HTC HD2

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

znaci kod nas nista ??!?! ..... 8)

20$ ova fotrola sto vec ima , oni nisu normalni , vidim ja da ce da radi domaca radenost

ako neko nadje nesto kod nas neka javi

fala vi

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

lovd, ja licno za Desire koristim bas tu koznu futrolu od HD2 sto stize uz telefon, i meni je recimo odlicna. Inace, pri kupovini futrole moj izbor bi bio ili case-mate tough case, ili otterbox commuter series case, koji i planiram da nabavim za desire cim izadje.

joximovic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Jul 2010. 19:47

Post od joximovic »

Hmm, par pitanja opet:

1) instalirao sam onaj SPB shell, ili w/e se spelluje. Prvo da kazem da mi taj novi UI dosta svidja, program je okej skroz. Ali ono sto me buni je kako da dodjem do onog 'starog' home page-a, gdje skrolujem na settings? Posto znamo da na HD2 taj settings sa home page-a nema alternativu, odnosno ne moze da udje nikako drugacije u njega, kako da resim ovo?
Takodje, primetio sam drugi problem koji pravi ovaj SPB. A to je da kada udjem u poruke, u conversation mode, tapnem na konverzaciju sa bilo kime, nece da se otvori? Navikao sam na ovaj conversation metod u porukama, pa ne bih da ga zrtvujem zbog ovog programa.
Osim ove 2 stavke, program mi se opasno svidja, pa me interesuje, da li ove 2 stvari mogu da se fixuju nekako?

2) Treba mi audio player tipa Winampa na kompu. Da ima fino preglednu library kao sto je na winampu, i da ima efektivan search, kao kada na Winampu kliknem slovo "J", pa ukucam pesmu.
Windows media player ima ove 2 stvari, ali sa nedostatcima (bar ja tako mislim). Library nije bas toliko pregledan, a search opcija moze da bude mnogo zamorna, jer nekada ne moze da nadje pesmu ni po jednom kriterijumu koji otkucam, bilo to ime izvodjaca ili rijeci u nazivu pesme (a pritom sam siguran da tu pesmu imam u library).
Dakle, ima li nesto fino i funkcionalno, nalik winampu na kompu?

3) Futrolu imam, i cuvam telefon u njoj. A da li je pored futrole za ovaj HD2 preporucljivo nabaviti neku zastitnu foliju za ekran, ili nesto slicno? Ili je to bespotrebno za ovaj telefon.

joca66
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 25. Jul 2010. 22:30

Post od joca66 »

lovd napisao:da li ste nasli negde fotolu za njega ? ..... ili nesto silikonsko kao za Iphone ?

dobio sam uz njega ali mi ova "koza" ne obecava da ce izdrzati
Druze, evo ti link, narucis i stize ti na kucnu adresu. Imaju i original drzac za kola za HD2, i super je.
xxxxxxxxxx

Da li ima neko ko bi mogao da mi instalira Android na HD2. Ja se ne usudjujem sam da to uradim da nesto ne uprskam. Video sam na XDA ali nisam siguran da cu uspeti. Pa ako neko ima iskustva sa tim neka se javi.

Izmenila Ninolina:: zabranjeno je reklamiranje. Takodje, nemoj pisati postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila foruma.

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

joximovic napisao:2) Treba mi audio player tipa Winampa na kompu. Da ima fino preglednu library kao sto je na winampu, i da ima efektivan search, kao kada na Winampu kliknem slovo "J", pa ukucam pesmu.
Windows media player ima ove 2 stvari, ali sa nedostatcima (bar ja tako mislim). Library nije bas toliko pregledan, a search opcija moze da bude mnogo zamorna, jer nekada ne moze da nadje pesmu ni po jednom kriterijumu koji otkucam, bilo to ime izvodjaca ili rijeci u nazivu pesme (a pritom sam siguran da tu pesmu imam u library).
Dakle, ima li nesto fino i funkcionalno, nalik winampu na kompu?
video sam nekoliko audio playera na XDA developers pod winmo sekcijom (ne pod LEO/HD2), potraži, pa vidi dal ti neki odgovara.

slučajno videh jedan takav program: S2P (Slide 2 Play)

fenixbgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 00:33

Post od fenixbgd »

Pre par dana sam kupio ovaj fon u Telenoru, prvi utisci su dobri, a posle iscitavanja vasih saveta ovde, sad vec odlicni. A li imam jedno pitanje, kada radim sa telefonom, prilicno se greje sa donje strane, (deo gde je sim kartica)da li je to uobicajeno, u telenoru su mi rekli da je vrucina pa zbog toga :-))) a evo i hladnog vremena a isto se desava :-))), hvala na odgovru

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Normalno je da se greje pri radu u jednom delu, i to koliko se greje zavisi od toga šta s njim radiš. Recimo, po nekoj logici i po mom zapažanju na Desire, od wifi i gps se greje više nego od bilo čega drugog. Takođe i od dugotrajnijeg snimanja videa.....

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 15:04

Post od Whiplasher »

Grije se jer je u njemu procesor od 1Ghz i to negdje u donjem dijelu telefona. Normalna i uobicajena stvar, nemoj da se brines.
HTC HD2 user!

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

i ja sam mislio da je to normalna stvar, ali nije.

ovako, instalirajte program Leo Cpu Speed 4.0.cab koji pokazuje trenutnu frekvenciju procesora (i omogućava overclock ali to je ludilo).

sa xanny rom-om, minimum mi je bio 600 i kusur MHz, zato što ga je xanny zakucao na tu minimalnu vrednost.

posle sam stavio Artemis rom, i video da je u minimumu na 4 MHz!

da ne pričam da je mob 2x hladniji sa Artemis nego sa xanny.
doduše oseti se da sa Artemis romom inicijalnio malčice sporiji, recimo kad otrvaram prvu sliku, recso je prvo otvori "blokovitu" pa onda za 0.2sec "sredi", i iako brzo menjam sve su odlične, ali čim ne menjam slike više od 3 sekunde, opet prvu sledeću sliku otvara "blokovito".

sa xanny romom sve je bilo instant, ALI, mob je bio uvek topliji i baterija je kraće trajala.

znači birajte, ili hladniji i bolja baterija ali sa početnim "lagom" od 0.2 sec dok ne sa 4 ne dostigne 1000 Mhz, ili instant regaovanje, ali 600 MHz koji konstantno greju mob i skraćuju bateriju.

fenixbgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od fenixbgd »

E jos jedno pitanje, da li moze i kako, da napravim novi folder za slike na memorisjkoj, odnosno da odvojim slike koje su mi u albumu, (npr folder privatno, folder radno...) s obzirmo da sam to mogao na Noki-i da li to moze i na ovom mobu, nikako da provalim to? Hvala na odgovru unapred.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Jedno pitanje na koje i sam znam odgovor-90%, ali hocu da budem siguran 100%. Da li mogu bez problema obrisati CoPilot-a, posto kad sam pokusao da ga obrisem, pojavi se poruka da neki programi mozda nece dobro raditi.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

fenixbgd, nije mi jasno sta tacno zelis da uradis. Da li zelis da na memorijskoj kartici napravis nove foldere u koje ces smestiti slike ili? Ako zelis da napravis nove foldere onda naravno da mozes - prosto file manager-om napravi nove foldere i kopiraj tamo slike.

pero0000, kako si ga pokusavao da obrises? Nadam se da nisi prosto otisao file-manager-om i pokusao da ga obrises? Odnosno nadam se da si to radio kroz Settings pa Remove programs.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

Da li je nako nasao nacin da 100% iskljuci GPRS da se sam aktivira ? Ja sve sto mi je palo na pamet sam pogasio updeit i opet ima nesto :unsure:

pronasao sam na XDA developers animirane wall. po mom ukusu i nisu neki 5-6 kom, da li mogu da se naprave ?!? mislio sam da je .gif ali :wacko: :shock:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

lovd, da li si probao aplikaciju GPRS NoData? Sluzi za iskljucivanje/ukljucivanje GPRS konekcija.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mrachni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 14. Jan 2006. 17:59

Post od mrachni »

Treba mi mala pomoc,imam kuci wifi koji je zakljucan,gde se u telefonu podesava,tacnije ubacuju parametri za mrezu (sifra,ip adresa....)
Hvala.

Pronasao sam :)
Ali zato imam drugo pitanje,kada na Home screenu dodelim one precice,kako da zamenim jednu sa nekom drugom?

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

lovd, nadji na Omarketu ili negde drugde program Data controler.Vec par dana sam u roamingu i nijednom mu se nije omaklo da se poveze. NoData je isto dobar, ali na nekim romovima hoce da iskljuci i wifi tj. da zabrani aplikacijama pristup netu.

mrachni, ako nisi nista menjao kad si na home tabu tapnes na desni softkey, pa tu imas remove quick links. Posle samo dodas sta hoces. Slicn je i ako koristis Cokie Home Tab, koji toplo preporucujem.

mrachni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 14. Jan 2006. 17:59

Post od mrachni »

Grandpa, uspeo sam hvala puno.
Jel postoji mogucnost da se smanji velicina ovih quick ikonica?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila foruma.

fenixbgd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od fenixbgd »

Prvi put sada hocu da ubacim neke programe kao sto su Data Controle, kaoo to da uradim mozete li mi reci, skinuo sam ga sa neta i vidim da je u zipu, koji je postupak dalje gde ga prebacujem u mobilnom i gde ga odzipujem na kompu ili u mobilnom, hvala unapred na odgovoru.

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

nije ZIP nego CAB, što je otprilike isto što i EXE na pc-u, samo ga pokreni na mob-u.
najbolje koristi O!market.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

tomas.hokenberi, isao sam Settings pa Remove programs i ne mogu da obrisem copilota tj. da ga deinstaliram :unsure: . Ne prikazuje se medju instaliranim app. Sta sad?

Inace sad sam ga rucno obrisao, preko fexplorera ali imam i dalje ikonu, mogu i nju da obrisem preko FE ali da li to znaci da sam uklonio ceo program??
<<Sad sam obrisao copilota sto imam na memoriji telefona (ono prvo brisanje je bilo copilota sto je bio na memoriskoj kartici) i tako da ga vise nemam :D jel sam mozda nesto zeznuo??
and justice for all...

Odgovori