HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ubacio sam sinoc rom i radio,ali izgleda da rom manager nije hteo da mi napravi particiju.Ne znam da li je normalno da kada udjem u Settings-SD & Phone storage i tu ima opcija Format SD Card.Meni je ra opcija format SD Card blago zatamnljena,tj ne mogu da npr pokrenem formatiraje SD Card.Da li je to normalno?Kada udjem u app Quick system info pise mi SD Card storage: Total 3.66 gb , Free 3.49 gb ; A2SD Storage pise Information not available ; Internal Storage: Total 148 mb , Free 64,12 mb ; System storage: Total 398 mb , Free 64,12 mb ; System kes: Total 40 mb , Free 38,87 mb ; Memory: Total 415 mb , Free 198 mb , Idle 28,83 mb.Vi iskusni se sigurno razumete i mozda mozete iz ovoga da vidite da li ja imam ili nemam napravljenu particiju.Isao sam na prvu opciju 512 a drugu 0 kada sam pravio particiju preko rom managerw,ali mislim da nisam uspeo da napravim particiju.Samo da napomenem da imam mmc od 4gb
Note IV N9100 dual
toda81, očigledno si napravio negde "grešku u koracima"... Takođe imam SD karticu od 4 Gb, a posle formatiranja, sad piše da je kartica 3.42 Gb (za razliku od tvojih 3.66 Gb). Što se tiče toga da ne možeš da formatiraš karticu dok je phone uključen, to je sasvim normalna stvar, jer je phone koristi... Treba prvo da uradiš "unmount" , pa onda možeš s njom da radiš šta ti je volja ili da je izvadiš iz telefona bez gašenja, što je nemoguće kod Desire !!! 

HTC Desire + MIUI 0.11.12
- toda81
- Prijatelj foruma
A sta mi onda predlazete da uradim kada sam se nasao u ovakvoj situaciji?Postoji li neko resenje?Ali po mogucstvu da je sto bezbolnije.Nisam ynao da to tako ide sa memorijskom karticom,ali hvala na informaciji.Sta mislite o tome da li bih smeo ja da odradim prvo unmaunt kartice pa da je formatiram pa da onda pokusam preko rom managera da napravim particiju?Da li to smem da se radi posto sam instalirao radio i rom?Da li ce mi formatiranje mmc poremetiti nesto u systemu telefona i kada je u pitanju radio i rom koje sam instalirao?Verovatno pitam gluposti,ali mi je sve novo kada je android u pitanju.Po meni je logicno da se rom i radio ne instaliraju na mmc,ali ipak moram da pitam zato sto ne znam da li se neki fajlovi od radia i rom-a slucajno ne nalaze na mmc
Note IV N9100 dual
toda81, najgore što možeš sebi uraditi je to, da formatiranjem uništiš sve što ti se nalazi na kartici, a da do toga ne bi došlo, najpametnije je da ceo sadržaj s kartice prebaciš negde na PC, uradiš format + particionisanje, pa zatim vratiš sadržaj kartice sa PC-a na phone. Ako imaš čitač kartice (USB card reader ili sl.), možda bi bilo dobro da format + particionisanje kartice uradiš na PC-u (FAT32), pa posle takvu isparticionisanu karticu ubaciš u phone (kad ti to već nije pošlo za rukom preko ROM Manager-a)... Ako neko ima neko bolje-pametnije rešenje, nek' se javi sa idejom 

- toda81
- Prijatelj foruma
Harthouse, hvala ti na pomoci.Bilo mi je bitno samo da ynam da nista systemski ne moze da se upropasti ako formatiram mmc.Na zalost nemam citac kartica,ali mogu tel da povezem na komp preko usb-a i da tako formatiram mmc.Mada sam se setio jednog kolege starog ucitelja koji ima laptop i mozda na njemu ima citac kartica.////Sada sam formarirao mmc preko kompa u fat32 instalirao rom manager i sve odradio i kad je poceo da dize system na ekranu se pojavi zeleni coveculjak i iznad njegove.glave.trougao i u njemu uzvicnik.Zasto se to desava?Ja sam onda kliknuo taster za zvuk ma gore i power dugme i upao sagn u recovery i na dnu je pisalo aborted
Note IV N9100 dual
toda81, auuu... Stvarno ne znam šta da ti kažem. Naši drugari s foruma su danas nešto zatajili, kad se ne javljaju... Biće da se svi spremaju za košarku, koja počinje za par minuta ! Ako ti nije toliko hitno, bolje sačekaj da ti se javi neko od experata na tom polju. Ja sam ipak expert za neke druge stvari... He he he 

toda81, kad ti se pojavi taj simpa čovečuljak, onda stvarno nešto nije u redu... Rekao bih da ti nešto sad nije u redu sa ROM-om koji si podigao. Da li uopšte možeš da uđeš u Recovery Mod ? Pre svega toga, moraš imati neki ROM, tj. taj koji želiš da flash-uješ na root-u kartice. Ako možeš da uđeš u Recovery, uradiš wipe svega (osim same kartice, naravno), pa pokušaj sve ispočetka... 

toda81, to što A2SD Storage nije available govori da nisi ni napravio particiju.
Nisam nikad koristio linux, ali koliko shvatam ta ext particija za A2SD je neka linux varijanta particije, tako da se ne može napraviti tek tako preko kompa u windowsu.
Mislim da su spominjali program Gparted na PC-u za pravljenje particija, da li ima neka windows varijanta - ne znam.
Moja preporuka je da se pravljenje particije obavi u recoveryju telefona. Rom manager ipak ne preporučujem, jer ne možeš da kontrolišeš šta si uradio.
Ja sam particioniranje obavio još preko starog recoveryja, koji se aktivirao iz windowsa preko USB-a, sad koristim Amon Ra recovery za koji imam apsolutne preporuke.
Ti pošto si verovatno rootovao telefon Unrevokedom po defaultu, imaš Clockwork mod recovery koji trenutno ne koristim pa ne mogu da ti dam step by step uputstva za njega. Generalna podešavanja za particiju su: swap 0, ext. 512 mb, fat 32: rest, ext2 to ext3
proces particioniranja će formatirati karticu u celini, tako da je neophodno da prethodno backupuješ (kopiraš) njen sadržaj na pc.
Ako uspešno ovo odradiš, znaj da stari A2SD nije namenjen da se koristi uporedo sa Froyo app2sd-om. On "vara" telefon da je ext particija deo interne memorije, tako da ne treba da podešavaš gde će se programi instalirati. Ako izabereš opciju za instaliranje na sd kartici iz Froya, uspešno ćeš "ugasiti" A2SD.
Takođe, da bi A2Sd radio, potrebno je da ga i rom podržava.
Nisam nikad koristio linux, ali koliko shvatam ta ext particija za A2SD je neka linux varijanta particije, tako da se ne može napraviti tek tako preko kompa u windowsu.
Mislim da su spominjali program Gparted na PC-u za pravljenje particija, da li ima neka windows varijanta - ne znam.
Moja preporuka je da se pravljenje particije obavi u recoveryju telefona. Rom manager ipak ne preporučujem, jer ne možeš da kontrolišeš šta si uradio.
Ja sam particioniranje obavio još preko starog recoveryja, koji se aktivirao iz windowsa preko USB-a, sad koristim Amon Ra recovery za koji imam apsolutne preporuke.
Ti pošto si verovatno rootovao telefon Unrevokedom po defaultu, imaš Clockwork mod recovery koji trenutno ne koristim pa ne mogu da ti dam step by step uputstva za njega. Generalna podešavanja za particiju su: swap 0, ext. 512 mb, fat 32: rest, ext2 to ext3
proces particioniranja će formatirati karticu u celini, tako da je neophodno da prethodno backupuješ (kopiraš) njen sadržaj na pc.
Ako uspešno ovo odradiš, znaj da stari A2SD nije namenjen da se koristi uporedo sa Froyo app2sd-om. On "vara" telefon da je ext particija deo interne memorije, tako da ne treba da podešavaš gde će se programi instalirati. Ako izabereš opciju za instaliranje na sd kartici iz Froya, uspešno ćeš "ugasiti" A2SD.
Takođe, da bi A2Sd radio, potrebno je da ga i rom podržava.
vnugo, apdejt svakako vredi, dobiješ dosta na brzini, dobiješ još par sitnica, i dobiješ mogućnost instaliranja nekih aplikacija na karticu. ja sam rootovao telefon prvenstveno da bih probao neki ROM bez Sense UI, ali sam se ipak vratio na njega, s tim što mi je root omogućio da unesem dosta izmena, pa tako sad imam drugačiji notification tray, izmenjen doni bar, izmenjen font, ikonicu za bateriju, telefon je mnogo više personalizovan, plus mogu da isprobavam šta hoću. A velika prednost je setCPU aplikacija, kojom menjaš takt procesora, a radi samo na rootovanim telefonima. ja sam je iskoristio, kao i mnogi ovde, uostalom, da snizim skroz takt dok je ekran isključen, i baterija primetno duže traje.
Anony, baterija se mnogo brzo puni, tako da ne brigaj, cak i za sat - sat i po bi trebala skoro da bude puna, i cestitam na novom telefonu! Pocetnicki savet bi bio da procitas ovu temu skoro pa od pocetka 

Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!