HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Prvo,zavisi sta zelis od paketa.
Za mene je recimo kod VIP operatera,paket 325 sasvim zadovoljavajuc.
Mail,osvezavanje svega na svaki sat,malo surf-a i to je to.Ukoliko zelis da se "opustis",gledas Youtube itd,mislim da ce ti trebati 1800.
Kod Telenor-a,Prenesi Plus 1GB je vise nego zadovoljavajuci za sve navedeno.
A to da "trosi" kredit preko WiFi-a....cist apsurd.
P.S.Kod VIP-a su otkljucani...Telenor-zakljucano.
Slika

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

pimplo, ok, izvinjavam se zbog "teskih" reci... Ali pobogu kako mislis da ti se prikazuje "noc" ako aplikacija nije uradila update u tom periodu, ne radi na senzor osvetljenja. Meni je update na 1 ili 3h i sve se lepo smenjuje, sunce, oblaci, munje itd.
Sto se tice tacnosti, pored "fabrickog vremena" radi mi jos 1 app (koja inace koristi i razlicit internet izvor), ona je na nivou informacija sa radia ili TV, uglavnom. Ne vidim zasto i ne bi bila.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

tnx cale, interesuje me i ovo,da li net na telefonu ogranicen na tih 300 mb,tj da li se moze koristini net nakon tih 325 mb????i da li tih 325 mb vaze i za wifi???? :D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Svakako da mozes koristiti NET i nakon tih 325MB.
Ali dodatno placas.
Nema veze sa WiFi...
Gara,WiFi je free! (uglavnom)
Slika

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Znam da je free,nego sam naleteo na neku temu na foruku "Phone credit constantly leaking...?" :D, znam da su VIP-telefoni otkljucani nego prodavacima ovi "odozgo" naredili da ubedjuju kupce da je zakljucan kako bi uzeli VIP karticu :D ,a znaci li to da mogu posle isteka ugovora da odustanem od VIP-kartice,i stavim u telefon svoju Mts karticu??? :roll:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Stvarno si,ovo moram reci,prepametan zlivan.
Tvojom metodom i linkom,ode mi i telefon i garancija.
Shvatam odgovornost,ali ovo je previse.
Slika

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

cale, Nisi ga valjda brickovao, ako se misli na proces flešovanja sa par strana unazad? :smutny:

Gara, Naravno da možeš u bilo kom trenutku da ubaciš i koristiš bilo koju karticu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Que?
Mislim, nit je moja metoda, nit je moj fajl, ja sam samo preveo ono što može svako da pročita na xda ili modaco forumu. Daj detalje, šta, kako, pa da rešavamo probleme...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Obicno ne radim neproverene metode.
Ali sam odlucio da upgradeujem SW i poslusao zlivan.
Sve sto sam dobio njegovim uputstvom je "update" na pola... ...
STOP
Telefon vise ne reaguje.
No ON...no boot.
Brick ocigledno.
Ujutru idem do VIP-a da mi telefon dovedu,ako mogu,u normalu...a bice tesko...
:unsure: :unsure: :unsure:
P.S.Hvala zlivan.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Pogledaj po XDA vidim da ima baš dosta ljudi problema sa brikom desirea, možda nađeš rešenje (ima izgleda više tipova brika). A Vip-u reci da se sam od sebe ugasio i nije hteo da se upali.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

@cale
Nema na čemu, ali nisam ti ja brikovao telefon. Nešto nisi uradio kako treba, moraš da daš malo više detalja. Da li je telefon bio rootovan, kojim redom je sve išlo, šta si zapravo radio, onaj fake-flash ili si apdejtovao ROM preko rom update utility. Da li si vadio bateriju, itd.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

metoda koju je zlivan opisao nije njegova nego široko korištena metoda na xda, modaco forumu, itd.
Kod mene je radila savršeno, ali već sam pisao u ranijim postovima da je rootovanje, pa i flashovanje desirea komplikovano, i da definitivno nije za svakog. Ja sam pročitao stotine threadova pre nego što sam rootovao, i još stotine pre flasha na 1.21, pa mi je tek sa zlivanovim postom sve postalo 90% jasno.
Koliko ja kapiram, tvoj telefon nije brandiran pošto je iz VIP-a, znači verovatno ga nisi rootovao... osnovno pitanje je kakav si rom pokušao da staviš, opiši do detalja pa da probamo da tražimo pomoć.
vanjuska napisao:Pitanje za one koji su ovaj uredjaj kupili u ns.. Koliko ste cekali da ga dobijete tj. jel bilo tesko naci ga, posto sad trenutno izgleda kao nemoguca misija...
ja sam na telenoru, pa sam se prvo njima obratio... bio sam u 2 poslovnice, rekli su mi da imaju samo 1-2 slabija modela od HTC i ne znaju kad će da dobiju. Iz razgovora sa drugim prodavcima, ukapirao sam da vip trenutno drži neku vrstu monopola na htc telefone u srbiji, a telenor dobije par komada s vremena na vreme koje razdele u BG, ništa ni ne stigne do NS.
Vip ima telefone, ali nije mi padalo na pamet da uzmem drugu karticu koju mi ne treba i plaćam je 2 godine.
Onda sam krenuo po radnjama da tražim pirateriju, Rim mobil ili kako se već zovu, su mi rekli da imaju HTC HD2 i Google Nexus, ali ne i Desire. S obzirom na situaciju oko updatea na Froyo, možda je kupovina Nexusa dobar izbor. Na kraju sam uz puno muke našao Orangeov brendirani Desire u nekoj maloj radnjici u Zmaj Jovinoj 2, pa proveri da im nije još koji ostao. Imati brendirani fon je loše, imati Orangeov brendirani fon je najgore, ali je rootovanje to rešilo :)
Gara napisao:Pozz ljudi...Citao sam vase postove,i stvarno su odlicni.Jos kada se pojavio ADP1 zainteresovao sam se za android platformu...Hocu da kupim htc desire,ali otkljucani,jer mi stvarno ne trebaju paketi iz vipa ili telenora....Mene zanima da li se kod nas uopste isplati kupiti otljucan telefon,jer sam naso na nekom adnroid forumu da android telefoni bas dosta trose kredit,npr.procitao sam da i tokom koriscenja wifi-a trosi kredit....pa vas molim za pomoc oko ovoga,a i zeleo bih da znam i neka vasa iskustva o tome...
ako što već rekoše pre mene, vipov fon je otključan, za telenor ne znam. Korišćenjem wifija ne može da se troši kredit. Ako si mislio na rizik trošenja kredita nevoljnim korišćenjem mobilnog interneta, to se rešava klikom na jedno dugme. Imaš kao prekidače kojima regulišeš kada hoćeš da uključiš HDSPA/3G ili ga isključiš.
Ali postoji i nešto drugo. Ovaj telefon briljira baš ako se koristi net. Imati ovaj fon, a ne koristiti net je kao imati tv dijagonale 200 cm, a sa samo jednim tv kanalom, npr tv pink sa Farmom, znači jako loše... Ovaj telefon briljira u surfu, gledanju youtubea, korišćenju socijalnih mreža tipa facebook, twitter, manipulaciji android aplikacijama preko Android Marketa, itd. Moja apsolutna preporuka je pravljenje male wifi mreže u stanu (kupiš bilo kakav wifi ruter za 2-3000 din), tako da makar kod kuće možeš da iskoristiš njegove potencijale. Inače si promašio telefon.
pimplo napisao:Onda stvarno ne bih znao u cemu je problem. Sto se tice vremenske prognoze ona nije bas najbolja za nasu zemlju, to sam dosta puta primetio, pogotovo sto cesto skoro do 22h pokazuje da je napolju sunce koje je zaslo odavno. Ima dosta takvih odstupanja, ipak je ovo radjeno za veliki broj gradova. Cenim da su gradovi u Americi i Zapadnoj Evropi odradjeni sa preciznijom prognozom.
pimplo je totalno u pravu, vremenska prognoza nije baš najpreciznija, a i često se dešava da u 22h još sija sunce, a onda u 23h izbaci onaj mesec :)
telep napisao:Pogledaj po XDA vidim da ima baš dosta ljudi problema sa brikom desirea, možda nađeš rešenje (ima izgleda više tipova brika).
koliko sam video do sada glavni razlozi za nastanak bricka su:
-problemi sa spajanjem na USB tokom recoveryja
-problemi sa flashovanjem telefona na kojima je ranije instaliran app2sd
u ovoj verziji flasha nema ni jedno ni drugo, pa je "relativno" bezbedna

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

Vidim da se nasao neki konsenzus oko vremenske prognoze od mog poslednjeg posta, djoni je takodje dobro objasnio neke nedoumice tako da nema potrebe da nastavljam o toj temi. Nego sinoc dok sam cekao red za wc u jednom beogradskom kaficu sa zivom muzikom, nesto sam gledao na netu kad me neki mamlaz udari po ruci i pade Desire na plocice :shock: izlete baterija, i zadnji poklopac a ja u sebi mislim e do ..... Medjutim lako sam ga sastavio, bez problema upalio, sve radi normalno a na telefonu nema nikakvih tragova ispadanja. Imao sam srece ovaj put 8)
HTC 10

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

pimplo, a jel taj mamlaz imao srece ili si ga ipak izmlatio da mu bude za nauk? :)
Naravoucenije,nikad nemoj da surfujes dok si u redu za wc :lol:
ex ivan87

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

djoni napisao:odradio 1.21 rooted update bez radia pomoću fake flasha,
može li pomoć prijatelja na pm sa uputstvom za postupak. Od danas koristim Orange 1.15.61.10 sa Telenor karticom. Radio mi je 32.30.00.28U_4.05.00.11

p.s zanima me da li mogu da izbegnem metodu gold card . Pročitao sam sve tvoje postove znači treba mi kratak rezime sta je za mene najbolje imajuci u vidu podatke gore). Šta je u suštini ovaj fake-flash?
Poslednja izmena od Sauriann u Sub, 19. Jun 2010. 21:21, izmenjeno 1 put ukupno.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

@Sauriann:
-gold kartica je neophodna ako su brendirani telefoni u pitanju
-fake flash je metod da zaobiđeš spajanje usbom na pc tokom flashovanja, koje je u nekim slučajevim dovodilo do brickovanja telefona

Napisaću u ovoj temi detaljno uputstvo za root da ne bih morao da se ponavljam. Neću objašnjavati instaliranje app2sd, jer je ni sam nikad nisam instalirao, a možda se uskoro pojavi froyo
postupak koji sam ja koristio je opisan ovde:
http://nimbu.amorvi.com/2010/05/how-to- ... tc-desire/
neke stvari su u međuvremenu izmenjene, pojavila se rootovana verzija 1.21 i fake flash u samom postupku rootovanja. Ukoliko si totalni noob što se tiče tehnike, ja bih odustao od svega, ako ne postupak je sledeći:

1) rootovanje je proces kojim se telefon oslobađa đubre aplikacija koje je mobilni provider (Orange) stavio na fon i instalira se originalni HTC rom sa dodatkom napredne funkcije menjanja nekih parametara u telefonu, npr. overklokovanje telefona, oslobađanje memorije na određene načine, manjanje slike na bootu, instalacija app2sd aplikacije koja omogućava prebacivanje programa na sd karticu, umesto da sve aplikacije troše memoriju telefona, itd.

2) ako imaš brendirani telefon, a imaš, prva stvar u postupku rootovanja je pravljenje zlatne kartice (gold card), da bi se ovo moglo odraditi. Moja preporuka je da kupiš micro sd karticu većeg kapaciteta (ja sam uzeo od 16 giga), a karticu od 4 giga koja dolazi uz telefon pretvoriš u gold card.

3) ako si kupio novu micro sd karticu, podatke ćeš sa stare jednostavno prebaciti na novu - uključiš fon u komp kao disk drive, prekopiraš sadržaj stare micro sd u jedan folder, iskopčaš iz kompa, isključiš fon i zameniš karticu novom. Uključiš ga opet, spojiš na komp kao disk drajv, i prekopiraš iz tog foldera sav sadržaj na novu micro sd karticu. Simple as that.

4) Sledeća faza je backupovanje podataka da ne bi ništa izgubio postupkom rootovanja. Backup radiš na novu micro sd karticu koju ćeš i koristiti. To se radi jednom od sledeće 2 aplikacije:
Titanium backup -> Backup/Restore -> menu dugme -> Batch -> Backup all user apps + system data i onda kad završiš rootovanje instaliraš titanium backup sa marketa ili preko astro file managera i izabereš opciju "restore all apps and data" iz Batch-a
ili programom
MyBackup (može biti i Pro verzija ;) ) gde imaš krajnje jednostavan meni i opcije Backup->Applications i Backup->Data, a kasnije Restore->Applications i Restore->Data
napomena: Titanium backup odradi 100% kompletan backup nakon što restoruješ i restartuješ fon, kod Mybackupa ćeš možda morati ponešto namestiti kasnije - npr. ja sam morao ponovo da nameštam podešavanja za mobilni internet, pošto nije mogao da se konektuje.

5) sad skineš sledeće fajlove na pc:
goldcard tool http://android.modaco.com/index.php?act ... t&id=55866 (raspakuj zip)
test RUU http://www.mediafire.com/file/1nmmv2qdy ... Desire.rar (raspakuj rar)
fake flash http://www.droidaftermarket.com/koush/r ... -bravo.zip (ovaj zip fajl odmah preimenuj u update.zip, da se lakše snalazimo)
rootovani 1.21 update http://rapidshare.com/files/395319842/r ... signed.zip (preimenuj ga u rootedupdate.zip , reda radi.)
Ovaj update ne sadrži radio i ne može da dovede do prestanka rada wifija ili zaključavanja na Orange telefonima. Postoji velika mogućnost da su i moj i tvoj Orange telefon već otključani i da redovan update sa zlatnom karticom ne bi doveo do nikakvih problema, ali pošto nemam mogućnost da proveravam, a ne bih da jurim kreditne kartice i uplaćujem funte za kodove za otključavanje, igram na sigurno

6) sad pravimo gold card. Moraš imati instaliran HTC Sync (ne treba da ga uključuješ) na windows kompjuteru. Vadiš novu micro sd karticu i stavljaš staru od 4 giga (kartica se vadi tako da je guraš dublje dok ne čuješ klik). Uključuješ fon, spajaš ga na komp u disk drive režimu, desni klik na slovo koje označava micro sd karticu u windows exploreru ili my computeru i izabereš format u fat32 režimu. Kad to uradiš isključi fon, uključi ga, startuj goldcard tool na pcu, izgleda ovako:
Slika
dalje prati ova uputstva (mrzi me da pišem sve:
* Connect Android device to USB (USB Debugging must be enabled on the device)
* Click 'Get CID' (If MMC1 fails try MMC0)
* Click the link to open revskills.de, enter the CID number from Goldcard Tool and create your goldcard image, which will be e-mailed to you.
* Enable USB Mass Storage on the device.
* Click 'Refresh' and select your microSD card in the drop down menu.
* Click 'Load GoldCard.img' and open the .img file you got by email.
* Click 'Patch MMC'

You now have a goldcard!
7) sledeća faza, isključi telefon, pa ga opet uključi. Spoji usb-om na komp u hard drive modu, prebaci fajlove koje smo ranije skinuli ( update.zip i rootedupdate.zip) u osnovni folder (root, npr E:\ ili F:\) zlatne kartice. Isključi telefon, a zatim izvuci USB iz kompa. Držeći back dugme (<-) pritisni power dugme da bi uključio telefon u fastboot modu. Mrzi me dalje da objašnjavam ovaj deo, pa ću prekopirati malo sa drugog sajta:
# Turn it on again while holding the back button.
# You will see FASTBOOT on the screen in a red box.
(ovo smo uradili, sad ide dalje)
# Connect the phone to your Windows PC and run the textruu.exe you downloaded earlier.
# Once the update is complete, your phone will enter the default configuration wizard. Turn your phone of right away at this point.
# With the phone turned off, unplug it from your PC.
8 ) ako si religiozan, sad je trenutak da se pomoliš Bogu :) koristićemo modifikovano zlivanovo uputstvo:
Telefon se pali tako što se drži volume down pa pritisne power.
Sačekajte par sekundi pa odaberite Recovery (biranje se vrši pomoću volume up, volume down i power dugmeta koji služe kao gore, dole i potvrda)
Kad se pojavi crveni uzvičnik, držite volume up i opet stisnite power.
Pričekajte malo, pa na ekranu gde su plava slova odaberite Apply sdcard:update.zip.
Posle par sekundi ste u Recovery modu (zelena slova). Ovde se kroz menije krećemo pomoću optičkog trackpada, a potvrđujemo klikom na isti.
Mislim da radi i back dugme.
Iz glavnog menija idemo u Wipe > Wipe Data/Factory Reset.
zatim mislim da opet iz glavnog biramo: Flash ZIP from SDCard, pa biramo rooted update, potvrđujemo klikom na optički trekped.
Uslediće flešovanje roma koje će malo da potraje, kad se to završi izabereš opciju Reboot, i to je to.

9) ako se telefon uspešno podigne, isključiš ga, zameniš gold kard sd karticom koju ćeš redovno koristiti, uključiš opet. Sada je potrebno da instaliraš backup program ( sa marketa ili ako ga imaš na sd kartici ili na hardu) i uradiš restore programa i sistemskih podešavanja. Zlatnu karticu čuvaš, trebaće ti kod novih updatea ;)

svako buduće flashovanje radite onako kako je to zlivan opisao u jednom ranijem postu:
viewtopic.php?t=20038&postdays=0&postor ... &start=420

kažem, imamo sreću što ovde na forumu ipak ima jedan napredniji korisnik, zlivan, koji ima malo više iskustva od nas u flešovanju romova. Ako primeti neke greške u ovom postupku koji sam naveo, molio bih ga da nam ukaže na njih :)
NAPOMINJEM DA NE SNOSIM NIKAKVU ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE PROBLEME KOJI MOGU NASTATI U RADU SA TELEFONOM KAO REZULTAT ROOTOVANJA!

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

sve si supe opisao i podsetiome svega (imao sam brendovan Tmobile Hero). Radio sam vec gold card i sve ostalo. Generalno cu se snaci. Samo me zeza prva i osnovna stvar (ne mogu da se stim kako sam je pre namestio) a to je smrdljivi ADB drajver kojeg sam deinstalirao pr mesec dana sasvim slucajno. Ostali su mi sdK tools ali nemam drajvera...Znam da je bio neki fazon da sam na brzinu morao da navedem putanju do drajvera...

namestihhh drajvere, idem dalje da pravim gold card, tnx

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

Srećno! :)
ako negde zakaže, proveri taj prvi link koji sam stavio, tu je opisana stara metoda - možda sam nešto zaboravio ili recimo ako npr. fake flash ne bude radio - ima alternativa

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

koristio sam ovo i zaglavio se:
"2. Unzip them to the C: drive on your computer (so the file path is C:\r5-desire-root\)

3. Turn off your phone and turn it back on by holding down Back and Power until you see Fastboot come up on the screen. Push the Power button while highlighting Fastboot on the phone and Fastboot should show up in red now on the phone (if it doesn’t push Power again until it does).

4. Plug the phone in via USB cable to the computer.

5. Open the folder you extracted to the C drive and double click “step1-windows.bat” and wait for it to finish.

6. Once you see the menu on the phone come back up, navigate to BOOTLOADER and push power, then navigate to RECOVERY using the volume buttons to navigate and the power button to select and the phone should boot to the ! screen.

7. Now on the computer double click the “step2-windows.bat” file and wait for it to finish.

8. Now you should see a custom recovery screen, using the optical trackpad navigate to Wipe and push on the trackpad to select it. Then navigate to Wipe data/factory reset and select that.

9. Once that is done, push volume down to go back to the main menu and select Flash zip from sdcard and select the rootedupdate.zip file and wait for it to flash. All done, you have root access and can use any root required app! Enjoy!."

Tačnije nikako da završi 5-u tačku, samo mi na celom ekranu stoji HTC već 5 min, ne smem da isključim...

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Evo koliko vidim lik ima isti problem pa pogledaj ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=703707
Inače po meni ne vredi da se igrate sa telefonima koji imaju već na sebi 2.1 (sačekajte malo da izađe 2.2 pa ćete sve što sada dobijate rutom dobiti bez ikakvog rizika).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori