HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Naravno lakse... Ali meni niko nije pricao iz prve ruke, morao sam da provaljujem. Zar ne mislis da je to malo nefer? Drugi ce da se muce, odrade, testiraju, sazvacu, prevedu na srpski i onda tebi isposave?
Ne kazem, da ne treba pomoci, ali ipak... Sve na gotovo?!

Kako nece? Jesi li siguran da si skinuo dobar? Pravi naziv fajla? Dobro kucas? Kakavu ti gresku izbacuje?

Kreator roma OBAVEZNO napominje da mora sa 1.76.
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Izvini ako ti je tesko :oops:
Jel ja moram da imam na SD kartici nesto i kako to sada da stavim kada mi recovery radi svega 1-2 sekunde jer imam novi radio? kako onda da stavim SPL kada nece ni njega preko wina? error:cannot load 'hboot-1.76.2007.img' error:cannot load 'recovery-RA-hero-v1.5.2.img' Sta da radim? :(
PS. i crkla mi je baterija sad :S
iPhone 4.

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Prvo napuni bateriju... bar do pola, tj. otprilike.
Ma moras to da odradis pre compa jer ne mozes da odes u recovery.
Kreni polako sve iz pocetka. Siguran da si imao Eng SPL?
Ako ne uspes, moras da vracas stari radio, okacio sam ti uputsrvo malopre.

Ja sam vec legao tako da ti veceras dalje ne mogu pomoci.

Drugarski savet: posto vidim da ti ovo slabije ide preporucio bih ti da se manes ovoga ili da nadjes nekpg ko zna.

Srecno!
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Ma flasgovao sam i Radio i SPL na onaj koji mi treba, sada jos samo kako da instaliram update.exe jel kao bilo koji drugi rom ili moram da brisem particije sa SD kartice ili sta? [zbog GyD ROMA koji je trazio 3 particije a ovome je potrebna samo jedna]. Ok, snaci cu se vec.
Hvala puno ;)
Edit..
Evo samo da se javim da sam uspeo :)
Zaista se brze i podize sistem i otvaraju aplikacije i cini mi se da je domet wifi mreze jaci.
Sve u svemu prijatno iskustvo ;)

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

Nego mene ljudi interesuje kolka memorijska moze da se stavi,nije valjda 2 najvise?Jel neko isprobavao??a sto mu menjate rom?zar su ti drugi tolko lepsi ili sta???hvala vam ,poz svima

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Naravno da nije 2GB najvise. Ne znam koliko je max, ali znam tipove sa po 8GB. A i mislim da je suludo vise memorije na telefonu.

Pa ovi Hero romovi su dosta lepsi, prakticniji vise stvarcica imaju. Kod njih jedino za sad ne radi bluetooth.
Cupcake i Donut romovi rade jako jako brzo, ali su graficki dosta siromasniji i meni fali gomila stvarcica na koje sam se navikao na SensUI-u.
iPhone 3G[s] 16GB

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Pravi pogodak će biti kada bude izašao Heroov 2.1 i budu ga portovali na Magica.
Ja imam 8gb i radi savršeno brzo.
iPhone 4.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Vlada Zem, ma bio je, ali Symbian koristim godinama, pa mi je nekako "domaći" :). Android je stvarno savršeno lak i dopadljiv za korišćenje, osim zimi kad je hladno :). Sve mi se više čini da će na proljeće pasti Tattoo ili Googlephone (ako cijena bude normalna)... Tattoo ima Sense UI i 3,5mm ulaz, ali ima manji displej i rezistivni je. Kad bi se spojili Tattoo i Magic to bi bilo savršeno :).
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

da 8 gb je ok...nego sam se uplasio da nije 2gb max,pa da uprskaju ovakvu masinu ....dobro je. :D :D :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Vincent, nisam video ako si negde pomenuo,interesuje me kakav je zvuk na Magicnom u poredjenju sa N91 i istim sluskama,pretpostavljam da si to vec proverio :D :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Jesam, provjerio sam. Ne znam da li sam već pisao, ali nije mi muka da pišem opet i ako jesam.
Dakle, u poređenju sa N91 zvuk je prije svega tiši, ali to ne znači da glasnoća nije dovoljna. Na nivou je N82 po nekoj mojoj slobodnoj procjeni. To znači da je glasnoća sasvim zadovoljavajuća, posebno ako slušaš rock i metal (\m/). Kvalitet je takođe na zadovoljavajućem nivou, ali sam primijetio da je zvuk jasniji i čistiji na N91 (koji takođe ima EQ, što dosta pomaže). Ipak, rekao bih da je Magic u gornjoj polovini što se tiče telefona za muziku. Ako nam je N91 referentna tačka, tj. 10, Magicu bih dao barem 7,5, ako ne i 8 za kvalitet, a za glasnoću 8. Što se tiče kvaliteta reprodukcije, Magicu mnogo bolje ide "tiša", laganija muzika, tu ima čistiji zvuk, dok mi je recimo za neke brutalnije stvari Opetha bio dosta lošiji. Ali Bucketheadovu Colmu sam slušao 100 puta i zvučala je savršeno :). Za "laganiju" muziku mu dajem 8,5-9 u poređenju sa N91. Sve u svemu, preporučujem ga za muziku, ali default slušalice treba obavezno zaobići u širokom luku!
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Imam 1 bas problem, pa ako iko ima bilo kakvu ideju...
Greskom sam pocistio Astro fajl menadzer, sad kada probam da ga skinem sa Marketa (ili bilo sta drugo btw) nema sanse, download samo krene i tu je kraj. Probano sa gprs, wifi i u "ocajnickom" pokusaju sa vipovom karticom. Uvek isto. Ostavim to "u pozadini" i podignem Browser ili Operamini i konekcija normalno radi. To traje vec 2 dana...??? Paranormalno, jel se nekom slicno desava?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Vlada Zem, a da probas da ga instaliras preko compa?
Evo ja cu ti poslati .apk ako ne mozes da ga nadjes.

ps. koristi program AppManager u okviru koga imas opciju da svaki program back-upujes na SD u vidu .apk fajla koji posle mozes da instaliras.
iPhone 3G[s] 16GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ne rutovan model, tako da, hvala ;) (jos cekam "zvanicni" update...)
A .apk fajlova sam pun, ne boj se ;). Mene samo jednostavno zanima zasto Market download ne radi kod mene...

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

OK. Jes' glupo pitanje, ali jesi li probao neki restart?

Sta se desava? Kada ce biti update?
Pojavili se na xda ROMovi 2.1 sa kamerom, BTom, Wifi, GPSom koji rade.
iPhone 3G[s] 16GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Naravno, probao restart... Ne znam "kad ce update', shame on VIP...
Izvini, a jel tebi vec ne rade BT i GPS...?

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa BT transfer ne radi na SensuIU portovanim romovima ;)
Ostalo sve radi s tim da GPS nisam probao jer mi ne treba. Cekam iGO.
iPhone 3G[s] 16GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Svi nesto cekamo... Koliki je slobodan ram kad pogasis app i jel ti se desavao nekad "force close" pri spajanju na PC? Izludecu zbog ovog marketa, bez te app sam kao slep. Uradio bih hardreset ali ako ostane isto tek sam onda, "ono" motku.
pozz
Edit: probano sve, ipak je morao da padne hardreset, sad na srecu market normalno radi.

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Mene zanima da li bi putem USB wifi adaptera mogao da share-ujem net sa kompa na magic?

Na netu sam procitao na vise mesta da ne moze da se nakaci na intentet ako je wifi adapter u ad hoc modu. A ovaj USB wifi adapter poseduje 2 moda, "soft AP" i "infrastructure". Ne znam samo da li je ovo "soft AP" samo drugi naziv za ad hoc mode :)

I da, znam da ovo sto hocu mogu da zavrsim sa ruterom, ali ne bih da dajem 3-4.000 dinara, kad mogu sve to da zavrsim sa 1.000... Tj. vas pitam da li mogu :D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Glasine o HTC Magic sa qwerty tastaturom:
http://www.telefonino.net/HTC/Notizie/n ... WERTY.html
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori