HTC HD2 sa Android OS-om

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

juka89, tvoje pitanje nije za ovu temu već za odeljak Poređenje Modela pa tamo ili nađi sličnu temu ili otvori novu sa tvojom dilemom... viewforum.php?f=17
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Drustvo, ubija me ovo... Evo vec neko vreme zapostavljam sve kako bih turio Android (po mogucstvu NAND) ali corak...
Imam hspl 2.08 , radio je 2.15 vec na telefonu ali dalje od toga ne mogu da odem tj prakticno nista uradio nisam za svo ovo vreme koliko pokusavam.
A sad me vec polagano hvata frka jer dok je na wm 6.5 ne mogu ni kontakte da pokupim sa gmail-a :/
Pomagajte sto pre, pocinjem da se bedacim a kontam da je neka glupost koju sam prevideo...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kako ne mozes?Pa ides samo sync.
Ako nisi siguran vrati ga na 6.5,tako sto ces instalirati magdr 1.13,onda ugasis telefon i upalis ga uz drzanje tastera za smanjivanje zvuka,kad dobijes tri boje ekrana,onda pokreni na kompu RUU_Leo_S_HTC_WWE_3.14.405.2_Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship i automatski ce ti se ucitati windows.Ovo skini sa neta,windows rom ako ga nemas vec.To je rom sa 576 mb rama.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

(Nema potrebe citati od pocetka ovaj post, bitan je poslednji edit jer je tu problem ili resenje)

Problem mi pravi kad hocu DAF da pokrenem pa mi vec u drugom-trecem koraku prijavi da fali readme.txt fajl. A imam DAF.txt pa sad nemam pojma da li trebam da ga preimenujem ili ne, nigde se nista ne spominje. Odmah na sledecem koraku mi prijavljuje gresku kao sto je neko na prethodnim stranama naveo ali i da ju je resio tako sto je uzvatio mem. karticu. Cekam sad da odradi "usb flesher" sta ima pa cu pokusati da izvadim karticu i ponovo DAF pokrenem.
Kontam da posle toga iz recovery-ja mogu da idem na apply .zip i to bi trebalo da bude to ako se ne varam...

EDIT:
Skoro pa pola sata je zaglavljen u boot-u i valjda radi usb flesher ali se apsolutno nista ne desava.

A ovo mi izbacuje kad DAF.exe hocu da pokrenem

An error has occurred
Read below for more information

Error Description: Config load failed.
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (725)

Error Description: CONFIG: can't open config file
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (304)

Sta ciniti? Momacki sam ga s*ebao...

EDIT 2:
I jos jedna stvar me muci, ako ovaj korak nekako predjem. Naime, gledam da svi spominju neki "android" folder koji je u onom .zip fajlu kad se skida NAND rom. E ja taj folder nigde ne vidim... Ili negde nesto gresim?

EDIT 3:
Moja greska, nisam citao...
Pokrenuo i odradio DAF. Vratio me u Boot i sad nemam pojma kuda dalje :unsure:
Kontam da je trebao da se upali telefon, ili nije? :?

EDIT 4:
Uspeo sam da instaliram i Android ali mi se zakucao u boot logo-u. Stoji ono "android" i prelivaju se boje ali nikako da ga podigne. Jel imao neko slican problem i kako ga je resio?
Kako se uopste ulazi u recovery? Kontam da uradim wipe pa ponovo da instaliram rom sa kartice direktno.

EDIT 5:
USPEO! Sve je odradjeno :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ostalo mi jos da prokljuvim kako da dodjem do recovery-ja pa da karticu sredim zbog aplikacija. Pokusao sam onako kad ga gasim pa da umesto da se reboot-uje ili restartuje, da ode u recovery ali nece. Ima neko neki predlog?

EDIT:
Sredio sam i to :D
Za sad je to to, videcu kako se ponasao ovaj rom pa...A od nedelje cu staviti i WP7.
Da li neko koristi tu kombinaciju? Dualboot pa da bira izmedju Androida i WP7?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Brateeee......... namuči nas čitanjem :D Važno da je sve ispalo kako treba :)
Javi šta si stavio, koji ROM i šta i kako :wink:

edit:
ne bih išao na tu kombinaciju. WinMobile kao i WP7 traže da budu na NAND - glavni operativni sistem, dok je Android portovan tako da možda da se digne kad Win već digne sve drajvere, pa onda iz njega. Ali to znači da imaš SD Android što je varijanta samo dok imaš taj OS pa da isprobaš Android ali ne i za pravu upotrebu. Nije toliko stabilan, mnooooogo je spor jer sve ide sa kartice, brisanjem jednog pogrešnog fajla sa kartice možeš sve da da uništiš....... nije to to.
A WP7 po meni nije baš najbolje upeglan. Meni je lepo i brzo radio ali je sa neviđeno dosadnim tranzicijskim efektima i baterija toliko kratko trajala da se nisam ni potrudio da ga JailBrakeujem i vidim šta sve još može. Opet lični utisak je da je Android Market naj otvoreniji tj. najviše besplatnih aplikacija ima, Apple-ov AppStore je zlatna sredina, dok na WP7 marketu mislim da se procentualno najviše toga plaća.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Stavio sam NexusHD2-ICS-CM9 v1.5 i za sada radi prilicno lepo. Oko 6 jutros sam ga skinuo sa punjaca, do sada sam imao oko 20tak minuta razgovora, 7-8 poruka, data je konstantno upaljena, malo skidanja sa Marketa, malo instaliranja sa kartice, 4-5 restartovanja i formatiranja kartice i evo, baterija je ovog momenta tj u 12:14h na 79% sto mislim da je sasvim ok s obzirom da se displel maltene i nije gasio od kad sam ga skinuo sa punjaca. Javljam do kraja dana sta i kako ce biti :)
Jedino sto nisam provalio, kako da namestim da i ext particiju prepoznaje kao internu pa da se automatski uveca a ne da mi prijavljuje kako nema dovoljno mesta za neku aplikaciju.

Jel ima neko neku preporuku? Neki MIUI rom?

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ja sam uvek za MIUI, ranije sam druge ROMove menjao na par dana do najviše mesec dana ,a na postojećem MIUIju sam već 6 meseci. Neki NDT.....
Vidi da li nešto odavde može da ti pomogne 8)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Vrlo zanimljivo stivo ali trazi vremena koje trenutno, nazalost, nemam. Moracu to ostaviti za neko vece ali definitivno cu gledati da to uradim sto pre :wink:
Hvala ti gargamel4 8)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Samo da prijavim, rom koji sam gore naveo mi je imao danas nekoliko FCova pa sam ga upravo skinuo i stavljam HSTR-SGSII v3.0 pa javljam rezultate :wink:
Imace, sa onim prethodnim je baterija bila prilicno dobra, evo do pre 15tak minuta je pokazivao nekih 46%.

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

meni bi za toliko sigurno crkla! moram da nabavim novu neku :smutny:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

I taj drugi rom sam skinuo, nije mi se nesto svidjao a i bateriju mi je zderao. Evo vec 2 dana koristim neki
HD2_NDT_MIUI_GINGER_2.3.7._STABLE_V0.6_MAGLDR
koji jede malo vise rama pa mi se desilo da padnem i na nekih 40-50mb a baterija mi izdrzi od 6 pa do 02 posle ponoci ali tada vec bude na nekih 15%... Za sad ostajem na ovom definitivno, sve do neke preporuke :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Azimuth, to je taj koji je kod mene već više od 6 meseci. nsiam se updateovao pa je još 29.1 ali odlično mi radi :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

O da, fenomenalno radi za sada. Trebam jos samo da sredim ono sa mem. karticom i internom memorijom i to je to.
Ne znam koliko je to normalno ali mi se kod ovog roma strasno svidja to sto mozes obrisati aplikacije koje idu uz njega. Kad kazem obrisati, onda mislim da prosto kliknes uninstall kao sto bi sa bilo kojom drugom naknadno instaliranom aplikacijom :)
U svakom slucaju preporuka i sa moje strane ko god da planira da menja.

Nego, kontam da cu ovih dana malo da se igram pa i Mango da metnem da vidim kako fercera :D Samo da uhvatim par sati slobono pa da mogu i da vratim ovaj trenutni rom ako mi se ne svidi...

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Moram opet da popljunem HTC HD2. Jednostavno ocekivao sam vise :smutny: Ne osecam se 'sigurno' sa ovim telefonom. Zasto pisem u temi o Androidu? Zato sto nisam siguran da li me telefon izdaje u najkljucnijim momentima zbog samog hardwera ili OSa :uhuh:

Kupio sam ciglu sa ekranom od 4.3'' kako bi mi omogucio lagodan surf internetom, zamenio dobru navigaciju, doneo korisnih i dobrih aplikacija, a ne da mi svaki drugi put za nesto baca error. U operi nema flasha, zapravo ima ga, ali samo kada je yt u mobile modu, a ne desktop verziji, ALI cak i onda ne radi kako treba nego koristi telenor internet, a ne wifi i to ne moze da se promeni, zatim facebook se ucitava samo u mobilnom obliku i sad kada sam njega resio svaki sajt se otvara u desktop verziji pa i pomenuti yt tako da je opet pustanje klipova totalno onemoguceno i vracamo se na isto.

Sajtovi poput polovniautomobili, mobile.de NE RADE, a najpotrebniji su mi. IGO malo malo pa error. Treba da ga pokrenem, sacekam da izbaci error, restartujem telefon i onda opet ga pokrenem :x Cak i tad sto manje dugmica stiskam po njemu, to ce duze raditi.

Odziv samog telefona je los, ne svidja mi se taj non-smooth rad. iPhone radi dosta tecnije, a koliko sam primetio i neki drugi android telefoni. Aplikacija za android ima milion, igara takodje i sve su bolje i kvalitetnije. Iako sam mislio da ovo nikad necu reci moram sad, resio sam da promenim ili OS ili telefon jer zelim nesto pouzdano i kvalitetno, a to od Nokie N95 8GB jos nisam imao.

Zanima me da li odma da stavljam android na memoriju telefona, taj NAND, ili na karticu. Ja bih ovo prvo posto kontam da je stabilniji i brzi. Zanima me koliko je stabilan na HTCu za stalnu upotrebu i da li ga je moguce koristiti svakodnevno bez ovih bagova koji me dovode do toga da zelim da razbijem telefon. Znaci treba mi brz odziv, stabilan rad OSa, pa i sam brz OS, full mogucnosti opere, full mogucnosti navigacije, muzike, filmova, aplikacija, svega!

Cak sam video da neki ROMovi imaju poboljsanu kameru koja snima 720p i slicne zanimljive tweakove. Koliko sam skontao treba da prvo instaliram odgovarajuci hspl, zatim radio pa onda sam android. Cije verzije preporucujete i ako mogu neki linkovi sa tutorialima?

Moze i na pp, hvala unapred! :wink:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Stavi WP7 pa ces videti HD2 u najboljem svetlu.
Android na njemu mi se ne svidja.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Koliko sam ja nacuo nije ni stabilan, ne radi navigacija, i jos tako neke stvarcice :dry:

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Stefan33, trebao si odma da napises da imas na njemu wm6.5
stavi android, ili wp7 i uzivaj.
Samo nek se rolaju....sarme.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Gore sam pisao moja iskustva sa tim telefonom. Zaista je radio savrseno.
Dakle, stavi NAND, mani se toga da dize sa kartice jer je tako em sporije em nije stabilan. Moja preporuka za rom je isto gore pa ga nadji na xda. Za navigaciju koristi iskljucivo iGO jer od toga nema bolje. Za browser ako ti treba podrska za flash, koristi skyfire, za ostalo iscitavanje texta ce ti posao odraditi Opera ili Dolphin.
Zapravo, ajde za pocetak odradi Android pa cemo za dalje lako. Znas kako to da uradis?

P.S. Meni WP7 ni najmanje ne lezi i iz moje perspektive ne bih ga nikome savetovao. Sve mi je totalno nelogicno rasporedjeno, sve mi je i previse komplikovano i dugacke su putanje. Ni ocima mi nije prijala ta pocetna stranica... Najbolje bi bilo da isprobas sve varijante sa OSom sam pa da doneses odluku jer se iskustva i ukusi svih nas razlikuju.

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

malo mi je nejasno kako I sta namestiti sa particijama kartice I swap size da bi se digao ics android.. imam ovaj cyanogen dobar je skroz, ali I sa pojacanom baterijom ne izdrzi ceo dan aktivnog koriscenja... instalirao sam neki ics rom, I na boot screenu mi zapuca, oni kvadrati sareni se vrte, pola sata, dok nisam ispizdeo I ugasio, vratio na stari.. sigurno je u pitanju taj partition size I swap size, sto u recoveriju u androidu moze da se namesti. Samo da mi neko pojasni oko toga kako I sta, hvala unapred
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

Odgovori