HTC Sensation
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Одг: HTC Sensation
Baterija na stock u je isto kao na custom...dan i po laganice...ram memorija nista ne znaci...jer isto koriste...ipak je za klasu bolji sensation iz iskistva govorim...kamera bolja...itd
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: HTC Sensation
mladen_bgd, jesam imao EVO 3D, ali ne i obican sensation pa ih ne mogu uporediti, dok sam kod XE primetio da radi brze, a ta razlika u kolicini RAMa je neprimetna.
EVO 3D nikako nije igracka, ali ljudi su dosta skepticni prema uredjajima koji donose nesto drugacije...
ICS ce sigurno popraviti stanje sa baterijom... Samo da se vec jednom pojavi. 
hirurg, ne znam odakle ti to da ARHD za XE trosi bateriju kao lud? Dosta ljudi bas pisu suprotno, a i ja sam se uverio. 7-8h neta (3G), oko 1h price, 10ak poruka, i nesto fotki, osvetljenje ekrana oko 65%, baterija pregura 24h!
Treba li jos sta reci? Normalnim koriscenjem (smanji net na sat, dva dnevno) mi je presisao i 2 dana... Sa popaljenim sinhronizacijama! 
E sad, mozda tu igra ulogu i onih dodatnih 200mAh, ali ko ce ga znati. EVO 3D to nije mogao ni priblizno.
EVO 3D nikako nije igracka, ali ljudi su dosta skepticni prema uredjajima koji donose nesto drugacije...

hirurg, ne znam odakle ti to da ARHD za XE trosi bateriju kao lud? Dosta ljudi bas pisu suprotno, a i ja sam se uverio. 7-8h neta (3G), oko 1h price, 10ak poruka, i nesto fotki, osvetljenje ekrana oko 65%, baterija pregura 24h!

E sad, mozda tu igra ulogu i onih dodatnih 200mAh, ali ko ce ga znati. EVO 3D to nije mogao ni priblizno.
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Ne bih se bas slozio sa tobom sad i mislim da malo ne realno govoris. Ne znam zbog cega je samo Sensation za klasu bolji?hirurg napisao:Baterija na stock u je isto kao na custom...dan i po laganice...ram memorija nista ne znaci...jer isto koriste...ipak je za klasu bolji sensation iz iskistva govorim...kamera bolja...itd

-
- Sertifikovani Trol
Re: Одг: HTC Sensation
hirurg napisao:...ipak je za klasu bolji sensation iz iskistva govorim...kamera bolja...itd

- hirurg
- Banned
- Kontakt:
e jbg psyhound, ajd mi reci ko od nas ovde koristi tu drugu kameru_ ja je upalio nisam niti imam potrebe ya tim, cipset jeste noviji i morao je biti ybog tog famoynog 3d a a baterija mu je smjesna ne moze pola dana da sastavi..a reci mi zasto je jeftiniji znatno ako su iste klase
sto se tice prethodnog tvog posta govorim o obicnom sensation, ynaci obicni se sa romom od xe je losa kombinacija....baterija nestaje ...i to tvrdim....jednostavno kernel faux ili sebastian ...koji god grije se telefon znatno
sto se tice prethodnog tvog posta govorim o obicnom sensation, ynaci obicni se sa romom od xe je losa kombinacija....baterija nestaje ...i to tvrdim....jednostavno kernel faux ili sebastian ...koji god grije se telefon znatno
-
- Sertifikovani Trol
hirurg, za bateriju se potpuno slazem... Jedva mi je gurao 12h sa onim sto XE izgura i do 24h...
A razlika u ceni je koliko? 20, 30€? Ne zaboravi i da je EVO 3D skroz plastican za razliku od Sensation-a, a cak na crno je Sensation negde i jeftiniji od EVO 3D za tih 20ak €.
Meni i dalje ono za ARHD nije jasno jer su telefoni hardverski identicni, samo je XE fabricki podignut na 1.5GHz... Ne verujem da tih 200mAh bas toliko igra ulogu, ali nije sad to ni bitno.
A razlika u ceni je koliko? 20, 30€? Ne zaboravi i da je EVO 3D skroz plastican za razliku od Sensation-a, a cak na crno je Sensation negde i jeftiniji od EVO 3D za tih 20ak €.
Meni i dalje ono za ARHD nije jasno jer su telefoni hardverski identicni, samo je XE fabricki podignut na 1.5GHz... Ne verujem da tih 200mAh bas toliko igra ulogu, ali nije sad to ni bitno.

- mladen_bgd
- Mobil fan
@hirurg
Objasni mi samo kako je moguce na Sensation-u da traje duze baterija, kad mu je slabija baterija od EVO 3D, a istih su preformansi?
Sto se tice tvog poredjenja sa cenom i da je EVO 3D losiji za klasu samo zbog cene, opet nerealno poredjenje.
Jeftiniji mozda jeste, ali i takodje dosta redji u oglasima neko Sensation, ipak su mozda malo ljudi skepticni zbog nekih novih mogucnosti... 
Objasni mi samo kako je moguce na Sensation-u da traje duze baterija, kad mu je slabija baterija od EVO 3D, a istih su preformansi?

Sto se tice tvog poredjenja sa cenom i da je EVO 3D losiji za klasu samo zbog cene, opet nerealno poredjenje.

- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Auu brate ocigledno da treba da crtam otkad imam sensation na njemu je ics tako da ne znam kako se ponasa na gb. A to za oglase kako gdje i kako koji...kod nas ima vise 3d na prodaju... No dobro da ne spamujemo temu bolji je 3d 

Људи, хвала вам на одговорима.
Ако будем имао још неку недоумицу, ће ви питам да ми ви мене кажете.

Ако будем имао још неку недоумицу, ће ви питам да ми ви мене кажете.

Слобода или смрт
-
- Sertifikovani Trol
bestboy, svaka cast ako si iz svega onoga uspeo izvuci odgovor. 

- mladen_bgd
- Mobil fan
Re: Одг: HTC Sensation
Druze nisam ja rekao da je bolji ni 3D a ni EVO, vec sam samo hteo neka realna poredjenja i sta nekima smeta kod ovog a sta kod ovog i sta je dobro za poboljsanje i baterija kakva je itd...hirurg napisao:Auu brate ocigledno da treba da crtam otkad imam sensation na njemu je ics tako da ne znam kako se ponasa na gb. A to za oglase kako gdje i kako koji...kod nas ima vise 3d na prodaju... No dobro da ne spamujemo temu bolji je 3d

Jbg ja jos kod sebe nisam ubacio ICS, cekam oficijalni pa da vidimo kako ce se ponasa.

Jel si ti ubacio custom ICS za njega ili oficijlani? I kako se ponasa u odnosu na GB ako si imao?

Drugar ima ICS na Sensationu,mnogo bolje mu radi nego GB.Na GB mu se restartovao stalno i pregrevao,sad radi kao sat.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Za sve one kojim se htc pregrijava, da dam jedan dobar savjet, i ja sam uocio nakon zamjene displeja da mi se te telefon malo vise zagrije kad radim neke jace funkcije sa njim. Iz radoznalosti ga otvorim, znaci tork vijci su upitanju da bi se otvorio. Poskidam plastike i pridjem samom cpu. Vidim da ima solidnu temperaturu. Medjutim vidim dok sam otvarao kuciste da na svakom limenom djelu postoje limena perca koji imaju doticaj sa drugom metalnom povrsinom, takodje skontah da su neka od njih skroz ravna i na tim mjestima nisu doticala drugu povrsinu. Uzeo sam bukvalno sva pera odvratio dovoljno da dohvate drugu povrsinu i testirao telefon....opet je isti kao prije zamjene displeja...ima opet radnu temeperaturu mlackastu....zakljucak da je rasipao toplotu po kucistu a zadnji poklopac kod sensationa ima vezu cak sa hladnjakom cpu a....mislim da je i. To jedan od razloga zasto je od ne plasticnog matrijala. Sad cpu kad dignem na 1,7 GHz grije kao nekad na 1 GHz. Mozda je sve ovo rad moje sugestije ali osjetim znatne promjene
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Imam par pitanja za iskusne korisnike ovog telefona. Prvo je da li svaki htc sensation moze da se root-uje bez obzira na verziju androida i ostalo sta jos se gleda.Drugo pitanje je vezano za bateriju.Citao sam sve postove u temi,ali bih se opet osvrnuo na bateriju.Plasim se da se opet ne unesrecim kao sa htc desire-om koji je imao najslabiju bateriju ubedljivo. Koliko vam traje baterija ako je npr osvetljenje skoro skroz smanjeno,vremenska prognoza se osvezava na 3h,email se stalno sinhronizuje i jos npar sat-dva neta,pola sata poziva,po neki sms.Znam da je sve relativno i da je pitanje i meni bez veze,ali se plasim da ne moze bar jedan dan da izgura sa ovakvim koriscenjem.Za mene je dan npr od 8h ujutru pa bar do 22h.Dvoumim se izmedju sensationa i sensationa xe,ali to vec nije pitanje za ovu temu
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Imam sensation xe a imao i obicni....razlike nema....sem slusalice i boja...sto se tice baterije...dan ti moze izdrzati na ics bez problema...uz auto owvjetljenje....telefon je po svemu jak....ram, cpu, izrada, nece te razocati ja sam nabacio custom i rom i kernel i sve blista. Sto se tice rutovanja...to nije frka ali vec s off je problemcic ako je telefon sa hboot 1.27....tj ako je na njemu ota ics update....ja sam i to sredio ali je malo rizicno,moze se brikuje...eto qko jos sta zanima pitaj
- toda81
- Prijatelj foruma
Hvala na odgovoru. Sta dobijam sa s-off sto nemam root-om? Da li moze npr da se odradi pre s-offa npr backup pa ako nesto krene kako ne treba,tj ako se tel brickuje da se onda odradi restore backup i da se sve sredi? Ja sam radio s-off na mom desireu,mada je to verovatno drugacija procedura nego na sensation-u
Gledao sam sada i postoji razlika kod procesora, baterije i interne memorije i sve je na strani xe verzije. Da li si primetio razliku u trajanju baterije posto si imao oba modela i koji sada koristis? Vidim da je interna memorija samo 1gb pa me interesuje da li to pravi problem prilikom instaliranja aplikacija,tj da li je time ogranicen broj aplikacija koje mogu da se instaliraju?Na sgs plus-u sam imao problem kada sam prebacivao apliakcije na karticu pa zato pitam kako ce se ovde ponasati ako se aplikacije prebacuju na karticu ili kako vec ide to na ovom telefonu.Citao sam negde u komentarima da video u full hd rezoluciji kada se prebaci na komp secka pa me interesuje da li je i to istina ili je laz? Takodje me intersuje kako hvata wifi signal jer kada poredim npr htc desire,galaxy s plus i nokiu n82,ubedljivo najbolje hvata wifi signal n82 i najstabilniji je signal. Kad se uzme u obzir da su oba procesora dual core mislim da su oba telefona extremno brza i da gotovo nema sanse da koce i da telefon bude usporen prilikom rada
Gledao sam sada i postoji razlika kod procesora, baterije i interne memorije i sve je na strani xe verzije. Da li si primetio razliku u trajanju baterije posto si imao oba modela i koji sada koristis? Vidim da je interna memorija samo 1gb pa me interesuje da li to pravi problem prilikom instaliranja aplikacija,tj da li je time ogranicen broj aplikacija koje mogu da se instaliraju?Na sgs plus-u sam imao problem kada sam prebacivao apliakcije na karticu pa zato pitam kako ce se ovde ponasati ako se aplikacije prebacuju na karticu ili kako vec ide to na ovom telefonu.Citao sam negde u komentarima da video u full hd rezoluciji kada se prebaci na komp secka pa me interesuje da li je i to istina ili je laz? Takodje me intersuje kako hvata wifi signal jer kada poredim npr htc desire,galaxy s plus i nokiu n82,ubedljivo najbolje hvata wifi signal n82 i najstabilniji je signal. Kad se uzme u obzir da su oba procesora dual core mislim da su oba telefona extremno brza i da gotovo nema sanse da koce i da telefon bude usporen prilikom rada
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
kada nije s off ne mozes da stavis custom rom...tj ima sad neka caka da se stavi ali nestabilno to sve...ne mozes firmware da mjenjas da stavis neki custom...radio ril...sve je to zakljucano..backup tu ne pomaze...tako da predlazem da uradis s off...na xe je klokovani cpu od obicno sensation...baterija je iste vrijednosti kad se matematicki proracuna frekvencija i amperaza....jedino ta interna memorija...ali nisi dijete da igras igrice pa vjerujem da ti to ne treba...rom od sensation i od xe je potpuno isti...beats sound je razlika...na obicnom imas internu 1100 i vjeruj preko 800mb nisam nikad presao a imam raznih aplikacija....to o full hd nema price...ima video perfektan nista ne sjecka...kvalitet slike je za klasu bolji nego na s2!!! sto se tice wifi signala...ne znam sta bi ti rekao...radi stabilno jer cesto torrentujem na telefonu...od navedinih tvojih nisam imao nijedan pa ti ne mogu dati poredjenje...ali ja sam zadovoljan telefonom
- toda81
- Prijatelj foruma
Sve mi ovo lepo zvuci i sigurno cu kupiti jedan od ta dva sensation-a. Jedino me malo plasi taj s-off jer su ogromne sanse da se kupi tel sa ota ICS i tim hboot-om za koji kazes da je nezgodan. Reci ima li fora ako krene nesto naopako,tj da dodje do bricka da se telefon ponovo vrati u zivot? Takodje me interesuje da li mogu da racunam na tvoju pomoc kada budem radio root i s-off? Jos mi samo reci kako se upada da se vidi koji je hboot da bih mogao to da saznam kada budem krenuo u potragu za telefonom. Kakav je kvalitet slike kada se slika kamerom preko dana,a i nocu posto vidim da ima dva blica?
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
ako brikujes servis moze da popravi ne brini...sto se tice s off i root javi se 
kad udjes u fast boot tu ti u vrhu pise sve od podataka...radio..hboot...s on...slike po danu su dobre...naravno ako se nesto krece...isto ce biti mutno..klasika...nocu i nisu nesto..srednja zalost...moja preporuka je obicni sensation jer dzaba bacas pare...pricam iz iskustva....izadju te 50 evra slusalice.....koje su kopija naravno

kad udjes u fast boot tu ti u vrhu pise sve od podataka...radio..hboot...s on...slike po danu su dobre...naravno ako se nesto krece...isto ce biti mutno..klasika...nocu i nisu nesto..srednja zalost...moja preporuka je obicni sensation jer dzaba bacas pare...pricam iz iskustva....izadju te 50 evra slusalice.....koje su kopija naravno
- toda81
- Prijatelj foruma
Onda necu da brinem previse kad servis moze da resi taj problem.Nadam se samo da ne mogu da ostanu neke posledice po telefon.Sve zavisi od cene,mada cu sigurno da uzmem obican sensation.Mozes li mi reci na koji nacin se ulazi u fast boot?Mislim na to sta sve treba i kojim redosledom da se pritisne
Note IV N9100 dual