HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Harthouse, ja sam imao isti problem na Heroju. I to sa oficijalnim 2.1.... Bukvalno je trosio bateriju bez obzira na to da li sam ga koristio ili ne cak mi se cinilo da kad ga koristim da slabo trosi bateriju, jer nije bilo razlike!!! Nekad je umeo da i za 2-3 sata standby-a, (skinem ga sa punjaca i ostavim ga da bleji) da se isprazni skroz!! i ugasi!!!
Posle me pitaju sto sam ga prodao..?!
Samo nek se rolaju....sarme.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Ha ha ha... Cool... Teško da ću ga zbog toga prodati... Telefon je sjajan u svakom pogledu !!! Ovo je očigledno problem s ROM-om ili možda sa radio-m... Nisam još stigao da utvrdim. Pokušaću da ga još malo ostavim, pa ću videti kako se baterija ponaša za koji dan. Ako se ovo bude nastavilo, ništa lakše... Pokušaću sa nekim drugim ROM-om (uslov je jedino da ROM mora biti "No Sense") !!! :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Anony, ma nemas cega da se plasis.Meni se jedino ne svidja baterija jer je slaba,a sve ostalo je pravo uzivanje.Ne mogu da opisem svoje odusevljenje kada je kucanje poruka u pitanju.Postao sam extremno nezan.Zemljace,kada dobijes tel,javi mi se da se nadjemo negde u gradu pa daih malo uporedimo i da vidimo ima li razlike u ekranima
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pera Detlic, Nemam pojma šta se tebi dešavalo sa tim telefonom (mada jedino objašnjenje je da si kupio defektan telefon), ja ni jedan od tvojih problema nisam iskusio za 9 meseci.

toda81, http://www.youtube.com/watch?v=LqkMxWEAG_E
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Harthouse, ako iskopaš neki No Sense ROM da stvarno dobro radi i da sve radi, javi, pošto i ja to tražim, ali ne nađoh nijedan bez ponekog negativnog komentara. Bz skroz pozitivnih ocena neću ništa da menjam. I dalje ostajem pri tome da je HTC trebao da nam ostavi opciju da isključimo Sense po želji.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

novi radio obećava, utisak je da je trajanje baterije duže... punio sam ga sinoć, uz neku umerenu upotrebu trenutno je na 90%

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

telep, hvala ti za video,nisam mogao da ga pogledam jer nemam trenutno pristup kompu,ali cu gadoveceras pogledati.Jedan prijatelj sa foruma je pogledao taj klip i kaze da cu moci na osnovu videa da utvrdim koji ekran imam.To ce mi mnogo znaciti
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

araphel, Malo je nerealno to sto trazis, pa cak i oficijalni froyo ima mane, a na njemu radi veliki broj programera dok na kuvanim romovima obicno 1. Moja preporuka je da probas da nabacis rom, veliki broj ljudi sto se zali cesto ne odradi flash-ovanje kako treba. Cak i da ima neki bag koji te nervira ako ga prijavis "kuvaru" :D :D :D dobre su sanse da ce bag biti popravljen. Za mene je to najveca prednost kuvanih romova, to sto se greske popravljaju brzo, a mozes da trazis da se nesto dodatno "skuva" u sledecoj verziji.
djoni, I meni se cini da novi radio poboljsava bateriju, jer bas sam gledao u opcijama, da sada mi je Cell Standby bio najveci potrosac, a sada mi je jedan od manjih potrosaca.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Kao što sam rekao u predprošlom javljanju, jutros sam phone ponovo stavio na punjač i skinuo sam ga oko 8:45h... Dok ovo pišem je 15:55h, a baterija je na 82%... Obavio sam 4 telefonska poziva od po 1-1.5 min i koristio sam WiFi nekih 10-tak min, pa vi vidite da li je to ok, ili ne :roll:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada sam gledao potrosnju baterije i pise da mije.Android sistem potrosio 57%,a internet koji najsvise koristim samo 6%,a ovo ostalo je nebino.Da li je moguceda se.smanji potrosnja baterije kada jeu pitanju Android sistem?On razbija bateriju.Po ovome bih mogao dabudem na netu i po 10h i da baterija izdrzi,ali Android sistem ubija bateriju.Moguce je da je to i normalno,ali ipak pitam
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Harthouse, Ako koristis OTA froyo i stariju verziju radia onda mi deluje normalno.

toda81, WiFi ima nizak procenat zato sto samo prenosi podatke, a sistem je taj sto obradjuje html i flash sadrzaj. Moze da se smanji takt procesora sa nekim programom za clockovanje ali za njih ti root access

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Sad na osnovu ovog videa sto je telep postavio, ponovo sam u nedoumici. Naime, ja moj telefon kad gledam ravno u ekra i onda okrene na gore, tj da pogledam kontrast kad gledam od dole (od strane dugmica) kao da se ne menja ni malo, tj slika ostaj eprakticno ista, ne gubi na vidljivosti, a to je bas karekteristika ovog amoled-a na videu.. Al opet kad gledam sa strane, skoro da se nista i ne vidi...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

acambas, ne... Koristim OpenDesire v3.5.2 i poslednji radio - 32.44.00.32U_5.09.05.30_2 :uhuh:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

acambas, Nisam danas puno koristio wifi.Gotovo svevreme sam koristio edge i cisto samo surf i piskaranje po forumu i pp.Samo jedva cekam da vidim onaj video sto ga je telep ostavio.Da li neko ima resenje za moj problem sto ne mogu da namestim automatic update za weather?Ja stikliram automatic update i stiklira se normalno i namestim dole 1h,ali cim izadjem i opet udjem tu u to podesavalje opet bude odstiklirana ta opcija
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

araphel,Ne znam da li si video ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=755625
Ne vidim da se nesto mnogo ljudi zali na njega pa probaj da ga nabacis.
Jel mozes da mi kazes sta ti to toliko smeta kod sensa, nije nesto posebno ali po meni je vise poboljsanje nego mana

toda81, Zasto se todo cudis sto ti je baterija slaba kada zelis da update-ujes vreme na sat vremena. Realno dovoljno je jednom na svakih 5 dana, a ako ti se i ostali servisi sync-uju na sat vremena ne cudi me sto mislis da je baterija slaba.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Da je potrebno posle svakog formatiranja kartice ponovo praviti Gold Card? :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Desilo mi se nesto jako cudno sa baterijom. Iz dosade, uzeo da igram igrice na mobu i da slusam muziku... Igrao sam moron test i need for speed shift i sve vreme slusao muziku. To je trajalo oko nesto jace od pola sata.. A sveze je telefon bio napunjen, znaci oko 98,99% baterije. I kad sam zavrsio vidim baterija na 70%. Ajde da proverim sta mi je toliko istrosilo bateriju i vidim 59% moron test, music player se ni ne pominje, a NFS potrosio svega 3%. POgledam koliko je radio procesor, kaze za moron test radio 3min i 50 sec, a NFS 27min, sto bi trebalo i da bude tacno. Sad znaci da je moron test vise od 10 puta veci potrosac baterije nego NFS :blinky: Nesto je tu meni mutno...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Gde moze weather update da "jede" bateriju, pa to je par sekundi u "mraku"... Ljudi, kao i na svakom telefonu ukljucen ekran je najveci potrosac - browser, igrice, isprobavanje aplikacija, kamera, settings drndanje itd. A Desire bas "zudi" za tim jbg.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

harthouse, taj rom je dosta hvaljen, mada što se tiče trajanja baterije verovatno bi mogao i bolje proći sa drugim romovima, pošto je na Open Desire romu procesor overklokovan

Ninolina, formatiranje briše sadržaj koji čini gold card, ali ne vidim zašto bi ti trebala zlatna - osim ako nećeš da unrootuješ telefon, npr prodaješ nekom ko ne bi hteo da je telefon rootovan.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Samo potencijalno overklokovan (i samo ako se koristi setcpu), ali sigurno andervoltovan :) što bi u startu trebalo da donese uštede jer radi na stock taktu na manjem naponu.

@harthouse
Ili ti neki proces jaše bateriju u stend baju ili imaš nešto uključeno, tipa gprs ili always on mobile data ili BT, itd. Ako je samo rom šiznuo, možeš da probaš wipe svega, uključujući i dalvik cache.

Inače, kad postoji neko magično isisavanje baterije valja otići u test meni ( *#*#4636#*#* ) pa pogledati u battery history da li nešto sprečava nesrećni telefon da spava :)

Odgovori