HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

Jesi li probao ovo Settings > Applications > Manage Applications > Friend Stream > Clear Data?

Ako nece onda jedino da telefon vratis u fabricko stanje, ali mislim da tada brises sva povezivanja i sve naknadno instalirane aplikacije.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

araphel napisao:Inace, danas mi totalno pobrljavila Friend Stream aplikacija. Prvo nije hteo da apdejtuje nista, i kad god ga pokrenem rucno, baca me na Force Close, posle reseta, brisanja i ponovnog postavljanja Twitter i Facebook naloga, i skidanja/stavljanja widgeta, sad radi, ali nece da mi apdejtuje facebook status....

Bilo je pitanje trenutka kada ce se i to desiti.
Ja sam digao ruke i uklonio Friend Stream.Koristio sam ga samo zbog FB jer ima mnogo lepci graficki prikaz od "obicne" FB applikacije/widget-a.Ali posto je news stream prikazivao sa 1-2 dana zakasnjenja odlucih da koristim klasicnu FB applikaciju.Mada mi se i sa klasicnim FB widget-om desava slicna stvar.Npr. prijatelj objavi neku novost danas,a meni stream cuti danima da bi recimo 9 jula ispisao "ta i ta vest" at Jul 4 at 11:32am,a sledeca vest,drugog prijatelja 17min. ago.Sto je apsolutno bez logike i uzasno me nervira.Da bih sve to proverio,odem na news stranicu FB-a,kad tamo gomila novosti,a meni na stream-u applikacije nedostaje 70%.Umesto da prikaze danasnje sveze vesti prijatelja sa liste itd,on mi prikazuje vesti stare nekoliko dana kao nove.
Interesantno je to sto Twitter,odnosno Peep widget nema problema.Najpreciznije postuje zadate norme refresh-a i prikaze istog.
News widget i dalje teoretske sanse nema da "odradi" refresh sam,u zadatom intervalu.Vec moram uvek manuelno.Verovatno cu i njega zameniti nekim upotrebljivim news widget-om.
Sve pomenute applikacije su na ignore listi.
Jedino sto bih mogao da preporucim kao zamenu za Friend Stream je applikacija
Socialite.
Slika
Medjutim,tek sam je installirao,tako da ne mogu da tvrdim nista sto se tice stabilnosti,refresh-a itd.
P.S.Nadam se da ce Froyo resiti probleme ove vrste.
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

phantom_85, ovo je resilo sve probleme, sve ponovo radi kako treba. Nije mi to palo na pamet. Puno hvala!

cale, meni se takav problem nije desavao, ustvari jedina zamerka na Friend Stream mi je ta sto ne vidim Facebook poruke, samo status updates.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Ponovo pitanje za Handcent aplikaciju.
Od automatskih servisa (banka, parking, stanje računa kod Vip-a) dobijam po dve poruke - jednu u threadu, kao odgovor i drugu kao poseban thread.
Čini mi se da sam negde video neki post na tu temu.
Ima li leka, ili da prosto obrišem aplikaciju koja inače odlično radi i veoma je korisna?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja nisam našao rešenje (na 1.5 mi se ovo nije dešavalo samo na 2.1), i mene nerveira kada proveravam stanje što stiže dve poruke, možeš da probaš chomp sms kod njega to radi normalno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od phantom_85 »

araphel, nema na cemu, aj sad ti meni pomozi :D imas u prethodnim porukama moj problem vezano za bluetooth:)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

phantom_85, citam po raznim forumima da mnogo ljudi ima isti problem, slanje fajlova iz nekog file manager-a. Evo bas sam probao iz Astro manager-a, takodje nece mp3 pesme, ali uspeva, recimo, slike.
Naisao sam na podatak da se pokusa sa marketa skinuti program Bluetooth File Transfer, ali to onda i nije resenje problema slanja iz file manager-a.

Mada, i nema neke preterane potrebe slati fajlove iz file manager programa, ako default transfer obavlja posao...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

phantom_85, ja prosto saljem preko same aplikacije za transfer fajlova, i nemam problema. mada, iskren da budem, to je funkcija koja mi skoro nikada nije potrebna.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako imate rutovan telefon možete koristiti root explorer za slanje fajlova preko bluetootha, probao i radi savršeno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od phantom_85 »

Green, araphel, cek, cek koja je to default app za transfer fajlova? :? Treba mi cesto da posaljem neki tekstualni dokument, koji se nalazi na kartici, a ne znam kako drugacije da mu pristupim osim file managera.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

phantom_85, nije to bas app vec obican fabricki bluetooth transfer, znaci onaj preko koga saljes muziku iz plejera i slike iz wallpapersa recimo. Meni takodje, kao i araphelu, veoma retko treba bluetooth, ali bitno ipak da radi kako treba...

Za slanje preko file managera stvarno nemam pojma zasto ne salje sve. Mozda je neka fora sa velicinom, vrag bi ga znao...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Friend Stream mi konacno radi kako valja.
"Odradio" sam Clear data,uninstallirao sve druge applikacije vezane za FB i premestio ga na drugi screen.Sada radi sasvim normalno.Update,prikaz i ostalo radi perfektno.
U cemu je problem bio,zaista ne znam.
Slika

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

djoni napisao: To je to, jedino što za svaki sledući update roma mora da se ubaci gold kartica u telefon
Da li je moja kartica još uvek gold ako je nisam formatirao od poslednjeg stavljanja roma...

hm sad sam video da si pisao na
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=724420.

Ja se secam da sam na HTC Hero samo jednom napravio gold card a da sam posle romove saltao na svakih sedam dana...e sad može li to sa Desire

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ako je nisi formatirao jeste... :)
videćemo u ovom threadu šta će drugi da kažu, ja mislim da kod brendiranih telefona mora da bude goldcard uvek unutra kad se flashuje. U svakom slučaju to tebi ništa ne znači pošto koristiš tu karticu, stavi fakeflash i rom u root i menjaj :)

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Stavio sam fake flash, da li sada stavim rom u root na karticu i vozim. Koji 2.2 mogu da stavim i da li moram da menjam radio na najnoviji tj. hocu zakljucati sim sa njim

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

da, fake flash služi samo da se izbegne spajanje na komp koje nosi rizik od usb bricka
ovaj klip demonstrira fake flash:
http://www.youtube.com/watch?v=Zi0PTV992WA
nisam probao nijedan 2.2, zlivan bi ovde imao više da napiše :) ja sam i dalje na dobrom starom r3.1 sa A2SD+
mislim da 99% nema šanse da zaključaš fon, jer su naši fonovi već otključani (simunlocked), ali anyway, ako hoćeš da budeš 100% siguran, trebalo bi da nađeš samo rom, bez radia (baseband), tako nema šanse da zaključaš

trenutno je popularan dj droidov Froyo rom sa 720p kamerom i Sense-om (koji sadrži radio update), ali treba dobro pročitati thread na par stotina strana :D
ako se slučajno odlučiš za njega, budi oprezan sa radiom, kažu da se telefon nekoliko puta restartuje u toku updatea i da se instalira iako izgleda da se fon ugasio i da se ništa ne dešava.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 4&page=147

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

stigao sam do 14 strane, vidim da su na par stranica pre dvojica sa Orange mreže zaključali simove ali kontam da mi nismo kao oni već da su naši telefoni predhodno odključani pa prodati nama ovde u ser

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

yep... bio je neki brat pakistanac na xda forumu, koji je imao orange telefon kao i mi na drugoj mreži... nakon mesec dana natezanja uradio je OTA update na 1.21, koji je sadržavao novi radio i nije mu se zaključao fon (za razliku od engleskih orange (l)usera koji su imali zaključan fon. Mi bi trebali da budemo kao ovaj paki

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

iskuliracu jos malo da vidim kako se stvari razvijaju...Veceras nema sanse da sve ovo procitam umoran sam. Mozda ce zlivan nesto da napise ako i on ima sa Orange mreze...

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Moj telefon je iz VIPa i nije zaključan, tako da stvarno nemam pojma da li bi vam novi radio zaključao telefon ili ne. Najbolje da čovek ima unlock kod, samo to nije džabe.

Što se tiče 2.2 Sense ROMa, sve radi uglavnom ok. Ima, naravno, sitnih bagova, ali ništa ozbiljno, bar kod mene. 720p video dosta seče i nije preterano upotrebljiv, 480p H264 izgleda dosta dobro, a inače sve radi primetno brže. Znate kako na 2.1 laguju aplikacije za kameru i galerija u grid modu? To sad radi sasvim glatko. Wifi hot spot radi, Flash 10.1 radi solidno, itd. Instalacija je ista kao i uvek, flešuješ novo ROM, flešuješ radio i voziš. Kad se flešuje radio samo treba pustiti telefon da odradi svoje, traje nekoliko minuta i pritom izgleda kao da je telefon zakucao, ali nije ;)

Froyo ROMovi bez Sensa isto rade dobro, ko je više za stock izgled, ali i oni traže novi radio da bi sve radilo ok (bez eha i šuma u pozivima, itd).

U svakom slučaju, 2.1 lepo radi, apgrejd nije preko potreban dok ne izađe zvanična verzija. Ko ne zna šta radi, bolje da ništa ne dira nego posle meni da kuka po forumu ;)

Odgovori