HTC Wildfire S

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
mironiko
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
:: ASUS ZenFone 2 Laser

Post od mironiko »

Mene zanima da li neko ima informaciju bilo koje vrste o tome hoce li se ovaj fon pojavljivati u ponudi mt:s-a? Jos ako se otprilike znaju i cene sa pojedinim paketima... :D
ASUS ZenFone 2 Laser

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Post od NightBird »

Hajde opet ja da pitam :) uskoro bih trebao da kupim wildfire S u vipu i interesuje me da li je vec neko kupio htc kod njih, da li je telefon zakljucan za ostale mreze, i da li mozda vip ubacuje neki njihov softver i da li mogu da ga updatujem ako bude trebalo? U kojim bojama ga imaju? Ako moze odgovor na sva pitanja bio bih zahvalan.
htc wildfire s

mironiko
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
:: ASUS ZenFone 2 Laser

Post od mironiko »

Posto vidim da niko ne zna hoce liga biti kod MTS-a, recite mi bar da li se moze obaviti dekodiranje telefona sa VIP-a ili Telenora tako da mogu da se koriste na MTS-u (pretpostavljam da su zakljucani), kao i da li to ostavlja neke posledice na telefon, i koliko otprilike kosta?

Izvinjavam se ako je pitanje malo glupo i mozda nekim delom nedozvoljeno, i hvala unapred na odgovoru! :)
ASUS ZenFone 2 Laser

NightBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 03:45

Post od NightBird »

Kupio sam htc wildfire s u telenoru vidim da je vec sve podeseno sto se tice apn adrese ali ne mogu da se ulogujem u google account kaze da moje ime ne moze probam da napravim novi ispise greska pokusajte kasnije non stop tako takodje i sa htc hubom ista prica.... da li neko zna ili moze da mi pomogne sta da radim sta je u pitanju? Prebacio sam apk file preko kompjutera na memorijsku karticu u telefonu ali sada ne znam kako da nadjem taj apk file na kartici u telefonu?
htc wildfire s

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

telefoni kupljeni u VIP-u se 99% mogu koristiti i na drugim mrezama, dok oni sa telenora imaju razna ogranicenja... takodje i sa mts-a najcesce nisu kodirani... :wink: :wink: :wink:

Zenoa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Jul 2011. 16:42

Post od Zenoa »

@luca,posto imas tel. mozes li mi reci koliko dodje memorije uz tel. mislim za skladistenje muzike,slika itd?

Hvala :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ide fabrickih 2GB kartica u paketu, tako je islo uz obican wildfire i htc gratia... :wink: :wink: :wink:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Telefon poseduje 150mb interne memorije ali je fabricki na raspolaganju oko 105mb. Razliku zauzimaju aplikacije koje su fabricki instalirane ali se one mogu obrisati ili prebaciti na memorijsku karticu kako bi se oslobodio prostor. 512mb memorije, koju Aca pominje, se odnosi na RAM memoriju i ona je tacno tolika. A ona ne sluzi za skladistenje informacija, da ne bude zabune.
Za Andy: idi u settings - accounts & sync - i iskljuci background data i auto-sync. Zatim idi u Location i iskljuci use wireless networks (zato sto ce telefon da se kaci na roaming mrezu ukoliko wireless mreze nisu dostupne). Zatim idi u wireless & networks - mobile networks i iskljuci data roaming. To je to.

aleksandar971
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2011. 10:26

Post od aleksandar971 »

moze li neko da mi kaze koje su mane ovog telefona , a sta je kod njega prednost ... i da li je pametno kupiti ovaj telefon ?
Hvala Unapred Na Odgovoru ... :) :wink: :roll:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Posle mesec dana korišćenja, našao sam samo jednu manu: alarm za buđenje se neće oglasiti ukoliko je telefon isključen. To je po meni veliki nedostatak. Ja volim da podesim alarm da me budi ujutru za posao ali volim da isključim telefon kako bih uštedeo bateriju i, što je još važnije, imao miran san jer neko u toku noći može da mi pošalje po ruku ili "cimne" i probudi. Verovatno se ovo može rešiti instaliranjem nekog programa.

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

@Aleksaboy

Nije to mana telefona nego androida. Stavi telefon u airplane mode i to je kao da si ga ugasio skinuće ti mozda 1-2 procenta baterije, inače mnogo bolje rešenje od gašenja :)

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

ja sam jedno vreme planirao da uzmem wildfire, ali sam pročitao i čuo mnoge kritike na rezoluciju ekrana, na kameru, itd...

i onda se pojavi ovaj S model koji mi se dizajnom mnogo manje sviđa nego originalni wildfire, koji mi je mnogo, mnogo lepši...

zanima me jeli zaista ta razlika u rezoluciji ekrana toliko primetna? koliko je kamera kod S modela bolja u odnosu na originalni wildfire?

jel tačno to da se alarm ne pali ako je telefon ugašen? na to sam navikao kod nokie.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Dosao red i na mene da se raspitivam... :) Posto imam u planu da uzmem (nadam se) za koji mesec ovo parce tehnike dobro bi mi dosle preporuke za dobavljaca. Ako bi neko mogao da mi pusti na PP info za nekog sigurnog dobavljaca u NS ili online shop, a da je siguran. Ja sam nasao par prodavaca u NS-u, kao i online shop-ove, ali ne znam koliko su sigurni. :)

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

tolero, hvala na savetu. Vidiš, nije mi to palo na pamet...
Evo još jednog problema na koji sam naišao. Naime, kada instaliram neku aplikaciju sa Marketa, a zatim restartujem telefon ili ugasim - pa upalim, nakon podizanja sistema ta ista aplikacija automatski počinje ponovo da se "skida" s interneta ali ovaj put bez instaliranja. Inače aplikacija je prethodno skinuta i instalirana bez problema i radi. Pokušao sam da rešim problem deinstalacijom ali opet isto. Zatim sam odradio vraćanje na fabrička podešavanja - opet isto. Da li neko zna šta treba da radim?

stefdza90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 08. Apr 2007. 14:13

Post od stefdza90 »

pozdrav svima!

juce sam pazario ovaj telefon i posle neprospavane noci mogu da kazem da sam se zaljubio u android :P

naravno, ima svoje nedostatke ali koliko sam shvatio dobar deo toga se ispravlja nekim custom romovima. mene konkretno zanima cyanogenmod7 medjutim tamo je ponudjena instalacija za obican wildfire. da li ce funkcionisati i na wildfire s ili ne?

pokusao sam da flashujem telefon medjutim nikako ne funkcionise deo kada treba da drzim volume down i power, nista se ne desava...

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

stefdza90, moras prvo da odradis root na telefonu, a ne znam da li je to jos moguce na S modelu...
Vise o ROOT-u, ovde:
viewtopic.php?t=22421

Ali nije isto za sve modele androida, moras da nadjes proceduru koja tacno odgovara za tvoj telefon, ponavljam, ne znam da li je vec omoguceno root-ovati Wildfire S.. :wink:

Edit: pogle' ovde...

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1195275

a kad odradis root, prelistaj malo ostale teme:

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1038

P.S.: nemoj da se zuris ni za sta, prvo sve dobro procitaj pa tek kada si siguran da znas materiju, kreni u akciju.... Da ne zeznes nesto...
;)

Uzivaj... 8)
Samo nek se rolaju....sarme.

stefdza90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 08. Apr 2007. 14:13

Post od stefdza90 »

hvala ali izgleda da nema nista od toga, moj telefon je s-on tako da je jedini nacin da se kupi neki xtc clip koji kosta 30-40 dolara ili da cekam dok ne smisle softver za otkljucavanje...

s obzirom da je proslo godinu dana kako se pojavio telefon a niko nije resio problem ne verujem da ce icega i biti... sve u svemu bolje da sam na kraju uzeo hero :(

misica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 07. Avg 2011. 22:26

Post od misica »

Ljudi pomagajte... Zakljucao sam telefon slucajno igrajuci se sa zastitom ekrana sifrom sa potezom prsta po poljima... u obliku slova alfa. Ponavljam, ali nece da se otvori. Sta da radim????

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

misica, evo resenja, mrzelo me da prevodim..:
Ali pazi ovo ce ti obrisati SVE sa telefona, sem onoga sto je na kartici...

Turn the power off.
Hold the Volume Down button
Press and hold the Power button until the device turns on
You are now presented with a menu that allows for Fastboot, Recovery, Clear Storage, and Simlock
Select Clear Storage by pressing the Volume Down button
Press and release the Power button
Now simply confirm your decision: Volume Up for YES and Volume Down for NO

A evo i ovog linka, mozda je ovo uputstvo bolje, a mozda i ti izguglas malo, dakle, FACTORY RESET, to je ono sto trazis i sto resava problem, a sad vidi kako ces...

http://www.hard-reset.com/htc-wildfire- ... reset.html
Samo nek se rolaju....sarme.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Jedno pitanje za vlasnike ali i ostale koji koriste android. Kada kucam poruku, pojedine reci su mi podvucene crvenom isprekidanom linijom. Da li je to moguce ukloniti? U "text input" "prediction" kao i ostale stavke su odstiklirane.
LG Nexus 4 16GB

Odgovori