telep, bravo, stvarno si kralj, prvi dan i odmah si ga pazario, cestitam ! Moracu i ja da krenem tvojim stopama ovih dana. Bilo bi lepo kad budes imao vreemna da podelis ovde sa nama prve utiske...
bas lepo sto ga vec ima kod nas...i to po kakvoj ceni...! nego se razmisljam... hero mi je mnogo lepsi, pa ne znam sta dobijam na Legend-u sto Hero nema...?
Dobijas brzi procesor, vecu ram memoriju, bolju kameru(isto mega pixela ali je lepsa), mnogo bolji ekran i naravno odmah novi android 2.1. Ako sam nesto zaboravio neka me neko dopuni. pozz
Pera Detlic, Legend ima oko 100 MB više slobodnog rama od heroa (mada ni na herou ti neće nikada zafaliti), kamera ne znam kakva je nisam još slikao ali ne bih rekao da je išta bolja. Android 2.1 je živahniji od 1.5 i mislim da su dosta poradili na software-u (tastatura je za kucanje mnogo bolja nego na herou), izgled je subjektivan ali nećeš pogrešiti ni sa jednim od ova dva. Boje su malo živahnije na amoledu i to je to. Ako te nešto zanima pitaj slobodno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
telep, nisam neki mnoogo zahtevan 'multitask-er' tako da mi 100mb RAM-a vise ne znaci nista, a i u hero mogu da ubacim android 2.1 zar ne? tako da mi u sustini dodje na isto.... tastatura na Heroju je vise nego dobra... a amoled ekran mi nije od nekog znacaja...[ ekran na heroju je i ovako veoma dobar...] jedina prednost [po meni] legend-u jeste blic... jer koliko ja znam kamera heroja je skoro neupotrebljiva u nekom mracnijem ambijentu...
e da... i ako mozes malo da mi opises razlike izmedju androida 1.5 i 2.1... osim sto je 'zivahniji' jel ima nekih razlika u interfejsu..?
u sustini... mislim da cu uzeti hero...[ cim nadjem novi dom mom w960...] nekako mi je heroj mnogo lepsi... i ne svidja mi se sto su kod legend-a izbacili 'call send & call end' dugmad... i ubacili ono 'nesto' umesto trackball-a... takodje je kod heroja mnogo izrazeniji ona uvijutak dole... sto mi se mnooogo svidja...
p.s.: telep, cekamo neki 'rewiew' od tebe posto si [koliko sam ja primetio] jedini vlasnik Legend-a na forumu...!
Pera Detlic, Pa za Hero nestrpljivo očekujemo update koji bi nakon par odlaganja trebao najkasnije da izađe tamo početkom aprila (kada sam mislio na tastaturu mislim da su oni dosta popravili na 2.1 tako da će i na herou to biti sređeno). Inače blic je loš (kao da bilo koji led valja), sve osim xenona je loše. Razlika između 2.1 i 1.5 je u par widgeta i nekih dodatnih ikonica u meniju (ostalo nije vidljivo osim što sistem bolje radi). I da bluetooth radi i slanje i primanje (pošto znam da je mnogima to bitno).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Pera Detlic, nesto se ne secam da je hero bio jeftiniji ,dok su ga jios imali u vip-u, od legend-a. Bas naprotiv hero-u je uvek bila nerealno visoka cena. To je glavni razlog sto jos uvek nije u mom posedu. Primera radi magic je bio drasticno jeftiniji od heroja, a realno po performansama je samo 15-20% slabiji.
LimunBG, ja ne gledam koje su im bile pocetne cene i to... vec koja je sad cena jednom, a koja drugom... hocu reci sada im je razlika nekih 50-ak evra...
hero jeste generalno skuplji od legend-a ali je trenutno jeftiniji...[sto je sasvim normalno, jer je jelte, mnogo stariji model...]
inace, ja sam se zaljubio u android...ali ne mogu da se otarasim ovog mog glupog symbiana....
telep, da li mi možeš reći, vredi li razlika od 19.000 din (kod paketa 325 u Vip-u) između Legenda i Tattoo-a? Planiram ovih dana da uzmem jednog od njih i u velikom sam rebusu
Hvala unapred
danas sam ga malo razgledao u vip-u. kućište je čvrsto i to mi se sviđa.
ali, ekran je daleko lošiji od hero-a. šta god da piše na papiru, slika je na hero oštrija, jasnija, i boje su prirodnije. na legendu je sve nekako previše jarko i razmazanije, ekran me je bukvalno podsetio na tattoo. stavljao sam telefone jedan pored drugog, i utisak je isti kao kad sam gledao jedan pored drugog hero i tattoo.
probao sam i da okrenem onaj njihov broj za proveru 777 valjda, bio je upisan unutra, i jedva sam čuo šta govori glas sa druge strane, a bilo je pojačano na max. ali, ajde, možda taj servis zvuči inače tiho, ne znam kako je kad nekoga normalno okreneš.
Pozdrav svima. Već dugo pratim ovaj forum, a ovo mi je prvi post.
@ telep svaka čast za kupovinu i ja planiram da ga uzmem preko vipa 325.
Biće to nadam se moj prvi android.
Da li možeš već sada da izneseš neke prve utiske, najviše me interesuje ako možeš da oceniš koliko drži baterija i kako hvata wi-fi, pošto čujem da su to neke najozbiljnije zamerke.
Hvala unapred!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Tacty, Amoled je keva, crna je neverovatno dobra u odnosu na lcd, samo se treba navići. Inače takav osećaj si mogao da dobiješ zbog sense ui koji je u odnosu na 1.5 sav nekako mutan. Takođe ta glasnoća je do vipa, jer sam ja pre neki dan zvao sa heroa i jedva sam išta čuo šta mi ona govori iz tp.
L.S.I., Za wifi ne mogu ništa da kažem jer ga ne koristim (mada ne herou nisam imao nikada problema tako da ne vidim što bi ga bilo ovde), a baterija meni izdrži jedan dan konstantnog korišćenja, mada sve preko dan ipo je mislim nemoguća misija (mada meni ne smeta kada sam kući uvek ga pribodem na kompjuter).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
telep, čuo sam da je zbog aluminijumskog kućišta slabiji signal wifi-ja nego na hero-u, pa te zbog toga pitam. Pošto imam bežičnu mrežu i kod kuće i na poslu pa mi je to dosta bitno.
A za bateriju je super ako "izgura" ceo dan.
Hvala na brzom odgovoru, nadam se da ću sutra moći da te pitam za neke praktične savete.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.