HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Drugari, izašao je novi HTC Desire Stock Radio (32.46.00.32U_5.10.05.17_2)... Nisam stigao da istestiram šta je to novo doneo, ali koliko vidim po komentarima na forumu, kažu da je doneo neka poboljšanja što se tiče 3G mreže, kao i same GPS konekcije... Takođe, mogao sam uočiti i komentare nekih "stručnjaka" koji i dalje jačinu mreže ocenjuju "sa brojem crta" (i to padom, sa 3 crte na 1 i sl.), a ne u "debicilima" , ali ok... 

HTC Desire + MIUI 0.11.12
Moze li neko da pojasni malo sta je to radio i cemu on tacno sluzi, i cime on to upravlja kad donosi poboljsanja cak i za video snimanje? PO cemu se on razlikuje onda od software update-a? Mislim, u sustini znam sta je radio, al mi se ovde cini da je to nesto mnogo vise onoga sto ja mislim da je..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
vanjuska, ni sam nisam toliko siguran, pošto sam korisnik Android OS od aprila meseca, ali mislim da je to u suštini firmware, gde se ispravljaju bagovi u sistemu (odnosno najosnovnije stavke u samom telefonu)... Svaki novi Radio, donosi neka poboljšanja u odnosu na prethodni (duži vek baterije, jači - bolji signal, poboljšanja kamere i sl.)
Pre svega, to je samo u slučaju da imaš root-ovan phone... I ako ga imaš, sledi upozorenje (na engleskom je, ali mislim da ćeš sve razumeti):
"BE EXTREMELY CAREFUL WHEN FLASHING OR MODIFYING THE RADIO.IMG, AS THIS IS THE EASIEST WAY TO BRICK YOUR PHONE"
Ovde imaš nešto od Frequently Asked Questions iliti FAQ:
http://forum.xda-developers.com/archive ... 73103.html
Pre svega, to je samo u slučaju da imaš root-ovan phone... I ako ga imaš, sledi upozorenje (na engleskom je, ali mislim da ćeš sve razumeti):
"BE EXTREMELY CAREFUL WHEN FLASHING OR MODIFYING THE RADIO.IMG, AS THIS IS THE EASIEST WAY TO BRICK YOUR PHONE"
Ovde imaš nešto od Frequently Asked Questions iliti FAQ:
http://forum.xda-developers.com/archive ... 73103.html

Društvo, ovo je jedna stvar koju sam primetio još od prelaska na fabrički 2.2, a ostala je takva i sa dva rootovana ROMa koje sam probao: kada mi ikonica za mrežu prikazuje 3G, data saobraćaj jednostavno ne radi!
Na E ili na H, odnosno edge ili hsdpa je sve normalno, ali 3G = nema neta.
Hajde nek još neko proveri da li se njemu ovo dešava. Malo mi je sumanuto da je to tako. Oko trga mi signal uvek pada na 3G, na još nekim mestima u centru BG isto, i tu nema govora od korišćenja data saobraćaja.

Hajde nek još neko proveri da li se njemu ovo dešava. Malo mi je sumanuto da je to tako. Oko trga mi signal uvek pada na 3G, na još nekim mestima u centru BG isto, i tu nema govora od korišćenja data saobraćaja.
Mislim da ima neke veze i sa samim ROM-om koji koristite (koliko znam, araphel koristi Sense), jer u ROM-ovima koji se baziraju na CyanogenMod-u (koji nisu Sense), ima opcija da se uključi samo 2G mreža (što meni lično odgovara, jer nisam pretplaćen na 3G)... Ono što sam hteo reći, je to, da bi trebalo da probate da promenite Stock Radio (da pokušate sa nekim drugim), jer svaki od njih većini korisnika donese neka poboljšanja po pitanju mreže 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Meni uopste me moze da bude jasno zasto bar nisu odradili sw da mogu app da se cele instaliraju na mmc.To stvarno nije ok prema kupcima.Bez obzira sto sam uradio on za instaliranje app na mmc na froyu i dalje deo svake app zauzme i deo interne memorije tako da imam samo jadnih 45mb na internoj memoriji.Sta im je bilo tesko da to omoguce softwerski?Sto se baterije tice i da ih razumem,ali ovakva sitnica koju su mogli da urade je nebulozna i smeta.Da nisam odradio onu foru za app2mmc ne bih imao ni ovoliko app koliko ih sada imam.Ovo je stvarno jadno.Na symbianu si bar imao mogucnost da instaliras app na mmc osim nekih python app kojesu automatsi podesene da se instaliraju na mmc.Doduse i na symbianu ima delova app koji idu na internu memoriju prilikom instalacije,ali to je jedva primetno smanjenje interne memorije.Sve mogu i hocu da razumem ali ovo stvarno ne mogu
Note IV N9100 dual
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Svaka apliakcija mora da ide gdje sistem, odnosno, njeni systemski fajlovi. Slazem se da je trebalo da vecina fajlova ide na karticu kao sto si posmenuo slucaj symbiana. Oni data i slicno mogu na karticu ali mora odredjeni broj systemskih fajova da ide u sami sistem jer drugacije ne bi radilo.
Kao i na racunaru. Napravi se folder tamo gdje ti zelis ali svi systemski fajlovi idu direktno u system. na primjer sys32.
Kao i na racunaru. Napravi se folder tamo gdje ti zelis ali svi systemski fajlovi idu direktno u system. na primjer sys32.
- napalm death
- Mobil manijak
Ukratko, razmumem o cemu govoris samo sam napisao da ne bude zabune.
Zasto su TO odradili, zasto ne funkcionise BT transfer na starijim verzijama, zasto nema EQ, zasto zahtjeva izlazagk na internet da instaliras besoplatnu aplikaciju gdje ostajes bez instalacionog fajla.. to su neke osnovne stvari koje su trebali rijesiti.
Zasto su TO odradili, zasto ne funkcionise BT transfer na starijim verzijama, zasto nema EQ, zasto zahtjeva izlazagk na internet da instaliras besoplatnu aplikaciju gdje ostajes bez instalacionog fajla.. to su neke osnovne stvari koje su trebali rijesiti.
- napalm death
- Mobil manijak
Da ne kukamo dalje, Android je mlad pa ocekujem da se malo "popravi".
Inace, dostupan je update na v2.2.
Inace, dostupan je update na v2.2.
Poslednja izmena od napalm death u Uto, 31. Avg 2010. 14:25, izmenjeno 2 puta ukupno.