HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

@Ninolina
jeste, ali sam ja vec bio postao ocajan oko Todine kartice. Doslo mi u crkvu da ga shaljem (tamo da proba particionisanje). Plus, otkud znam ja kako se hardver ponasa, tacno je da ako radi - radi, osim kad nije tacno - imas situacije da (bilo koji) hardver cas radi, cas ne... tj. sve je moguce. Ovo njegovo objasnjenje, sto sad moze, uopste ne pije vodu. Nije vazno vise, nek ga je resio pa mozemo da pricamo o drugim stvarima...

@Green
kakav bre zid, stani cekaj :) Da nisu promenili router? Da nisu presli na 802.11n, koji Desire ne podrzava? WEP nisu stavili, dok je open network, to bi te isto kocilo... Mozes li negde drugde da istestiras svoj harver? Ako te druge masine SAD rade, nisu stavili MAC filtraciju. Upoznaj se sa IT-om, vidi sta je cacnuo na podesavanjima, 90% je do njega a ne do tebe. Ako sumnjas u svoj telefon, nandroid pa flash, prepisi mu operativni sistem, uz full wipe i podrazumevane back-upove... osim ako ovo Official FroYo u tvom potpisu znaci da nisi rootovao telefon, u kom slucaju...hm...zid :wink:
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, znam da je karica unmaunt-ovana dok se rade particije,ali iskreno nista mi drugo nije padalona pamet sta je bio uzroktoga sto mi se kao particija napravi preko gparteda,tj tamo lepo pise da je usesno,a tel je ne prepoznaje.Ipak je najbitnije da sada imam particiju i da imam mmc na kojoj nema vise seckanja prilikom reprodukcije videa
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, po ovome što si napisao, rekla bih da je tebi kartica i prilikom particionisanja preko Gparteda bila, ustvari, u telefonu? A nije bila u Card Reader-u? Ako je zaista tako, onda eto najverovatnijeg razloga zašto ti particionisanje nije uspevalo...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Imam jedno pitanjce u vezi root-a, znam da je stara tema, al ja nikako da nadjem vremena da se posvetim tome, pa sam sada uzeo nesto da se raspitujem malo. Vidim da pise da nova verzija unrevoked3 moze da se koristi za root. Da li to znaci da ja sa mojim stock 2.2 OTA Froyom mogu samo da pokrenem unrevoked i da dobijem custom recovery i root tog stock rom-a, ili moram naknadno da ubacujem rootovan stock rom? Hvala :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

vanjuska, prvo moras da odradis Root kako bi uopste mogao da ubacujes Romove..:) I da, Unrevoked3 je super resenje..:) ja sam tako Rootovala moj novi White Desire..;) Samo prati uputstvo, a postoji i link ka video zapisima sa detaljno prikazanim nacinom ubacivanja drivera u komp i samog Rootovanja.. Kad odradis Rootovanje to je to..:) Ako ne zelis, nema potrebe da ubacujes bilo koji drugi rom..;)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, kartica mi je bila u telefonu.Nisam znao da to mora da se radi preko Card Reader-a .
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, :-) :-) :-)

Vazno je da si to sredio.. :-)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

IvanP, hvala na brzom odgovoru druze... vidi, sto posto sam siguran da ruter nije diran iako realno ne znam ni gde bi mogao da se nalazi, jer je u delu firme u koji ja nemam pristup, a sama firma bas nesto i nije vicna novim tehnoloskim upgrade-ima. Kazem, sve do pre par dana je radilo normalno, danas jos jedan kolega, sa N97 Mini, takodje surfuje bez problema, skida aplikacije, a ja bledo gledam ko dete u izlog sa igrackama :dry:

Probacu na jos jednom poznatom mestu gde ima free hotspot, pa ako i tamo pocne da zeza, ne gine mu root i neki rom...
Zahvaljujem jos jednom 8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ne znam što bi root imao neke veze sa ovim problemom... :| Možda je prosto "prso" sam Wifi u telefonu? (Nadam se da nije do toga).
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Vlada Zem, ne znam ni ja, ali mozda se nekim cudom tako "restartuje", "osvezi", "ozivi", jbm li ga, pa opet nekim cudom proradi...

Doduse, browser je ipak uspeo da otvori jednu stranicu, ali sa open network hotspot-a koji prvo zahteva registraciju i placanje za koriscenje neta.

Da napomenem da sam pokusao i resetovati radio putem one sifre *#*#4636#*#*, nije ni to uspelo...

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Green, ovde smo nesto kao bistrili o wifi, vidi mozda nadjes neku idejicu

viewtopic.php?t=11739

Inace, ja sam se dobro namucio, inicijalno, da nateram telefon da se poveze na bilo koji wifi, secam se da sam u jednom trenutku dig'o ruke od pokusavanja da namestim sve to kuci i otisao u park gde znam da ima free wifi, i kad sam video da tamo radi, bi mi malo lakse, znaci samo nesto ne znam, nije crklo :)
Prvo nije hteo na USB WiFi dongle da se poveze (zato sto ne voli ad-hoc, a usb dongle samo to moze valjda, to su one komp sa kompom mreze), posle nije hteo da se upari sa mojim routerom kucnim, te sam dosao do zakljucka da moram da odradim to MAC filtriranje i iskljucim WEP zastitu, ako mislim da mi i komp i telefoni budu bez zica na netu... Sad vec, posle roota, imam na kartici neki fajl koji je flashovanjem omogucavao ad-hoc mreze, a vidim da nesto slicno ima i kod LeeDrOiDa na sajtu, zove se WPA suplicant, i to radi - omoguci ad hoc, ali ga ne koristim jer izgleda da sa routerom ne moram (a onaj usb dongle je sad na drugom kontinentu:)
Root je sad (skoro) bezopasan i vrlo jednostavan, ja sam ga se plasio prilicno (dok ga nisam odradio) te sam jedno 40 dana citao (sirot, procitao negde pojam "brick"), ali to posle toliko vajde donese da se bukvalno isplati sve i da nece iz prve... brikovanja vise nema, to smo prevazisli. unrevoked3, i siroka ti cesta posle...
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ninolina, Jel treba da pravim gold card za unrevoked root? Jel tvoj bio zakljucan na mrezu i kako ja to da proverim bez uvacivanja druge kartice u fon?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, cini mi se da si i ti kupio tel u telenoru kao i ja tako da mogu sa sigurnoscu da ti kazem da ako si tellenorovac ne treba ti gold card jer je ni ja nisam pravio kada sam radio root.Da li neko moze da mi kaze zasto se desava force close?Instalirao sam preko recovery-a FontChanger_update_full_v1.2 i posle toga FontChanger_v1.4.apk i kada pokusam da udejm u FontChanger izbaci mi force close i zatvori app
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

IvanP, meni samo nije jasno kako je do pre neki dan sve radilo savrseno, a sad odjednom nece. Takodje mi je cudno da ako je neko cak i menjao nesto, u sta sumnjam, kako ostalim kolegama telefoni otvaraju sve sa interneta, a meni Desire nece nista, iako se normalno konektuje na mrezu...

Jos jedno pitanje, izvinite ako sam dosadan sa ovim sranjem: ako bi root-ovao telefon i nabacio neki drugi ROM, i ubacio novi radio, da li bi to mozda pomoglo?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

vanjuska, ovaj beli Desire nije bio zakljucan..:-) Stigao je iz Telenora, ali SIM Free, i nisam pravila Gold Card za njega.. Prethodni, crni Desire je bio sa Orange mreze, ali otkljucan kodom, i za njega sam tada pravila Gold Card.

Green, pokusaj pre svega sa ubacivanjem novog radia, ali mislim da ti je za to neophodan Root.. Tako da to treba svakako da odradis..:-)

toda81, mislim da je problem sa Font Changerom direktno vezan sa promenom kartice jer sam i ja prilikom upgradea na 16GB imala isti problem.. Treba da uninstaliras aplikaciju, zatim ponovo flashujes zip update filom i ponovo instaliras app Font Changer.. Meni je to resilo problem..:-)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Možda bi pomoglo, a možda i ne bi. Ako ti nisi ništa čačkao u telefonu, problem je očigledno u ruteru, a tu bi ti flešovanje teško pomoglo. Idi u wifi/advanced, probaj preko statične ip adrese, pročačkaj kanale, restartujte nesrećni ruter. Si probao na neki drugi ruter da se prikačiš, i? Nema dovoljno vaidnih informacija da se zaključi bilo šta.

Btw, wep je dupe od sigurnosti, ko god to ima nek menja u wpa2.

Edit: Root i novi radio nisu neophodni da bi wifi funkcionisao kako treba, a stihijsko flešovanje svega i svačega samo zato što bi "možda pomoglo" je loša ideja, najblaže rečeno.
Poslednja izmena od zlivan u Pet, 19. Nov 2010. 00:24, izmenjeno 1 put ukupno.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Green, meni je na "zvaničnom" 2.2 wifi šljakao "kao sat", svakako probaj root i "novi" radio (ništa ne košta), sam si rekao
Green napisao:mozda se nekim cudom tako "restartuje", "osvezi", "ozivi", jbm li ga, pa opet nekim cudom proradi...
...ali ako je "hardware" problem, znaš i sam :uhuh:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, hvala na odgovoru.Sada cu to da odradim pa cu javiti da li je upalilo.Mislio sam cak da uradim titanium backup svih app pa da preflashujem rom i da onda ponovo vratim app i da instaliram FontChanger_update_full_v1.2 i FontChanger_v1.4 jer sam tako jednom uradio,ali je to malo smoran proces.Tvoje resenje je mnogo bolje///EDIT:USPEO SAM!HVALA TI PUNO
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Evo moram i ja da se pohvalim da sam rutovao telefon, stvarno nista lakse nisam video.. Bar je tako sa novim unrevoked-om.. Sjajna stvarcica, odma sam ubacio set cpu i titanium backup, pa kad se malo tu iscackam sa tim stvarima, promenicu i rom :) Hvala ninolina na info, i moj je iz Telenora, odradio sam proces, znaci nije trebao gold card :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, Cestitam ti na root-u !Kako se krecu cene micro sd od 8 i 16 giga?
Note IV N9100 dual

Odgovori