HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mirko BGD, instaliraj sa marketa move2sd enabler, to ti je najlakši način. zatim njega startuješ i uključiš po defaultu opciju da sve aplikacije idu na externu memoriju. Tako onda ne moraš da se zezaš ni sa pravljenjem particija ni sa prebacivanjem aplikacija, a bukvalno sve osim sistemskih možeš da bacaš na karticu.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

araphel, thx
prebacio sam sve instalirane programe na mmc :) inace bas sam kuburio sa memorijom, stalno mi je izbacivao ono low memory :(
e sad, jel imas neki dobar task manager (msm da se tako zove, kao recimo handy taskman na symbianu) gde mogu da vidim kolicinu preostale interne memorije, rama, baterije, kao i da ubijem otvorene aplikacije?

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Mirko BGD, aj ja cu da ti odgovorim. :) Prelistaj malo temu o aplikacijama za android,mnogo ce ti pomoci oko toga sta da instaliras i koji su programi najbolji za neke stvari. Mislim da na androidu nemas bas program koji sve to objedinjuje, al Advanced Task Manager moze da ti odradi posao sa gasenjem aplikacija, a Quick System Info ovo ostalo ;)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Mirko BGD, System panel ima sve te mogućnosti, sigurno postoji jiš neka aplikacija za to ali je meni ova odlična.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

HELP zeznuo sam nesto
mob mi se restartuje i samo HTC logo izlazi :o

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Da li si radio nandroid backup?Šta si uopšte radio sa telefonom pa si ga doveo u to stanje?Ako nemas backup izvadi mem. karticu iz telefona snimi neki rom na nju, i instaliraj ga iz recovery-ja.Pozdrav, i nadam se da ćeš rešiti telefon što pre!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

dakiza, ma instalirao cini mi se app2sd. sad sam se cuo sa Ninom, rece mi da isto sto i ti, da skinem rom, na karticu i da ga nabacim iz recovery-a
evo sad skidam leedroid, drzite mi palceve :smutny: :smutny: :smutny:

Edit:
ljudi cestitaj te mi, usepo sam da odradim USB brick!!! kako cu dalje i sta cu dalje POJMA nemam :cry: :cry: :cry:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

jesi probao da izvadis bateriju da krenes ponovo sa flesovanjem roma? Mozda se samo nesto zabagovalo :(

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

lesa0208 hvala na linkovima! probao, nista :( nece recovery da mi pristupi kartici u opste
ne mogu da verujem kako je jbni a2sd mogao ovako da unisti mob, strasno! sad skidam SDK i to vec traje tipa 3h sigurno, pa cu da pokusam nesto preko njega... ako nista, moracu da nadjem nekoga ko zna ovo da odradi, platim i ne mislim

predpostavljam da je telefon ne moguce unrootovati?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Moguće je unrootovati telefon, tako što flešuješ zvanični htc ruu firmver... :)
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

evo ovako, zahvaljujuci svima vama na ne sebicnoj pomoci i podrsci uspeo sam da povratim telefon u normalno stanje (ili bar tako mislim)
uspeo sam da pristupim sadrzaju memorijske kartice iz recovery boota i da instaliram leedroid! koji za sada radi ok! znaci radi mi wi fi, radi USB kabl, punjenje itd!
u skorije vreme, ocekujte od mene jedan deteljan tutorijal koji ce pomoci korisnicima kojima se ovo desi da ne gube 6-7-8h kao ja na pronalazenje caka i maltretiranju drugih ljudi.
jedno posebno hvala nini, koja je nekih 1h provela samnom na telefonu detaljno objasnjavajuci postupke :)

edit:

detaljno uputstvno je gotovo, ako nekome slucajno hitno zatreba neka me kontaktira, a ja cu videti sutra prekosutra sa moderatorima i administratorima da prekontrolisu to pa da okace u koliko je ok

edit:

takodje moram da se zahvalim clanu lesa0208 jer mi je poslao link sa uputstvom preko kgoa sam uspeo da sredim svoj problem! evo ga link:
http://android.modaco.com/content/htc-d ... ked-fixed/

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Achilles napisao:Ljudi, kupio sam u radnji nov HTC Desire, otkljucan, i ne mogu da se konektujem na internet. Telekom je provajder, i mogu preko WI FI, ali ne mogu preko telekoma da surfujem.
Imao sam isti problem.
Tad jos nista nisam znao, pa sam telefon odmah dao u servis (tel. kupljen u Bg, ta radnjica imala neki pridruzen servis na Z. Vencu).
Ni serviseri nista nisu znali, to jest ti koji su znali nisu bili u bg (navodno), pa su mi posle 10 dana zavlacenja (i, na kraju, mog gubljenja zivaca) zamenili aparat za drugi, koji je radio normalno, i jos uvek radi.
Da li bi root, debrandiranje, custom ROM, drugi RADIO, ili neka od kombinacija navedenog resila problem ne znam. Ako ti zamena aparata nije varijanta, raspitaj se dodatno, pa kreni da ucis kako da odradis root, debrandiranje, custom ROM....

Edit: trebalo je da dodam da sam u postupku pokusavanja da namestim telefon da se konektuje preko "data" probao sva 3 srpska provajdera, nosio i u MTS i u VIP, i (ljubazna) plavusica u VIPu mi rekla da telefon "nije otljucan do kraja, vratite ga u servis na dootkljucavanje"
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

IvanP, nisam siguran da ono sto cu reci nece zvucati kao lupanje, ali negde sam cuo da postoji situacija da kad je fon skidan sa mreze, nesto ne bude kako treba pri otkljucavanju, pa na kraju rade samo pozivi i poruke, ali nista od dodatnih servisa, jer ostanu zakljucani na maticnu mrezu, tojest koja god podesavanja ukucali, telefon ih overriduje sa maticnim. ne razumem se ali zvuci mi logicno u nekom smislu.

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

araphel, pa bas tako, to su mi na kraju i rekli, "nije do kraja otkljucan"... ne znam moze li se to, i kako, promeniti, nisam otkljucavao telefone ni na koji nacin..
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

ikacac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Dec 2010. 20:06

Post od ikacac »

Jel neko preimetio da u novoj telenorovoj reklami nema desire-a...samo DHD,HD7 sto je ok,ali pored njih i wildfire bez desire-a sto mi nikako nije jasno...jel postoji mogucnost recimo da telenor povuce desire uskoro posto su uveli dva nova htc-a a uz to ostave wildfire za ljude koji hoce android sa plicim dzepom?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ikacac, koliko je meni poznato desire je vec povucen :wink:

ikacac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Dec 2010. 20:06

Post od ikacac »

Hoces reci da vise ne moze da se uzme u telenoru preko paketa?Au bas sam se sada smorio...planirao sam da predjem sa telekoma na telenor i da uzmem desire u pola cene...jel to proverena informacija?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina ajde ako ti nije cim, ukratko napiši šta sve imaš odrađeno na svom telefonu? (root, particionisana sd, s-off itd), ili možda bolje, napiši ta nemaš odrađeno :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ikacac, koliko ja vidim, i Telenor i Vip su povukli desire iz prodaje. Telenor sad ima DHD kao zamenu, a Vip fura Desire Z

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pa bolji je Desire HD i bolje je sto su obican desire povukli iz ponude.Da li moze neko da proba preko desirea i telefonskog browsera da iskopera na netu npr neki tekst i da ga pastuje u notes,a da isto uradi i sa kopiranjenm nekog linka?Ja kada nesto kopira i posle pastujem u notes svako slovo mi bude odvojeno razmakom sto je totalno nenormalno,nelogicno i bez veze,a takav je slucaj i kada kopiram neki link .Da li postoji resenje za ovaj problem?Na symbianu je bilo prelepo odradjeno kopiranje i nije bilo ovakvih problema
Note IV N9100 dual

Odgovori