HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

@acambas,
Da neznaš kojim slučajem da li je sa Gingerbread-om dobijeno da se aplikacije mogu instalirati na memorijsku karticu bez rutovanja, fabrički?

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

pa ta opcija se nalazi i u 2.2 Android-u, jedino sto aplikacija koju zelis da brebacis na sd mora dima tu mogucnost

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Ma znam, ali mislio sam da možda sada može (skoro) svaka da se instalira na karticu, a i bez da se naknadno prebacuje? :wink: :)

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

acambas, eno poslusao sam tvoj savet i nabacio Ginger Villain ROM i za sada radi sasvim ok :)

Kao sto i sam kazes, nema nekih znacajnih poboljsanja, ima par novih grafickih efekata i nekoliko novih podesavanja u sistemu. Na lock screen-u se sada mogu dodati i neke aplikacije tipa "Phone" i "Messaging". Ostalo, manje-vise isto...
Za bateriju cu tek da proverim, ali vec mi se cini da ima pomaka na bolje...
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Cao drustvo ! Ima li neko mozda update za desire koji pocinje sa 2.28 ,znaci update koji je izasao
pre ovoga zadnjeg . Od kako sam updateovao mob sa zadnjim ne radi mi internet preko operatera nikako. Trza , prekida , usporen i prestaje da radi po 5 min . Pomozite ako mozete .

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Da kazem i ja neku posle par dana maltretiranja mog Desire-a. :D

Telefon je sjajan! Ima 2 mane. Prva je manjak memorije za instalaciju aplikacija a druga je VEOMA slaba baterija. Citajuci vasa iskustva zakljucio sam da je prvi problem resiv tako sto se telefon flasuje. Ja nisam od onih koji vole da diraju fabricke romove, ali ako nema druge opcije, onda nije problem. Sto se mora, nije tesko... :wink:

Trenutno imam jedan problen i prica krece ovako...

Desire sam kupio kao polovan, tj. bio je mesec dana star. Prvo sto sam uradio je bilo 'check for updates' i bez ikakvih problema instalirao 2 update-a koja mi je ponudio. tako sam saznao da mi telefon nije root-ovan. Predhodnog vlasnika sam pitao za to i on mi je rekao da je telofon sa stock romom. Izgleda da je bio u pravu. :)

Posle toga sam nastelovao parametre za internet, mms i ostale stvarcice. Nakon unosenja podataka, telefon se bez problema konektovao na internet. Imam MTS paket MIX L i u njemu 1,5gb interneta, te sam sve vezano za net ukljucio na automatic updates(1h). :D
Primetio sam da sa ovakvim setup-om, uz 'normalno cackanje' telefona, baterija ne moze da sastavi ni jedan dan. Rekoh, nema frke, tako mora, nisam jedini koji ima ovaj problem.

Onda se pojavljuje drugi problem! Poceo sam konstantno da dobijam poruke sa propustenim pozivima. :shock: Malo zvoni, malo poruke o propustenim pozivima. Poruke stizu maksimalno 15 sekundi posle poziva koji kaze da sam nedostupan. Signal pun, centar grada (trenutno sam u Loznici). Pitam Google-a i on kaze da je moguci problem sa MT:S 3G mrezom i da bazne stanice ne mogu da podrze opterecenost sistema i da zbog toga nisam dostupan kada sam na netu, tj. kada se nesto update-uje. Kazem ok, aj' da probamo da u telefonu odstikliramo opciju 'connect to internet' i da vise jedno vreme ne koristimo 3G mrezu. Nakon ovoga telefon mi ni jednom nije bio nedostupan...

Zna li neko resenje za ovaj problem? Glupo je kada imas 1,5gb za potrositi a telefon nije konstantno povezan sa internetom, jer je onda povremeno nedostupan za pozive.

Napominjem da osim ovoga telefon radi besprekorno.

P.S. Izvinite na dugom postu.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Za sve koji su nezadovoljni trajanjem baterije, evo najnovijeg RADIA..
32.54.00.32U_5.14.05.17
Provereno na dva primerka Desirea i definitivno poboljsava trajanje baterije..:) Ja sam zaista zadovoljna, pa ako isprobate javite i vase utiske..:-)
Verujem da svi vec znate da je potrebno da tel bude rootovan i preko recovery-ja flashujte ovaj .zip fajl..

Za one koji koriste Sense romove preporucuje se i flashovanje RIL fajla nakon flashovanja ovog radia.. 32.49.00.32U_5.11.05.27_RIL
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

+1 primerak Desire-a kod koga baterija duze drzi sa novim RADIO-m :D
Evo meni je na 55 %, a ukljucen je od jutros, koriscen wifi par sati, 15ak poruka, 15ak min telefoniranja. Mnogo bolje nego pre :D
ex ivan87

mdusan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Avg 2005. 19:13

Post od mdusan »

dakle valjda cu jednog dana nauciti da pisem postove. Evo odgovora na jedan problem o nedostupnosti signala. Ja sam imao taj problem od prvog dana, a telefon je nov kupljen. Jednostavno postajao sam nedostupan kada sam bio blizu bazne stanice i jacina 3g signala mi je pokrivala kompletan frekventni opseg tako da sam morao da prelazim u "gsm only" mod. jedino resenje je servis. Meni su zamenili maticnu plocu i od tada sve savrseno radi. To je jedino resenje sve sam probao.

Pozdrav !

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ninolina, jel i mi sa stock romom bi trebalo da instaliramo taj RIL fajl?

I ja isto imam problem sa nedostupnosti, malo malo pa sam nedostupan, pa mi kasne poruke i ostale stvarcice i izuzetno me nervira to... Ima li tu kakvog resenja osim sto mdusan kaze da idem da mi menjaju plocu, posto mi se to bas i ne radi :)

Mada devojka ima Wildfire i njoj se to isto desava.. Jel mogu ce da je to do mreze? Meni se to desavalo i sa 6120 nokiom, nosio sam je na servis i sve je bilo u redu al je telefon i dalje bio povremeno nedostupan, pa sam imao 5800 koja opet nije imala ovaj problem.. Sad na Desire se problem vratio...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vanjuska, moze biti povezano sa RADIOM koji koristis.. Sa jednom od starijih verzija i meni se to desavalo.. Sa poslednje 2 verzije - nije..:-) Probaj sa najnovijim Radiom, moguce da ces resiti problem..:-)
Koliko znam, RIL je bitan za Sense ROMove.. Nije mi poznato da se odnosi samo na kuvane ROMove.. U svakom slucaju ne moze da skodi ni Stock ROMu..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Ok, znaci nisam jedini koji je nedostupan... Meni za sada 'gsm only' radi odlicno, tj. uvek sam dostupan. Zanimljivo stvar kada sam na 3G mrezi je to da nakon poziva koji kaze da sam nedostupan u roku od par sekundi (najcesce oko 5 sekundi) dobijem poruku o nedostupnosti. Nije mi jasno kako tako brzo dobijem sms kada sam nedostupan tj. nemam mrezu? To onda znaci da telefon ima mrezu, uostalom tako i pokazuje, ali da mu nesto drugo ne dozvoljava da primi poziv. :dry:

Nesto mi tu 'smrdi' na radio, to mi je mnogo prihvatljivija opcija od maticne, pa sam probao da uradim root sa revoked3. Tada sam naisao na jos jedan problem. :o U boot meniju nemam nigde opciju HBOOT USB. Ima li neko ideju sta sam uradio pogresno? :blinky:

P.S. Koraci za root koje sam pokusao da pratim su sa ova 2 linka:

http://www.thedroiddemos.com/2010/09/20 ... lkthrough/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=787304[/url]

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Zeljkamp, ti i nisi nedostupan, samo ti ne dozvoljava da cepas data i pozive istovremeno. Pricalo se u ovoj temi cini mi se poodavno o tome, i bilo je dosta ljudi koji su sa 2.1 to iskusili, i prijavili da se sa 2.2 to vise nije desavalo. Da li ima veye sa radiom, deluje mi logicno. ne deluje mi logicno da ima veze sa plocom, ali ok.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Ja sam isto imao problem sa odbijanjem poziva kada sam na netu ,ali mi se to resilo kada sam presao na 2.2 kao sto je napisao Araphel . Ako neko moze da mi pomogne sa gore navedenim
problemom ,bio bih mu veoma zahvalan.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ninolina, instalirao sam nocas novi radio koji si dala, i mogu reci da traje baterija duze, moram naravno jos da istestiram to, al primetna su poboljsanja! I meni to smrducka na radio, mada meni se to desavalo u manjoj meri sa stock radiom, pa u vecoj meri sa novim radiom. Sad sam instalirao ovaj pa cemo videti.. Mada meni se problem nije ispravio nakon prelaska na 2.2

Aj videcu da fleshujem i taj RIL fajl..

z10, ja nemam al pogledaj na xda garantovano ima negde..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

vanjuska, jel ti jos uvek imas problem sa 3G mrezom, tj da li si dostupan dok si na njoj? Ja nisam stalno van dometa kada surfujem, u vecini slucajeva mi telefon radi normalno i dostupan sam, ali kao sto rekoh, ne retko se desava da mi je telefon nedostupan za pozive i to me uzasno nervira.

araphel, i meni je logicno da radio zeza, zbog toga sam i resio da root-ujem telefon, mada najvise volim da koristim stock romove. Imas li ideju zbog cega mi u boot meniju nema opcije HBOOT USB?

Da li je ovo fabricki rom?

Android version 2.2
Baseband version 32.49.00.32U_5.11.05.27
Kernel version 2.6.32.15-gf5a401c
Build number 2.29.405.5 CL293415 release keys
Software number 2.29.405.5
Browser version WebKit 3.1

Ovo je od kada sam uradio poslednji update koji mi je ponudio. Da li je to poslednji ili ima jos noviji koji mogu da skinem?

EDIT:

Mislim da sam uspeo da root-ujem telefon. Uradio sam sve po PS-u i nadam se da je to-to! Kako mogu da proverim da li je root0ovanje uspelo, posto mi se nakon pokretanja revoked-a, telefon 2 puta sam palio i gasio? :)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Pa trebalo bi da je to to... Probaj da instaliras neki program koji zahteva root, tipa rom manager, super user, spare parts ili titanium backup, ako uspes da ih instaliras i pokrenes, znaci da je sve odradjeno i obavezno flashuj ovaj radio sto je ninolina postavila jer je odlican, bas produzava bateriju...

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Izgleda da nisam uspeo da ga root-ujem sinoc a ni sada. :?
Uradim sve kako je opisano, instalirao driver-e, pokrenuo Revoked3.2, sacekao da odradi i na kraju sam dobio ovo:

Error:Failed to get root. Is your firmware too new?

http://i1085.photobucket.com/albums/j43 ... apture.png

Sta sada?! :blinky:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

jesi obrisao htc sync sa pc-ja? I instalirao te modifikovane drajvere koji takodje trebaju ?

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

lesa0208, naravno da jesam. Sinoc sam ih instalirao, pa sam ih danas skinuo, jer sam video da root-ovanje nije uspelo, i jos jednom ponovio postupak instalacije. Znaci, instalacija, pa skidanje i ponovna instalacija.

Kada sam kupio telefon dobio sam 2 update-a da instaliram, sto sam i uradio, vec sam pisao o tome. Postoji li mogucnost da je zbog njih?

Odgovori