Green, ovde smo nesto kao bistrili o wifi, vidi mozda nadjes neku idejicu
viewtopic.php?t=11739
Inace, ja sam se dobro namucio, inicijalno, da nateram telefon da se poveze na bilo koji wifi, secam se da sam u jednom trenutku dig'o ruke od pokusavanja da namestim sve to kuci i otisao u park gde znam da ima free wifi, i kad sam video da tamo radi, bi mi malo lakse, znaci samo nesto ne znam, nije crklo

Prvo nije hteo na USB WiFi dongle da se poveze (zato sto ne voli ad-hoc, a usb dongle samo to moze valjda, to su one komp sa kompom mreze), posle nije hteo da se upari sa mojim routerom kucnim, te sam dosao do zakljucka da moram da odradim to MAC filtriranje i iskljucim WEP zastitu, ako mislim da mi i komp i telefoni budu bez zica na netu... Sad vec, posle roota, imam na kartici neki fajl koji je flashovanjem omogucavao ad-hoc mreze, a vidim da nesto slicno ima i kod LeeDrOiDa na sajtu, zove se WPA suplicant, i to radi - omoguci ad hoc, ali ga ne koristim jer izgleda da sa routerom ne moram (a onaj usb dongle je sad na drugom kontinentu:)
Root je sad (skoro) bezopasan i vrlo jednostavan, ja sam ga se plasio prilicno (dok ga nisam odradio) te sam jedno 40 dana citao (sirot, procitao negde pojam "brick"), ali to posle toliko vajde donese da se bukvalno isplati sve i da nece iz prve... brikovanja vise nema, to smo prevazisli. unrevoked3, i siroka ti cesta posle...