HTC Tattoo
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ja ne znam kako je android u razvoju kada nikad nece biti update-a za Tattoo?Ljudi koji imaju probleme sa ovim telefonom imace ih dozivotno,jer update nikad nece izaci...Toliko o razvoju htc telefona...Meni telefon radi super i baterija mi je super,ali sve sam ovo pisao,jer mi je zao ljudi koji se zale na kvarove...Nisu oni nista cackali nego HTC ima dobru i losu seriju,a izgleda da se kod njih nasao skart model koji ima bagove...
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Ivan Cirkovic, pa jel Tattoo jedini Android na svetu? Analogija tome sto pises bi bila kada bi napisao da je Nokia nikakva firma posto Nokia uopste ne planira da izbaci update na Symbian 9.x za N70 i taj aparat ce zauvek ostati na 8.1 sa svim nedostacima i manama. Ko ima N70 dozivotno nece moci da koristi aplikacije 9.x Symbian.
Sem tvoja percepcija sta je nedostatak a sta je osobina je malkice pomerena - npr. ogranicenja bluetooth-a nisu bug, vec osobina verzija 1.5 i 1.6 Androida, svako ko je kupio telefon sa 1.5/1.6 je svesno kupio telefon sa tim ogranicenjem (Hint: Iphone). Sto se tice bug-ova, ta vrsta nedostataka se ne otklanja promenom verzije OS-a vec ispravkama u postojecoj verziji sto, koliko je meni poznato, HTC i radi.
Sem tvoja percepcija sta je nedostatak a sta je osobina je malkice pomerena - npr. ogranicenja bluetooth-a nisu bug, vec osobina verzija 1.5 i 1.6 Androida, svako ko je kupio telefon sa 1.5/1.6 je svesno kupio telefon sa tim ogranicenjem (Hint: Iphone). Sto se tice bug-ova, ta vrsta nedostataka se ne otklanja promenom verzije OS-a vec ispravkama u postojecoj verziji sto, koliko je meni poznato, HTC i radi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Koliko je meni poznato, za Tattoo nije izašao apsolutno ni jedan update. Ne mislim na verziju iznad 1.6, već u okviru postojeće verzije. Kada sam ga kupila, u decembru 2009, pričalo se o updateu prvo u martu, a onda u aprilu 2010... Sada je jul i uveliko znamo da nikakvog updatea neće ni biti.. Mene, iskreno ovo ne dotiče mnogo, jer mi je to drugi tel, ali bih se zaista nervirala da mi je primarni..
Ipak, treba imati u vidu da je ovo tel koji je trebalo da masama približi Android OS.. Iskreno, mene je odbio.. Verujem da mnoge stvari rade mnogo bolje na drugim modelima sa Androidom, ali Tattoo i Android sistem u njemu, nije zadovoljio moje kriterijume i očekivanja.. U svakom slučaju, verovatno Tattoo i ne bi mogao da iznese 2.2 pa ga zato i nisu izbacili (samo moja pretpostavka na osnovu ličnog iskustva).. Jer, što se tiče brzine, iako ima jači procesor od N97ice, više RAMa i manje je zahtevan (uzimajući u obzir veličinu ekrana i onoga što sam u njemu pokretala) nije mogao da pridje ni blizu 97ici (ni po brzini, ni po stabilnosti, niti po mojoj sigurnosti da će zadatak koji sam mu zadala zaista uraditi -recimo alarm ili podsetnik)... Imala sam nameru da sa Tattoom upoznam Android, ali ovo nije pravi model za tako nešto.. Zato još uvek nisam prešla na Android, jer sam uz Tattoo donekle dobila averziju prema tom OSu..
Ne znači da, možda već uskoro, neću izabrati neki Android tel, ali Tattoo nije imao doprinos toj mojoj odluci, čak naprotiv..
Ipak, treba imati u vidu da je ovo tel koji je trebalo da masama približi Android OS.. Iskreno, mene je odbio.. Verujem da mnoge stvari rade mnogo bolje na drugim modelima sa Androidom, ali Tattoo i Android sistem u njemu, nije zadovoljio moje kriterijume i očekivanja.. U svakom slučaju, verovatno Tattoo i ne bi mogao da iznese 2.2 pa ga zato i nisu izbacili (samo moja pretpostavka na osnovu ličnog iskustva).. Jer, što se tiče brzine, iako ima jači procesor od N97ice, više RAMa i manje je zahtevan (uzimajući u obzir veličinu ekrana i onoga što sam u njemu pokretala) nije mogao da pridje ni blizu 97ici (ni po brzini, ni po stabilnosti, niti po mojoj sigurnosti da će zadatak koji sam mu zadala zaista uraditi -recimo alarm ili podsetnik)... Imala sam nameru da sa Tattoom upoznam Android, ali ovo nije pravi model za tako nešto.. Zato još uvek nisam prešla na Android, jer sam uz Tattoo donekle dobila averziju prema tom OSu..
Ne znači da, možda već uskoro, neću izabrati neki Android tel, ali Tattoo nije imao doprinos toj mojoj odluci, čak naprotiv..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Tattoo je ipak budget telefon a N97 high end, koristio sam drugov tattoo i on je miljama iza hero-a ( a sa legendom i ovim još jačim modelima nema svrhe porediti), ovo za alarm ne razumem kakav je problem pošto ja koristim klaxon već 8 meseci i svaki dan me budi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
To što sam ja uporedila, jeste uporedivo.. Pričam o brzini procesora i količini RAM memorije i o tome kako se to pokazalo u praksi. Toliko je ljudi kukalo na brzinu i rad 97ice tako da će mnogi reći da ga ne možete ni gledati kao vrh tel, iako ja nisam imala problema i umela sam s njim, za razliku od nekih drugih.. U svakom slučaju, ono što je na papiru pisalo o Tattoou, u praksi se nije tako pokazalo 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- excess
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 31. Dec 2009. 19:07
- :: Samsung Galaxy S III
- Kontakt:
Da li postoji nacin da se resi bug sa Wireless-om...? Meni radi prvih par minuta ok i nakon toga protoka vise nema, moram da se reconnect-ujem, i svaki put je tako, bez obzira na koji Access point se kacim...
Please help
Please help
Sent from Samsung Galaxy SIII GT-I9300 16GB Pebble Blue (Android 4.1.2 Jelly Bean)
Ljudi procitao sam svih 59 strana i jos gomilu stranih foruma i tek sada sam zbunjen. Planiram kupovinu Tattoo-a u skorije vreme i imam par nedoumica. Posto mi treba navigacija vidim da iGO radi na njemu, da li je dovoljno samo da se fabricki 1.6 Android root-uje pa da se instalira iGO ili treba da se ubaci neki mod, ako treba mod da li je to isto 1.6 ili 2.1 pa gubim kameru i FM? Znaci da li u isto vreme mogu raditi sve funkcije telefona zajedno sa navigacijom?
Izvinite ako to vec negde pise, nisam jos uvek uplovio u Android vode pa mi je sve nepoznato.
Thanks
Izvinite ako to vec negde pise, nisam jos uvek uplovio u Android vode pa mi je sve nepoznato.
Thanks
HOX Titanium gray
Ninolina,ja sam takodje to uvideo,samo eto nisam ima da uporedim tattoo sa n97,ali recimo jesam sa nekim drugim modelima.Ali imao sam strpljejna pa sam u medjuvremenu probao jos neke android telefone,koliko mi naravno budzet dopusta.Tattoo sam koristio ,oko 10 dana,i prodao sam ga.Vec sam naveo ranije razloge konkretne za to.Medjutim,probajuci druge android telefone,spica,galaxi,magic,legend(privremeno)koliko toliko sam sam se upoznao sa ovim operativnim sistemom,ako nista drugo....da maksimalno obratim paznju na sirinu fokusa koje pruzaju aplikacije za njega.Pa samim tim,mislim da simbian nema sta vec sad da trazi sa njim...i ako se android jos razvija.Ipak aplikacije,za simbian i njihova namena,vrte se u krug ...nista novo...novine su im povecanje ekrana,widzeti koji su siromasni,rumenige sociva,i konstantna povecanja piksela u kamerama,gde pri tome nije redak slucaj da stariji modeli(6220,n82,n79)budu i bolji u tom segmentu.A ono unutra,ma nema veze....najvaznije je da je izasla nova verzija photo card alikacije
To je moje vidjenje,ne zamerite 

- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- xerosoft
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
- :: Iphone 4s
- :: Iphone 3gs
- Kontakt:
mkvb, Dovoljno je da root-ujes svoj telefon da bi mogao instalirati Igo ne treba nikakvo ubacivanje drugih room-ova ili nekih stvari nadam se da sam ti pomogao.mada ja koristim jedan kuvani Rom i bas sam zadovoljan i ako kamera ne radi jer je i retko upotrebljavam preci mi je bluetotoh koji radi
Iphone 4s white clear install
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@ Pera Detlic
Eto,covek se pozalio i na Hero.Jeste android u razvoju,ali treba cesce da se izbacuju update-ovi za sve modele,a ne da se ceka za Tattoo i ostale druge telefone toliko dugo...Ja cu sigurno prodati ovaj telefon i uzeti neku nokiju,jer do sada nisam imao problema sa nokia telefonima...Pricam iz licnog iskustva!ANDROID IS DOWN...
Eto,covek se pozalio i na Hero.Jeste android u razvoju,ali treba cesce da se izbacuju update-ovi za sve modele,a ne da se ceka za Tattoo i ostale druge telefone toliko dugo...Ja cu sigurno prodati ovaj telefon i uzeti neku nokiju,jer do sada nisam imao problema sa nokia telefonima...Pricam iz licnog iskustva!ANDROID IS DOWN...
Nisam baš nešto puno koristio wifi ali gde god sam ga koristio radio je savršeno, na faksu i nekim kafićima sam bio konektovan i par sati.Pera Detlic napisao:excess, ja imam identican problem (doduse na heroju). Vec sam postavljao pitanje na ovom forumu, ali problem nikako nisam uspeo da resim... Jedan od razloga zasto planiram da ga prodam...
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
Nema veze ni sa programima ni sa romovima, dakle promenio sam vise romova i kod svakog mi se javlja isti problem... I tek kada ubacim rom, znaci bez ikakvih naknadno instaliranih programa... Ista stvar... Sada koristim oficijalni rutovan rom koji mi je telep preporucio... I javlja mi se isti problem... Nazalost...
Doduse, tu nema sta da se objasnjava. Ovaj aparat koji je trenutno u mom posedu ima svoje 'bolesti', verovatno je jedan od prvih izbacenih pa je bagovit... Ocigledno je da jedinka koju oma telep radi savrseno... Ja ne kazem da je android los, naprotiv, meni savrseno odgovara, ali ovakvi problemi ne bi trebalo da se desavaju... Zato ja sada preelazim na varijantu HTC Tattoo + iPod Touch... Savrsen spoj iOS-a i Androida...
edit: sad cu da isprobam app pa se javljam da li vredi...
Doduse, tu nema sta da se objasnjava. Ovaj aparat koji je trenutno u mom posedu ima svoje 'bolesti', verovatno je jedan od prvih izbacenih pa je bagovit... Ocigledno je da jedinka koju oma telep radi savrseno... Ja ne kazem da je android los, naprotiv, meni savrseno odgovara, ali ovakvi problemi ne bi trebalo da se desavaju... Zato ja sada preelazim na varijantu HTC Tattoo + iPod Touch... Savrsen spoj iOS-a i Androida...

edit: sad cu da isprobam app pa se javljam da li vredi...
Samo nek se rolaju....sarme.