HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Pitanje za sve... Obrisao sam 2 sistemske aplikacije sa Titanium Backup-om... On ih je uklonio, ali su ostale ikonice, koje ako se kliknu, dobijam poruku da ne postoji ta aplikacija ?! Da li postoji mogućnost da se i te ikonice nekako uklone ??? :dry:

Jedan lik na xda-developers forumu se hvalio kako mu je telefon bio uključen 11h, a baterija mu je bila na 100% !!! Ne znam kako je to moguće, ali ok... Jedino ako je phone držao na punjaču 11h !!! :P
Moje iskustvo govori, da čim ga skinem sa punjača, piše 99% !!! :roll:

Malo sam se danas igrao sa Rock Player-om, i rezultati su zaista fascinantni... Pustio je bukvalno sve što sam pokušao... AVI (Xvid), MPG (640x480), MPG (PAL, 720x576), MPG (NTSC, 720x480), pa čak i VOB (i PAL, i NTSC) i to bez ikakvog zastoja ili usporenja !!! Jedino je malo bila usporena reprodukcija kod šugavog WMV, a s obzirom na to da je to Microsoft-ovo "čedo", onda nije ništa čudno :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

11h na 100&??? Nema sanse, cak ni u airplane modu. Meni po skidanju sa punjaca stoji 100%,ali ne dugo. Ako ga ne diram,moze da gubi 1% na 15ak minuta u pocetku. Posle ga dohvatim,pa ga ispraznim za cas :)
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

zlivan napisao:alarms - alarmi
notifications - poruke, mejlovi, itd.
ringtones - zvona

Ja sam ih sve nagurao u media/audio, al valjda nema veze gde su.
Hvala ti kolega na ovim informacijama.Sadacu da odradim ovo jer mi je muka kada me ujutru budi neke bezvezni zvuk
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

jel moze neko malo da mi pojasni kako radi setCPU, posto meni tamo nista nije jasno? Probah i da uradim proceduru sa menjanjem fontova, ali fontupdater.zip nece da se loaduje preko recovery, bar ne na ovom ROMu koji koristim, a ne menja mi se jer je dobar. Ima neko drugo resenje za menjanje fontova?

I usput jos nesto.....konacno se pojavila:

http://www.case-mate.com/HTC-Desire-Cas ... -Cases.asp

Debelo se razmisljam da porucim 8)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

araphel
Један мој пријатељ је наручио сличну за исте паре.
Знаш како је легла??? Као саливена 8)
Ако будем ишао за који дан до њега, сликаћу да видите.
Слобода или смрт

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

araphel, setCPU ti je program za "personalizovano" declockovanje proca, odnosno da podesis kolika ce biti magistrala proca u odredjenim situacijam. Ja sam namestio da je proc na minimumu kada je ekran ugasen, da radi na nekih 600mhz kada baterija padne ispod 25% itd. Sve u svemu ako stavis dobra podesavanja mozes da dobijes oko 20% duze trajanje baterije.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

araphel, odlicno izgleda ta case-mate silikonusa, rekao bih da vredi tih para... trenutno imam neku obicnu pijacarasku od $10, ali fantasticno utegnuto pasuje, cak je i boja veoma slicna braon boji telefona. Ne svidja mi se malo sto je onako sjajna i glatka, ali ipak nije klizava, i odlicno obavlja pos'o.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

acambas, jasno je meni to u teoriji, treba mi objasnjenje u praksi kako to da namestim. Aplikacija mi je konfuzna i nista mi nije jasno. Nesto sam ja tu kao petljao i onda prikazuje da procesor non stop igra izmedju 245 i 998 mhz. Nista mi nije jasno. Kad postavim da automatski odredi takt, onda ne mpgu da ga spustim ispod 245...kao sto rekoh, totalna konfuzija. Step by step tutorial, moze i na pp, bi mi debelo pomogao.

Sto se futrole tice, mislim da je zaista odlicna, kombinacija silikona i plasticnog oklopa preko. Narucivao sam ranije njihove proizvode i bio veoma zadovoljan. Verovatno cu i ovo maknuti.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

araphel, ono što ti mogu reći s moje tačke gledišta, što se tiče SetCPU je to, da sam koristio podešavanja prema preporuci sa jednog foruma, a da sam tu aplikaciju pokušao da koristim i pre nekog vremena... U oba slučaja mi phone nije radio dobro, sistem je bio jako nestabilan, dešavalo se da dođe i do "smrzavanja" i sl. U svakom slučaju, neću ti je preporučiti, niti ću ti reći da je ne koristiš, već ti samo iznosim lična iskustva ! :wink:

Što se tiče fontupdater ROM-a, flash-ovao sam ga iz Clockwork Mod-a bez ikakvih problema i mogu ti reći da posao radi sasvim korektno !!! :)
Poslednja izmena od Harthouse u Sub, 04. Sep 2010. 20:19, izmenjeno 1 put ukupno.

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ok, SetCPU.

Glavna podešavanja:
max: 998 je default, manje i sporije ako bi da štediš, više ako ti je do performansi i ako ti kernel dopušta
min: 245 (ne može ispod, nije stabilno)
scaling interactive ili on demand, tako cpu radi na višem taktu od 245 samo ako je to potrebno
ako npr. staviš na performance, cpu stalno radi na max, što nije potrebno i što znači zbogom baterijo, dobrodošlo grejanje ;)
profili:
screen off: 245/245, powersave, priority: 100
charging/full: 998/245, on demand, priority: 50

Možeš da dodaš i dodatne profile za određene nivoe baterije, ako te ovo ne zadovoljava :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

zlivan, Harthouse, hvala vam na savetima. i acambas mi je u medjuvremenu pomogao, pa sam se nekako snasao u svemu tome, i za sada nema problema sa telefonom, a koliko ce ustedeti bateriju, videcemo ovih dana po nekom proseku potrosnje.

Zao mi je sto mi nije uspelo da promenim fontove, ali ima jos par nacina da se to odradi, pa cu i to isprobati. Ako i ne upali, barem sam vec dovoljno personalizovao neke druge stvarcice. Kako da menjam izgled ikonica? Da li je to neko radio?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

U App Drawer-u ne možeš da menjaš ikonice osim ako ih ne izmeniš u apk fajlu, a na desktopu možeš da menjaš pomoću folder organizera ili bettercut-a.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

telep, ok, na desktop sam i mislio...... Konacno sam uspeo i da izvedem promenu fontova, ali na moju veliku zalost, vecina ne podrzava nase karaktere, za razliku od standardnog fonta. Ipak pronadjoh jedan koji ima sve sto treba, a da mi se dopada.

nego, jer moze da se sikljuci prikaz naziva ispod ikonica, da se vide samo ikonice? ovo me zanima kako u app draweru, tako i na desktopovima. malo me iritira sto kod duzih naziva deo nestane, odnosno ne bude prikazan, pa bih toga da se resim eliminaciom svega osim ikonice. Ionako po slici prepoznajem sta mi je sta.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

U Launcher prou možeš da skloniš naziv na desktopu, dok u adw možeš i app drawer-u i na desktopu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

telep, dakle, na Sense nista? Sad kad sam na njemu ispeglao sve sto me nervira, ne bih da ga menjam za drugi launcher :lol:

Inace, ne znam da li je do radia, verovatno da jeste, ali otkako sam ubacio ovaj najnoviji, u vecini slucajeva hvatam HSDPA signal i na gajbi, sto do sada nije bio slucaj. uglavnom je varirao izmedju 3G i Edge. Mozda sam ja lud, ali evo gledam i ne verujem. A mozda je i Vip postavio jos koju antenu kod mene u kraju :lol:

Ok, sad vec malo preterujem sa komentarima i pitanjima, ali primetih jednu stvar. podesio sam default notification u telefonu na odredjen ton. On se javlja kad imam neki problem, itd, i uvek je isti. E sad, imam konfigurisan Gmail koji ima u svom meniju izbor sopstvenog notificationa i to je super. medjutim, Mail aplikacija, koju sam nastelovao na Yahoo, koristi defaultni notification, i to me malo nervira. kako da za to postavim nezavisan zvuk? Pakovanje neke zasebne ringtone aplikacije, ili ima trik da se odradi i bez toga?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Danas sam bio do vipa u Jagodini i uporedjivao sammoj tel sa nihovim.Na kutiji od njihovog tel pise da je amoled,a na mojoj to ne pise.To je ona fabricka specifikacija.Onda sam uporedjivao ekrane i ukljucio svetlo na maximum i na vip-ovom tel je malo jace to pozadinsko osvetljenje nego kod mene,a boje mi deluju isto,mada je mozda minimalo drigacija i svetlija boja na vip-ovom tel jer mu je pozadinsko osvetljenje malo jace.Drzao sam oba tel u ruci i spustao ih u istoj ravni unazad i na mom ekranu ze slika bolje videla nego na vip-ovom. Da li je neko od vas radio unrevoked metodu na desireu?
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, za promenu ikonica i uklanjanje naziva ispod ikonica ja koristim Desktop Visualizer.. Imas ga na Marketu.. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, hvala, o'mah cu da potrazim! Da vidimo kako i to cudo radi. 8)

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

toda81, ja sam upravo na taj način root-ovao phone, po drugi put i to bez ikakvih problema. Vrlo jednostavno, bezbolno i brzo :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Uspeo sam i ja da odradim root i sada konacno imam recovery!Samo sada da ubacim neki room pa da konacno pocnem da uzivam i da vise ne mislim o amoled-u i slcd-u :)
Note IV N9100 dual

Odgovori