HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

madness99, da li bi mogao da napravis direktno poredjenje HD2 i Desirea, i generalno koji je bolji fon za 3oo-35oe? Hvala puno :wink:
iPhone 4.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

@zlivan :wink:

Druze, hvala ti puno na odgovoru ! Posto mi je trenutno phone iskljucen, jer je poprilicno kasno, isprobacu sve to ujutru, mada sto se tice tog famoznog Weather-a, nisam bas siguran da ce to biti to kako sam zamislio. Ako se ne varam, to je vise bilo kao nesto interaktivno, nesto kao "live varijanta" , nego bas kao widget. Inace, kad sam to pokusavao sto si ti napisao, uvek mi je prijavljivao da ne moze da mi stane na "ekran" , pa da moram da to prebacim na neki drugi, a to nije to, slozices se !!!

:x
HTC Desire + MIUI 0.11.12

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Slika

Ako misliš na ovo gore, ne može da stane na ekran zato što imaš još neki widget ili shortcut na tom homescreenu. Mislim, imaš ih 7, nađi neki koji je skroz prazan pa ga postavi tu :D

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Dizem ruke od ovoga. Ako jednog dana budem ubacivao novi firmware (eventualno novu verziju Androida ili sl.), valjda cu onda resiti i ovaj moj "problem" ?! Kao sto rekoh, nije to to... Koliko se secam, istovremeno sam imao onaj digitalni (krupni) sat i Weather, koji je bio iza sata (u pozadini je vrebao) ! Bio je u sirini celog ekrana, sa prikazanim nebom, temperaturom i nazivom lokacije !!! :o

Hvala ti jos jednom, na pokusaju :wink:

Da bi ti to ilustrovao, evo fotkice:

http://i44.tinypic.com/5vnjmf.jpg

Izmenio: IDzO
*slika prelazi dozvoljene velicine*
Poslednja izmena od Harthouse u Uto, 04. Maj 2010. 08:58, izmenjeno 1 put ukupno.

ozazi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Okt 2006. 22:06

Post od ozazi »

Harthouse, prema tvom opisu, radi se o satu koji u sebi ima weather. to mozes da postavis tako sto ces da postavis sat iz widgeta koji je tog formata, ako me razumes. :)

Izmenio: IDzO
*ne citiraj ceo post na koji odgovaraš već izdvoji samo deo na koji se odnosi tvoj komentar, a u slučaju da odgovaraš na poslednji post u temi citat je nepotreban, jer se podrazumeva da se na njega nadovezuješ*

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
HTC Legend

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Moram da napomenem da nisam bas nesto zadovoljan sa kamerom. Prilikom slikanja izgleda savrseno,dok po prikazivanju te iste slike ,slika deluje nekako mracno,bez toliko boja. Da li postoji neki nacin da se ovo popravi ? Neki program ili podesavanje ?
Druga zamerka mu ide na racun zamucivanja slike u galeriji prilikom listanja ,kao i postavljanja slike za kontakt.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

z10, evo sad prebacujem slike sa odmora,napravljene njime, i moram da kaem da na kompu savrseno izgledaju. Gledacu da postujem neku u odgovarajucu temu.....ne zamucuje mi slike dok listam, samo kad prikze novu sliku, treba oko sekund da je izostri. Kod zamucivanja slike za kontakt se slazem. One koje povuce sa FB su super, dok one koje sam postavis budu zamucene, ne znam sto, ali provalicu

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Prebrzo listaš, daj mu malo fore da učita sliku ;)

Kad pokreneš kameru telefon automatski digne osvetljenost ekrana na maksimum, zato ti slike izgledaju mnogo svetlije. Kad se vratiš u galeriju, on ti vrati brajtnes tamo gde je bio, a pretpostavljam da ga držiš dosta niže.

Edit: Koristiš Google kontakte? Jes, postoji problems muljavim slikama: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost6294867

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Marko_NS napisao:madness99, da li bi mogao da napravis direktno poredjenje HD2 i Desirea, i generalno koji je bolji fon za 3oo-35oe? Hvala puno :wink:
300-350?
Pa gde oni imaju za te pare? Pre ce biti 400-450e.

Sta te konkretno zanima?

Sto s emene tice i mojih potreba Desire je dosta bolji.
Ja imam Desire, a koristim i cackam HD2 super ortaka.
iPhone 3G[s] 16GB

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

@ozazi

Razumeo sam te ! :)
Problem sam delimicno resio, tako sto sam ubacio Beautiful Widgets, koji u potpunosti obavljaju ono sto mi je potrebno, a pri tom imaju jos i gomilu skinova koji se mogu menjati !

Zahvaljujem na saradnji :D

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Slike koje su mi zamucene u galeriji prilikom listanja
su slike koje su slikane putem drugog mobilnog.
Sto se kamere tice i dalje mi se cini da ne bi trebalo
bas toliko da izgube na ostrini,osvetljenosti i boji. Videcu
da postavim i ja koju sliku kada budem na kompu.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

nikoola, da, 300 je desire, 350 HD2 u telenoru jer keva produzuje ugovor na jos 2 godine a nije planirala nijedan telefon, a ja sam svakako kontao da uzmem jedan od ova dva. Pa je ponuda ekstra. aj posalji mi msn na pp da te pitam neke stvari = )
iPhone 4.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Ne znam da li ga ja previse forsiram ali mi se cini da se previse greje . Do sada mi se dva puta restartovao i jednom sam morao da vadim bateriju da bih ga upalio .
Da li je jos neko imao ovakve probleme ?

Moze li neko da mi pomogne u vezi bluetootha , posto nesto ne uspevam da putem Bluetooth file transfera posaljem slike i muziku ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

z10, za grejanje ne znam sta da ti kazem....greje se u donjem delu kad dugo radi, i to je tacno, ali ne nesto drasticno. Do sad mi se nijednom nije resetovao niti sam imao potrebe d vadim bateriju. Poklopac nije skidan otkako je prvi put ukljucen telefon. Sto se bluetooth file transfera tice, ja jednostavno nadjem stavku koju hoc da posalje, recimo fotku, kliknem na share, od opcija izaberem bluetooth, i kad pronadje uredjaj na koji zelim da prebacim, to je to.... Ono sto sam primetio, to je da nemam tu opciju iz androzip file managera, vec samo direktno iz galerije, odnosno plejera, kad je muzika u pitanju.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Araphel : sada bas pokusavam da posaljem neku sliku i uvek mi pise na ekranu
Service not found : You can't connect with target device because it lacks of the ''object push profile''
(obex opp) bluetooth service .
make sure that target device is in discobearable mode and enabled to receive files !
Koristim version 2.80 bluetooth file transfer.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

araphel, Možeš iz ES File Explorera da šalješ bluetoothom slike i muziku, možda može još neki file manager.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

z10, hmmmmmm......meni izmedju Desire i E72 radi savrseno, bez ikakvih problema. Bas cudno...... Jesi siguran da ti je drugi telefon podesen da bude discoverable i sve to? nemam predstavu sta da kazem...

telep, mozda isprobam, mada mi stvarno odgovara ovaj andro zip. Hteo sam da prebacim neke melodije, a kako su one na kartici u onom media folderu.....onda ne mogu da im pridjem drugacije osim sa file managerom.....uostalom, nije preterano ni bitno :wink: Stvarno retko koristim tu funkciju, skoro nikad.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Araphel : Hvala ti , uspeo sam da se snadjem .

Sto se tice resetovnja i gasenja telefona , ne znam da nije doslo mozda zbog koriscenja neke aplikacije . Mozda i sto mi je baterija bila pri kraju. Samo se kao ugasi pa se zamrzne ekran ,tako da moram da izvadim bateriju da bih ga upalio .

Sada cu i da postavim sliku koju sam slikao kamerom . Pa uporedite
sa vasim . Meni se cini da su nekako slabije nego sto sam ocekivao .

http://img248.imageshack.us/img248/5599/imag0049y.jpg

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hmmmmm....zaista mi se cini da moze bolje. Ja nesto nisam slikao indoor fotke jos uvek, ali moracu da isprobam pa da vidim rezultat...

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Harthouse: pronasao sam sta te muci. Vreme ces da vratis na staro ako
Obrises prvo sat sa pocetnog ekrana pa onda ubaciti drugi putem
Widgeta . Znaci kada udjes na widgetu ides na htc sat i onda
Pomeris u desno tri opcije dok ne dodjes do toga . To je to ! Sada imas
Stari dobri sat sa vremensom prognozom i svim animacijama (:-))

Odgovori