araphel, probala sam da drzim live wallpaper ali bas, bas drasticno utice na trajanje baterije.. Ako ga bas zelis a ti ga isprobaj.. pokazalo se da ljudi imaju razlicita iskustva sa trajanjem baterije u zavisnosti od kombinacije programa, widgeta, radia, ROMa, sinhronizacije sa podacima na netu... koje koriste..
Ja koristim gomilu widgeta ali sam se navikla na ovu bateriju i ne smeta mi..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolina, evo sad stavih neki, pa cemo videti koliko utice na bateriju. U principu mi to nesto i nije neophodno, nego mi se dopada ona rotirajuca galaksija sa marketa, pa rekoh hajde da vidim da je malo prosetam na homescreenu
Kako si zadovoljna sa belim Desire za sada? Moram priznato da mi je to najlepsa kombinacija boja od svih koje postoje. Plus navodno onaj metalni deo nista nije farban i to, vec je samo cist izbrusen aluminium, pa bi trebalo da se manje vide ogrebotinice.
Ufff, čitajući po netu o desireu sam naleteo na nekoliko tema koje govore o konstantnom restartovanju telefona, i da je zapravo jedini način da se to reši zamena matične ploče. Kolike su zapravo šanse da dodje do takvog kvara i da li se ikada desilo nekome?
milos1 napisao:Also, da li je neko probao ovo i kakvi su utisci?
Probano i perfektno radi.Ja sam odmah po kupovini root-ovao telefon, ali mi se za par sati desilo da se tri puta resetuje pa sam uradio unroot i sada koristim metodu koju si pomenuo i mogu gotovo sve da prebacim na karticu.Za sada sam naišao samo na jednu aplikaciju koja nije mogla da se prebaci ali ona je nekih 200Kb tako da je to zanemarljivo.Pozdrav!
toda81 napisao:dojlimi, pre svega cestitam ti na prinovi i neka te dobro sluzi.Mnogo je tel funkcionalniji kada se root-uje i ubaci neki rom .
Ovo mi je prvi android telefon takoda ne znam kako se root-uje i kako da ubacim rom?
Znam da je sigurno ovo pitanje već postavljano, ali ako nekoga mrzi neka ostavi link od te teme ili nek citira taj post.
Unapred hvala.
Kada svoj život sredim, malo kad se smirim, i trudim se da živim od onoga što volim.
Bolji dani kada dodju, tada loši se zaborave, i samo lepi momenti u glavi se pamte!
araphel, ja drzim non stop nexus live wallpaper i baterija mi izdrzava 1 dan uz osrednje koriscenje (mobile network ukljucen, azuriranje prognoze na svaka 3h, desetak poziva i poruka, malo wifi i skidanje pokoje aplikacije sa marketa).
Sta koristite za ciscenje ekrana? Hocu da probam sa Mer glass posto imam par tackica ali bojim se da ne ostetim ekran.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
araphel hvala na odgovoru. Imam jos jedno pitanje, rutovao sam ga preko everoked ili tako nesto, instalirao move2sd enabler, e sada on kada prebaci app na sd karticu deo aplikacije i dalje ostane na memoriji telefona, jel to tako treba da bude ili sam ja negde zalutao?
dojlimi, uvek jedan deo aplikacije ostane i na memoriji telefona. nemam pojma zasto je to tako, ali to je normalno ponasanje i tako treba. predpostavljam da je u pitanju neki deo koji je odgovoran za pokretanje same aplikacije, ne razumem se.... u svakom slucaju usteda na internoj memoriji je ogromna.
kada sam rutovao x10 koristio sam app2sd koja je bila sastavni deo ruta i ona je prilikom resetovanja cistila sve tuto-kompleto iz memorije telefona, naravno kada se ukljuci enable app2sd, pa mi je zbog toga ovo malkice bilo cudno.
Hvala ti puno na odg.
sto bi rekli, this is a public service announcement
novi Facebook (1.4) trosi mnogo struju.
(stici ce vam racun od lelektrodistribucije da se zaprepastite)
moje resenje - titanium uninstal 1.4, titanium restore 1.3.2
ili, skinite stari facebook ovde: http://dl.dropbox.com/u/9569988/Android ... cebook.apk
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
IvanP, nije to jedini problem. messages posle nekog vremena prestane da izbacuje poruke, tojest dobijes obavestenje, i mozes da vidis deo nove poruke u naslovu, ali kad kliknes na poruku, on otvori thread samo do nekog dela, i odatle na dalje uredno dobijas notifikacije o prispelim porukama, ali ne mozes da ih vidis.
Zna li neko da li će Desire moći da se registruje na www.htcsense.com ili će to ostati eksluziva za Desire HD i Desire Z? da li će Desire dobiti onaj novi sense, gde se telefon upali za par sekundi?
Ako može malo objašnjenje razlike izmedju app2sd i move2sd enabler.
Poslednja izmena od vla-do u Uto, 09. Nov 2010. 23:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljudis,vec sam pisao o ovom problemu koji imam sa video zapisima,ali mi niko nije odgovorio.Zamolio bih vas sve ako vam nije problem da snimite neki video od bar 30 sekundi u najvecoj rezoluciji,tj u 720p pa ga posle pogledajte preko telefona,a i na kompu pa mi recite da li u pojedinim momentima video blokira,tj slika se zaledi na trenutak pa nastavi da tece taj video.Kod mene na LeeDrOiD-u 2.2e i 2.2f video pravi problem pri pustanju jer se desava ovo sto sam vam opisao,ali mi se cini da na 2.2d nije seckalo,ali to nisam siguran.Molim vas da svi koji imate LeedrOiD probate da snimite neki video pa da mi kazete da li se i kod vas javlja isti problem.Takodje mi recite i koji radio imate,a koristilo bi mi i da znam koji je radio najnoviji jer bih ga ubacio ako je ok.Samo da napomenem da sam probao da snimam video u manjoj rezoluciji i da tada nisam imao problem pri seckanju pri pustanju tog videa///Probao sam sada da se vratim i na LeeDroid 2.2d i opet imam isti problem.Radio koji imam instaliran je 32.48.00.32U_5.11.05.14//Upravo sam ubacio najnoviji radio 32.49.00.32U_5.11.05.27
@toda81
Meni ne secka kamera na 720p, koristim 32.47.00.32U_5.10.05.23 radio. Poslednji radio nisam testirao, to je taj koji si ti nabacio, koliko je meni poznato.
@vla-do
app2sd je FroYo aplikacija za prebacivanje aplikacija koje instaliras na SD, radi "peske", i za aplikacije kojima je to upisano u kod, ne za svaku app znaci. nisam je koristio.
a2sd je osobina kuvanog ROM-a da svaku aplikaciju automatski prilikom instalacije prebaci na ext3 particiju SD kartice.
koliko sam ja shvatio citajuci, nisam probao, movetoSD enabler se koristi uz a2sd. cemu to ne znam, al eto, tako mu dodje.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
IvanP, samo na delic sekunda se slika zakoci i onda nastavi dalje.Da li si pokretao tel kada si snimao ili si snimao ne pomerajuci tel iz jednog mesta?Evo i sa ovim najnovijim radiom imam isti problem.Mozda je to jedva primetno,ali ja to primetim.Bas treba covek dw se zagleda kada pusti video.Ne znam da li mogu da predjem sada na taj tvoj radio,tj da lisme da se prelazi sa novije verziju na stariju verziju radia
toda81, koje klase ti je sd card.Možda je spora kartica pa u nekim trenucima kada snima veci broj fps (dnevno svetlo itd.) ne može da upiše dovoljno brzo.Pozdrav!
IvanP, ubacicu i ja sada tu verziju radia koju ti imas.Bas me interesuje kako ce tada da radi.Reci mi samo zasto si se vratio na tu stariju verziju radia?Sta si primetio da ne valja na najnovijoj verziji koji sam ja ubacio? dakiza, imam mmc koju sam dobio uz tel i to je neka samsungova mmc klase 2 ako sam lepo video jer se to bas lose vidi.Na e71 sam gledao i tamo je cini mi se mmc klase 6 ili 8,mada mislim da je ipak 6.Koliko kapiram,kada je u pitanju sporija mmc onda bi samo prilikom pustanja videa ma tel trebalo da secka,a ne kada se pusta taj isti video na kompu.Ako gresim ispravite me
////Ubacio sam i ovaj radio koji ti imas 32.47.00.32U_5.10.05.23 i opet prilikom pustanja videa koji snimim u pojedinim trenutcima slika se zamrzne kao da sam pauzirao,ali to je delic sekunde.Mrzi me da ubacujem drugi rom,ali me bas interesuje da li je problem do LeedrOiD-a
Poslednja izmena od toda81 u Uto, 09. Nov 2010. 00:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Da uz Desire se dobija klasa 2, klasa 8 ne postoji ima 6 pa 10, teoretski bi trebalo da klasa 2 bude dovoljna jer ona ima min. upis od 2Mbit/s koliko je i potrebno pri snimanju u 720p.Ima veze kada se snima, nema veze samo sa pustanjem.Probaj sa karticom klase 6 nisu skupe, ja sam uzeo odmah klasu 6.Pozdrav
dakiza, koliko sam shvatio bolja je kartica klase 6 nego kartica klase 2?Ako je tako onda mogu da uzmem karticu od devojke iz e71 posto je ona klase 6,a moja na desire-u je klase 2 ///EDIT:Recite mi samo da li na toj drugoj kartici moram ponovo da pravim ext particiju za app2sd ili samo mogu da prekopiraam sadrzaj moje stare kartice na tu novu karticu i da cu vec time dobiti tu ext particiju koju sam imao na staroj kartici? .
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.