HTC Desire HD

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Milan307
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 17. Avg 2010. 10:43

Post od Milan307 »

ja se isto dvoumim, ne zbog konekcije, jer jedina razlika je wi-fi draft N koji ima HD ali tih mreza je jako malo, tako da ce taj standard zaziveti tek za koji godinu.
Moje nedoumice su:
1. trajanja baterija kod jednog i drugog??
2. onda razlika u RAM-u i ROM-u kod oba modela? Da li je ta razlika toliko znacajna zbog instalacije aplikacija? Do sada sam koristio samo Symbian pa molim nekoga ko koristi Android da mi razjasni ovu nedoumicu. Ima li potrebe za 768MB RAM-a i 1.5GB interne memorije??
3. Da li postoji problem sa tim poklopcima za SIM i bateriju i tim zazorima i klimanjima tih poklopaca??
4. To sto na Androidu ne moze da se instalira Garmin (a cuo sam da su mape Zapadne Evrope daleko bolje na Garminu nego na Igo) da li to moze neko da mi potvrdi?? Ja se zestoko razmisljam da li uzeti Desire HD i njega koristiti za navigaciju ili uzeti obican Desire (koji je po meni kompaktniji i lakse se koristi u svakodnevnom zivotu, zbog dimenzija) + neku navigaciju za razliku u ceni ta dva modela. Onda imati i ok telefon i posebno navigaciju na koji mogu da instaliram i Garmin i Igo mape. Nakako mi je zao da mi telefon od 550 eu visi na sofersajbni i da ga przi sunce :disgust:

Razlika u kamerama i megapixelima mi nije presudna. Inace gledao sam telefon u Uscu i stvarno je vrhunski kao i obican Desire samo je mnogooo masivniji.

Unapred svima hvala na odgovorima!! :) :) :)

mikica90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 22. Jan 2011. 13:07

Post od mikica90 »

Znaci zato i slabo radi u odnosu na obican Desire, hvala ti sto si napisao to! Mozda je bolje prvo da uzmem obican Desire pa cu posle lako da zamenim! :)

Milan307
Novajlija
Novajlija

Post od Milan307 »

ma nije, Desire HD podrzava i "b" i "g" i "N" standard a obican Desire samo "b" i "g" tako da je bolji HD samo ne znam sta ljudi ne znaju da podese pa im ne radi... ko zna sta nisu dobro podesili.... vidis i da ne znaju da li imaju ili nemaju sifru na ruteru...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Milan307, evo probacu ja da ti odgovorim na neka pitanja.

1. Ne znam kakvo je trajanje baterije kod HD, ali na obicnom se drasticno to popravilo sa najnovijim radiom, i uz koriscenje dodatnih programa za downclockovanje procesora, telefon mi sad izdrzi dva dana uz normalno koriscenje.
2. Pa ima razlike u smislu da, ako oces da ne rutujes telefon, onda ti interna memorija od 1,5gb itekako znaci, a ako ti root nije problem onda mozes da napravis particiju na memorijskoj kartici koliko ti odgovara i sve da smestas na tu memoriju tako da se to lako da resiti.
3. Ja sa mojim obicnim desire nemam nikakvih problema sa poklopcima bilo koje vrste.
4. Mislim da je iGo mnogo bolji jer je precizniji i ima bolje mape, to je bar moje iskustvo, a koristio sam pre njega Garmin na symbianu. Znam da su se ljudi zalili da im se garmin cesto zabaguje i tako neke fore, a meni iGo do sad radi savrseno, mape su odlicne, i program mi se mnogo vise dopada od garmina.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

I obican Desire podrzava N standard.. Odgovarajucim Kernelom se on moze aktivirati ili deaktivirati.. S obzirom da je takvih mreza malo, to i nije tako vazno, ali sa deaktiviranim N-om baterija duze traje..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Momci, samo polako, ovdje postoji problem sto jako malo ljudi ima DHD i njih malo jos mrzi i da pisu (evo ja prvi) pa onda pisu neki drugi pa se malo stvori zbrka.

Da krenem redom:
Evo mjesec ipo dana arcim DHD i do sada sam se kacio na sigurno jedno 30-ak WiFi mreza (od kojih imam tri stalne) i nikakvih problema tu nema, nemojte se bojati i fantazirati nista.

mikica90, bio sam u istoj dilemi kao i ti (D vs DHD). Naglasavam da sam prije toga koristio Samsung Spica i par dana drugarov obicni Desre, te sam dooobro bio upoznat sa Androidom, masom aplikacija te root-ovanjem, ubacivanjem ROM-ova, itd... Ako imas mogucnosti da kupis DHD uzmi ga slobodno prije nego li obicni Desire, razlog:

Interna memorija je nesto sto sam jos na Samsung-u shvatio koliko znaci, imao sam i App2SD i radi to, ali ne toliko dobro jer mi nije toliko pouzdano kao ova stock varijanta. Ja sada imam instaliranih 57 aplikacija (od iGO-a do raznih igrica) i imam slobodno jos 750 MB memorije (sve drzim na memoriji telefona, nista nisam prebacivao na karticu) i pri tome nisam ni root-ovao telefon jer jednostavno nemam nikakve potrebe za tim (niti mi treba brzi ROM niti mi treba App2SD jer ovo jednostavno leti). I bas sam srecan jer se sa tim custom ROM-ovima nikada ne zna kako ce da rade, sa Spica-om sam se bas namucio...

Losije strane (nije tu nista lose vec nije toliko extra kao ostalo):
- DHD gubi dah - baterija. U mom slucaju je to ovako: skinem ujutro sa punjaca i uvece pred spavanje je skoro na izdahu. Naglasavam da ga ja dosta cackam, nekada toliko da moram i preko dana malo da ga dopunim, uhvati me da satima lezim i igram se...
- Velicina - Desire mi je bio mjera, jednostavno je za mene savrsene velicine, taman! DHD mi je malko velik, volio bih da je kao obicni Desire.

Moram napomenuti i da ti zadnji poklopci koje svi pominju nisu takvi kako ih crne. Samo treba biti pazljiv pri skidanju (naglasak na donji za kartice) i pri montiranju (naglasak na gornji za bateriju) i to je to, nikakav problem. Ja sam ih dva-tri puta otvarao, vise ih ne diram, stoje utegnuti kao strune. Mozda nije najsretnije rjesenje ali je daleko od toga da predstavlja bilo kakav problem, ako ste idiot naravno da necete imati problema da tu nesto slomite jel' (inace, taj poklopac kosta 18 eura original HTC tako da...).

@ Milan307:
1. Odgovorih vec :-)
2. Za RAM je 768 mozda i prvise, zaista nije neophodno (onih 512 kod Desire-a je i vise nego dovoljno), ali ROM je prava blagodet, vec napisah...
3. I ovo vec odgovorih :-)
4. Garmin jeste malko bolji (prije svega u interfejsu i opcijama), tu dileme nema, ali je iGO sasvim dobar i itekako radi posao. E sad, ako gledas varijante Nokia-Garmin i HTC-iGO, onda mi bolje radi HTC-iGO, sve je brze. Ostalo ces morati sam da prelomis :-)

Moj zakljucak je da su oba telefona zaista sjajna i da ce se oba duuugo duuugo vremena zadrzati u rukama vlasnika, s tim sto bih ja u ovom trenutku, samo zbog interne memorije, ipak birao izmedju Z i HD modela.

vucko81
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Mar 2009. 23:28

Post od vucko81 »

Posle kalibracije baterija, ista traje osetno duže. Pronađite na netu upustvo za kalibraciju baterije.

marens
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Nov 2010. 15:07

Post od marens »

Da li neko zna da li ce i kada izaci zvanicni (Over The Air) update na android 2.3 Gingerbread za Desire HD?

mikica90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 22. Jan 2011. 13:07

Post od mikica90 »

Evil_Zo Hvala ti puno na ovim komentarima sad vise nemam nedoumice, sve je extra objasnjeno! Jedva cekam da uzemem HD! :D

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Testirao sam bateriju na DHD i izdrzala je dan i skoro 16 sati (skoro 40sati), bez gasenja sa ukljucenom vibracijom a imao sam 80 min price, 80 poruka, sat vremena slusanja muzike na slusalicama, sat vremena neta, 20 slika (10 bez blica i 10 sa blicom) i 20 minuta igranja igica. Nije bas toliko losa :wink:
and justice for all...

bgexplorer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Feb 2010. 22:23

Post od bgexplorer »

Evo ja da se oglasim u vezi DHD.
Kupio sam telefon pre dvadesetak dana i tek sad sam sabrao utiske i mogu da kazem da je posle svih telefona koje sam imao ovo zaista nesto novo.
Android - 2.2 je u kombinaciji sa htc sense stvarno interesantan i pravi prijatno okruzenje za rad.Nadam se da ce 2.3 uskoro da vidimo sta ce jos sve biti poboljsano ali mogu da kazem samo da za komp vise ne sedam uopste osim za neke igrice gde mi treba veci ekran.
Baterija - Obavezno punjenje uvece i jos jedna dopuna od pola sata u toku dana.Mozda nekome deluje previse ali ekran i sve sto mu radim ..... dobro je da ne moram i cesce!
Ekran - Odlican cini mi se da je za duzu upotrebu bolji od amoleda,ne zamara oci i vidljivost je odlicna u svim uslovima.
Kuciste telefona - Ostavlja utisak jako cvrste ali malo nedovrsene obrade,donji poklopac malo nije u lezistu ali opet kada uzmete fon u ruke imate onaj savrseni filing kao HD2.
Kamera - Od 8 mpx ocekivao sam vise ali definitivno postoji neki softverski bug u stabilizaciji slike.
Unos texta je perfektan i fizicka tastatura je zaista proslost.
Net i wi-fi rade odlicno i uopste koriscenje interneta je uzivanje.

Sve u svemu cini mi se da bolji izbor nije moguc i da cu ovaj fon koristiti,dugo.Da opet biram fon nijadan drugi ne bi uzeo u obzir.

Zaboravio sam da pomenem i sinhronizaciju sa sajtom htcsense.com koja je stvarno nesto novo i prakticno u slucaju da npr izgubite fon obrisete sve sa njega preko ovog sajta ili ga pratite i zovete koja god kartica da je u njemu.
Toliko od mene za sada. :)

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

Pomazite ljudi,nikad nisam baratao sa androidom...kupio sam ovu masinu i zanima me sta bih prvo trebao da uradim da bude ekstra,ako znate neke forice munjice molim vas pomazite,skinuo sam igo medjutim ne znam da instaliram nikako..razumem se u ios i windows a u android cista nula :cry:

Milan307
Novajlija
Novajlija

Post od Milan307 »

Imas forume koji su posveceni androidu i aplikacijama za isti.
viewtopic.php?t=19066
viewtopic.php?t=22421
Ovo je forum posvecen karakteristikama i iskustvima vezanim za desire HD.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

bgexplorer napisao:Kamera - Od 8 mpx ocekivao sam vise ali definitivno postoji neki softverski bug u stabilizaciji slike.
Hm... da li je ovo problem svih HTC-ova ili samo novijih modela? Ne znam, HTC je po meni omanuo na nekim stvarima o kojima i ne razmisljas, vec ih uzimas zdravo za gotovo da rade. Stabilizacija slike i zvuk u slusalici koji je mutniji nego na nokiji (nokija je nokija :):) dal' stvar navike ili sta...)
Moj telefon nisam uzimao zbog kamere, mislim da bih se bas smorio da jesam.
Ohrabruje to sto pre 20 dana, stabilizacija slike je bila ocaj, ko nije video bukvalno ne moze da zamisli, svaka mutna! Cudi me da to nije niko nigde spomenuo, iako sam citao i po forumima i reviewima, dal' zbog blama ili guranja HTC-a u visoko drustvo... Pa ni GSM Arena, ni Eldar, niko.
E sada, ohrabruje, sto sam pre desetak dana dobio update za kameru, koji je to ispravio, i sada su slike ostr(ij)e, ali idalje ne moze da se kaze da je to kamera telefon. Prvo sam mislio da je to zato sto je Zedovac social-networking/business telefon pa ga namerno osakatili, ali bas sam se iznenadio sada kada sam procitao da glavni njihov multimedijalni adut HTC Desire HD ima isti problem, a kao kamera mu je 8 Mpix za reklamu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

bezbi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 31. Maj 2009. 02:19

Post od bezbi »

Lobachewsky, nisam cuo za taj update kako to da odradim? imam onaj standardni 2.2.1update ali on je stari ima 2meseca? nisam trebao da radim taj update nece da mi radi friend stream i news widzeti moram rucno da ih updatetujem. jel zna neko resenje?

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Uzeo sam pre 2 dana ovaj telefon i stvarno mi se svideo. Međutim, trajanje baterije je grozno. Već sam bio upoznat sa time da mu baterija ne traje mnogo i bio sam spreman na punjenje telefona jednom dnevno, ali preksinoć mi se desilo da pred spavanje isključim sa napajanja telefon, a ujutru baterija već skoro istrošena :o Kada ga intezivno koristim jedva da mogu da sastavim 5-6 sati korišćenja, što mislim da je premalo. Moram da ga punim minimum 2 puta dnevno. Googlao sam i čini mi se da mu baterija nije baš toliko loša. Stalno sam konektovan na internet, jer sam mu podesio 2 mail naloga na push mail (jedan na Gmail, a drugi mail iz firme), ali ne verujem ni da je zbog toga. Informacije o potrošnji baterije mi pokazuje da je ubedljivo najveći potrošač displej (on mi "pojede" oko 60-70% baterije).

Moje pitanje je: da li postoje neki "trikovi" ili podešavanja sa kojima bih mogao da produžim trajanje baterije?

U međuvremenu sam naišao na zanimljiv tekst koji tretira moje pitanje, pa ukoliko nekoga zanima može da pročita:

What you're experiencing is normal. The battery needs a week or 2 to get up to it's full capacity. Also, Android is a "learning" OS, which means that it logs all kinds of data and then uses it to adjust which tasks to kill etc. This "learning" takes about 5-15 days as well.

That may sound stupid, but it isn't. No 2 people use the phone in the same way, and Android adjusts itself to how you use the phone. If you don't use application X much, it won't keep that in its active memory.

There are some tips and tricks to optimize battery life. Firstly, I'd sugest that you calibrate the battery. Afterwards, give the battery and phone some time to get their act together.
If the battery life still is bad after 2 weeks, we'll look into it.
Keep in mind that smartphones generally need to be charged every night. So if it gets you through the day without worries, it's enough really.

One suggestion tho : 99% of the people won't ever use the "Stocks" app, but that does drain some power by regularly updating. Here's how to stop that :

Settings -> Accounts & sync -> Stocks -> de-select "Sync stock info"

Kalibracija baterije:
1. Power on your Desire then connect to your Charger and Fully charge until the LED changes Green.
2. Disconnect your phone from the charger and then power off.
3. Reconnect your phone to your charger with the power off and wait for the green LED.
4. Disconnect the phone from the charger and power it on.
5. Once the phone has fully booted / ready to use ... power off again.
6. With the power off connect the phone to the charger and wait for the green LED.
7. Disconnect from the Charger then power on and use normally.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Sta znam meni baterija bez problema izgura ceo dan i malo vise ( i dva dana) ali sve zavisi koliko ga mucim, prvenstveno sve zavisi koliko koristim internet i koliko i da li skidam programe sa marketa.

Citao sam da ovaj ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=840040 i radio koji je preporucen uz ovaj ROM produzavaju zivot baterije tj. da baterija moze duze da izgura bez punjenja. Planiram za koji dan da ubacim isti pa javljam utiske :wink:
and justice for all...

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Dream Weaver napisao:Sta znam meni baterija bez problema izgura ceo dan i malo vise ( i dva dana) ali sve zavisi koliko ga mucim, prvenstveno sve zavisi koliko koristim internet i koliko i da li skidam programe sa marketa.
Isti slucaj kod mene. Kada ga koristim kao telefon (pozivi-poruke-povremeno mail) izgura uvijek preko 36 sati, medjutim kada se igram sa internetom, Youtube-om, instaliranje i podesavanje novih aplikacija, Angry Birds... tada ga dopunim jednom u toku dana i uvece opet na punjac.

Meni uopste ne smeta ovakvo trajanje baterije, navikao sam na to i kada znam da cu ici nedje na duze, prije toga ga dopunim i miran sam, nikakav problem...

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Uh! Kada biste samo znali koliko me nervira sto kod Messages aplikacije, Delivery Report za SMS/MMS stize kao poruka (dakle, svaki put se cuje kao poruka i izlazi u notifications bar-u). Prosto ne mogu da vjerujem da je na Starom Sense-u bilo sve normalno, izvjestaj je necujan i vidi se samo ikonica pored poslatog SMS/MMS-a i dobijate obavjestenje samo kada poruka ne moze da pristigne - dakle sve je bilo savrseno normalno. A sada su nasli u novu verziju Sense-a da stave ovu glupost i pri tom je ovakvo obavjestenje nemoguce iskljuti (osim ako potpuno ne iskljucite Delivery Reports) - KRETENI! :dry: Pa ko jos od proizvodjaca ima ovakav Delivery Report, to je bilo za vrijeme kamenog doba...

I sada zbog toga ne mogu da koristim inace odlicnu aplikaciju i vrhunske widget-e vec moram da pored svega toga koristim Handcent SMS (koji nije los ali ono je ipak mnogo bolje, narocito widget-i)... :dry:

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Lobachewsky, sumnjam da to ne znas ali za svaki slucaj....kod HD2 predpostavljam i na ovom treba da stavis prst na ekran na deo koji hoces da ti bude fokusiran...kada samo kliknes na dugme za slikanje na ekranu, budu obicno mutne slike

Kao sto rekoh verovatno nije to u pitanju ali vredi da proverim, cudno mi da je tako losa
Poslednja izmena od Krile007 u Sre, 09. Feb 2011. 03:59, izmenjeno 1 put ukupno.
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

Odgovori