HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, prebacio sam mozda 5-6 komada, sto mi je i realna kolicina. Volim da bitne aplikacije koje svakodnevno koristim uvek budu u fonu, cak i ako kojim slucajemostanem bez kartice :wink: Nego koliko sam shvatio, nigde nemam izbor da instaliram direktno na karticu, vec jedino da prebacim posle.....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel, ok, mozes li ako te ne mrzi da prebrojis za koliko aplikacija uopste imas dozvolu (to jest omogucenu "Move to SD card" opciju), verovatno za malo njih.
O tome se radi, posto verovatno niste citali xda tred koji je Telep postavio, evo ukratko:
Na Froyo sistemu postoje 3 opcije za instaliranje aplikacija,
0 - auto (let the system decide)
1 - internal only
2 - external
Tom metodom menjate opciju da bude na "2" i SVE (barem kod mene) aplikacije se mogu prebaciti na karticu, takodje svaka sledeca instalirana (bilo preko Menadzera ili Marketa) ide isto na memoriju kartice. Sto je za Desre preko potrebno. Savet je ne prebacivati app sa widget. Kod mene sve normalno radi sa kartice, Motonav, igre... Kartica je klase 4.
I da, sve aplikacije instalirane na karticu (nove/stare) mogu se prebaciti na internu memoriju ako nekom treba.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

VladaZem,to je onda super sto postoji posle tog postupka da se podesi da svaka app moze automatski da se instalira na mmc.To je po meni najbitnije od svega jer ja uopste ne volim nista da imam na mempriji telefona,ni app ni slike,video...Volim da mi totalno bude rasterecena interna memorija.Po meni onda ni froyo nije los posto se moze srediti da se svaka app instalira na mmc.Jedino steta sto ne mogu da se menjaju fontovi ili da se cacka po systemi,ali to je i logicno da ne moze da se odradi.Nije moglo ni na symbianu bez hack-a,a ni sada na androidu bez root-a
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, promena fonta na Symbianu je naravno moguća bez Hacka.. Postoji program Font Router...:) Ali na Androidu nije moguće bez Roota.. A i tad tek ručnim ukucavanjem komandi iz CMDa sa prethodnim mountovanjem sistema i kartice. Ali meni je to dosta važno pa sam to i odradila bez obzira na komplikovanu proceduru..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina,u pravu si za symbian,to sam greskom napisao da ne moze da se menja font bez hacka.Dao sam moj e71 devojci pre par dana i svakog dana joj menjam fontove jer nikako da se odluci za neki.Imam puno fontova,ali malo onih koji podrzavaju i cirilicu i latinicu.Ninolina,reci mi sta jos koristis od mogucnosti root-a osim promene fonta.To me bas interesuje jer me zanima sta sve moze da se radi sa tel kada je root-ovan, ne moze da se radi kada nije.Gledao sam danas na youtube i kako se radi copy/paste,a zanima me da li postoji app ili cak opcija u samom tel da se rade screenshotovi kao na symbianu?
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Postoji program koji koji radi screenshotove, ne mohu tacno da mu se setim imena ali znam da je za njega potrebno rootovati fon. Sto se tice prednosti rootovanja, najveca je flashovanje cooked romova.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, pored promene fonta, postoji nekoliko aplikacija koje ne mogu da rade ako tel nije rootovan. Na primer: program za uključivanje blica na tel da ti služi kao baterija, zatim za snimanje screenshotova, zatim program za overclock-ovanje sistema (ja ga koristim za downclock-ovanje da bih produžila trajanje baterije).. Ima ih još, ali ne mogu da se setim trenutno a i možda još uvek nisam sve ni upoznala. Takodje bez roota ne možeš da ubacuješ kuvane ROMove. I tako...:) Ima dosta toga.. Možda se setim još nečega pa ću napisati:) U svakom slučaju, dosta toga može i bez roota, ali sa rootovanim tel možeš SVE :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Blic kao lampa je dodat na zvanicni 2.2, ima 3 nivoa jacine i mozes da saljes SOS signal, neprocenjivo ako se zaglavis u rudniku gde nema signala.
Ono sto jos moze na rutovanom je i recimo 1 klik kesh ciscenje, podesavanje koje ce app paliti pri startu, root explorer gde mislim da imas uvid u citav sistem i mozes svasta raditi (ako znas sta radis).
pozz

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Vlada Zem, da, to za čišćenje casha je dobra stvar :) Nisam naišla na tu opciju za blic kao lampu :( Gde se to nalazi? :)

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Zamolio bih nekoga ako moze da mi posalje na pp linkove za Igo navigaciju i mape, za Desire, a da je provereno ...i najkrace moguce objasnjenje za instalaciju. (Copy to card, install, i to je to? ). Hvala

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ninolina, Flashlight aplikacija je sada standardna uz novi 2.2 official rom. Mozda su je izbacili na kuvanim romovima, ne znam. Ali od svih koje sam isprobao, ova oficijalna je najbolja i najlepse izgleda.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ninolina, pa u "All apps", Flashlight, to je sistemska aplikacija koja se dobila apdejtom (OTA 2.2). Dotad su sve 3rd part app koristile ekran umesto blica (nerutovani).
pozz

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Primetio sam da me grafički pokazivač stanja baterije laže, ovaj na desktopu gore desno. Stoji na oko 90% par sati a onda padne na oko 60%. Sad sam već siguran, našao sam widget Device Status, kad tapnem na zaglavlje pokaže stanje baterije u procentima: tamo 73% a na desktopu i dalje 90%.
Neke knjige skinute s neta nisam uspeo da unrarujem, a kad sam to uradio računarom, Opera nije htela da ih otvori (tj HTML Viewer nije hteo). Izgleda da pomenuta Opera ne može da izvede pinch to zoom, ali ima druge prednosti. Pdf je fenomenalan, brz i udoban za čitanje. Voleo bih da imam precizniju kontrolu nad osvetljenjem ekrana, ne koristim automatiku a 3 stepena mi je grubo. Baterija izdržava 8-9 sati mog korišćenja, pošto ponekad ne mogu da koristim telefon, posao. To mi je očekivano, nigde bez punjača. Net je ovde srećom džabe, odrali me naši provajderi na odmoru. Čitam na nekom brit sajtu o dvadeset naj mobilnih telefona u svetu danas. Čik pogodite gde je Desire!
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Pre nekoliko strana sam pisao o problemu sa Facebook aplikacijom i gomilanjem linija kod kontakta kad se ode na opciju linked ali sa novim update-om FB aplikacije to je nestalo i sve radi kako treba.

Nego primetio sam takodje da od kako imam OTA 2.2 Weather widget mi se ponekad cudno ponasa (imam onu verziju sto je preko celog ekrana). Nekad odem da vidim vreme za naredne dane kad ono widget prazan nema nicega na ekranu iako pokazuje vreme ispod sata. Jedino resenje je uklanjanje widgeta i ponovno postavljanje i tad sve radi normalno. Ali na svaka 3-4 dana mi se ovo desava.
HTC 10

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, Vlada Zem, da, da...:) Kod mene se zove Torch :) iskreno, videla sam je, ali je nisam probala, jer sam mislila da samo uključuje osvetljenje ekrana :) Baš super izgleda i bolja mi je od bilo koje koju sam probala sa Marketa i neta..:)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Konacno sam i ja postao ponosni vlasnik ovog vrhunskog aparata!!!! :) Sad krece lagano upoznavanje i sve to tako sto ide uz to :) Ako neko ima neki tip za pocetak neka slobodno napise :)
Za sad me jedino kopka stvar sto nece da mi posalje mms.. Namestio sam podesavanja kao na telenorovm sajtu al stalno izbacuje poruku unable to send message, i dole pise generic network fail
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Savet, pravac neka prodavnica i kupi futrolu,za pocetak bilo kakvu, i nadji screen protector! Meni tel od prvog dana stoji u futroli,desavalo se da ispadne 2-3 puta,ali nije bilo nista,a onda pre neki dan mi spao u kolima (jbn gps) i to je pao na jednu uzanu metalnu povrsinu i postao scarface ( ima malu ogrebotinu sa donje strane, blizu tastera home)
Mnogo sam se bio smorio :cry: :cry:
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dobio sam desire i odusevljen sam u svakom pogledu,ali sam poprilicno smotan kada je TS u pitanju jer sam izgleda previse grub.Odusevljen sam kako radi na net-u,ali nikako da se snadjem kako da kad otvorim neku bovu app da se posle vratim na onu sto sam prethodno otvorio,ali cu procitati ovo uputstvo sto sam dobio uz tel.Ispraznila mi se baterija pa sam ostavio tel da se puni i necu ga dirati dok se ne napuni.Bas bih voleo da ga root-ujem da bih mogao da radim sve to o cemu pricate
Note IV N9100 dual

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Kad ste vec kod futrola i screen protectora...moze li mi neko reci gde u Bg-u mogu da se nadju ove dve stvari za Desire? I da li postoji mirror screen protector...kao za iPhone, da ima efekat ogledala?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Polako Todo, navicices se! Tako je i meni bilo kad sam prvi put uzeo ts.
Imas vremena za root-ovanje! Ja to jos nisam odradio, eksploatisem ga ovakvog kakav je do krajnjih granica :lol: Mada posto sam stavio froyo,sad i da ocu da ga root-ujem nece da moze
ex ivan87

Odgovori