HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
araphel napisao:Inace, danas mi totalno pobrljavila Friend Stream aplikacija. Prvo nije hteo da apdejtuje nista, i kad god ga pokrenem rucno, baca me na Force Close, posle reseta, brisanja i ponovnog postavljanja Twitter i Facebook naloga, i skidanja/stavljanja widgeta, sad radi, ali nece da mi apdejtuje facebook status....
Bilo je pitanje trenutka kada ce se i to desiti.
Ja sam digao ruke i uklonio Friend Stream.Koristio sam ga samo zbog FB jer ima mnogo lepci graficki prikaz od "obicne" FB applikacije/widget-a.Ali posto je news stream prikazivao sa 1-2 dana zakasnjenja odlucih da koristim klasicnu FB applikaciju.Mada mi se i sa klasicnim FB widget-om desava slicna stvar.Npr. prijatelj objavi neku novost danas,a meni stream cuti danima da bi recimo 9 jula ispisao "ta i ta vest" at Jul 4 at 11:32am,a sledeca vest,drugog prijatelja 17min. ago.Sto je apsolutno bez logike i uzasno me nervira.Da bih sve to proverio,odem na news stranicu FB-a,kad tamo gomila novosti,a meni na stream-u applikacije nedostaje 70%.Umesto da prikaze danasnje sveze vesti prijatelja sa liste itd,on mi prikazuje vesti stare nekoliko dana kao nove.
Interesantno je to sto Twitter,odnosno Peep widget nema problema.Najpreciznije postuje zadate norme refresh-a i prikaze istog.
News widget i dalje teoretske sanse nema da "odradi" refresh sam,u zadatom intervalu.Vec moram uvek manuelno.Verovatno cu i njega zameniti nekim upotrebljivim news widget-om.
Sve pomenute applikacije su na ignore listi.
Jedino sto bih mogao da preporucim kao zamenu za Friend Stream je applikacija
Socialite.

Medjutim,tek sam je installirao,tako da ne mogu da tvrdim nista sto se tice stabilnosti,refresh-a itd.
P.S.Nadam se da ce Froyo resiti probleme ove vrste.

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Ponovo pitanje za Handcent aplikaciju.
Od automatskih servisa (banka, parking, stanje računa kod Vip-a) dobijam po dve poruke - jednu u threadu, kao odgovor i drugu kao poseban thread.
Čini mi se da sam negde video neki post na tu temu.
Ima li leka, ili da prosto obrišem aplikaciju koja inače odlično radi i veoma je korisna?
Od automatskih servisa (banka, parking, stanje računa kod Vip-a) dobijam po dve poruke - jednu u threadu, kao odgovor i drugu kao poseban thread.
Čini mi se da sam negde video neki post na tu temu.
Ima li leka, ili da prosto obrišem aplikaciju koja inače odlično radi i veoma je korisna?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Povremeni posetilac
phantom_85, citam po raznim forumima da mnogo ljudi ima isti problem, slanje fajlova iz nekog file manager-a. Evo bas sam probao iz Astro manager-a, takodje nece mp3 pesme, ali uspeva, recimo, slike.
Naisao sam na podatak da se pokusa sa marketa skinuti program Bluetooth File Transfer, ali to onda i nije resenje problema slanja iz file manager-a.
Mada, i nema neke preterane potrebe slati fajlove iz file manager programa, ako default transfer obavlja posao...
Naisao sam na podatak da se pokusa sa marketa skinuti program Bluetooth File Transfer, ali to onda i nije resenje problema slanja iz file manager-a.
Mada, i nema neke preterane potrebe slati fajlove iz file manager programa, ako default transfer obavlja posao...
-
- Povremeni posetilac
phantom_85, nije to bas app vec obican fabricki bluetooth transfer, znaci onaj preko koga saljes muziku iz plejera i slike iz wallpapersa recimo. Meni takodje, kao i araphelu, veoma retko treba bluetooth, ali bitno ipak da radi kako treba...
Za slanje preko file managera stvarno nemam pojma zasto ne salje sve. Mozda je neka fora sa velicinom, vrag bi ga znao...
Za slanje preko file managera stvarno nemam pojma zasto ne salje sve. Mozda je neka fora sa velicinom, vrag bi ga znao...
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Da li je moja kartica još uvek gold ako je nisam formatirao od poslednjeg stavljanja roma...djoni napisao: To je to, jedino što za svaki sledući update roma mora da se ubaci gold kartica u telefon
hm sad sam video da si pisao na
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=724420.
Ja se secam da sam na HTC Hero samo jednom napravio gold card a da sam posle romove saltao na svakih sedam dana...e sad može li to sa Desire
da, fake flash služi samo da se izbegne spajanje na komp koje nosi rizik od usb bricka
ovaj klip demonstrira fake flash:
http://www.youtube.com/watch?v=Zi0PTV992WA
nisam probao nijedan 2.2, zlivan bi ovde imao više da napiše
ja sam i dalje na dobrom starom r3.1 sa A2SD+
mislim da 99% nema šanse da zaključaš fon, jer su naši fonovi već otključani (simunlocked), ali anyway, ako hoćeš da budeš 100% siguran, trebalo bi da nađeš samo rom, bez radia (baseband), tako nema šanse da zaključaš
trenutno je popularan dj droidov Froyo rom sa 720p kamerom i Sense-om (koji sadrži radio update), ali treba dobro pročitati thread na par stotina strana
ako se slučajno odlučiš za njega, budi oprezan sa radiom, kažu da se telefon nekoliko puta restartuje u toku updatea i da se instalira iako izgleda da se fon ugasio i da se ništa ne dešava.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 4&page=147
ovaj klip demonstrira fake flash:
http://www.youtube.com/watch?v=Zi0PTV992WA
nisam probao nijedan 2.2, zlivan bi ovde imao više da napiše

mislim da 99% nema šanse da zaključaš fon, jer su naši fonovi već otključani (simunlocked), ali anyway, ako hoćeš da budeš 100% siguran, trebalo bi da nađeš samo rom, bez radia (baseband), tako nema šanse da zaključaš
trenutno je popularan dj droidov Froyo rom sa 720p kamerom i Sense-om (koji sadrži radio update), ali treba dobro pročitati thread na par stotina strana

ako se slučajno odlučiš za njega, budi oprezan sa radiom, kažu da se telefon nekoliko puta restartuje u toku updatea i da se instalira iako izgleda da se fon ugasio i da se ništa ne dešava.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 4&page=147
yep... bio je neki brat pakistanac na xda forumu, koji je imao orange telefon kao i mi na drugoj mreži... nakon mesec dana natezanja uradio je OTA update na 1.21, koji je sadržavao novi radio i nije mu se zaključao fon (za razliku od engleskih orange (l)usera koji su imali zaključan fon. Mi bi trebali da budemo kao ovaj paki
Moj telefon je iz VIPa i nije zaključan, tako da stvarno nemam pojma da li bi vam novi radio zaključao telefon ili ne. Najbolje da čovek ima unlock kod, samo to nije džabe.
Što se tiče 2.2 Sense ROMa, sve radi uglavnom ok. Ima, naravno, sitnih bagova, ali ništa ozbiljno, bar kod mene. 720p video dosta seče i nije preterano upotrebljiv, 480p H264 izgleda dosta dobro, a inače sve radi primetno brže. Znate kako na 2.1 laguju aplikacije za kameru i galerija u grid modu? To sad radi sasvim glatko. Wifi hot spot radi, Flash 10.1 radi solidno, itd. Instalacija je ista kao i uvek, flešuješ novo ROM, flešuješ radio i voziš. Kad se flešuje radio samo treba pustiti telefon da odradi svoje, traje nekoliko minuta i pritom izgleda kao da je telefon zakucao, ali nije
Froyo ROMovi bez Sensa isto rade dobro, ko je više za stock izgled, ali i oni traže novi radio da bi sve radilo ok (bez eha i šuma u pozivima, itd).
U svakom slučaju, 2.1 lepo radi, apgrejd nije preko potreban dok ne izađe zvanična verzija. Ko ne zna šta radi, bolje da ništa ne dira nego posle meni da kuka po forumu
Što se tiče 2.2 Sense ROMa, sve radi uglavnom ok. Ima, naravno, sitnih bagova, ali ništa ozbiljno, bar kod mene. 720p video dosta seče i nije preterano upotrebljiv, 480p H264 izgleda dosta dobro, a inače sve radi primetno brže. Znate kako na 2.1 laguju aplikacije za kameru i galerija u grid modu? To sad radi sasvim glatko. Wifi hot spot radi, Flash 10.1 radi solidno, itd. Instalacija je ista kao i uvek, flešuješ novo ROM, flešuješ radio i voziš. Kad se flešuje radio samo treba pustiti telefon da odradi svoje, traje nekoliko minuta i pritom izgleda kao da je telefon zakucao, ali nije

Froyo ROMovi bez Sensa isto rade dobro, ko je više za stock izgled, ali i oni traže novi radio da bi sve radilo ok (bez eha i šuma u pozivima, itd).
U svakom slučaju, 2.1 lepo radi, apgrejd nije preko potreban dok ne izađe zvanična verzija. Ko ne zna šta radi, bolje da ništa ne dira nego posle meni da kuka po forumu