HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Ja se celu noc igram i bilo je jako zanimljivo. Od "dead"-a preko promene SPL, Radio (koji nije hteo da bootuje) i utvrdio sam zanimljive stvari.

Donut (1.6) (RA-IONv1.6.2H) radi extra brzo, ali zato je Hero rom (1.5) sa SensUI (myhero-2.0.4) mnogo lepsi za oko i dosta nasminkaniji. Mada na Hero ne radi BT :(
2.0 nema svrhe stavljati jer ne radi camera i ko zna koliko jos cuda.
Droid0.7 nema svrhe instalirati.

Sad skidam i testiram Hofo 307 i GyD pa cu uporediti najvise sa Myhero koga sam nosio par dana.
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Znas kako.
Ajde reci mi spl, radio, pvt i s-on/ off..
Pa da vidim zasto meni MyHero ne radi.. :|
GyD je poceo da me nervira.
Ajde reci mi samo jos koliko ti je free memorije ostajalo uz MyHero? :roll: :wink:
iPhone 4.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Jel koristio neko od vas WM telefone ? Ako jeste neka mi poredi proces flesovanja istih sa Android platformom i neka uporedi mogucnos ubacivanja novih romova... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Ook evo updateovao sam na noviju verziju GyD ROMa i sada je wow..
Stigao mi je beli hero.
Ne znam da li smem ovde da napravim poredjenje i zaključak, ali ću to ipak uraditi.
Prvo, na herou ne ostaju otisci prstiju bas toliko, ali ih ima. Fizicki, hero je malo deblji i uglastiji, ravne ivice.Uglavnom, sve je tu subjektivno.. od toga će zavisiti i zaključak ovog posta.
Kada sam upalio heroa- iznenadjenje? Ne.
Ekran je identičan magicovom. Bukvalno.
Prvi put kad se upali dobije se početni tutorijal za tastaturicu itd. Opet ništa novo, sve već vidjeno na Magicu juče.
OS je identičan ovome na Magicu. Ista brzina, izgled, sve sve sve.
Dakle, sve se svodi na to koji Vam se telefon više dopada. Pošto sam se ja već navikao na jedan, a na ovome drugome mi ne odgovara baš najviše položaj back i home dugmeta, odlučio sam se da ja zadržim Magica crnog, a dam sestri belog Heroa kojim je oduševljena zbog onog china-bradice :wink: :wink: to,naravno ne znači da će tako ostati, jer postoji mogućnost da će me smotmriti dizajn jednog, pa mogu da promenim jer je u suštini isti telefon. :)

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Marko_NS, radio sam stavljao 6.35.07.29-32A medjutim mi je zakovao pa sam vratio na fabricki 32A_3.22.20.17.
SPL mi je Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010.

Poredio sma GyD-a i myHero i nisam primetio neke vece razlike.
Mada nesto preferiram myHero (sad verzija 2.05) iako mi je 2.04 par buta zakovao.

Hofo takodj ocaj.

dimi89, generalno je veoma slicno. Jedino sto Android moras da rootujes da bi to mogao da odradis.
Evo primer.
Na HTC Touch HD (WM), prekopiras fajl na mmc, ukljucis u onom tricolor modu pritisnes taster i to je to.
Na HTC Magicu (Android), prvo moras da odradis boot (ima na netu video tutorijal, nije tasko nista, samo pratis uputstva i na taj nacin ubacis recovery mod preko koga ces da odradis update) a sve ostalo je isto (prvo izaberes wipe tj. format a onda izaberese flash from SD card i to je to).
Nadam se da si me razumeo.
iPhone 3G[s] 16GB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

nikoola, da li si možda probao Cyanogen romove, vidim da ih hvale, a poslednje verzije izgleda imaju implementiran i BT klijent?
Pominjao si "brži rad" na custom, šta, koliko, pošto je i ovaj oficijelni već ultra brz?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

oci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 21:04

Post od oci »

myhero-2.0.5 Bluetooth transfer ne radi. Ovo je hiljadi put da menjam ROM. poludecu, poludecu sad stavljam mlign-hero2.5.5 inace RA-IONv1.6.2H radi savrseno ali nema senseUI. takodje MLIGN-MagicV1.1-32A radi kako treba

senseUI nema podrsku ya bluetooth tako barem pisu

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Jbt, al'ste svi u nekom "stresu"... Koja je onda uopšte poenta ubacivanja "custom" romova na Magic :|

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Vlada Zem, nisam ga jos probao, on mi je sledeci na redu (jbg, slavi se) i verovatno poslednji vredan pomena koji je do sada izasao (ostavio sam ga za kraj jer mi se ucinilo da ima neko malo komplikovanije uputstvo).

Pazi, fabricki 1.5 nisam nesto mnogo koristio, ali znam da je brz. Instaliram sam ovaj 1.6 i radi MNOGO brze od Hero roma. Ali je zato esteski MNOGO ruzniji i siromasniji (totalno banalna stvar (i meni nebitna) je da kamera na 1.6 ima podesavanje rezolucije, kvaliteta slike i autofokusa, dok na Hero-u romu je to osetno "bogatiji")

Opet, nisam dovoljno dugo koristio nijedan rom (osim mozda myHero) da bih mogao da kazem nesto detaljnije.
Telefon imam svega 5 dana, ali sam za to vreme ga bas dobro namucio.
iPhone 3G[s] 16GB

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

dal je moguce da nema vise magica u vip-u??? :smutny: :smutny: bas tuzno. :smutny: :smutny: :smutny:

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ja sam danas prodao svoj HTC Magic :smutny:. Ali na proljeće uzimam nešto novo, kad uštedim pare. Sad sam se vratio starim Symbian znancima. Sporo, puno bug-ova, ali je "green, green grass of home" :D.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

makibiki, slazem se za magic, ali nadam se da ce uskoro dobiti neku novu i bolju android masinu... :roll:

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Malopre svratio do VIPa cisto da vidim da li ce biti jos Magica, da li ima negde i cenu Hero-ja.
Haha... Hero na postpaid900 je 27000din. :blinky:
iPhone 3G[s] 16GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Vincent, šta nije bilo "green" na Magic?
Danas mi je konačno stigao adapter za slušalice, sad sve ima nekog smisla :) Plejer je stvarno odličan (malo fali EQ) i glasan (na max mi glava bruji posle 10-ak sekundi od isporučennih basova).
pozz

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Evo preporuka za EXTRA rom.
Probao sam skoro sve sa SenseUI-em koji su na xda, MyHero je bio najbolji dok nisam provalio ovaj nov... U trenutku pisanja verzija 0.8 se pojavila i skidam je:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592856
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

nikoola, pa da, cursorsense je nesto najbolje jer stavlja heroov root spl i radio, pa originalni update ali je i najtezi za instalaciju. Jel mozes da postavis korake sta uraditi i kojim redom, a za to kako uraditi koji korak cu se snaci ;)
iPhone 4.

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa odradio sam sve kao po uputstvu sa linka (a u toj temi imas drugi link kako se radi SPL, recovery i radio). Znas engleski? (ako ne, pisacu ti, mada ima dosta).
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

znam engleski kao maternji, ali mi sve to deluje komplikovano, jel bi mogao mozda da napises svoje iskustvo i koliko je bolji od GyD ROMA? :oops:
iPhone 4.

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Nisam nesto mnogo testirao GyD jer sam MyHero instalirao na prvu i on mi se dopao.

Za pocetak, kod CursorSense roma nema onih apps2sd i wipe particija, pa tako da tu stedis jos 512MB sto je meni bitno na kartici od 2GB.
Deluje mi da je dosta brzi, za pocetak se brze ukljucuje, cini mi se i brze otvara aplikacije.

Evo, probacu, ali SVE radis na svoju odgovornost. Ja cu ti napisati kako sam ja odradio.

Prvo, skines Radio, SPL, Recovery (Hero) i ROM.
Drugo, radio, spl i recovery prebacis u folder Tools u okviru programa SDK koji si skinuo na comp.
Trece, udjes u recovary mod (home + power). Odradis nandroid backup bas svaki slucaj. Kad zavrsis, iskljucis telefon i pritisnes back + power da udjes u fastboot mod i prikljucis sa kablom (treba da pise fastboot usb).
Cetvrto, proveris da li imas Engineering SPL (1.33.20xx). Ako nemas, odradis update (nikako odmah na 1.76). Ako imas, ides na ubacivanje radia. Otvoris Command prompt odes u folder Tools u SDK folderu i kucas (jednu po jednu, cekas da ucita i obavezno pise OKAY). Pre kucanja pogledaj da li ti se fajlovi zovu kao ovde i redosled mora biti ovakav (prvo RADIO pa teko onda SPL):

Kod: Obeleži sve

fastboot flash radio radio.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot flash recovery recovery-RA-hero-v1.5.2.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader
Nakon poslednje komande, telefon ce se restartovati i ponovo uci u fastboot mod. Pogledaj da li imas odgovarajuci radio i SPL. Ako da, predji na sledeci korak.
[napomena]Hero recovery ne prepoznaje klink na kuglicu za potvrdu, dako da ces za potvrdu koristiti zelenu slusalicu[/napomena]

Peto, prebacis CursorSense na SD karticu, koju pre toga formatiras kao jednu FAT32 particiju. To verovatno neces moci iz Wina vec iz Recovery moda (imas opciju za partionisanje SD kartice, pa za wipe i apps2sd stavi da ti budu po 0 a ostatak da bude FAT32 (na kartici od 2GB oko 1.83G).
Sesto, kada to uradis, udji u recovery mod (home + power), izaberi flash from SD card i izaberi CursorSense mode. Kada zavrsi restartujes telefon i sacekas da se ukljuci.
To je to.

Za slucaj da ne uspes i zelis da se vratis na GyD ili MyHero, moras da vratis SPL i Radio.

Evo na engleskom sve detaljno (pa ako ga toliko dobro razumes, ne vidim sta nije jasno i sta je komplikovano): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=605239
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Nije komplikovano ili nejasno, nego je lakse kada neko kaze iz prve ruke.
Elem, poceo sam, i radio.img je ucitao i pise okay ali hboot-1.76.2007.img nece iz wina. a spl imam engineering 1.33.2009 i moze sa njim. U teoriji. :dry:
iPhone 4.

Odgovori