HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Desava mi se nesto cudno sa 3g konekcijom. Ako je neko imao slican problem ili zna resenje neka napise. Naime, ostavim ukljucenu internet konekciju i stavljena mi je facebook aplikacija da se updateuje svaka dva sata i weather aplikacija dva puta dnevno. I ostavim tako telefon i kad posle jedno sat i po ocu da odem recimo na fejs udjem i kaze connection error, ja u browser, connection error, weather da updateujem, connection error i ne mogu uopste na net. Nesto ga koci i ja ne mogu da skontam sta...
EDIT: Hm, uspeo sam da resim problem, skontao sam da mi u APN podesavanjima stalno vracao kao default apn onaj za mms, ne znam zasto. Onda sam odradio reset to default i tu namesti opo podesavanjima sa sajta telenorovog i proradilo je. Sad cemo da vidimo koliko...
EDIT: Hm, uspeo sam da resim problem, skontao sam da mi u APN podesavanjima stalno vracao kao default apn onaj za mms, ne znam zasto. Onda sam odradio reset to default i tu namesti opo podesavanjima sa sajta telenorovog i proradilo je. Sad cemo da vidimo koliko...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
toda81 ja bh ti i predložio da sa marketa skineš task killer ili advanced task killer (sam odaberi, imaš čak i temu na forumu o njima). Njegovim pokretanjem vidiš koje ti sve aplikacije rade u pozadini, da ih gasiš, ne gasiš, mnogo odličnih opcija.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
araphel, hvala na info,ucim polako jedno po jedno.Da li odlucio da odraddis root?.m@c|-|oR, skinuo sam TaskKiller i dobar je program,ppbijes app dokkazes keks.
Sto se tice baterije malopre sam hteo ds umrem od smeha kad sam bio kod druga,a do odlaska sam punio tel i kod.njega sam 15min preko blututa prebacivao na komp neke slike i za to.vreme.mi.je baterija spala na 90%.To je za mene neverovatno brzo i ne mogu ds verijem da je bas toliko slaba
Sto se tice baterije malopre sam hteo ds umrem od smeha kad sam bio kod druga,a do odlaska sam punio tel i kod.njega sam 15min preko blututa prebacivao na komp neke slike i za to.vreme.mi.je baterija spala na 90%.To je za mene neverovatno brzo i ne mogu ds verijem da je bas toliko slaba
Note IV N9100 dual
toda81, baterija ce vremenom da traje ipak malo duze, mada ce i tada mnogo zavisiti od toga koliko koristis telefon. Pogotovo ako update-ujes mnogo stvari ili si cesto na wi-fi mrezi.
Mene stvarno cudi koliko se baterija prazni dok sam na nekoj wi-fi mrezi. Imam utisak ko da mi je u telefonu baterija Nokije 8810, gde si maltene mogao da pratis snizavanje crtica u realnom vremenu
Mene stvarno cudi koliko se baterija prazni dok sam na nekoj wi-fi mrezi. Imam utisak ko da mi je u telefonu baterija Nokije 8810, gde si maltene mogao da pratis snizavanje crtica u realnom vremenu

- toda81
- Prijatelj foruma
Green, Bilo bi super samo da bar jos par sati dobijem na vremenu dok se tel ne ugasi.Skidao sam neke app sa marketa i odusevljen sam sta sve ima tamo da se nadje.Imaneki translator koji me jeodusevio kako dobro radi.Skinuo sam vise app koje sluze za prebacivanje app na mmc i kod mene je ta app prebacila bukvalno sve app na mmc.Cak sam nasao i java emulator sto me je takodje odusevilo.Ne mogu takodje da verujem da mi ovako dobro ide privikavanje na TS jer je meni to uvek bilo nezgodno za rukovanje kad sam podesavao nekim prijateljima neke TS telefone
Note IV N9100 dual
toda81, druze, ajde 'leba ti reci koji je to translator (nadam se da nije Google-ov), sve sto sam nasao nije bas zadovoljavajuce
Probao sam i SlovoEd sa hrvatskim, ali nije to to...
Sto se privikavanja na TS tice, ja sam se vec navuk'o odavno. Svaki sledeci telefon koji budem uzimao ce biti sa TS-om

Sto se privikavanja na TS tice, ja sam se vec navuk'o odavno. Svaki sledeci telefon koji budem uzimao ce biti sa TS-om

- toda81
- Prijatelj foruma
Green, da,to je ta app.Kako se tebi cini i kako si ti odradio taj screenshot ili si samo iskopirao url sa sajta?
araphel,znaci BT bas voli da zdere jadnu bateriju.Retkost je da nesto saljem preko BT tako da je dobro kad se moze bez njega.Sta si ti odlucio. Kada je root-ovanje u pitanju?
Pre 20 min sa ukljucio tel jer se nocas punio ugasen i odmah sam usao ovde na forum za za ovo kratko vreme surfa preko edge mi je baterija na 92%.Ipak je ovo veliki ekran i definitivno covek mora da se suoci sa realnoscu da ovaj tel sa ovolikim ekranom i brdom stvari koje rade stalno update u pozadini ne.moze da drzi.bateriju predugo,ali ja volim da.experimentisem i da vidim u kojim uslovima koliko trosi.Ja sam iskljuci vibraciju kada se kucaju poruke.mada je lep osecaj kada radi.Moram da vidim sta jos.mogu da poiskljucujem:)
araphel,znaci BT bas voli da zdere jadnu bateriju.Retkost je da nesto saljem preko BT tako da je dobro kad se moze bez njega.Sta si ti odlucio. Kada je root-ovanje u pitanju?
Pre 20 min sa ukljucio tel jer se nocas punio ugasen i odmah sam usao ovde na forum za za ovo kratko vreme surfa preko edge mi je baterija na 92%.Ipak je ovo veliki ekran i definitivno covek mora da se suoci sa realnoscu da ovaj tel sa ovolikim ekranom i brdom stvari koje rade stalno update u pozadini ne.moze da drzi.bateriju predugo,ali ja volim da.experimentisem i da vidim u kojim uslovima koliko trosi.Ja sam iskljuci vibraciju kada se kucaju poruke.mada je lep osecaj kada radi.Moram da vidim sta jos.mogu da poiskljucujem:)
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja mislim da je to nemoguce,bar kada sam ja u pitanju.Kod mene i kad surfujem i preko edge cepa bateriju samo tako.Poiskljucivao sam automatski update emaila,vremensku prognozu sam cini mi se stavio da se osvezava na 6h i cini mi se da sam jos neke stvari poiskljucivao,a videcu da li moze jos nesto da se iskljuci.Evo sada prebacujem neke fajlove u tel i to sve zauzima oko 1.5 giga i bas se brzo prebacuje,mnogo brze nego kad sam imao e71,ali mi se tel puni u isto vreme preko usb-a ,a mislio sam da ga ne punim dok se ne isprazni skroz da bih video kako ce se baterija ponasati sada kad sam poiskljucivao neke potrosace,mada ima vremena da i to vidim
Note IV N9100 dual
Anony, ja telefon skidam sa punjaca oko 6 ujutru, i kad ga stavim uvece na punjac, ima jos oko 15-20% baterije. Apdejt svega mi je na po dva sata, gmail always on, uostalom....pisao sam vec o svojim navikama koriscenja 
toda81, hocu prvo da iskopam neki clean 2.2 rom za koji cu barem po kolicini komentara moci da potvrdim da skroz radi, pa cu se onda upustiti u tako nesto. Ne volim da se petljam sa polovicnim resenjima. Ako ima neko da je isprobao neki rom bez Sense UI, a da sve radi na njemu, nek me prosvetli

toda81, hocu prvo da iskopam neki clean 2.2 rom za koji cu barem po kolicini komentara moci da potvrdim da skroz radi, pa cu se onda upustiti u tako nesto. Ne volim da se petljam sa polovicnim resenjima. Ako ima neko da je isprobao neki rom bez Sense UI, a da sve radi na njemu, nek me prosvetli

Imam pitanjce jedno. Kad kucam poruku i kad zelim da ukucam primaoca kucam broj ili ime i izbacuje mi sve duplo, tj i sa kartice i sa telefona i to me jako nervira. Ista stvar se desava kad zelim nekoga da pozovem pa udjem u phone i sve mi duplo prikazuje. Ima li neko resenje za ovo, jer ja ne znam gde da nadjem opciju da mi prikazuje samo iz telefona kontakte...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
araphel, Ako planiras da rootujes samo da bi prakticno stavio stock rom onda ne moras ni da rootujes, a nema sanse da nadjes neki rom bez mane, ja sam ih promenio 4 za sada i najzadovoljniji sam sa neophyte romom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=732246
pa pogledaj ako hoces
toda81, Pa sta radis toj bateriji
, ja dnevno provedem nekih 1.5 h na netu preko WiFi slusam dnevno u proseku 1.5 muzike, imam 20-25 min razgovora, koristim oko 30 min gTalk-a i isto ko araphel sa punjaca ga skinem ujutro a uvece je oko 25%.
Iz mog iskustva OTA Froyo jede bateriju ali ima lepo nastelovanih romova koji su umereni sa potrosnjom baterije. Cito sam po netu da ima neki program juice defender(mislim da ga ima na marketu) koji umanjuje potrosnjui pa probaj, meni nije trebao pa ne znam kakav je.
Jedino sto meni sprzi bateriju je citanje stripova, za nekih 3 sata mogu oko 90% da potrosim
pa pogledaj ako hoces
toda81, Pa sta radis toj bateriji

Iz mog iskustva OTA Froyo jede bateriju ali ima lepo nastelovanih romova koji su umereni sa potrosnjom baterije. Cito sam po netu da ima neki program juice defender(mislim da ga ima na marketu) koji umanjuje potrosnjui pa probaj, meni nije trebao pa ne znam kakav je.
Jedino sto meni sprzi bateriju je citanje stripova, za nekih 3 sata mogu oko 90% da potrosim