HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

djoni napisao:zlivane brate, ako si lično radio flashovanje i možeš da nam daš detaljnije step to step uputstvo sa novom fake flash metodom, bilo bi sjajno
Više desetina puta :D

Skroz je jednostavno. Pre svega, telefon mora da bude rutovan uz test image, a javlja mi se da ste svi radili tako, to je ona windows/osx/linux metoda Paul O'Briena.

Skinite update.zip i iskopirajte ga u root sd kartice. Iskopirajte na karticu i ROM (ili više njih) koji hoćete da flešujete.
Telefon se pali tako što se drži volume down pa pritisne power. Sačekajte par sekundi pa odaberite Recovery. Kad se pojavi crveni uzvičnik, držite volume up i opet stisnite power. Pričekajte malo, pa na ekranu gde su plava slova odaberite Apply sdcard:update.zip. Posle par sekundi ste u Recovery modu (zelena slova) gde možete da radite wipe, flash sa kartice, itd. Kad se završi fleš restartujete telefon i to je to.

Svaki put kad hoćete da flešujete nešto samo ponovite proceduru. Vi koji imate otključane telefone pazite koji radio flešujete, ali o tome stvarno ne znam bogznašta.

U recovery modu kroz meni se krećete pomoću trackpada, koji iz nekog razloga jako loše reaguje, pa ga pipkajte polako i biće sve ok :)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

sad sam i ja ukapirao, našao sam i ovaj klip na netu: http://www.youtube.com/watch?v=Zi0PTV992WA
dakle prebaci se i update.zip i rom koji ćemo da flashujemo na goldcard ( u mom slučaju, ako je generički htc verovatno nije ni bitno kakva je kartica) i onda ulazi u hboot pomoću volume down+ power i dalje sve po šemi.
Jedini mali problem je što je update.zip trenutno povučen izgleda da ga paul i ekipa dorađuju :)

hvala puno na informacijama, probaću sutra.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Pozdrav ljudi
Redovno pratim temu i saznao sam dosta korisnih informacija citajuci vase postove. Planiram da pazarim neki android (Desire...cim sam ovde) pa me zanima par stvari. U principu sam procitao da je extra dobar, brz, kakva je kamera i to. Sad me zanima kakve su igre. Na youtubu sam video svasta, radi sve to ali ima tekefona koji to rade bolje sa slabijim cpu-om ali jacim gpu-om. Zanima me kako je to u praksi, jel igrivo, jel secka, kako multitouch radi na virtuelnom d-padu? I ako bi mozda moglo bolje da li ce sa Froyom to i biti popravljeno...mada je to sad nagadjanje.

Zaboravih da pitam kakva je Weather animacija? Video sam neko poredjenje sa HD2 pa mi se cinilo da je na njemu bolje al posle nasao neki clip gde je podjednako dobro pa me zanima sta je od toga tacno.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

odradio 1.21 rooted update bez radia pomoću fake flasha, restorovao sve iz titanium backupa
sve radi do jaja :D zlivane hvala još jednom!
sad se čeka froyo da stigne za par meseci :)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zlivan »

Nema na čemu :) Meni najbolje radi kombinacija stock 1.21 sa uv-oc kernelom, mada ima stvarno zanimljivih romova. A ko zna, možda stvarno i izbace taj Froyo krajem juna ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Da li neko od vas koristi ove live wallpapers, i ako koristite, da li primecujete usporenje telefona u radu kada koristite neki od live wallpapera? nasao sam jedan jako lep, na fazon rotirajuce galaksije, mnogo dobro uradjen, ali kada ga postavim kao wallpaper, primecujem blago seckanje prilikom prelaska sa ekrana na ekran, kao i blagi delay u otvaranju menija.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

@araphel: i sam imam instaliran taj galactic core wallpaper... ja nisam primetio usporenja.

@gica:nisam baš neki zaljubljenik igranja na telefonima, al probao sam par igara iz radoznalosti: Asphalt 5, Dungeon Hunter, Guitar Hero 5, itd. i rade ok
kako sam mogao da pročitam, većina top igara su Gameloftovi portovi sa Iphonea. U tome i jeste problem, kažu da se Gameloft nije jako potrudio da ih prilagodi Android telefonima, tako da se dešava da na tehnički boljim uređajima ove igre izgledaju lošije... moje mišljenje je da, ako tražiš igre, iphone 3gs i dalje predstavlja najbolji izbor. Desire ima neke druge prednosti...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Interesantna zanimacija, za nekog kome bi ovo bilo interesantno, ili nekog ko ne voli HTC Sense:

http://www.youtube.com/watch?v=a2Amcaot1Us

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zlivan »

Mislim da to više ne može tako, sad mora da se flešuje neki Nexus port da bi se skroz rešio Sensa. Stock Android je mnogo fluidniji. Sense ina super widgete i grafiku, ali je loše optimizovan, liste zapinju na sto mesta, pa čak i launcher sa ikonama. Nadajmo se da će Froyo to malo sanirati ili će HTC malo da poradi na sledećoj verziji, smešno je da se sakati ovako brz telefon...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ne znam, ja sam probao ali mi nije upalilo....nek proba jos neko pa nek iskomentarise.... 8)

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gica_komandos »

@djoni
Nije sto mi se igraju igre nego ne volim kad je nesto tako dobro i moze, a nece da radi kako bi trebalo.
To da Gameloft lose portuje znam, al za, recimo, buduce igre...kako bi one radile?

I da li se isplati da se uzima Desire uz neki paket na 2 godine (koji god bio)?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

gica_komandos, pa pazi, ako ces da uzimas paket samo da bi dobio telefon po povlascenoj onda se ne isplati. Ako zaista imas potrebu da koristis taj paket onda se definitivno isplati jer telefon mozes prodati kada hoces.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

gica_komandos, ima sasvim pristojnih igara, koliko je uporedivo sa iphone ne znam. Sigurno ce sa ubacivanjem multitaca i boljih GPU u poslednje modele izlaziti sve bolje. I najbolja firma nije Gameloft vec Polarbit, pa pogledajte igre na sajtu.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sto se igara tice, ima dosta toga zanimljivog.....Raging Thunder 2, Spore, Winds of Steel, NOVA, itd.

Sto se tice multitouch u igricama to me mnogo i ne zanima, multitouch mi je bitan u browseru.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Da li neko moze da mi pomogne sa instalacijom Monotav navigacije ? Mucim se vec tri sata i bas mi ne ide . Skinuo sam app i upustvo ,ali nesto tu nije u redu . Cak ne znam ni da li ima srpsku mapu i glasovne komande . Ovo je bas iritirajuce .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kad skines i raspakujes fajl treba da dobijes instalacioni fajl i folder motonav. Folder ubacis u root kartice, a aplikaciju instaliras. ne secam se da li sam ti ja davao link odakle da poskidas, ali tamo u sekciji sa mapama imas i mape Srbije. mape ubacis unutar motonav foldera u maps, a glasove takodje ubacis u folder voices, i sve bi trebalo da radi. Poslao bih ti fajlove, ali ih nemam vise na kompu, sve sto instaliram u fon, brisem posle....

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gica_komandos »

Pa jeste, ne isplati se uzimati paket zbog telefona, nego obrnuto. Verovatno cu jos morati da se strpim.
Nego, video sam da neko prodaje Desire polovan bez zadnje maske po mnogo jeftinijoj ceni. Zanima me, da li bi ona silikonska futrola kao sto je araphel pazario mogla da igra ulogu zadnjeg poklopca. Da li bi bio veliki jaz izmedju nje i baterije da ne ispadne. Ili ako ima negde da se kupi zadnja maska sto bi bilo jos lakse mada sumnjam da ima.

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

gica_komandos, decko koji je prodavao htc desire bez zadnjeg poklopca star samo par dana ( znaci prakticno nov) je sa NBg-a. Kontaktirao sam ga ubrzo nakon davanja oglasa. Trazio je 250e, ali ga je vrlo brzo prodao za 300e. Dok je malo energicnije namestao poklopac, slomio ga je. :) Iznervirao se i odmah odlucio da ga proda :shock:
Izvinjavam se ako sam malo otisao u offtopic

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gica_komandos »

Mene i dalje zanima da li bi moglo to sto sam napisao...za ubuduce da znam ako jos neki nestrpljivko ponudi povoljno telefon.

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Jel neko uspeo da snima video sa upaljenim blicom? Ja kad ocu da probam on mi ne dozvoljava da upalim blic? Kod slikanja sve normalno radi :?
Poslednja izmena od pimplo u Ned, 13. Jun 2010. 20:02, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori