HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Araphel: motonav sam skinuo sa neta ,ali je bilo lose uputstvo. Sada posle tvog posta sam uspeo ,samo sto nemam srpsko glasovno navodjenje i rezolucija je veca nego za Desire. Koristice i ovako dok se ne nakanim da potrazim malo bolje . Pozz!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

z10, imaš da nađeš rezoluciju prepakovanu za desire....ako ne iskopaš, šibni nekai mail na pp da probam da ti pošaljem, imam je u telefonu.

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Araphel: hvala na ponudjenoj pomoci . Korisnik sa nikom Zlivan mi je vec poslao link ,tako da mu se zahvaljujem na pomoci i brzini.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

z10, važno da ste se snašli....više ne uspevam da popamtim kome sam šta poslao i rekao i kakav link dao, a imam naviku da sve instalacione fajlove brišem sa kompa kad ih jednom instaliram na fon, i to je to....

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od z10 »

Araphel: hi hi moraces da zapisujes (:-)) . Salim se malo . Ja takodje imam naviku da pobrisem fajlove kada ih vec instaliram . Ponekada se i izradim pa obrisem i ono sto mi treba (:-(( . Posle psujem sam sebe sto ne mislim (:-)) he he .... sta da se radi.

DragutinMilutinovic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 00:32

Post od DragutinMilutinovic »

Da li neko od vas koristi skype na Desire-u i kao i gde je nasao aplikaciju?
Ja sam gledao i na www.skype.com ali kao moras da im posaljes br telefona itd... Problem je sto ja u Desire-u trenutno nemam SIM karticu :dry:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Ja koristim preko nimbuzza! Imas ga na marketu,a imas i fring. Nimbuzz radi brze,fring podrzava video poziv,ali nama to nista ne znaci...
ex ivan87

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Moram da istaknem nedostatak, koji sam juče uočio... Proveo sam dobar deo dana napolju (po onoj žegi) i imao sam par poziva na telefon. Kada sam pogledao u ekran, nisam mogao da vidim broj koji me je pozivao, a jedino što sam mogao da uočim (i to uz popriličan napor), bila su dva "tastera" - zeleni (za prihvatanje poziva) i crveni (za odbijanje poziva) ! Što će reći da je ekran izložen direktnom sunčevom zračenju apsolutno neupotrebljiv (nečitljiv) !!! :cry:
Znam da nisam otkrio "toplu vodu" , ali jednostavno je to po meni ozbiljan problem ! :o
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Pa nije bas toliko lose..ok sigurno je da moze i mora mnogo bolje da bude odradjeno,ali nije telefon neupotrebljiv. Neko je vec pisao da se vidljivost znacajno poboljsa kad se stavi neka bela pozadina
ex ivan87

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ceftriaxone napisao:...Neko je vec pisao da se vidljivost znacajno poboljsa kad se stavi neka bela pozadina
O tome je pisao araphel,i to je tacno,jer sam i ja imao slican problem i stavio sam svetliju pozadinu.
Ja sam juce primetio problem sa Friend Stream-om.
Naime podesen je da osvezava na 1h i prikazuje samo FB.Peep widget mi je na drugom screen-u.
Medjutim primetio sam da je recimo poslednja novost stara 15-20h,iako je refresh odradjen po zadatim normama pre 30min.Onda odradim manual refresh,i pojave se sveze informacije.Stare 10-23-46min.,nebitno.
Sa Peep applikacijom nemam taj problem.Radi savrseno.
U cemu bi problem mogao biti i da li se neko od vas susretao sa slicnim?
Slika

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Ja ti mogu navesti jedan moguci razlog a to je Task Killer. Naime ako ti Fried Stream nije izuzet od aplikacija koje "gasi" TK onda ti on zatvori Friend Stream. E sad meni on ionako nije upaljen pa ne mogu da ti to tvrdim 100% ali mi je ista situacija bila sa onim widget-om sa vremenskom prognozom. Ili jos gore sa satom, ja namestim budilnik, pre spavanja roknem TK i ne svira mi zvono za budjenje! Dva puta sam tako zakasnio na posao, tako da te aplikacije stavi da TK nikad ne gasi, naravno ako imas zelju da se osvezavaju 8)
HTC 10

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Naravno da mi je Friend Stream na Ignore listi.Kako FS,FB,Peep i jos gomila procesa za koje smo zakljucili da su od neke vaznosti,kao i sve stavke koje su na screen-ovima.U suprotnom bi bilo u najmanju ruku apsurdno da postavljam ovakvo pitanje.
I o tome sam pisao kako u ovoj temi tako i u temi "Taskiller vs Advanced Task Killer?".
S'toga to nije uzrok problema.
Vrlo je mo moguce da "tamo neki" proces nije na Ignore listi pa se problem javlja.
Problem je vrlo prost.Refresh odradi automatski,svakog sata,ali ne prikazuje novosti.Prikaze tek kada odradim refresh manuelno.
Ostaje otvoreno pitanje sta je uzrok ovom problemu.
Dodatak:
Iako je "oluja" protutnjala kroz pola Srbije,vremenska prognoza i nakon 4h(sada je 21:12h,kisa i dalje pada) za Pozarevac pokazuje Partly Sunny.Neverovatno.
Slika

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pimplo »

Onda stvarno ne bih znao u cemu je problem. Sto se tice vremenske prognoze ona nije bas najbolja za nasu zemlju, to sam dosta puta primetio, pogotovo sto cesto skoro do 22h pokazuje da je napolju sunce koje je zaslo odavno. Ima dosta takvih odstupanja, ipak je ovo radjeno za veliki broj gradova. Cenim da su gradovi u Americi i Zapadnoj Evropi odradjeni sa preciznijom prognozom.
HTC 10

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

pimplo, citirao bih ceo tvoj post, kakve gluposti pricas... Izvini, ali tako je. Glupo je i da objasnjavam...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pimplo »

Izvini a sa kojim delom se molim te ne slazes u vezi vremenske prognoze? Ista situacija je bila pre vidljiva i sa iPhonom, dok sam ga imao, sad ga cale koristi. Kad sam putovao po Zapadnoj Evropi uvek je vremenska prognoza bila vrlo precizna. Dok u Srbiji to nije bio slučaj. Razumljivo je da postoje oscilacije u prognozi sta ce biti za dan dva ili tri ali je problem kad pise da trenutno kisa pada a ono sunce sija, kad pise dan a noc uveliko pala, a desava se! Mozda ne obracas toliko paznju na prognozu? Ne bih da se raspravljam nego mi samo nije jasan tvoj komentar a mrzi me da pisem elaborat o vremenskoj prognozi. Poz
HTC 10

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

pimplo, ja nisam imao takvih problema sa vremenskom prognozom. Uostalom, Bgd je veliki grad,tako da je vrlo moguce da u jednom delu pada kisa, u drugom sneg, a u trecem da sija sunce. A ovo za dan/noc je meni normalno,da kazem,sinhronizovano!
ex ivan87

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ljudi, pa ako je ceo dan bio Sunny, i onda pala noć, kako zamišljate da vam napišu to? Šta treba da piše? Divna, vedra noć, tako nešto?

Lično nisam imao nikakvih problema sa prognozom, refreshuje se dva puta dnevno, i meni je to sasvim dovoljno, i uvek mi je prilično precizna i kad sam u BG i kad se švrćkam negde po Evropi. Po srbiji mi ne daje naziv baš za sva mesta, ali je generalno ok.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Evo.Dodjoh sa posla.Ukljucih telefon i odoh na rucak.
Posle nekih pola sata sam pogledao,niti EDGE-a,niti refresh-a bilo kojeg widget-a,odnosno ni S od sinhronizacije.
"Odem" na Settings,..."mobile network turning on"...i zasenceno je.Posle 2-3min. krene konekcija,refresh i sve ostalo.
Ne ulazi mi u glavu.Ali i kod Tattoo modela sam imao sl. problem.Kao da telefon trazi da se "z**as" sa njim da bi odradio sinhronizaciju.Uvek tako.
Ukoliko ga samo "upalis" i ostavis,zavrsi se na tome.
Da li je do operatera/repetitora?
Da je do uredjaja,ne bih rekao.Jer preko WiFi konekcije sve radi uredno.
Ne znam da li bi pomogao SW update koji sam slucajno preskocio?
P.S.
Sve se vise pribojavam recenice koju negde procitah:"Android OS ce tek biti "zreo" posle 3.0".
Slika

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Pitanje za one koji su ovaj uredjaj kupili u ns.. Koliko ste cekali da ga dobijete tj. jel bilo tesko naci ga, posto sad trenutno izgleda kao nemoguca misija...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Pozz ljudi...Citao sam vase postove,i stvarno su odlicni.Jos kada se pojavio ADP1 zainteresovao sam se za android platformu...Hocu da kupim htc desire,ali otkljucani,jer mi stvarno ne trebaju paketi iz vipa ili telenora....Mene zanima da li se kod nas uopste isplati kupiti otljucan telefon,jer sam naso na nekom adnroid forumu da android telefoni bas dosta trose kredit,npr.procitao sam da i tokom koriscenja wifi-a trosi kredit....pa vas molim za pomoc oko ovoga,a i zeleo bih da znam i neka vasa iskustva o tome...

Odgovori