HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Sad mi se dogodio takav peh, da sam jos pod utiskom.. Ispade mi moj Desire i ogreba se na gornjoj desnoj ivici i dole malo ispod tastera... Sreca pa displeju nista! Bas sam se ubedacio pa sad trazim neku futrolicu za njega, al da bude sto manje "primetna" na njemu, pa ako neko ima neki predlog... I koja vrsta bi bila najbolja, dal silikonska neka il tako nesto...
I da, danas mi izbacio telefon neki upgrade OTA, ne secam se tacno sta je pisalo da je poboljsano, pa reko da pitam da li je pametno raditi to i da li to moze da utice nekako na rootovanje (da li ce biti potreban neki poseban postupak za tako nesto)?
I da, danas mi izbacio telefon neki upgrade OTA, ne secam se tacno sta je pisalo da je poboljsano, pa reko da pitam da li je pametno raditi to i da li to moze da utice nekako na rootovanje (da li ce biti potreban neki poseban postupak za tako nesto)?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
vanjuska, najbolje da gledaš nešto kao ono što je gren predložio, jelly case. Silikonske obične imaju tendenciju da se malo razvuku i onda landaraju u onom delu preko tastera ispod ekrana. zato sam ja i tražio neku koja ide samo po obodu, da ne pokriva tastere. Inače, i sam sam imao isti peh već u prvih par dana korišćenj telefona, ispao na beton i ogrebao se u gornjem desnom uglu iznad ekrana, i dobio čvenger u donjem desnom uglu na onoj gumiranoj plstici 

HAhahaah, pa da li je moguce da su nam se telefoni isto udarili???
Inace, nasao sam ovo http://www.pdair.com/catalog/product_in ... s_id=30662
Pisao sam im, rekose da dostavljaju u Srbiju i da je dostava navodno besplatna. Interesuje me, sta vi mislite, uopste nije skupa, a deluje mi skroz kul. Da li bi recimo odgovarala futrolica za Nexus One, jer sam nasao jednu koja je savrsena al nemaju za Desire, nego samo za Nexus.
U pitanju je http://www.fommy.com/view-full-page.asp ... kuno=86814

Inace, nasao sam ovo http://www.pdair.com/catalog/product_in ... s_id=30662
Pisao sam im, rekose da dostavljaju u Srbiju i da je dostava navodno besplatna. Interesuje me, sta vi mislite, uopste nije skupa, a deluje mi skroz kul. Da li bi recimo odgovarala futrolica za Nexus One, jer sam nasao jednu koja je savrsena al nemaju za Desire, nego samo za Nexus.
U pitanju je http://www.fommy.com/view-full-page.asp ... kuno=86814
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
vanjuska, araphel, jel imate iskustva sa necim ovakvim? Porucio sam za HD2, bas da probam kad je vec toliko jeftino, a nije scam - drugde su ljudi komentarisali da stize i ovde. Porucio je i jedan drugar za Desire, pa cemo videti kako izgleda.
Mislim da mozes bez problema da uzmes i za nexus,ako uporedis minimalne razlike u dimenzijama: gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3077&idPhone2=3069
Sto se tice besplatnog shippinga,koliko se ja razumem, on jeste besplatan ali na nasoj carini mogu da ti naplate ako im se cefne...
Meni je takodje ispao fon i to drugi dan
pa sam brze bolje uzeo najobicniju futrolu preko neta http://www.svezamob.rs/ . Ipak mi se vise svidja desire bez folije...
Sto se tice besplatnog shippinga,koliko se ja razumem, on jeste besplatan ali na nasoj carini mogu da ti naplate ako im se cefne...
Meni je takodje ispao fon i to drugi dan

Grandpa, gledao sam to jos ranije, al nekako mi se ne dopada to, imam osecaj da bi telefon izgledao nekako bzvz, ko daljinski sto ljudi imaju obicaj da "plastificiraju"...
vnugo, pa mislim da na nasoj carini nemaju veze sa naplatom dostave, to se placa kurirskoj sluzbi, al ti svakako placas carinu na proizvod (10%?)..
vnugo, pa mislim da na nasoj carini nemaju veze sa naplatom dostave, to se placa kurirskoj sluzbi, al ti svakako placas carinu na proizvod (10%?)..
Evo vako jedan moj mali rezime nakon 2 dana citanja 80 strana o htc-u. Posto gledam vec neko vrijeme da ga kupim, a naravno ne daju mi se tolike pare ako ne znam sta kupujem, stoga. Kako god ja vidim po ovim vasim postovima, uvijek je neko imao nekakv problem da li oko bagovanja ili baterije itd... Da li ima neko ovde da je koristio desire a da nije imao nikavih problema, da li u froyo verziji ili da je rootovan? Izuzev baterije koja je svima boljka, ali na to bi se navikao.. Posto sam koristio iPhone 2g, kada je tek izasao i skoro 3god me je savrseno sluzio, dok mu nije cimerka od moje djevojke razbila displej
Elem samo sam pomenu iPhone zbog toga sto je to prvi njihov tel koji je radio skoro bez premca, a HTC-u i nije prvi put da pravi ovakve tel, a da toliko baguje. Ili ima nekakvih gresaka.

Ja stvarno ne mogu da se setim nikakvog ozbiljnog problema za ovih pet meseci koliko ga imam. Jedno sto je vazno da se dobro informises ako se upustas u rutovanje i flesovanje, ali i out of the box radi kako treba. Baterija ni na jednom novijem telefonu nece drzati preko jednog dana ako se intenzivno koristi net, ali ako se koristi umereno sigurno moze da izdrzi bar dva.
Da sad kupujem telefon, opet bih ga uzeo jer je trentno jedan od najkompletnijih na trzistu. Svim telefonima nesto fali, ali po meni, Dizajeru fali najmanje, a isprobao sam masu telefona.
Da rezimiram, nema bagova, nikad se ne restartuje niti mi laguje, nema propustenih poziva i prekida, baterija drzi onoliko koliko se jase, brz je i pouzdan, ali ako si koristio ajfon nije iskljuceno da ti se nece svideti. Mozda samo na prvu loptu, a mozda i nikad.
Da sad kupujem telefon, opet bih ga uzeo jer je trentno jedan od najkompletnijih na trzistu. Svim telefonima nesto fali, ali po meni, Dizajeru fali najmanje, a isprobao sam masu telefona.
Da rezimiram, nema bagova, nikad se ne restartuje niti mi laguje, nema propustenih poziva i prekida, baterija drzi onoliko koliko se jase, brz je i pouzdan, ali ako si koristio ajfon nije iskljuceno da ti se nece svideti. Mozda samo na prvu loptu, a mozda i nikad.
Vanjuska, na carinu na proizvod sam i mislio,ali znam ljude koji kupuju iz inostranstva i koji su mi rekli da se ponekad plati carina,a ponekad ne. Upravo su u pitanju bili invisible shildovi,sto je covek narucivao...
Da pitam,iako je glupo pitanje,al za svaki slucaj. Posto sam zaboravio punjac u stanu,da li mogu da koristim punjac od wildfire-a? Posto ne izgledaju isto...
Da pitam,iako je glupo pitanje,al za svaki slucaj. Posto sam zaboravio punjac u stanu,da li mogu da koristim punjac od wildfire-a? Posto ne izgledaju isto...
Dugo sam cekao da nesto izadje sto bi meni odg, nisam htjeo da se ponovo vracam na iPhone, ne da mi nije odgovarao, nego prosto volim da promijenim i da cackam sa novim mogucnostima telefona... A andriod je jedan od tih i od svih tel koji koriste android, htc mi se nekako najvise doima, HTC-desire mislim da je sve sto mi treba. Iskreno i nije mi se nesto na pocetku svidio kada sam prvi put cuo, ali sve vise citajuci o njemu i ako ga jos nisam licno cackao i ja mislim da je vrh ponude android telefona. Koji ti rot koristis sada i je li mislis da ga mijenjas u skorije i da li si zadovoljan sa istim? Ili da li je za mene kao pocetnika za android dovoljno d aostanem na froyo?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja imam desire mesec dana i prezadovoljan sam.Nema nikakvih bagova ni restartovanja ni kod mene,a dodatno uzivam zbog toga sto su mi se povecale mogucnosti posle root-a i ubacivanja rom-a LeeDroid koji mi se svidja u svakom pogledu.Imao sam prilike da se igram malo i sa gazdinim iphone 3gs i po meni je desire bolji,a video sam da su ovde na forumu u poredjenju ova dva modela vise simpatija bile na strani desire-a.Mene odusevljava ova default galerija i sam pregled slika.Baterija nije ni cudo da ne traje duze,ali je meni pocela da izdrzava po celi dan,mada ga manje mucem na netu koji je najveci potrosac bar kod mene.Odusevljava me kako se lako i brzo kucaju poruke i nema vise bolova na jagodicama prstiju od kucanja.Samo mogu da me zagolicaju zbog prevelike neznosti prlikom kucanja.Ja sam odusevljen i brzinom telefona,a i kamera je za moje potrebe odlicna jer su slike ciste kada se prebace na komp.Verujem da ima telefona sa mnogo boljom i kvalitetnijom kamerom,ali sam ja zadovoljan ovom na desireu.Samo jos da da dodjem do kompa i da napravim particiju i onda ce mi uzivanje biti potpuno,a i to cu srediti za par dana.Koji su rom-ovi koje koristite i koji vam se najvise svideo i zasto?
Note IV N9100 dual
Svi romovi su sada froyo-based, samo treba da vidiš hoćeš li sense ili bez njega. Isflešovao sam telefon bezbroj puta, ali samo par romova mi se čini vrednim pažnje.
Ako voliš sense - mislim da najbolje radi stock rootovan rom ili neki drugi koji ima što manje dodatih gluposti. Dugo sam koristio Pinky 1.8, doduše bez sensa, ali sa svim htcovim aplikacijama, i to je recimo rom koji radi bez ikakvih problema. Plus ima najlepši crno/beli status bar
Ako si fan fabričkog androida - onda cyanogenmod 6.0.1, stabilna verzija + LauncherPro. Jedino što ne radi je FM radio (koji inače slušam samo u kolima), ali je zato izuzetno brz, stabilan i funkcionalan rom. Ok su (bili) i defrost i opendesire, ali su počeli da smaraju čestim apdejtima i gomilom bagova.
U svakom slučaju, mislim da ne treba žuriti sa modifikacijama. kad uzmeš telefon, treba neko vreme da provedeš u upoznavanju sa sistemom, aplikacijama, a kasnije, ako te default stanje ne zadovoljava - root, pa sve ostalo.
Kad smo kod baterije, najgori scenario mi je surf preko 2g/3g, a to redovno radim kad sam na nekom putu. Tada jedva nakrpim bateriju do kraja dana jer mi je dosadno u kolima pa nonstop čačkam telefon
Danima kada ga ne maltretiram toliko i koristim wifi, izgubim možda 25-30% dnevno. Ništa od auto sinhronizacija mi nije uključeno jer sam to radim daleko češće.
Ako voliš sense - mislim da najbolje radi stock rootovan rom ili neki drugi koji ima što manje dodatih gluposti. Dugo sam koristio Pinky 1.8, doduše bez sensa, ali sa svim htcovim aplikacijama, i to je recimo rom koji radi bez ikakvih problema. Plus ima najlepši crno/beli status bar

Ako si fan fabričkog androida - onda cyanogenmod 6.0.1, stabilna verzija + LauncherPro. Jedino što ne radi je FM radio (koji inače slušam samo u kolima), ali je zato izuzetno brz, stabilan i funkcionalan rom. Ok su (bili) i defrost i opendesire, ali su počeli da smaraju čestim apdejtima i gomilom bagova.
U svakom slučaju, mislim da ne treba žuriti sa modifikacijama. kad uzmeš telefon, treba neko vreme da provedeš u upoznavanju sa sistemom, aplikacijama, a kasnije, ako te default stanje ne zadovoljava - root, pa sve ostalo.
Kad smo kod baterije, najgori scenario mi je surf preko 2g/3g, a to redovno radim kad sam na nekom putu. Tada jedva nakrpim bateriju do kraja dana jer mi je dosadno u kolima pa nonstop čačkam telefon

Danima kada ga ne maltretiram toliko i koristim wifi, izgubim možda 25-30% dnevno. Ništa od auto sinhronizacija mi nije uključeno jer sam to radim daleko češće.
vanjuska, ta plava futrolica na tom pdair sajtu je upravo to sto ja imam na mom Desire-u. Nije plave boje, ali verujem da je 99% od istog materijala. Isto je tako elasticna... mozda bi valjalo naruciti, ali mi je mnogo sumnjivo sto sajt reklamira besplatnu dostavu za ceo svet. Veoma retko cete to naci, budite oprezni...
Inace, koristim ovu moju futrolu vec skoro 3 meseca i uopste nema ni najmanje tendencije nekog prosirivanja i labavosti. Telefon je ekstremno dobro "upakovan" u nju.
Ajd' ako vas zanima, kad uhvatim vremena uslikacu, pa cu sliku nabaciti ovde...
Inace, koristim ovu moju futrolu vec skoro 3 meseca i uopste nema ni najmanje tendencije nekog prosirivanja i labavosti. Telefon je ekstremno dobro "upakovan" u nju.
Ajd' ako vas zanima, kad uhvatim vremena uslikacu, pa cu sliku nabaciti ovde...
Moj verni k850 je crkao pre dva dana, i budući da sam trenutno u Americi, a ostaću u njoj još nekih 8 meseci, odlučio sam da kupim HTC Desire. 
Ali: Da li će otključana verzija (ona od 600 dolara na amazonu) funkcionisati kada se vratim u Srbiju sa pripejd karticama recimo MTS-a (već imam pripejd AT&T za US)?
Znam da je dosta malo ljudi bilo u sličnoj situaciji i da verovatno tražim previše, ali se ne sećam kada mi čitanje foruma nije pomoglo (a bilo je dosta prilika), pa ako iko može da mi pomogne zahvalan sam mu!

Ali: Da li će otključana verzija (ona od 600 dolara na amazonu) funkcionisati kada se vratim u Srbiju sa pripejd karticama recimo MTS-a (već imam pripejd AT&T za US)?

Znam da je dosta malo ljudi bilo u sličnoj situaciji i da verovatno tražim previše, ali se ne sećam kada mi čitanje foruma nije pomoglo (a bilo je dosta prilika), pa ako iko može da mi pomogne zahvalan sam mu!

zlivan, Hvala sa pojasnjenje, nadam se da cu uskoro postati jedan od vlasnika ove masine. Samo me jos interesuje da li su realne ove cijene ovde na ovom sajtu od onih sto se reklamiraju od 390e pa nadalje..? I da li ima neko da mi preporuci gdje da uzmem, psoto sam ja iz bosne pa mi se ne isplati preko mreze da uzimam. Inac cesto sam u NS... MOze i na PP ako se ovo moje pitanje ne podudara sa temom. Unaprijed hvala
Za one ljude kojet to zanima lik sa XDA foruma je nabacio neki rom sa novim sensom na desire
http://www.youtube.com/watch?v=fipvwzuNyEE
http://www.youtube.com/watch?v=fipvwzuNyEE
Ne znam kakva je sada situacija, čini mi se da sam ja uzeo u maju i tada je bilo pravo mučenje potraga u NS za ovim telefonom (a nisam hteo da ga uzmem na ugovor u vipu). Nudili su mi Google Nexus One i HD2, ali nisam odustao i na kraju sam ga našao u nekom pasažu u Zmaj Jovinoj. Naravno, to sad ništa ne znači, ali tek da imaš predstavu.alekciric napisao:I da li ima neko da mi preporuci gdje da uzmem, psoto sam ja iz bosne pa mi se ne isplati preko mreze da uzimam. Inac cesto sam u NS... MOze i na PP ako se ovo moje pitanje ne podudara sa temom. Unaprijed hvala
@acambas: ovo ću morati da vidim uživo da bih poverovao