HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
Harthouse, ja sam imao isti problem na Heroju. I to sa oficijalnim 2.1.... Bukvalno je trosio bateriju bez obzira na to da li sam ga koristio ili ne cak mi se cinilo da kad ga koristim da slabo trosi bateriju, jer nije bilo razlike!!! Nekad je umeo da i za 2-3 sata standby-a, (skinem ga sa punjaca i ostavim ga da bleji) da se isprazni skroz!! i ugasi!!!
Posle me pitaju sto sam ga prodao..?!
Posle me pitaju sto sam ga prodao..?!
Samo nek se rolaju....sarme.
Ha ha ha... Cool... Teško da ću ga zbog toga prodati... Telefon je sjajan u svakom pogledu !!! Ovo je očigledno problem s ROM-om ili možda sa radio-m... Nisam još stigao da utvrdim. Pokušaću da ga još malo ostavim, pa ću videti kako se baterija ponaša za koji dan. Ako se ovo bude nastavilo, ništa lakše... Pokušaću sa nekim drugim ROM-om (uslov je jedino da ROM mora biti "No Sense") !!! 

HTC Desire + MIUI 0.11.12
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Anony, ma nemas cega da se plasis.Meni se jedino ne svidja baterija jer je slaba,a sve ostalo je pravo uzivanje.Ne mogu da opisem svoje odusevljenje kada je kucanje poruka u pitanju.Postao sam extremno nezan.Zemljace,kada dobijes tel,javi mi se da se nadjemo negde u gradu pa daih malo uporedimo i da vidimo ima li razlike u ekranima
Note IV N9100 dual
Pera Detlic, Nemam pojma šta se tebi dešavalo sa tim telefonom (mada jedino objašnjenje je da si kupio defektan telefon), ja ni jedan od tvojih problema nisam iskusio za 9 meseci.
toda81, http://www.youtube.com/watch?v=LqkMxWEAG_E
toda81, http://www.youtube.com/watch?v=LqkMxWEAG_E
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Harthouse, ako iskopaš neki No Sense ROM da stvarno dobro radi i da sve radi, javi, pošto i ja to tražim, ali ne nađoh nijedan bez ponekog negativnog komentara. Bz skroz pozitivnih ocena neću ništa da menjam. I dalje ostajem pri tome da je HTC trebao da nam ostavi opciju da isključimo Sense po želji.
araphel, Malo je nerealno to sto trazis, pa cak i oficijalni froyo ima mane, a na njemu radi veliki broj programera dok na kuvanim romovima obicno 1. Moja preporuka je da probas da nabacis rom, veliki broj ljudi sto se zali cesto ne odradi flash-ovanje kako treba. Cak i da ima neki bag koji te nervira ako ga prijavis "kuvaru"
dobre su sanse da ce bag biti popravljen. Za mene je to najveca prednost kuvanih romova, to sto se greske popravljaju brzo, a mozes da trazis da se nesto dodatno "skuva" u sledecoj verziji.
djoni, I meni se cini da novi radio poboljsava bateriju, jer bas sam gledao u opcijama, da sada mi je Cell Standby bio najveci potrosac, a sada mi je jedan od manjih potrosaca.

djoni, I meni se cini da novi radio poboljsava bateriju, jer bas sam gledao u opcijama, da sada mi je Cell Standby bio najveci potrosac, a sada mi je jedan od manjih potrosaca.
Kao što sam rekao u predprošlom javljanju, jutros sam phone ponovo stavio na punjač i skinuo sam ga oko 8:45h... Dok ovo pišem je 15:55h, a baterija je na 82%... Obavio sam 4 telefonska poziva od po 1-1.5 min i koristio sam WiFi nekih 10-tak min, pa vi vidite da li je to ok, ili ne 

HTC Desire + MIUI 0.11.12
- toda81
- Prijatelj foruma
Sada sam gledao potrosnju baterije i pise da mije.Android sistem potrosio 57%,a internet koji najsvise koristim samo 6%,a ovo ostalo je nebino.Da li je moguceda se.smanji potrosnja baterije kada jeu pitanju Android sistem?On razbija bateriju.Po ovome bih mogao dabudem na netu i po 10h i da baterija izdrzi,ali Android sistem ubija bateriju.Moguce je da je to i normalno,ali ipak pitam
Note IV N9100 dual
Sad na osnovu ovog videa sto je telep postavio, ponovo sam u nedoumici. Naime, ja moj telefon kad gledam ravno u ekra i onda okrene na gore, tj da pogledam kontrast kad gledam od dole (od strane dugmica) kao da se ne menja ni malo, tj slika ostaj eprakticno ista, ne gubi na vidljivosti, a to je bas karekteristika ovog amoled-a na videu.. Al opet kad gledam sa strane, skoro da se nista i ne vidi...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- toda81
- Prijatelj foruma
acambas, Nisam danas puno koristio wifi.Gotovo svevreme sam koristio edge i cisto samo surf i piskaranje po forumu i pp.Samo jedva cekam da vidim onaj video sto ga je telep ostavio.Da li neko ima resenje za moj problem sto ne mogu da namestim automatic update za weather?Ja stikliram automatic update i stiklira se normalno i namestim dole 1h,ali cim izadjem i opet udjem tu u to podesavalje opet bude odstiklirana ta opcija
Note IV N9100 dual
araphel,Ne znam da li si video ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=755625
Ne vidim da se nesto mnogo ljudi zali na njega pa probaj da ga nabacis.
Jel mozes da mi kazes sta ti to toliko smeta kod sensa, nije nesto posebno ali po meni je vise poboljsanje nego mana
toda81, Zasto se todo cudis sto ti je baterija slaba kada zelis da update-ujes vreme na sat vremena. Realno dovoljno je jednom na svakih 5 dana, a ako ti se i ostali servisi sync-uju na sat vremena ne cudi me sto mislis da je baterija slaba.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=755625
Ne vidim da se nesto mnogo ljudi zali na njega pa probaj da ga nabacis.
Jel mozes da mi kazes sta ti to toliko smeta kod sensa, nije nesto posebno ali po meni je vise poboljsanje nego mana
toda81, Zasto se todo cudis sto ti je baterija slaba kada zelis da update-ujes vreme na sat vremena. Realno dovoljno je jednom na svakih 5 dana, a ako ti se i ostali servisi sync-uju na sat vremena ne cudi me sto mislis da je baterija slaba.
Desilo mi se nesto jako cudno sa baterijom. Iz dosade, uzeo da igram igrice na mobu i da slusam muziku... Igrao sam moron test i need for speed shift i sve vreme slusao muziku. To je trajalo oko nesto jace od pola sata.. A sveze je telefon bio napunjen, znaci oko 98,99% baterije. I kad sam zavrsio vidim baterija na 70%. Ajde da proverim sta mi je toliko istrosilo bateriju i vidim 59% moron test, music player se ni ne pominje, a NFS potrosio svega 3%. POgledam koliko je radio procesor, kaze za moron test radio 3min i 50 sec, a NFS 27min, sto bi trebalo i da bude tacno. Sad znaci da je moron test vise od 10 puta veci potrosac baterije nego NFS
Nesto je tu meni mutno...

Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
harthouse, taj rom je dosta hvaljen, mada što se tiče trajanja baterije verovatno bi mogao i bolje proći sa drugim romovima, pošto je na Open Desire romu procesor overklokovan
Ninolina, formatiranje briše sadržaj koji čini gold card, ali ne vidim zašto bi ti trebala zlatna - osim ako nećeš da unrootuješ telefon, npr prodaješ nekom ko ne bi hteo da je telefon rootovan.
Ninolina, formatiranje briše sadržaj koji čini gold card, ali ne vidim zašto bi ti trebala zlatna - osim ako nećeš da unrootuješ telefon, npr prodaješ nekom ko ne bi hteo da je telefon rootovan.
Samo potencijalno overklokovan (i samo ako se koristi setcpu), ali sigurno andervoltovan
što bi u startu trebalo da donese uštede jer radi na stock taktu na manjem naponu.
@harthouse
Ili ti neki proces jaše bateriju u stend baju ili imaš nešto uključeno, tipa gprs ili always on mobile data ili BT, itd. Ako je samo rom šiznuo, možeš da probaš wipe svega, uključujući i dalvik cache.
Inače, kad postoji neko magično isisavanje baterije valja otići u test meni ( *#*#4636#*#* ) pa pogledati u battery history da li nešto sprečava nesrećni telefon da spava

@harthouse
Ili ti neki proces jaše bateriju u stend baju ili imaš nešto uključeno, tipa gprs ili always on mobile data ili BT, itd. Ako je samo rom šiznuo, možeš da probaš wipe svega, uključujući i dalvik cache.
Inače, kad postoji neko magično isisavanje baterije valja otići u test meni ( *#*#4636#*#* ) pa pogledati u battery history da li nešto sprečava nesrećni telefon da spava