HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Da, definitivno LCD. E pa sad mi je lakse, bar znam kakav ekran imam. E sad mi dodje da tuzim HTC za sirenje onakvih dezinformacija korisnicima
Inace, ono sto sam se prethodno zalio na manjak interne memorije. Backupovao sam data i app preko MyBackup Pro programa i odradio factory reset. Posle reseta telefon j epokazivao 136mb slobodn ememorije. Nakon instalacije facebook for android, astro file manager i my backup pro programa pokazuje 130mb. Nakon data backup 123mb. Posle instalacije nekoliko sitnih programcica 120mb. E sad cu da instaliram jos Navigon i NFS i da vidim koliko ce mi ostati i pocecu da pratim. Znaci sve ovo sto sad imam instalirano, imao sam i ranije, a imao samo 9mb slobodne memorije. Ja mislim da je to bilo do facebook-a jer sam ja nekoliko kontakta linkovao sa njihovim facebook nalozima i mislim da je to punilo memoriju. Moze biti i da je google mail punio, al brisao sam mejlove.. Ne znam, sad cu da testiram pa da vidim sta mi je toliko jelo memoriju.

Inace, ono sto sam se prethodno zalio na manjak interne memorije. Backupovao sam data i app preko MyBackup Pro programa i odradio factory reset. Posle reseta telefon j epokazivao 136mb slobodn ememorije. Nakon instalacije facebook for android, astro file manager i my backup pro programa pokazuje 130mb. Nakon data backup 123mb. Posle instalacije nekoliko sitnih programcica 120mb. E sad cu da instaliram jos Navigon i NFS i da vidim koliko ce mi ostati i pocecu da pratim. Znaci sve ovo sto sad imam instalirano, imao sam i ranije, a imao samo 9mb slobodne memorije. Ja mislim da je to bilo do facebook-a jer sam ja nekoliko kontakta linkovao sa njihovim facebook nalozima i mislim da je to punilo memoriju. Moze biti i da je google mail punio, al brisao sam mejlove.. Ne znam, sad cu da testiram pa da vidim sta mi je toliko jelo memoriju.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
NFS ubije jedno 30-40 megabajta sigurno (ali samo 464KB kad se prebaci na karticu), Motonav nešto slično, možda i Navigon zauzima dosta?
Što se LCDa tiče, sigurno ti je sitan tekst čitljiviji, a na suncu ionako nisu spektakularni ni jedan ni drugi, tako da ne vidim neke preterane razlike ni prednosti bilo kojeg tipa ekranja...
Što se LCDa tiče, sigurno ti je sitan tekst čitljiviji, a na suncu ionako nisu spektakularni ni jedan ni drugi, tako da ne vidim neke preterane razlike ni prednosti bilo kojeg tipa ekranja...
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Uglavno bi se AMOLED treabo razlikovati po taćkicama koje sacinjavaju sliku pored pravougaonika. Evo recimo moj LCD monitor:

I LCD GW620:

I LCD GW620:

Poslednja izmena od napalm death u Ned, 29. Avg 2010. 20:15, izmenjeno 1 put ukupno.
zlivan, Ma nije zbog toga, nego zbog root-a.. Meni je i ovaj odlican ekran, nemam nikavu zamerku, tako da mi je bitno bilo samo zbog ovoga, al sad kad znam, opusteno. Sve ja app prebacim na sd, tako da NFS zauzima 400 i nesto kb, a motonav 18 i nesto. Kazem, praticu u buduce sta mi tolko srce...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
Evo zanimljiv video, da se sazna sta najvise trosi bateriju na android uredjajima..
http://code.google.com/intl/sr-RS/event ... yLife.html
P.S. Izgleda da sam skontao sta mi je jelo bateriju. Kad a se kontakt linkuje sa facebook nalogom, to izgleda izjeda memoriju totalno. Bio sam na oko 98mb, pre nego sto sam sinhronizovao dva kontakta! Sad sam na 93. Znaci 5mb samo dva kontakta su uzela, i verujem da uzimaju jos, sa redovnim sinhronizovanjem statusa slika i ostalih gluposti...
P.P.S. Sad je posle bukvalno dva minuta, a pipnuo ga nisam, palo na 89,5mb! Ovo mi je izgleda unistavalo memoriju... Dal je moguce? Jel jos neko namestio ovo a da mu ne trosi memoriju?
http://code.google.com/intl/sr-RS/event ... yLife.html
P.S. Izgleda da sam skontao sta mi je jelo bateriju. Kad a se kontakt linkuje sa facebook nalogom, to izgleda izjeda memoriju totalno. Bio sam na oko 98mb, pre nego sto sam sinhronizovao dva kontakta! Sad sam na 93. Znaci 5mb samo dva kontakta su uzela, i verujem da uzimaju jos, sa redovnim sinhronizovanjem statusa slika i ostalih gluposti...
P.P.S. Sad je posle bukvalno dva minuta, a pipnuo ga nisam, palo na 89,5mb! Ovo mi je izgleda unistavalo memoriju... Dal je moguce? Jel jos neko namestio ovo a da mu ne trosi memoriju?
vanjuska, da li ti pričaš o RAM memoriji, ili storage memoriji za aplikacije na telefonu? Meni su od prvog dana linkovani svi FB kontakti sa mojim phone kontaktima, i ne primećujem bilo kakve probleme sa memorijom koje bih i pomislio da vežem za njih. Ako se govori o RAMu, čisto podatak: variram između 140 i 200 slobodno, zavisi od toga šta je sve podignuto. Interna me ne zanima, ništa ne stavljam na nju, osim ponekih aplikacija, za koje i ne želim da mi budu na kartici. Takođe mi je malo nejasno ovo o tome da ti ta situacija jede bateriju?
Inače, sinoć sam (doduše uz malo manje korišćenja nego obično), uspeo da doguram do kraja dana sa 50% baterije, što mi je apsolutno neverovatno! Bilo kako bilo, ja sam siguran u pun dan rada sa mojim navikama.
Inače, sinoć sam (doduše uz malo manje korišćenja nego obično), uspeo da doguram do kraja dana sa 50% baterije, što mi je apsolutno neverovatno! Bilo kako bilo, ja sam siguran u pun dan rada sa mojim navikama.

araphel, pardon, moja greska u kucanju, nema veze sa baterijom, memoriju mi izjeda. I da, pricam i onternog storage memoriji, nema veze sa RAMom.. E sad zanimljiva situacija vrlo, pocinjem da se nerviram, od sinoc kako telefon pipnuo nisam, tacnije legao sam da spavam, i sa onih 89,6 sto sam imao sinoc, sad pogledam 78,95!!! Znaci meni je preko noci otislo vise od 10mb i posle se pitam gde mi je interna memorija.. Negde mi odlazi tolika memorija i uzasno pocinje da me nervira sto ne mogu da provalim gde!
vanjuska, hmmmm....jako čudno. jedini problem koji sam ja primetio, je da nisam imao dovoljno slobodnog da bih instalirao OTA froyo. U ostalim slučajevima nisam ni gledao, sve što mi nije krucijalno sam posle roota prebacio na karticu (bar ono što standardni a2sd dozvoljava, još nisam pravio particije, a ni nemam mnogo aplikacija), tako da nemam tih problema...ustvari ni ne gledam internu memoriju. Evo sad bacih oko, 68.4 Mb. Jel smem da znam zašto je bitno koliko je slobodno?
araphel, naravno da sme da se zna
Nije fora kad ima mesta, nego sto sam do juce stalno imao notifikaciju da nemam mesta, cak u jednom trenutku mi nije dao ni da otvorim novu poruku sto sma primio jer kao nema mesta.. Pa sam odradio factory reset, al opet mi negde curi memorija, za nekoliko dana opet ce biti not enough storage...

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Evo i ja ću ponovo da se žalim.
Ima već mesec dana kako sam dopustion instalaciju OTA Froyo i od tada mi se aplikacije startuju potpuno samostalno!
News, Maps, Music, ...
Podesio sam ja ručno osvežavanje, ali ništa ne vredi. On radi po svom.
Kad pogledam u Advanced Task Killer, obavezno neka radi. Ima li ljudi pomoći?
RAM-a uvek imam dovoljno (100+MB), ali ne želim da mi telefon radi šta on hoće, već ono što mu ja kažem.
Ima već mesec dana kako sam dopustion instalaciju OTA Froyo i od tada mi se aplikacije startuju potpuno samostalno!

News, Maps, Music, ...
Podesio sam ja ručno osvežavanje, ali ništa ne vredi. On radi po svom.

Kad pogledam u Advanced Task Killer, obavezno neka radi. Ima li ljudi pomoći?
RAM-a uvek imam dovoljno (100+MB), ali ne želim da mi telefon radi šta on hoće, već ono što mu ja kažem.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Sve sense aplikacije ne možeš ubiti nikada (one se same uvek upale), inače nikada nećeš ugasiti sve aplikacije zauvek pošto je to nemoguće, na 2.2 ne bi ni trebalo da se koristi task manager, ja od kada sam stavio 2.2 na legend i hero možda jednom dvaput dnevno upalim task manager čisto zbog navike, i nema nikakvih usporenja tako da me baš briga.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
telep, hvala na odgovoru.
ma nema usporenja, to se slažem, ali mi nije jasno zašto sad odjednom "kreću" same od sebe.
neću ja da gasim sve aplikacije, ali me nervira što se gore navedene pokreću samostalno.
ima li neki razlog u OS-u, Sense, ili negde drugde da se ovo dešava?
weather mi se osvežava uredno i ne smeta mi. gmail takođe.
gtalk mi je aktivan, kao i skype beta.
ma nema usporenja, to se slažem, ali mi nije jasno zašto sad odjednom "kreću" same od sebe.

neću ja da gasim sve aplikacije, ali me nervira što se gore navedene pokreću samostalno.
ima li neki razlog u OS-u, Sense, ili negde drugde da se ovo dešava?
weather mi se osvežava uredno i ne smeta mi. gmail takođe.
gtalk mi je aktivan, kao i skype beta.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica