HTC Desire HD
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Bull Terrier
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- PrincIP
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 16:12
- Kontakt:
bezbi, Ne bih rekao da se flashovanjem gubi garancija! Ja sam kupio telefon koji je koriscen i da bih izbrisao sve od prethodnog lika uradio sam hard reset i tako sam izgubio vremenku zonu koja je navodno potreban za podizanje sistema. Odneo sam telefon u zvanicni servis (fon je pod garancijom ) i oni su ga flashovali! 

HTC DESIRE HD
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
PrincIP, vecu glupost od toga sto je, kako kazes, reakao doticni serviser odavno nisam cuo. Kako se to "gubi vremenska zona" kada se odradi hard reset? Sta su tacno upisali na garantnom listu?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
PrincIP, ali ne pise "zbog izgubljene vremenske zone". Nije problem to sto su flesovali rom u servisu, vec je objasnjenje da je to uradjeno zbog "gubitka vremenske zone" smesno.
- tomas.hokenberi
- Moderator
PrincIP, daj vise detalja. Koje ti aplikacije "nestaju", odnosno kako se manifestuje tacno to "nestajanje"?
imam zahev da podesim prijemne fodlere u mail klijentu na telefonu, nesto slicno kao i u outlooku. video sam opciju folder settings, ali tu ne mogu da pravim podfoldere. da li postoji nacin da te stavljaju rulovi kao i u klasicnom outlooku? mozda bi trebao da skinem neku aplikaciju koja tako nesto podrzava?
imam jos jedan prioblem. samo 99 mailova u inboxu a siguran sam da bi trebalo da ih imam vise jer ih dnevno dobijam 200-300. postoji li neki limit u telefonu za broj pristiglih mailova?
imam jos jedan prioblem. samo 99 mailova u inboxu a siguran sam da bi trebalo da ih imam vise jer ih dnevno dobijam 200-300. postoji li neki limit u telefonu za broj pristiglih mailova?
- PrincIP
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 01. Sep 2009. 16:12
- Kontakt:
Pa naravno napolju, jer mi nije prvi put da se susrecem sa navigacijom na fonu!
Inace sam nasao tekst koji bi trebao da mi pomogne da resim problem (sada nemam vremena):
Ako nekoga muci problem koji je i mene mucio (kad god upalim GPS, treba mu uzasno dugo da dobije fix), evo procedure koja bi mogla pomoci.
Tekst navodi da se odnosi na CM6 @ N1, ali mislim da moze pomoci na bilo kojem uredjaju koji ima Froyo-based ROM. Meni je pomoglo.
1. Skinite s Marketa aplikaciju GPS Status (verzija mora biti 3.4, starije verzije su prestare)
2. Iskljucite mob i izvadite SIM karticu, te zatim ukljucite mob ponovno bez SIM-a
3. Ukljucite/omogucite GPS i WiFi
4. Pokrenite GPS Status, te odite pod MENU > Settings > GPS & Sensors
5. Odaberite Manage A-GPS state, te zatim Reset
6. Opet odaberite Manage A-GPS state, te zatim Download (ako vam kaze da treba data connection, zanemarite to)
7. Odlozite telefon na ravnu i stabilnu povrsinu na otvorenom, te pricekajte da se GPS fix ostvari (sad bi trebalo ici znatno brze nego inace)
8. Izadjite iz aplikacije, te odite pod Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point names, te zatim odaberite vas defaultni APN
9. Na kraju pod APN type upisite "default,supl" (bez navodnika)
10. Iskljucite telefon, vratite SIM karticu i opet ukljucite telefon
11. Pokrenite Google Maps ili GPS Status ili bilo koju drugu aplikaciju koja treba GPS - fix bi sad trebao biti znatno brzi
Izvor: http://wccftech.com/2010/09/09/solvi...enmod-6-nexus/
Inace sam nasao tekst koji bi trebao da mi pomogne da resim problem (sada nemam vremena):
Ako nekoga muci problem koji je i mene mucio (kad god upalim GPS, treba mu uzasno dugo da dobije fix), evo procedure koja bi mogla pomoci.
Tekst navodi da se odnosi na CM6 @ N1, ali mislim da moze pomoci na bilo kojem uredjaju koji ima Froyo-based ROM. Meni je pomoglo.
1. Skinite s Marketa aplikaciju GPS Status (verzija mora biti 3.4, starije verzije su prestare)
2. Iskljucite mob i izvadite SIM karticu, te zatim ukljucite mob ponovno bez SIM-a
3. Ukljucite/omogucite GPS i WiFi
4. Pokrenite GPS Status, te odite pod MENU > Settings > GPS & Sensors
5. Odaberite Manage A-GPS state, te zatim Reset
6. Opet odaberite Manage A-GPS state, te zatim Download (ako vam kaze da treba data connection, zanemarite to)
7. Odlozite telefon na ravnu i stabilnu povrsinu na otvorenom, te pricekajte da se GPS fix ostvari (sad bi trebalo ici znatno brze nego inace)
8. Izadjite iz aplikacije, te odite pod Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point names, te zatim odaberite vas defaultni APN
9. Na kraju pod APN type upisite "default,supl" (bez navodnika)
10. Iskljucite telefon, vratite SIM karticu i opet ukljucite telefon
11. Pokrenite Google Maps ili GPS Status ili bilo koju drugu aplikaciju koja treba GPS - fix bi sad trebao biti znatno brzi
Izvor: http://wccftech.com/2010/09/09/solvi...enmod-6-nexus/
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 25. Jan 2011. 17:59
Pozdrav svima...
Imam ovaj telefon vec dva meseca i imam jedan problem koji nikako da resim.
Telefon mi jako puno baguje i ne radi kako treba. To se ogleda u tome, sto jako sporo ucitava slike, nece da otvori aplikacije kako treba, a i ako ih otvori, jako puno seckaju, posebno IGO, a i druge. Kada restartujem tel, sve se stabilizuje, ali na kratko. Ubrzo se nastavlja ista prica. U pocetku mi se to desavalo na 5-6 dana, a sad je postalo mnogo ucestalije, od kad ga restartujem, pocne da baguje za par sati. Samo da napomenem da mi uopste nije pretovaren telefon, nema ni slika, ni muzike, i ima 10 ak aplikacija. E sad, u cemu je tu problem? Danas sam ga odneo u servis, oni kazu da kao treba update-ovati softver, al ja bas nesto ne verujem ni da ce posle toga biti sve kako treba. Telefon mi nije rootovan, niti ga nesto preterano koristim, imam cache cleaner i task menager i redovno gasim aplikacije i cistim memoriju. Zamolio bih one koji se mnogo vise razumeju od mene da mi pomognu ako mogu.
Pozz Petar
Imam ovaj telefon vec dva meseca i imam jedan problem koji nikako da resim.
Telefon mi jako puno baguje i ne radi kako treba. To se ogleda u tome, sto jako sporo ucitava slike, nece da otvori aplikacije kako treba, a i ako ih otvori, jako puno seckaju, posebno IGO, a i druge. Kada restartujem tel, sve se stabilizuje, ali na kratko. Ubrzo se nastavlja ista prica. U pocetku mi se to desavalo na 5-6 dana, a sad je postalo mnogo ucestalije, od kad ga restartujem, pocne da baguje za par sati. Samo da napomenem da mi uopste nije pretovaren telefon, nema ni slika, ni muzike, i ima 10 ak aplikacija. E sad, u cemu je tu problem? Danas sam ga odneo u servis, oni kazu da kao treba update-ovati softver, al ja bas nesto ne verujem ni da ce posle toga biti sve kako treba. Telefon mi nije rootovan, niti ga nesto preterano koristim, imam cache cleaner i task menager i redovno gasim aplikacije i cistim memoriju. Zamolio bih one koji se mnogo vise razumeju od mene da mi pomognu ako mogu.
Pozz Petar
- Evil_Zo
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
- Kontakt:
Za pocetak nemoj da koristis nikakve task killer/menager-e, zaboravi na to. Kako koristis cache cleaner ako nisi rutovao telefon? U stvari nebitno, ni to ti ne treba na ovom telefonu. Ne razumijem bas najbolje sta je tacno problem kod pokretanja aplikacija, ali, da li si probao da uradis jedan Hard Reset? Prilicno sam siguran da ce ti to rijesiti svaki moguci problem.
P.S. Moguce je i da si instalirao neku sumnjivu aplikaciju koja ti brljavi u background-u...
P.S. Moguce je i da si instalirao neku sumnjivu aplikaciju koja ti brljavi u background-u...
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 25. Jan 2011. 17:59
Nisam pokusao da uradim hard reset, poludeo sam vise i odneo tel u servis
vec mesec dana se nerviram oko toga. Bukvalno od kad sam ga kupio, posle 10 dana mi je pocelo to da se desava.
Jednostavno ne radi kako treba, secka kad listam meni, kad listam home screen, ne radi tecno, stalno se koci, i ne odgovara kako bi trebao kad kuckam poruku. Kad udjem u galeriju, 20 slika mi otvara jednu po jednu i treba mu 15-20 sec. A kad ga restartujem radi kako treba i onda opet pocne da zeza. A za aplikacije isto, kad mu upalim igo, nece ni da ga otvori, a i ostale kasne sa otvaranjem pri dodiru.

Jednostavno ne radi kako treba, secka kad listam meni, kad listam home screen, ne radi tecno, stalno se koci, i ne odgovara kako bi trebao kad kuckam poruku. Kad udjem u galeriju, 20 slika mi otvara jednu po jednu i treba mu 15-20 sec. A kad ga restartujem radi kako treba i onda opet pocne da zeza. A za aplikacije isto, kad mu upalim igo, nece ni da ga otvori, a i ostale kasne sa otvaranjem pri dodiru.