HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

acambas, probaću i to, vidim na XDA da ga hvale. Ono što tražim je goli Gingerbread, bez Zeam launchera, koji na Oxygen vole da stavljaju, ili bilo kakvog launchera osim stock varijante. Ali mi je bitno da rade sve normalne funkcije. Da mogu da koristim market normalno, da FB sinhronizuje podatke o kontaktima sa imenikom, da push mail radi normalno....velika većina custom romova koje sam do sada probao ima problem sa bar jednom od ovih stvari.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

araphel, probaj GingerVillain, nista ne kosta, teram ga vec oko 20-ak dana, i za moje potrebe sam prezadovoljan. Stabilan je i brz, sto je meni najbitnije kada su u pitanju custom ROM-ovi.
Ja sam, eto, nabacio i taj Zeam sto ga ti ne volis, ali jbg, meni se svidja taj njegov dock :)

E sad, da li fino rade facebook sinhronizacije i push email, ne bih ti znao reci, jer to uopste ne koristim. Meni nekad zna malo da prikoci mobile data, ne znam zbog cega, ali Market fercera ko zmaj...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Probao i GingerVillain, i odmah odustao. WiFi zeza, nepostojan je, gubi vezu sa mrezom, a i sam se pali gasi periodicno, nesto tu nije kako treba. ROM jeste cist, ali ima nekih drugih gluposti, kao recimo ne radi sinhronizacija kontakata sa FB kako treba, a meni je to jako bitno jer mi je vecina podataka o ljudima bas tamo. Sound settings mi uopste ne rade, stalno izbacuje force close. Jos neki delovi settingsa mi jednostavno ne reaguju. Moj zakljucak je da definitivno nijedan Gingerbread ROM za Desire nije jos spreman.

Vratio se na dobar stari provereni OTA 2.2

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li vam se desava da vam telefon ne zvoni iako je podesen opsti profil sa zvonom postavljnim na maksimum?
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

araphel, ne znam druze sta bi mogao biti problem kod tebe, kod mene sto se tice Wi-fi isto ponekad gubi vezu, ali za to je zasluzan hotspot u mojoj firmi, koji gubi vezu kad se promeni pozicija. Verovatno je neki praistorijski modem. Sva ostala podesavanja rade savrseno od samog pocetka instalacije....

toda81, fala bogu meni se tako nesto jos nije desilo...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

toda81, дешавало се... проблем је био што је био укључен онај ђаво да кад дрмнеш моб он се утиша.. захваљујући томе сам добио пуноооо проблема
такође на неком од ромова ми се десило да изгубим апсолутно све звукове иако су сви били нормално укључени.... реинсталација рома помаже

него јесте ли извалили да више нема лееДроида за десире????

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Green, nemam pojma, meni moj kućni WiFi nije mogao da uhvati nikako. Nakači se, pokaže pun signal, onda se raskači sam sa mreže i ugasi WiFi totalno, i tako u krug. Definitivno sam se posle svega skroz razočarao u custom ROMove. Jedini koji sam našao da mu sve radi kako treba je bio MIUI, ali mi se nije preterano svideo. Sve ostalo je imalo neku manu, koje ja apsolutno ne želim da trpim.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, kako to mislis da nema vise LeeDroida za Desire? Lee je bas pre nekoliko dana najavio novi ROM..:) Takodje je sqn izbacio na testiranje novi Kernel koji ce biti u novom Lee ROMu..;)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa poslednji relase je izasao tamo negde 6og januara evo sad je marta i nista se nedesava :( :( dok updateovi za dhd uveliko izlaze!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ne znam koliko zaista pratis tu temu na xda, ali ja to radim svakodnevno.. Poslednji update je tacnije izasao 8.01. :-) Lee inace ne izbacuje novi ROM ukoliko nema nečeg zaista novog da ubaci.. A s obzirom da su njegovi ROMovi zasnovani na zvanicnim HTCovim updatima tada je i izasao v 2.3d.. S obzirom da je ROM stabilan i brz ne znam sta to očekuješ novo.. Drugi developeri izbacuju cesto update jer ispravljaju greške a toga u ovom ROMu nema..:-)

U svakom slucaju vec sam napisala da je update najavljen pa verujem da ce ga biti uskoro.. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Slazem se sa ninolinom da je lee prava zverka :wink:
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ninolina, ne mogu da se otrgnem utisku da mi telefon sporije radi od kako sam ubacio LeeDroid. Cak sam i povecao takt procesora na oko 1033 preko setcpu i dalje mi se desava da se zabotuje. Mislim da je telefon gladje radio dok je bio na stock romu.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

vanjuska, moze biti da je to do kernela koji koristis, jer ja kombinujem LeeDroid sa coutt99 Kernelom i super je..:-)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ne znam da li je neko kod sebe ovo primetio, ali sa ovim radiom koji je Ninolina postavila pre nekoliko stranica mi se dešava jedna čudna stvar: Trajanje baterije se jeste drastično popravilo, ali u retkim trenucim kad pustim da mi baterija padne ispod 15% i dobijem čuveno upozorenje da se nakačim na punjač, ako nastavim da guram još malkice, odmah posle 13% se pali novo upozorenje, procenat na Circle battery pada na 1% i telefon se gasi. Nije da mi je nešto strašno bitno, samo sam se iznenadio nekoliko puta što mi je ugašen telefon kad bi trebalo da ima oko 12-13% baterije :wacko:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, da, desava se to.. Zato ne cekam da padne ispod 20% ali i kad oduzmes tih 15% kad se tel gasi, trajanje baterije je dosta duze..:-)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, ma meni je trajanje baterije baš drastično bolje sada, nemam žalbi na to uopšte. nego poslednjih dana sam ovo primetio, mrzelo me da ustanem s kreveta i dohvatim punjač :D pa rekoh da vidim dešava li se još nekom. Generalno mi to ne smeta, retko kad baš iscedim bateriju čak i do tih 15% pre nego što stavim fon na punjač uveče.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Mirko BGD napisao:toda81, дешавало се... проблем је био што је био укључен онај ђаво да кад дрмнеш моб он се утиша.. захваљујући томе сам добио пуноооо проблема
такође на неком од ромова ми се десило да изгубим апсолутно све звукове иако су сви били нормално укључени.... реинсталација рома помаже

него јесте ли извалили да више нема лееДроида за десире????
Reci mi samo gde se nalazi ta opcija koja treba da mi bude iskojucena da bih je i ja iskljucio.Koji program vi koristite za menjanje profila?
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ljudi, ta opcija da se zvono utišava kad uzmeš telefon u ruku i pomeriš ga je meni jedna od ubedljivo najkorisnijih opcija, i nikad mi nije pravila problem sa time da se telefon ne oglašava kad me neko zove ili stiže poruka. Mislim da koren problema treba tražiti negde drugde, jer ta opcija nikako ne omogućava da se telefon skroz odmah utiša, već on krene da zvoni, pa kad registruje pokret, onda se stišava postepeno. Probao sam da testiram više puta šta se dešava kad telefon zvoni u džepu, dok hodam recimo, i nema nikakvih problema. Nikad mi se nije desilo da ne zazvoni uopšte, čak se nije desilo ni da se sam odmah utiša, već tek kad ga izvadim iz futrole i uzmem u ruku, onda krene utišavanje. nemam pojma kako su ovo izveli, ali ja tu opciju obožavam! :oops:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Odlicna je opcja (quiet ring on pickup) :wink: b]araphel[/b], mada mni nekad nece da se utisa kad uzmem teleon (jako retko ali nekad zabaguje).

toda81, nalazi ti se u settings-sound bar je tako kod mene na DHD-u
Poslednja izmena od Dream Weaver u Sub, 12. Mar 2011. 14:02, izmenjeno 1 put ukupno.
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dream Weaver, hvala ti, pronasao sam tu opciju .Resio sam problem tako sto sam obrisao program profile menager i instalirao sam My profile lite i sada je sve kako treba.Konacno je pocelo da se cuje zvono kada je ukljucen profil sa zvukom
Note IV N9100 dual

Odgovori