci. Imao sam viška folije, brušeni aluminijum i probao na masci da vidim kako bi izgledalo i zaista je interesantno ispalo i ostavio sam ga tako, a nalepnicu sam dobio, zalepio je da razbija monotoniju

dok ne naručim neke ozbiljnije nalepnice kao i spigen slim armor case, a možda padne i sticker bomb folija. Nervira me to što za HTC nema puno izbora kada je u pitanju dodatna oprema i ostale zezalice. Obišao sam dosta radnji i u kojoj god sam pitao da li imaju nešto za htc m8 odgovor je bio ne, ništa ( u većini slučajeva prodavac nije ni imao pojma koji je telefon u pitanju

)! I onda pitam imate li nešto za Samsung s5 i prodavac se polomi nabrajajući i pokazivajući mi šta sve ima, ja ga prekinem i kažem da pitam poređenja radi. Za samsung telefone će još malo biti opreme na trafikama, kao i za iPhone, a za HTC nigde ništa bukvalno. Za iPhone 6 recimo postoji case za zvučnicima pozadi sa eksternom baterijom, sve lepo upakovano, bilo bi lepo tako nešto uraditi za m8, da pozadi budu bass jedinice, kao što već postoji HTC Boom Bass, ili case sa led osvetljenjem ( volim takve stvari jednostavno ) kao što ima za iPhone 5/6. Trebalo bi takođe da bude više aluminijumskih case - ova, HTC se hvali kako je telefon smešten u aluminijumskom kućištu, a onda izbaci plastične case - ove i sav taj aluminijum se sakrije. Gledajući review ovog telefona, svi se žale kako je dugme gore. Meni to ne smeta jer ga i ne koristim, osim za uključivanje telefona, a za buđenje tu je double tap ( radi preko kernel - a, nije potrebno pomerati telefon da bi funkcionisalo kao kod htc gestures ) i za screen off prevučem prstom preko navigation bara levo ili desno. Ir port je odlična stvar, kontrolišete sve ( čak i RGB led kontroler, radi bolje od daljinskog koji dolazi uz kontroler), ukoliko uređaj koji hoćete da kontrolišete nije u njihovoj bazi app ( TV ) vam nudi da memorišete funkcije od daljinskog od uređaja kojim želite upravljati ( u kafiću recimo menjam kanale na iptv - u i većina ljudi u čudu

, u fazonu kako li to radi?! ). Kamera je odlična ukoliko slike gledate na samom telefonu, ali na računaru baš i nije sjajno. Sve u svemu telefon je odličan, a htc m9 je gotovo isto što i m8, ništa revolucionarno ( m8 je trebao biti ono što je danas m9 realno ). HTC ga je izbacio čisto onako, zato što tržište to iziskuje i ljudi su razmaženi.
Izvinjavam se što slike nisu kvalitetne.