HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Kod mene 2.58MB, ima oko 200 kontakata (uh, kakva konjstrukcija), nekih 30% ima fotke... mozda su ti fotke tako natovarile Storage?

@Toda
imas digitalni fotoaparat? ukljuci macro mod (ono za slikanje sitnih stvari iz blizine) i fotografisi ekran, prethodno stavi neki tekst na najsitnije - i dobices ono sto je zlivan postovao malopre. ili neces.

znao sam da je amoled, mnogo je crn :D

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

vanjuska napisao:Proverio sam cach, on uzima 2mb. Gde mi je ostatak? Znaci pocinje da me nervira, imam instalirano svega 17 aplikacija ukupno, sem sistemskih naravno i od svih njih najveca je navigon koji uzima 18mb na internoj memoriji i to je to. OVo sve ostalo je 2-3 mb pa i manje... Znaci ukupni sve oko 45mb. Slucajno sam bio pre neki dan uradio factory reset i imao sam punu memoriju znaci a48mb tako nesto.. I onda sam instalirao tu neke stvari i sad odjednom nemam vise mesta.. Uzasno mi ide na zivce.
Vanjuska, daću ti primer, ja koristim stari A2SD* sa ext particijom na kartici, imam instalirano oko 50 aplikacija (uključujući npr. Google Earth, Need for Speed Shift, itd.) i imam slobodno 93.5 MB trenutno interne memorije...

što se tiče komentara tih htc-ovih službenika o ekranima, pola tih ljudi nema pojma šta govori, ovo je moje iskustvo na osnovu nekih njihovih prethodnih bisera objavljenih na xda forumu...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Harthouse, vanjuska, meni contact storage zauzima 16.3Mb, mislim da je to zbog slika sa FB (tacnije zbog linkova ka FB).
Sto se tice phone storage, ja imam slobodno 36Mb
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Imam jedno pitanje za root slcde ekrana.Kako se ide gore/dole i desno?mozda se za gore/dole koriste volume dugmad,ali kako onda ide na desno?evo dela tog uputstva - Srolluj dole x50 , pritisni joystick x1 (izbor jezika) ;

- Dole x3, desno x1 , pritisni joystick x1 (Ubacite SIM) ;

- Dole x4, desno x1 , pritisni joystick x1 (internet postavke) ;

- Pritisni joystick x1, dole x3 , desno x1, pritisni joystick x1 (WiFi) ;

- Dole x4, desno x1, pritisni joystick x1 (Google lokacija) ;

- Dole x4, desno x1, pritisni joystick x1 (podesavanje naloga) ;

- Dole x4, desno x1, pritisni joystick x1 (Social Networking) ;
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Nenene, to sto ti daju uputstva to se sve desava ne u recovery-u nego u samom telefonu, to mozes da vezbas i sad dok ti je upaljen telefon a navigacije se radi iskljucivo trackpadom..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Onda nije bas bezazleno raditi na slepo na taj nacin.Znam to da se sve ovo radi na samom tel,tj u meniu.Da znam nekoga ko mi ovo moze odraditi platio bih mu da mi odradi root
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ajde jedno pitanje za sve. Za koje vreme ste uspeli najbrze da istrosite bateriju?? Ja ne znam da li je problem u mojoj pa reko da proverim. Meni, je crkla u roku od par sati, sve vreme mi je bio ukljucen wifi i veci deo vremena sam surfovao.
ex ivan87

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Ceftriaxone, za tri sata citanja stripova, mada od kako koristim setcpu smanjim ga ma 600 mhz i izdrzi skoro 5 sati citanja

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Za pet sati, 150 upisa u dialeru, znači samo pozivi, ništa net. Verujem da čitanje brže popije bateriju. Zanimljivo da ekran, amoled, brže troši sa belim podlogama, a i dialer i browser i pdf rade samo sa belim podlogama. Treba javiti kuvarima.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja mogu isto za par sati da je dovedem do usijanja i da se tel uspava,naravno uz koriscenje net-a.Kako je junacki izdrzavao e71 na netu...
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo nekih danasnjih zapazanja:

Sa rootovanim stock froyo ROMom, uz solidno mucenje, oko sat na wifi, isto toliko preko mreze, nekih sat poziva, pet sest mailova, malo muzike, dosta cackanja froz friend stream, instaliranja aplikacija sa marketa, malo igranja sa recovery-jem, desetak poruka, baterija trenutno prikazuje 29%. Skinut u 7 jutros sa punjaca. ja zadovoljan :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel, svaka ti cast kada si odradio root.Sada mozes u potpunosti da uzivas u tel,a ne kao ja da i dalje nemas pojma kakav ekran imam.Da mi je amoled odmah bi pokusao da uradim root pa sta god da se desi,ali ne bih smeo ako je slcd
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

araphel, bice da je to do roma! Ja. Mislim da sam u stanju da istrosim bateriju za nekih 3 sata preko wifi-a!! :x
Todo, sad ispada kao da ti je tel neupotrebljiv ako nije root-ovan.
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ceftriaxone, nemam na zalost digitalca da bih i to proverio.Naravno da nije neupotrebljiv,ali mi je bas zao sto mu ne mogu nista,ali iz futrole se ne moze ;)
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Kako mu ne mozes nista? Ja moj napunio aplikacijama, 5 minuta mi treba da izvrtim ceo meni :) mozes svasta uraditi i bez root-a. Sa root-om svakako moz3 vise,ali polako,ima vremena i za to
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Mislio sam u bezi root-a da mu ne mogu nista,a cinjenica je da je telefon super i bez root-a.Ja uzivam,a posebno kada je surf u pitanju i kucanje poruka
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ceftriaxone, predpostavljam da jeste do toga. Fora je sto sada traje nesto duze nego sa nerootovanim ota apdejtom. :o Barem na osnovu jucerasnjih preliminarnih rezultata. A vidim i danas da za sada deluje sasvim ok. Evo me vec neko vreme na netu preko mreze, par sesija od po desetak minuta recimo, i ubih desetak poruka, mozda 15 minuta poziva, dva maila, i tu sam na oko 84%. Sve u svemu, da ne poverujes koliko sam opet zadovoljan otkako skinuh ota froyo i odradih root i ove sitne modifikacije. Crni flip clock mi je i dalje naj utisak ;)

cstrike
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 10:17

Post od cstrike »

Imam pitanje u vezi interneta. Dakle kad ga ukljucim na mobile network pise mi gore gde je mreza slovo h (hsdpa) ili e(edge) ali u vecini edge takodje imam iphone i njemu uvek skoro pise 3g retko retko kad edge. Evo sad naprimer sa iphone i u selu je extra brz net a na desire pise edge i normalno da je spor. Citao sam u komentarima da neki pisu da im na desireu pise gore 3g . Pa da pitam jer treba da se nesto podesi u telefonu desireu da pise 3g i da bude brzi. Ne ruzumem mnogo u tom delu pa ako bi mogli da mi pomognete?

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Konačno sam pronašao pravi ROM za mene, pa odmah da podelim vest sa ostatkom sveta... ROM se zove DeFrost i još nisam uspeo da mu pronađem manu... Radi sve glatko ("Works like a charm" , što bi rekle Engleskinje), a Quadrant Advanced pokazuje 1455 i to sa taktom procesora na 998 Mhz, iako se jedan lik hvalio da je uspeo da nagura na 1700, ali sa overklokovanim procesorom na 1305 Mhz... Ipak se ne bih u to upuštao :wink:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Na konto onoga sto ste pricali za slcd ekran i da slikam fotoaparatom, odradio sam to, pa sad da pitam za misljenje sveprisutnih koji ekran imam :)

Slika

Slika
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Odgovori